scroll down
Arrow
MENU
20:44 | March 14, 2017

Ett personligt inlägg om vägen hit

Allmänt,Artiklar,HANG WITH ME
Jag har alltid varit en tävlingsmänniska, 0 eller 100. Har jag väl gett mig in på något ger jag mig inte förrän det sker. Eller så skiter jag i det, det finns liksom inget mellanting.
Jag märker också ganska fort om jag är bra på något eller inte.
När jag började med smink så märkte jag att det var något jag faktiskt var bra på. Jag var snabb som fan, lärde mig fort och tyckte det var väldigt roligt.
Men samtidigt som jag gick en makeupskola, något som verkar väldigt lyxigt för många människor, och även för mig, så bodde jag i en husvagn på en camping i Ängby i Stockholm. Jag hade inget rinnande vatten, ingen toalett eller dusch. Allt sånt fick jag fixa i ett litet hus några hundra meter bort från husvagnen. Jag hade ingen dator och heller inget internet. Jag satt och sökte lägenheter och jobb på 7-elevens små ”internet-caféer” och skämdes något enormt över min situation. Men på något sätt var det ju ändå coolt att bo i Stockholm, men att jag bodde i en husvagn, det ville jag inte prata med folk om.
Men det var nog också i husvagnen jag blev väldigt kreativ och tvinga mig själv att lösa saker och ting på egen hand. Bli min egen McGyver. Allting var såklart krångligare än vad det varit att bo i en lägenhet, både ekonomiskt och på andra sätt, men jag löste det ändå, jag blev mästare på att lösa saker på mitt eget sätt.
Efter ungefär tre månader, lagom till det började bli kallt ute så fick jag en lägenhet via skolan där jag bodde tills utbildningen var klar.
Jag jobbade/praktiserade i butik när jag inte gick i skolan, men fick betalt i produkter eftersom jag inte var färdigutbildad.
Men äntligen hade jag iallafall ordentligt tak över huvudet och en toalett!
Men jag trivdes aldrig i Stockholm, jag kände mig väldigt ensam, och gick in i nån form av indentintetskris, kände att jag inte riktigt hade någon att prata med heller eftersom jag inte kände en enda människa i Stockholm, förutom några vänner jag fick via utbildningen.. vem var jag egentligen? vem ville jag vara? och vad ville jag göra med livet? Jag ville inte bo i Stockholm iallafall.
Jag flyttade hem till Sölvesborg igen efter utbildningen, började jobba som säljare för Nivea, Garnier och Loreal och var runt i olika butiker i södra Sverige, vilket jag heller inte trivdes med speciellt bra, jag fick ju aldrig sminka någon eller på något sätt vara kreativ. Och om jag ska säga det själv var jag ingen speciellt bra säljare eftersom jag redan då förespråkade att man kan använda en produkt till flera saker.
Jag jobbade även på medborgarkontoret i Sölvesborg ett tag, bokade hotell åt folk och såg till att saker och ting löstes där, försökte leta upp fotografer att jobba med så jag fick göra det jag älskade mest, sminka!
Sen såg jag att de sökte butikspersonal för att öppna make up store i Kristianstad, jag sökte och var en av tre som fick jobbet. Där jobbade jag ett tag innan flyttlasset gick till Linköping. Och det var också där jag började blogga lite smått. Jag hade som mest fem jobb samtidigt i Linköping, bla, telefonförsäljare, diskplockare på en nattklubb och servitris.
Men jag började hitta mig själv där i Linköping, jag började frilansa mer och visste att det var makeup jag ville göra.
Jag fick roliga jobb via Make up store och var i Stockholm ofta, träffade mycket folk och fick vara kreativ. Men sa till mig själv att jag aldrig skulle flytta dit igen, hade alldeles för dåliga minnen därifrån. Eller, dåliga var de egentligen inte, det kändes bara inte bra.
Vad gällde bloggen så hade jag då en liten kompaktkamera, ett fönster, samt muggar, koppar och kastruller som stativ. McGyver var i farten igen. Fick liksom ta vad som fanns hemma för att lösa situationen, provade mig fram med olika ljus och tekniker för att se vad som funkade bäst, budget för annat än att betala hyra och mat fanns inte då.
Bloggen växte sig större, vilket jag inte var beredd på, jag var inte van att stå i rampljuset och kände mig obekväm på mingel och releasefester, vem var jag att vara där egentligen?
Det var inte alls vägen jag tänkte jag skulle gå, men efter ett par år tänkte jag att.. varför inte testa? Jag har alltid försökt följa mitt hjärta och gå den väg som känns bra för stunden, så jag försökte kombinera sociala medier och makeupartisteriet så gott jag kunde.
Jag flyttade till Stockholm igen efter fem år i Linköping och kände mig inte så ensam längre då många av mina vänner, och pojkvän nu också bodde där. Jag hade under åren skapat mig ett kontaktnät vilket skulle betyda ungefär allt för mig. Kontakter är i många fall SÅ många gånger viktigare än vad som står på ditt CV.
Men det kliade i mina fingrar, jag ville inspirera folk, och såg möjligheterna via sociala medier.
Det blev mer och mer sociala medier under åren som kom, och jag tog mindre jobb som  frilans.
Och sen kom youtube och kontakten med Bangerhead som sedan skulle leda mig till att jag skulle starta LHcosmetics.. Och jag vill typ nypa mig i armen varje dag för att verkligen försöka förstå att det är sant.
Jag lever verkligen mitt liv till 110% just nu, jag tävlar bara med mig själv och ingen annan. Jag känner mig stark. Jag kan säga idag att jag är stolt över mig själv och vad jag har åstadkommit under åren..
Jag är glad att det började som det gjorde, på en camping i Ängby, jag tror mycket av min kreativitet och mina tankar kring det jag gör idag började gro där.
Saker skiter sig såklart ibland, men då får man bara ta fram sin egen lilla McGyver och lösa det! För om man verkligen vill att det ska lösa sig, så löser det sig alltid på nåt vis, man får bara tänka ett steg längre. För saker kommer förmodligen att skita sig igen, men då löser man saker. Se lösningar, inte problem.
MEN, även om åren gått så känner jag mig fortfarande obekväm på mingel, och röda mattan gör mig jävligt nervös..
Jag har helt ärligt fortfarande inte hittat mig själv till 100%, och kommer nog aldrig att göra det.
Men vet ni, jag är nöjd med det!Tack mamma och pappa för att ni släppte iväg mig som vilsen 18-åring för att bo i en husvagn i Stockholm.. Jag är så glad att ni trodde på mig och litade på mig! <3
Tack Linus för att du är en jävla klippa som hjälper mig i vått och torrt.
Och tack ALLA ni som läser och stöttar och peppar varje dag, ni betyder mer än vad ni någonsin kan tro! Alla era kommentarer och fina ord, ni är magiska!
Ha alltid visioner, tro på dig själv! allt går om man vill riktigt jävla mycket. Livet är inte alltid en dans på rosor. Man får bara leka lite McGyver ibland
Kärlek <3
/For english, use google translate until I have translated this pretty long post 🙂

