scroll down
Arrow
MENU
19:01 | April 29, 2011

Kvällens fråga:

Uncategorized

Saaaakta så får många av oss lite färg i solen nu! Och det är ju skoj =)
DOCK tappar jag nästan helt intresset för att sminka mig när jag är brun. Gör ni också det?

Så kvällens fråga är:
Sminkar ni er mindre när ni blir bruna?

122 Responses to “Kvällens fråga:”

 1. ana-maria malesic on

  använder ingen foundation eller så när jag är brun, bara lite mineral solpuder sen sminkar jag vanligt med ögonskugga, eyeliner, mascara och läppstift/läppglans 😀 men oftast blir det ingen smink alls och bara på med solglasögonen 😀

  Reply
 2. Sanne on

  Svaret på frågan är: JAA, det känns sjukt skönt att ha färg i nyllet utan att behöva applicera den själv 😉 Litta mascara och rouge blir det bara för min del 😉 Kram

  Reply
 3. Rebecca on

  Själv känner jag mig mycket fräschare när jag är brun och känner då inget behov av att sminka mig! Då har man redan färgen 🙂 känner mig faktiskt naken när jag är blek!!

  Reply
 4. Johanna on

  Ja absolut! Det blir nästan alltid bara mascara när man börjar bli brun! Det känns som att ansiktet blir så vanligt och tråkigt ingen med massa fondnation och sånt när man börjar få färg!

  Reply
 5. Tild! on

  Åh, eftersom jag är ginger egentligen blir jag ju inte brun… men jag sätter ogärna en massa smink i ansiktet då man kan få sol i det istället!

  Reply
 6. Pia on

  Jag har inte blivit brun än, men med våren slutar jag i princip använda fundation. Bara concealer och puder och mascara. Det blir ju varmt och snart även svettigt.

  Reply
 7. Malin on

  Jag gör det, min hud blir så strålande och fin så jag behöver inte lika mycket smink 🙂 Och så ser man ju så fräsch ut då man är brun även utan smink! 🙂

  Reply
 8. André on

  Ja, jag sminkar mig mindre när jag blir brun! När man väl har fått färg har man inte hunnit köpa en mörkare foundation, så om man sminkar sig känner man sig bara blek hur mycket solpuder man än tar. Tror att man vill vara naturligare när man är brun också. Det ser fräschare ut på något sätt, enligt mig 🙂

  Reply
 9. Johanna on

  Ja, absolut! använder bara lite concealer och ant-shine puder och rouge. Väldigt tunna lager! och mascara då, fast mer på sommaren används inte heller mascaran lika flitigt.

  Reply
 10. Gabriella on

  Hallå fina Linda!
  Jag sminkar mig absolut mindre. Högst mascara ögonbrynspenna och lite solpuder.

  Så jädrans skönt med värme! Hoppas det håller i sig! 🙂

  Reply
 11. Linda on

  Jag håller med, jag känner mig piggare och behöver inte så mycket smink när man fått lite färg av solen.
  Ha det gott

  Reply
 12. Lovisa on

  jag blir aldrig brun 🙁 blir röd ist!! men jag skippar foundation på sommaren känns så kladdigt och konstigt!?!?! 😀 du är bäst btw

  Reply
 13. Louise on

  Ja jag sminkar mig verkligen mindre redan nu! Tycker det räcker att täcka över lite fulheter med concealer och dra på bronzer och lite mascara. Känner absolut inte för att lägga ögonskugga men ibland så..

  Reply
 14. Emma on

  jag håller helt med dig! Man känner sig så fin utan smink när brännan och fräknarna kikar fram 🙂 Mascara, rouge, consealer och vit penna i ögat sen är det klart! skönt att vinna tid på morronen 😀

  Reply
 15. Stina on

  Ja absolut! Brukar bara ha mascara och rouge i så fall, om ens det! Det beror på att mina eventuella skavanker inte syns lika mycket och därför att jag tycker att jag ser fräschare ut än vanligt när jag är brun, så därför känner jag inte heller världens lust till att ta fram sminket!

  Reply
 16. Emelie on

  Jag sminkar mig mindre när jag blir brun för man känner inte för att ha massa kladd i ansiktet när solen skiner och sessutom blir min hy bättre när solen kommer:)

  Reply
 17. Rebecka on

  Jag tror att jag sminkar mig mer naturligt när jag är brun, kanske för att jag inte känner att jag har lika stort behov att sminka mig då 😉

  Reply
 18. Carros Skönhet&Hälsa on

  Jag brukar inte använda någonting på ansiktet under sommaren. Det känns som att jag inte får någon sol på huden då. Dock sminkar jag ögonen, brynen och läpparna som vanligt och täcker över finnar.

