scroll down
Arrow
MENU
18:52 | April 10, 2017

Hur jag färgar håret hemma

How I dye my hair at home

Hårvård & Styling,Tips & Trix

Här har ni dagens färgning, Före och efter 🙂
Jag föredrar helt klart att färga hos frisör, men har så sällan tid att gå till frisören och då färgar jag håret hemma ibland. Tycker bara det är så förbannat tråkigt att göra själv dock.. haha, men jag tänkte visa er hur jag enkelt gör en blå nyans som fadear till en ljusare.

/Todays hair adventure, before and after.
I prefer to go to the hair dresser, but when I don’t have time I just do it myself at home. I Just think it’s so damn boring to do it myself .. haha
But today I wanted to show you how an easy way to make a blue that fades to lighter blue at home

Jag har använt mig utav Arctic fox Poseidon samt Arctic Mist Diluter som utblandning

/I’ve used Arctic Fox Poseidon and Arctic Mist Diluter

Sätt upp allt hår som du inte ska färga. Börja färga i nacken. Mitt nackhår är både mörkare och tar inte upp färgen lika bra, så den färgen låter jag sitta längre. Håret som är mest slitet och mest blekt suger åt sig färg bättre, alltså mina toppar, och håret längst fram vid tinningarna.
Jag börjar med helt outspädd färg till hårbotten och en bit ut på längderna.

/Put up all hair exempt for the hair you are gonna start dyeing, which should be the hair in your neck.
I start with using only Poseidon for my outgrowth and a little bit on the lengths

Börja som sagt i nacken och jobba dig uppåt. Jag använder en bakpensel som ni kanske ser 😉 haha

/Start in the neck. I use a kitchen brush as you can see 😉

Glöm inte handskar (jag köper mina i storpack på Apotek) annars kommer dina händer färgas blååå. Och den färgen är inte helt lätt att få bort.

/Don’t forget to use protective gloves! otherwise you will get color on your hands

När jag är klar med botten och längder så blandar jag i Mist Dilutern så att jag får en härlig pastellblå kräm. Denna lägger jag i resten av håret för att det bara ska få en liten touch av färg.

/When  I’m done with the roots I mix Poseidon with the Mist Diluter to get a nice pastel blue cream. I put this on to the rest of the hair, just to get a little touch of color.

Efter föning och lockning så ser håret ut såhär 🙂 Mörkare blå botten och ljusare toppar, precis som jag vill ha det! Det bästa är att denna färgen tvättas ur på ett snyggt sätt.

/After a blow dry and some curls it looks like this. Darker roots and lighter ends. just like I want it! The best is that the color loos nice when it washes out 🙂

 

 

16 Responses to “Hur jag färgar håret hemma”

 1. Marielle on

  Hej Linda!
  Jag skulle gärna vilja veta hur du färgar dina ögonbryn och vilka produkter du använder till detta.
  Tack för en inspirerande blogg!

  Reply
 2. Mona on

  Tycker det är så vågat att färga håret hemma! Nu har jag visserligen aldrig (ja aldrig) färgat håret men sett så många kompisar som fått så konstiga färger i håret när de färgat hemma. Iof har vi haft väldigt många roliga stunder åt det =)

  Reply
  • lindahallberg on

   Jo det är väl det.. haha, men jag känner lite att, man lever en gång. haha, livet är för tråkigt för att vara tråkig om du förstår vad jag menar. 🙂 sen så är jag utbildad inom färglära så jag vet hur färg funkar. och hemmafärger har blivit bättre med åren, men jo du kan självklart få riktigt knasiga färger om du får fel färg i din hand 🙂 haha. Men då kanske man kan rocka det ett tag <3

   Reply
  • lindahallberg on

   Hej Mimmi! Hur länge färgen håller beror både på vilken färg det är och hur poröst ditt hår är. Är det superblekt och du färgar det rött så tror jag att färgen blir vääääldigt svår att få bort, medan färger som grå, rosa och pastellblå bara rinner av håret. Ska du bara göra pastell så räcker några droppar i diluter eller balsam för att täcka håret, jag behöver inte alls mycket för att täcka vilket är bra. en stor flaska håller väldigt länge på mitt korta hår. Frakten från Barbarella är inte besvärlig, det är en svensk sajt och jag har beställt piercingar därifrån för längesedan 🙂 Inga konstigheter! kram

   Reply
 3. Linda on

  Hur har det gått med dem dära sugarbears för håret?? ser du någon skillnad?? skulle vilja köpa dem men skulle vilja ha en ärligt svar innan så jag inte kastar bort pengarna för 350 är inte lite pengar när man är student :/

  älskar din blogg !!

  Reply
  • lindahallberg on

   Halloj! svårt att säga nu när jag blekt och färgat så mycket, MEN, det KAN ju vara därför håret har hållt så bra. Plus att mitt hår växer som ogräs, det har alltid växt rätt så fort. Men det växer väldigt fort nu. Allt sånt här funkar ju också olika på alla. Kram på dig!

   Reply
 4. Fatima on

  Linda, kan du inte göra du inte göra den ökända Black Swan-sminkningen? Tittade nyss klart filmen (igen) och insåg att hur många som helst har recreate:at looken men tror inte jag sett din version av den!

  Reply

Leave a Reply

 • (will not be published)