scroll down
Arrow
MENU
18:40 | September 23, 2011

Faschinerande verktyg!

Uncategorized

En sån här vill jag ha!!
Aldrig sett denna typ av värmeverktyg förut!
Det är samma teknik som när man snurrar håret i åttor kring en hårnål och plattar på den, fast i en större variant.
Vågorna/Lockarna blir riktigt coola och man får grym textur i håret!
Hasse har fått tag på den här i Paris.
Är det någon som vet om man kan få tag på en sådan här i Sverige nånstans?

35 Responses to “Faschinerande verktyg!”

 1. SARA on

  Finns på rätt många salonger. Bara att där plattar man inte på utan snurrar bara i 8er så blir det så när man släpper sedan. Ett S-järn eller S-tång kallade vi det på skolan men jag vet inte dess rätta namn. Fanns hos GHD förr iallafall 🙂

  Reply
 2. Maria on

  Annars fungerar det likadant om du skaffar en stor sticka och böjer den (eller om den inte går att böja två stycken som man fäster ihop) och virar håret runt och värmer med plattången… På samma sätt som man virar håret runt en fredanål.

  Reply
 3. Julia on

  Jag har velat ha tag på en sån där i två år nu, går frisörlinjen men har fortfarnade inte hittat någon :/ säg till om du hittar! 🙂

  Reply
 4. sweetheart on

  Jag har sätt en sånn här nån stans i sverige hehe men jag minns inte vart men om jag ser en butik där dom säljer sånna så ska jag skriva det på din blogg så fort som möjligt! 😉

  Reply
 5. Lina on

  Omg!!!! en sån såg jag för ett halvår sen på internet o ja leta efter den men hitta ingenstans vill verkligen också ha en så om du hittat någonstans skriva gärna 😀 😀 :d

  Reply
 6. Anonymous on

  Nu minns jag! Jag har sätt en sånn på ullared (gekås)

  Men jag vet inte om den finns kvar men det va iaf där jag såg en sånn

  Reply
 7. emma on

  linda, jag måste bara fråga detta! jag har ganska stora och väldigt runda ögon och när jag försöker göra eyeliner med vinge så ser det ofta bara konstigt ut, eftersom vingen inte kommer ut från ögat på ett normalt sätt. hur ska jag göra för att det ska se snyggt ut?

  Reply
 8. Frida on

  Finns ett sett för att nästan få samma effekt. Man tar aluminiumfolio och rullar ihop och formar så att den ser ut som tången på bilden, sen få “flätar” man håret som på bilden. Sen tar man en varm platttång och trycker tången på håret och folion. Lite billigare och lite pilligare kanske. Hoppas du förstår hur jag menar 🙂

  Reply
 9. Jenny on

  Snurrar håret i åttor kring en hårnål och plattar på den? Det ser ut lite som de klassiska platta 20-tals vågorna på bilden och jag har alltid funderat på hur man får till dem! Du skulle inte vilja visa hur man gör med hårnåls-tekniken?

  Reply
 10. Robin Davidsson on

  Så där kan man enkelt göra med en vanlig tång också! Tekniken att göra sådana typer av vågor har funnits i ungefär 250 år, och du snurrar precis som på bilden runt en vanlig tång. Resultatet blir så som på bilderna och du behöver inget specialverktyg 🙂

  Reply
 11. evelina on

  hej 😀 jag går frisör och igår gjorde vi liknande lockar vi kallar de “änglahår”. om du vill göra med vår teknik kan du köpa en karbon kam (tror jag det heter, från ghd)
  då snurrar du håret runt kammen och värmer där på.
  Annars kan du ta en permanentkam, alltså en sådan med metall handtag, så tvinnar du håret lite sedan snurrar den runt handtaget på kammen och värmer där på så blir det en lock som du sedan tuperar lite och vips så har du precis samma resultat som med den andra tången, 🙂 kram

  Reply

Leave a Reply

 • (will not be published)