scroll down
Arrow
MENU
20:57 | November 11, 2015

TEN THINGS YOU DIDN’T KNOW ABOUT ME

Allmänt
outfit11nov

I min frågestund så ville ni veta mer om mig! Så här kommer tio roliga fakta ni kanske inte visste:)

– Jag är dokumentärernas drottning, ser minst en dokumentär varje dag, gärna om krig, droger, kroppskonst seriemördare eller naturkatastrofer.

Under första månaderna i min makeuputbildning bodde jag i husvagn eftersom jag och mitt ex inte hittade nån lägenhet i Stockholm.

Jag är otroligt känslig mot dofter, är helt ärligt livrädd för hur det blir om jag någon gång blir gravid.. Då kommer jag inte kunna gå utanför dörren.

– Jag är sjukt bra på att simma! ångrar grovt att jag slutade med simningen när jag var yngre. Kanske kunde ha vunnit några medaljer annars, vem vet?

– Jag har haft reumatism sedan jag var 16 år, vilket gör att jag ibland har väldigt svårt att gå fort/springa, resa mig ur sängen osv. En sjukdom som inte syns och som inte tas på allvar tillräckligt. har ett antal gånger blivit tillsagd av personer att: “-äh, vadfan, ta en ipren och kör ändå, det gör väl bara lite ont?” Det går liksom inte, när jag får ett skov kan jag inte sova ordentligt på nån vecka upp till ett par månader ibland, och då är man helt slut och orkar ingenting..  man blir lätt tråkmånsen i gänget liksom. Ibland vill man bara skriva “reumatism” i pannan så folk är lite snällare mot en ibland 🙂

– Jag har kräkfobi, har inte spytt sen jag blev matförgiftad i gymnasiet. Får total panik och hjärtklappning när folk säger att de mår illa eller att de har varit magsjuka. Det har varit två tillfällen där jag på allvar funderat på att sova på balkongen mitt i vintern pga att jag inte kunnat vara nära personen som spytt.

piercings

– Jag är extremt intresserad utav kroppskonst av olika slag. Och skulle säkert varit tatuerad och piercad över hela kroppen om jag inte lagt band på mig och haft en pojkvän som inte är så förtjust i det. Jag själv anser att kroppen är en tom canvas som man smyckar för att få ut känslor och personlighet på sitt egna lilla vis.
Jag har själv en dröm om att nån gång i livet få uppleva en suspension, vilket kanske låter helt sjukt för vissa, men de som gjort det säger att det är den absolut coolaste känslan de någonsin upplevt, och tänk om jag skulle gå hela livet och kanske gå miste om det? Att missa den kanske bästa känslan? Och är det förjävligt, ja då vet man ju iallafall det.

–  När jag började frilansa som makeup-artist jobbade jag samtidigt som butikssäljare, servitris och telefonförsäljare för att få in pengar för att klara boende och mat.

– En av de vanligaste grejerna som folk säger när de träffar mig är att ”-Oj, vad kort du är” Folk verkar tro att jag är längre än vad jag är, jag är 1.62cm stolta centimeter, vilket gör att jag kan ha huuur höga klackar som helst 🙂

– Jag gråter nästan aldrig, men när jag ser frierier eller kärleksförklaringar på tv (eller när Mufasa dör i Lejonkungen) lipar jag som ett barn!

 

/You wanted to know more about me, so here you go 🙂
– I’m the queen  of documentaries , I watch at least one documentary every day,  about war, drugs, body art, serial killers or natural disasters.
– During the first months of my makeup education, I lived in a caravan because me and my ex did not find an apartment in Stockholm.
– I’m incredibly sensitive to smells, and are terrified of what will happen if I ever get pregnant .. Then I will not be able to go outside the door ..
– I’m crazy good at swimming! I regret that I ended my swimming career when I was younger. 
– I have had reumatism since I was 16 years old, which means that sometimes I find it very difficult to walk fast / run, get up out of bed etc.
– I have phobia of vomiting, has not thrown up since I got food poisoning in school. I get total panic and palpitations when people say they feel sick or that they have been ill. There have been two occasions where I seriously thought about sleeping on the balcony in the middle of winter because I could not be close to the person vomit.
-I am extremely interested about body art of all kinds. And would certainly have been tattooed and pierced all over my body if my boyfriend didn’t hate it so much. I myself believe that the body is a blank canvas to decorate.