  Lite mindre m´smink blir det allt!

  Reply
 19. Filippa on

  Samma här! jag tycker inte att man behöver lika mkt smink i solen. jag använder mest mascara och kanske nån ögonskugga/eyeliner ibland bara. MEN jag brukar permanenta mina ögonfrarnsar på sommaren för att jag har så ljusa i vanliga fall! 😀

  Reply
 20. Emelie on

  JAAA! Verkligen!! Jag tycker det är snyggare utan massa smink på sommaren! Alla är ju så fint sulbruna, det blir liksom extra fint med naturellt!:)

  Reply
 21. Filippa on

  Samma här! på sommaren använder jag nästan bara mascara och (ögonskugga/eyeliner) ibland, MEN jag brukar permanenta mina ögonfransar för att de är så ljusa i vanliga fall! 😀

  Reply
 22. KRISTINE on

  Jeg gjør hvertfall det, føler at det ikke er noe vits når man er brun med så masse foundation og pudder osv.. bare litt maskara og kanskje litt øyenskygge noen ganger.

  Herlig blogg, fast leser! 🙂

  Reply
 23. Jane - ROCKBLOGGEN on

  Vill inte bli brun 🙂 Älskar att vara blek med starkt svart eller rött sminkat 🙂 Gärna supermycket också 😉 Har en del sminkningar på bloggen… söker lite inspiration hos dig faktiskt 😀

  Reply
 24. Frida on

  Jamenvisst! Man slipper ju vara blå, grön och röd i huden så då behövs ju inte så mycket 🙂 Brukar även färga ögonfransarna så man slipper mascara klet på stranden. Skönt att vara naturlig ibland!

  Reply
 25. Athena on

  När jag är brun använder jag i princip bara highlighter, tycker det ger så fin lyster till det bruna! Blir såklart lite ögonmakeup till fest också, men i övrigt tycker jag den fina solbrännan räcker alldeles utmärkt 🙂

  Reply
 26. Camilla on

  Ja, jag slutar helt med foundation, puder och rouge men använder lite solpuder istället.
  Använder brun ögonskugga istället för svart kajal längs överfransarna.

  Reply
 27. anna on

  Helt klart! Vill inte ha massa klet i ansikten nu på våren och sommarn. det behövs liksom inte, man ser fräsch ut ändå 🙂 Fler borde skippa sminket. Naturligt är vackert!

  Reply
 28. Martine on

  Blir inte brun på sommaren, är ultrablek och får ingen färg bara lite fräknar. Dock tycker jag inte om att ha så mycket smink när det är varmt och klibbigt

  Reply
 29. Kit on

  Hej där. Jag bara undrar (med tanke på alla närbilder på din mun) om du typ vaxar bort håret ovanför munnen (om du ens har något) eller om du “sminkar bort” det?? Har själv ganska mkt hår just över munnen och tycker det förstärks om jag har foundation där!!

  Gillar din blogg väldigt mkt föresten! Många användbara tips och en väldigt bra inspirationskälla 🙂

  /Kit

  Reply
 30. betty on

  JA varfr gör man det!? Kanske för att man ser bättre ut i hyn lite solbränd? Mna orkar inte sminka sig när man är varm heller. Jag har redan börjat gå osminkad också. skönt! 😀

  Reply
 31. Therese on

  Jag sminkar mig nästan aldrig på våren/sommaren då jag vill få så mycket färg som möjligt och bara vara naturlig. Dock är det snyggt att fräscha till med lite solpuder 😉 Har du något bra solpuder att rekommendera oss allergiker? Just nu använder jag bara cliniques produkter då de vanliga märkerna ger mig sår på ögonlocken och klåda i ansiktet.

  Soliga kramar
  (vill bara säga att du är skitsnygg i din hårfärg)

  Reply
 32. Emma on

  JA!
  Man känner sig fräschare när man fått lite färg, så jag brukar bara ha vit kajal inne i ögat, mascara och concealer på sommaren, inte ens det ibland 🙂

  Reply
 33. Rebecca on

  Jag sminkar mig defintitivt mindre när jag är brunbränd! När jag är blek och glåmig kör jag foundation, concealer, lite puder och rouge. Ja förutom mascara då som jag såklart INTE klarar mig utan! Men på sommaren har jag typ bara mascara på fransarna och solpuder på kinderna. Jag kanske täcker en ovälkommen finne eller så, men i övrigt inget mer än mascara och solpuder. Underbart!