26 Responses to “Ett personligt inlägg om vägen hit”

 1. Julia on

  TACK för din berättelse! SÅ häftigt! Du är min favoritbloggare, alla tider.
  Jag går själv i tankar om att våga läsa till make up-artist. Jag har nog också för första gången hittat något jag faktiskt är bra på! Och märker att jag är snabb att lära mig! Det känns väldigt häftigt, men samtidigt sjukt läskigt. Det jobbigaste med det hela är inte att våga ansöka egentligen, utan det handlar om pengar. Jag har tyvärr varit sjukskriven under en period och min pojkvän studerar. Så det är liksom knapert, hur noggranna vi än är med att inte lägga pengar på onödiga grejer. Men det får lösa sig, tack så mycket för inspiration från dig. <3
  Jag har dock en fråga! Vad anser du om olika prisklasser på make up-utbildningar? Det varierar ganska kraftigt vad jag kan läsa mig till! Har du någon koll på om det är viktigt att ha från en skola som "är något" inom branschen, eller bryr sig folk inte om det? Var läste du någonstans, och är du nöjd? Den dyraste skolan jag har hittat verkar ha flest dyra märksen också, till skillnad från t.ex. FÄRG eller Make up store (man får ju massa produkter under utbildningen), spelar det roll? Eller skaffar man sig ändå mycket nytt material under tiden? Vet inte alls hur det funkar! Vore så oerhört tacksam för ett svar.

  Du är magisk! Kram

  Reply
  • lindahallberg on

   Hej! Och Taaack för fina ord ❤ som du säger, det löser sig alltid!
   Ja det är rätt viktigt att välja rätt skola från början, och en skola med bra rykte, bra lärare som har bra kontakter och arbetslivserfarenhet. I efterhand är jag inte så nöjd med min utbildning nu när jag tittat på andra osv. Men det är ju svårt att veta när man inte har koll på branschen. Vilken jag gick vill jag inte gå in på för jag vet inte hur den skolan är nu och jag vill inte påverka ditt val. Jag har ju jobbat en del på Björn axen nu och det är en väldigt bra skola med bra märken och bra lärare med erfarenhet. Man får ju ett kit med grejer när man börjar. Sen får man samla på sig produkter bäst man kan och mitt tips är att multianvända produkter om det är knapert med ekonomin. Lycka till. Kram ❤

   Reply
 2. Me on

  Detta är det bästa jag någonsin läst! Alltså du inspirerar en massa vilsna människor med detta otroligt fina och fantastiska inlägg!!