– When I started freelancing as a makeup artist I had three other jobs att the same time: I worked in a makeup shop, as a waitress and a telemarketer.
– One of the most common stuff that people say when they meet me is that “-Oh, You’re so short” People seem to think I’m taller than I am, I am 1.62cm proud centimeters.
– I never really cry, but when I see marriage proposals or declarations of love (or when Mufasa dies in the Lion king) on TV I cry like a child

 

33 Responses to “TEN THINGS YOU DIDN’T KNOW ABOUT ME”

 1. Linn on

  Åh vad kul att läsa att du är intresserad av dokumentärer. Du kanske kan göra ett inlägg med några av dina favoriter? Alltid kul att se vad andra har för tips!

  Reply
 2. Ebba on

  Det gör mig något glad att du går ut med att du har sjukdomen! Det betyder mycket för mig och alla andra reumatiker här ute. Håller med dig i allt du skrev, just att det inte tas på allvar och att man jämt är trött. Skulle du kunna skriva ett djupare inlägg om din sjukdomsresa?

  Reply
 3. Sara on

  ? Känslig för dofter….? Förvånad med tanke på att du gillar Black Opium, till och med den är din favorit om jag minns rätt… Jag fick intryck att det är en ganska stark doft… Eller upplever du annorlunda?

  Reply
 4. Ellen on

  I love learning about the bloggers I follow! I have a fear of vomiting too! I really hate being around people who have stomach bugs! I’m also really sensitive to smells, if my kids ever smoke I’ll definitely know ha! (Not that I have kids yet)

  Reply
 5. Abby on

  So cool to hear all these things about you, although chronic pain sucks– especially when it’s from a disease people can’t see. You do an amazing job dealing with it, especially considering how busy your life is! <3

  Reply
 6. Paulina on

  har alltid älskat din blogg och har följt den i flera år, när jag nu läser denna lista så gör du bara att jag vill fortsätta följa den i många år till då din lista och din öppenhet gör att jag känne en ännu större samhörighet. Framförallt då jag både har en sjukdom som inte syns, har kräkfobi och en del annat på din lista :). Dock lååångt ifrån en bra simmare 😛

  Reply
 7. Negin on

  It was so interesting for me to know about you more .
  I am also very sensitive to smells like you and I am very picky with perfumes. I do prefer bitter scents somehow , my favourite perfume is Lalique for men I do also own their feminism one.
  I always wish I could meet you one day , as an artist and designer I really do love to meet creative people . You are amazing ,..

  Hugs,…

  Reply
 8. Olivia on

  Det där med kräkfobi kan jag verkligen relatera till! Precis som du sa så får jag panik om någon säger att de mår illa eller har varit magsjuka. Frågar direkt hur lång tid det har gått sen de spydde senast och är det under 48 timmar så håller jag mig på avstånd. Det värsta är dock att jag blir illamående när jag får panikångest och de första gångerna trodde jag att jag höll på att bli sjuk men som tur var så var det “bara”panikångest. Är så glad att jag har lärt mig att stoppa det när det börjar komma.

  Reply
 9. E m e l i a G u n n a r s s o n - on

  Hej!

  Alltså oj vad jag blev chockad när jag läste att du hade reumatism!!! Det är ju verkligen ingen som vet det utåt om man inte berättat det och jag har själv haft reumatism sedan jag var 6 år och jag är 20 idag… Jag har problem med knän, händer, käkar och fötter mest och försöker att leva som om jag va frisk, kör på ganska hårt och tränar beachvolley och kör styrketräning.. har accepterat att jag är sjuk och försöker göra det mesta ändå, men önskar verkligen att jag kunde springa en vanlig löprunda som alla andra… Jobbigt när folk tror man är lat i vardagen och jag förstår din frustration för folk runtomkring fattar nog inte riktigt vad vi går igenom!

  Största styrkekramen till dig, har följt din blogg sen din början och blev glad att du delade med dig av detta!

  Kraaam 🙂

  Reply
 10. Christine on

  Såå gøy å få høre mer om deg!