  Reply
 34. Laura on

  Hej!
  Måste först få säg att jag älskar dina ögon, ditt hår och alla dina sminkningar! Jag blir själv så peppad till att börja sminka mig själv och andra när jag kikar in på din blogg. 🙂
  Jag brukar inte vara den som sminkar mig under våren/sommaren, men det här året har det varit tvärtom! Jag vill sminka mig nu, tycker jag ser mycket fräschare ut med lite skimmer och mascara! 😀
  Tack igen för en av dom bästa bloggarna! <3

  Reply
 35. Ella on

  Jag är tvärtom och tycker nästan det blir roligare att sminka mig när jag är brun, ha lite mer roliga färger på ögonskuggor som andas lite sommar, fast dagtid är det skönt att inte ha så mycket…

  Reply
 36. Hanna on

  Ja men så är det för mig med 🙂
  Man känner sig liksom fräschare när man är brunare,
  och behöver därför inte sminka sig så mycket!

  Förresten så undrar jag vad du har för rouge på denna bilden? Funderar på att köpa make up store’s “must have”. Är det den man ska satsa på om man bara har råd med en för tillfället? 🙂

  Reply
 37. Daniela on

  Jag har i princip bara mascara på mig på sommaren. Men mycket beror på att min hy bli helt galen på sommaren! Då låter ja den vila inför vintern =)

  Reply
 38. Emma on

  Ja! Är man solbränd känns det mycket fräschare och mer naturligt fint att inte ha så mycket smink. Solbrännan gör så mycket!

  Reply
 39. Lisa on

  Jag sminkar mig jättesällan på våren sommaren. Kanske lite mascara för att se lite piggare ut, men annars blir det inte mycket mer än så!

  Man känner sig så fräsch och pigg utan smink ändå!

  Kram

  Reply
 40. emelie on

  Ja faktiskt, man vill ju kunna bli brun och det är finare att vara naturligt brun än att alltid sminka sig tycker jag =)

  Reply
 41. My Hansson on

  Gud vad vacker du är! Och sant, jag sminkar mig väldigt sällan nu när man får lite färg 🙂 Kan inte du ge lite tips på hur man fixar en enkel och fräsch sommar look? Det hade varit kul! 🙂
  Hejhopp!

  Reply
 42. Ronja on

  Jag sminkar mig också mindre på sommaren! Har oftast bara mascara på mig. Om jag kör på utgång på kvällen så tar jag på lite eyeliner bara. Annars så lite smink som möjligt! =)

  Reply
 43. Jennifer on

  Ja, det gör jag i alla fall! Inte för att jag kanske sminkar mig så jättemycket i vanliga fall, men det känns fräschare att vara utan smink när man är i solen mycket och så på något vis. Måste säga att jag älskar dig blogg också! 😀 Kram

  Reply
 44. erika on

  Håller helt och hållet med dig linda! Min blogg känns så himla tråkig just nu eftersom jag inte hittar någon inspiriation .. och nu när det är varmt ute så vill iallafall jag helst gå utan smink och låta huden andas .. puuh

  Reply
 45. Caroline on

  Svar ja. Jag tycker inte det är lika roligt att sminka sig när man är brun.. Dels blir det inte lika fina kontraster med ögonskugga/hudfärg och ja.. jag tycker bara att det känns jobbigt när solen ändå lyser ^^. jag kör dock alltid concealer under ögonen, för mina ringar är så mörka.. och mascara, men det är allt 😛

  Reply
 46. Emsan on

  Ja! Man ser mycket ”friskare” ut ..och fräschare, smink behövs inte då! Till vardags iallafall, till fest blir det ju roligare med lite färger på ögonlocken! 🙂

  Reply
 47. evelina on

  samma här! den bruna färgen försvinner ju med den alltför ljusa foundationen som jag använder på hösten/vintern när man är så blek…

  Reply
 48. Jane - ROCKBLOGGEN on

  Hejsan Linda! Jag har en fråga till dig, du som håller på med smink. Det är så att jag är befäst vid en älskad sminkning, men jag kommer inte på hur jag ska vidareutveckla den. Du hittar bilder på den här:

  http://thediarybitch.blogg.se/2011/april/glow.html#comment

  Jag undrar om du skulle kunna göra en egen, bättre verision utav den? Konstig fråga, men det vore jättekul. Skulle verkligen vilja bygga på den på något sätt 🙂

