scroll down
Arrow
MENU
11:33 | September 30, 2012

Söndagstipset

Uncategorized

Vaglar har vi säkert alla råkat ut för någongång, en infektion som blir i ögonlocket eller under ögat.
De försvinner ju oftast av sig själva.. men ibland kapslas dom in och blir som en liten bula som inte försvinner, en såkallad  “chalazion”, den är inte öm, och är helt ofarlig.
Jag fick en vagel för typ 3 år sedan som var gigantisk och sedan dess har jag haft den där bulan på ögonlocket. Såg lite ut som ett myggbett, och så förstörde den mina sminkningar mycket tyckte jag. Vageln satt på högerögat, därav att jag mest fotar mitt vänsteröga (plus att jag även har ett ärr under högra brynet)

Jag tog tag i saken och ville ta bort den, men de på vårdcentralen sa att de gärna inte gjorde det.. det man ska göra är att MASSERA vageln morgon och kväll med en frottéhandduk..då brukar den ge med sig. Jag har provat detta och min vagel är nästan helt borta nu efter typ en månads masserande.

Gissa om jag är glad att det funkade 🙂

 

 

13 Responses to “Söndagstipset”

 1. Anonymous on

  Massage fungerar mot alla ärr. Jag har ett stort ärr på min läpp, men efter att jag masserade den en sisådär 20 sekunder varje dag så har den återfått form. Den syns knappt! Helt otroligt

  Reply
 2. Anna M on

  Hej Linda. Nu när det börjar närma sig halloween hade jag tänkt börja öva. Hade du inte kunnat lägga upp bilderna på den docksminkningen du gjorde? När man går tillbaka i arkivet så ser man inga bilder och man kan inte hitta det på Google.

  Tack på förhand!

  Reply
 3. Nina on

  Jag opererade bort en vagel för några år sen. Hade jag vetat att man kunde få bort den utan operation hade jag testat det direkt! Gjorde så sjukt ont! Plus att jg lättare får vaglar där nu när det är ett är under ögonlocket 🙁

  Reply
 4. vasses on

  Men så bra att det löste sig ! Så himla drygt med vagel.. Dock har jag inte haft någon men min kompis hade en förut för några år sedan och hon kunde knappt titta.. Stackarn.. Såg ut som hon hade fått en stor smocka på ena ögat.. Hur får man ens en vagel ?

  Reply
  • Linda Hallberg on

   Man ser inte klok ut med en vagel ibland, när min var som värst såg jag med ut som jag hade fått en smäll.. inte alls kul! Det är en inflammation som uppstår då en talgkörtel eller hårsäck i ögonlockskanten blir infekterad av bakterier.

   Reply
 5. Sofie on

  Ett litet tips om man får en vagel ska man ta sitt morgon saliv och lägga i ögat. Låter inte alls så mysigt. men jag lovar det hjälper….. 🙂

  Reply
 6. hej on

  Ett annat tips är att lägga en kamomill-tepåse i vatten, sen efter några minuter krama ur så mycket vätska som möjligt och sen ha den över ögat under natten. Det funkade på mig, inte minsta lilla bula kvar efter två dagar bara.

  Reply
 7. Emma on

  Har en riktigt pain in the ass vagel just nu! Ser ut som en blandning mellan Quasimodo och någon som fått en blåtira. Sjukt irriterande och ont gör de också! Hoppas den försvinner snart…

  Reply
 8. Johanna Lemon on

  Hej!
  Tack för en kanonblogg 🙂
  Min dotter får ofta en vagel under sitt ena öga.
  Den brukar bli stor som en ärta och det är ju inte så kul men jag fick ett tips av min bonus svärmor att man ska gnugga kanten på en guldring mot vageln ett par ggr per dag 🙂
  Börja direkt när du känner att den är på väg.
  Min dotters vagel försvan 🙂

  Mvh Johanna Lemon

  Reply
 9. Rickard on

  Hej Linda! Fick en vagel för ungefär ett år sedan som var jättebesvärlig och har precis som du beskrev fått ett märke kvar, nästan som ett myggbett i storlek. Hur masserade du? blötte handduken? Hur länge ungefär?

  Vill jättegärna ta del av ditt tipps då detta stör mig!!

  Mvh // Rickard

  Reply

Leave a Reply

 • (will not be published)