  Reply
 3. Emma Mattsson on

  Tack själv Linda för att du delar med dig av dig själv och visar att bakom all fasad av smink, glamour och resor så finns en människa. En människa med fe, brister, drömmar och visioner…..Så tack för dina drömmar och visioner du förmedlar till dina läsare….

  Reply
 4. Emilia on

  Jag har läst din blogg i 6-7 år och sett flera av dina långa inlägg, men jag visste inte att du började i husvagn! Sjukt häftig berättelse, tack för att du hela tiden inspirerar <3

  Reply
 5. Carolina on

  Vilken förebild du är som delar med dig av detta, tack för att du hela tiden inspirerar och visar att man kan komma långt om man kämpar på och följer sin dröm ❤

  Reply
 6. Charlotta on

  All respekt, heder och cred till dig Linda!
  Du är så oerhört skicklig och förtjänar all din framgång!
  Stor kram Charlotta

  Reply
  • Charlotta on

   Kan tillägga att jag följt dig sen åtminstone 2010 och hade förmånen att få bli sminkad av dig 2011 på MUS; något som jag ångrar att jag inte gjorde fler gånger… Hoppar du fortfarande in som mua på ex. MUS så man kan boka tid? 🙂

   Reply
 7. Bella on

  You are such an inspiration, and I can identify with your story so much more now knowing all the struggles you’ve had. Thanks for being my hero <3

  Reply
 8. Susanne on

  Vad intressant att få läsa lite om din bakgrund och din resa, tack för att du delar med dig! Jag tror det är nyttigt för många att läsa och komma ihåg att de allra flesta som når framgång (oavsett om det är i jobbsammanhang eller något personligt mål man vill klara) så får man kämpa sig till det! Visst kan en del glida på en räkmacka men de flesta får kämpa hårt, misslyckas och resa sig igen. Man kan om man VILL och om man övar, övar, övar. Anja Persson vaknade inte upp och var plötsligt bäst 😉 Det är så lätt att tänka att man inte klarar av saker, men man klarar faktiskt mer än man tror bara man försöker tillräckligt mycket! Tack för en inspirerande blogg!

  Reply
 9. Christine on

  Åh shit du imponerer! Og ikke minst inspirerer 🙂 Veldig gøy å lese, og du kan virkelig være stolt over alt du har oppnådd!

  Reply
 10. Natalie on

  Fan vad du är Bra Linda som delar med dig om sånt här! Visar att man inte måste leva helt perfekt för att lyckas! Jag lärde mig för längesedan att det är långt ifrån enkelt att bli vuxen. Jag tror att våra päron hade en himla tur med sina liv, för helt ärligt så känns det som att de senare generationerna måste arbeta dubbelt så mycket för att nå samma mål. Att vi måste prestera bättre och vara så jäkla perfekta som det bara går.
  Det här är sånt jag vill läsa emellanåt, personliga saker av alla dess slag. Roliga och tråkiga men framförallt sånt som inspirerar! För du inspirerar mig så himla, himla mycket! Allt jag kan om smink har jag lärt mig genom youtube och skönhetsbloggar och när jag söker något så är du min go-to girl! Och det bästa är hur du alltid säger “gör precis det du känner för och var kreativ. Inga gränser!”

  Så massa massa cred till dig Linda och grattis igen till samarbetet med Kicks! Ska bli så kul att få se LH cosmetics i deras butiker ❤

  Reply
 11. Laura on

  Tack för att du delar med dig av det här, tror många kan bli ännu mer inspirerade av din resa! Du är helt fantastisk på det du gör och verkar vara en underbar person som bara vill alla väl! Fortsätt med det du gör, du är grym!!! ❤️

  Reply
 12. Milli on

  Shit har du jobbat i Kristianstad? Synd man inte visste det då haha. Dem har stängt make up store butiken nu tyvärr 🙁

  Reply
 13. Angelica on

  Du är en otroligt fin människa på både in och utsida. Gillar din öppenhet och att du inte skäms för du är känslomänniska. Vilken resa du har gjort. Nu går jag 10 veckor på make up skola. Känner igen mig i dig med självkänsla och självförtroende. Du hjälper och inspererar mig. Kram A

  Reply

Leave a Reply

 • (will not be published)