  Reply
 49. Linn on

  Ja, intresset för smink går faktiskt ned hos mig när jag blir lite brun. Jag gillar den naturliga looken och när man är brun ser man så fräsh ut så jag brukar dra ned på sminkingen rejält. 🙂

  Reply
 50. Cissi on

  Samma här, känner inte lika starkt behov av att sminka mig nu så fort färgen börjat komma! Man känner sig rätt fräsch ändå, dock ser jag ut att bara vara 15-16 år utan smink men det får väl folk tro då 😉

  Reply
 51. Sanna on

  Nja, på semestern blir det på sin höjd mascara. Annars har jag svårt att hålla mig undan ögonskuggor. =)
  Fast redan nu (efter en Gran Canaria-tripp) så blir det endast fuktkräm och solpuder i ansiktet. Och så kommer det fortsätta till hösten!

  Reply
 52. Sara on

  Jeg sminker mig lige så meget. Min hud er ujævn i farve, så jeg ser ikke godt ud uden makeup. Jeg er desværre ikke en natural beauty

  Reply
 53. Besarta on

  När sommaren kommer upp, o sommarlovet kommer så tycker jag att det är mycket bättre att inte sminka sig för att solstrålarna fixar huden! Så just därför sminkar jag aldrig mig på sommaren 😉

  Reply
 54. gigi on

  Guuud, jag tänkte precis på det idag!! I vanliga fall brukar jag få ett ååååååh-jag-vill-sminka-mig-sug, men när jag är brun så har jag inte alls någon lust. jag brukar gå helt osminkad på sommrarna för att få så mycket färg som möjligt och för att det känns som att man skitar ner sina fräscha hy i onödan! ibland till fest kommer det såklart på lite spackel, men inte nära så mycket som man kletar på mitt i vintern tex!

  Reply
 55. Millah on

  Ja absolut, blir nästan bara mascara när man är solbränd och fin. 🙂 Är själv inte riktigt där än … men det kommer väl.
  Svårt att hitta tid att sola när man har en liten 1åring som inte ska vara i solen…hihi!

  Tack för en UNDERBART bra blogg, btw! 🙂

  Reply
 56. Linda on

  Ja, jag sminkar mig knappt alls när jag är brun. Ibland böjer jag bara till ögonfransarna å struntar i mascaran. =)

  Reply
 57. Molly on

  Absolut! Jag har inte sminkat mig på två veckor nu. Annars älskar jag att sminka mig, men har ingen lust alls nu när solen skiner!

  Reply
 58. ida on

  Jag sminkar mig mindre i ansiktet,men det är alltid roligt att leka med skuggor!Tycker att vissa skuggor kompliterar brännan faktiskt!Tycker det är skit snyggt att vara brun och ha en sotig ögon make och litre bronziga färger 😀

  Reply
 59. Linda - Zetah on

  När man blir brun tycker jag det ser lite “hootchie ut om man har för starka färger på sminket, en färgstark ögonskugga blir mer highfashion om man är lite blekare.

  Så ja – det blir allt mindre smink – dessutom ser ju huden fräschare ut med lite färg så man behöver inte lika mkt 🙂

  Reply
 60. Sara on

  Heej.

  Absolut, man sminkar sig alltid mindre under sommaren. Jga gillar när man blir solbränd och fräknarna kommer fram. det är vackert.

  Men jag undrar en sak.
  Vad är det för färg på ögonbrynspennan/skuggan som du anväder? Färgen är superfin, och vill gärna få till liknande färg.
  Kan du inte skriva med det i dina Dagens make uper 😉

  kram

  Reply
 61. Maria Fiinzk on

  Haha jag blir inte brun… 🙁
  Inte förra sommaren iaf.. syntes ingenting, blev inte ens lite röd bränd =/ det suger.. för jag är så bleeek, vill inte det. Jag har provat brun utan sol några gånger.. men tycker bara jag blir orange =/ Något tips till mig kanske? 🙂

  Reply
 62. Frida on

  Asså jag blir inte brun så lätt men vill jättegärna bli det.. Jag sminkar mig inte så jättemycket på somaren för att badar osv. Men asså kan du typ rekomendera någon bra Brun-utan-sol produkt som funkar jättebra ? ;D

  Reply
 63. Kristin on

  ja, jag vill få bort mina finnar också .. använder bara puder och lite rouge nu 🙂
  måste följa dina tips om att skrubba kroppen, för jag har börjat flaga bort min fina färg :O

  Reply

Leave a Reply

 • (will not be published)