  Vet akkurat hvordan du har det når det gjelder spyfobi, får panikk når jeg får vite at jeg har vært i nærheten av noen som har spydd. Tenker nesten ikke på annet til jeg er sikker på jeg ikke er smittet, haha..

  Reply
 11. Agnes on

  Åh vilket bra inlägg. Fler sånna! Vi vill alla veta mer om dig som person och om ditt liv. Tråkigt att du har en pojkvän som inte delar ditt intresse för utsmyckningar och kroppskonst. Hur många piercingar och tatueringar har du och vart någonstans på kroppen? Jag gillar att du är öppen och ärlig i din blogg, fortsätt så. Detta är en bra början!

  Reply
 12. Josefin on

  Linda, du är ett geni! Så kul att få höra mer om dig!
  Jag har också kräkfobi och panikångest, och det är så himla inspirerande att läsa om/se någon som inte (vad jag kan se utifrån bloggen) låter det ta över/begränsa livet. Även skönt att veta att man inte är ensam om rädslan och ångesten (fast jag såklart önskar att ingen skulle behöva uppleva det).
  Du (och din blogg) är fantastisk! 🙂

  Reply
 13. Emma-Maja Aniol on

  Du är en av dom coolaste personerna jag vet. Jag önskar att jag nån gång får träffa dig. Du är så otroligt duktig på det du gör och jag blir så inspirerad av dig. Och det där men kroppskonst, helt enig! Har testat suspension och det var en otroligt stark känsla. Fick hänga i 6 krokar i en kyftkran på 7 meter. Får du chansen så gör det!
  Fortsätt med det du gör ❤

  Reply
 14. Isabelle on

  Va tråkigt d låter att du låter bli att göra saker me din kropp pga vad din pojkvän tkr ! Så ska d ju inte va :-/ man ska ju göra saker som gör att man sj mår bra åh är nöjd ! Mitt ex gillade inte min frilla men d gjorde jag så han fick bara va tyst åh acceptera den 😛 men d är juh bara jag 🙂 men d vore ju jätteroligt åh se dig både piercad åh tatuerad 🙂

  Reply
  • linda hallberg on

   Jag låter inte bli 🙂 utan gör det i mindre skala än vad jag kanske skulle gjort annars, och på ställen som kanske inte syns lika mycket 🙂 Vill såklart även respektera hans känslor för det eftersom jag valt att leva med honom. Det kommer garanterat att bli mer bläck på min kropp! jag känner mig liksom “ofärdig”

   Reply
 15. Jonna on

  Hej Linda!
  Var gick du din makeuputbildning? Vilken skola? Eller finns det någon särskild makeup utbildning du kan rekomendera för en som är nyfiken på att utbilda mig till mua?

  Tack på förhand! Många styrkekramar!!

  Reply
 16. M on

  Har samma fobi och vågar inte t ex. äta på restaurang pga detta. Känner mig så himla lame och onormal när jag är med kompisar för det är så jobbigt att inte våga äta vad eller vart som helst. Är rädd för att skaffa pojkvän också för att jag är så onormal med det här.

  Reply
 17. Marta - Caffélatteforbreakfast on

  We share the same phobia, I thought I was the only one in the world 😀 I don’t even drink alcohol because I don’t want to get drunk and feel super sick and vomit. One day during a trip in Barcelona my ex-boyfriend drank too much and I went to sleep in another room because I didn’t want to hear him vomiting 😐

  Reply
 18. Emma on

  Har också kräkfobi. Har haft det så länge jag kan minnas. Är ständigt livrädd för att någon ska kräkas när jag går på bio, åker buss ect. Förr trodde jag att jag var ensam med det men nu på senare tid så har jag förstått att vi emetofobier är fler än vad man kan tro. Känns skönt att inte vara ensam 🙂
  Kram!

  Reply
 19. Meliss on

  The one that surprised me the most is your length, I also expected you to be taller. Thank you for sharing those fun facts! 🙂

  Reply
 20. Jennifer on

  You are so fantastic and talented! A few questions… What sort of diet/exercise do you do? And what are your top 3 documentaries?

  Reply

Leave a Reply

 • (will not be published)