scroll down
Arrow
MENU
15:01 | July 14, 2017

att vara Vegetarian/glutenintolerant i Tokyo

to be Vegetarian/gluten intolerant in tokyo

resor

Hej!
Jag har märkt att det är JÄTTESVÅRT att inte äta kött/vara glutenintolerant här i Tokyo (om man inte vill äta avokadosushi i två veckor).. sist jag var här åt jag fortfarande kött men inte gluten, och bara DET var svårt.. det är kött i allt, och är det inte kött så är det kycklingbuljong eller mjöl.. Är det någon som har tips på bra ställen eller nånstans man kan hitta vegetariska/glutenfria restauranger?

Jag vill inte ens tänka på hur det är att vara vegan här..

/It’s REALLY hard to be a vegetarian/gluten intolerant here in Tokyo (if you don’t want to eat ONLY avocado sushi for two weeks) last time I was here I still ate meat, but not gluten, and THAT was a struggle.. now with gluten AND vegetarian.. that’s is really a struggle. if it’s not meat, it’s chicken broth, or flour..
So. If someone knows any good restaurants with vegetarian/gluten free food, please let me know!

 

8 Responses to “att vara Vegetarian/glutenintolerant i Tokyo”

 1. Emma on

  Mitt tips är TripAdvisor, snabb sökning fick jag fram två alternativ som verkat få höga betyg “glutenfree café littlebird” och “T’s tantan tokyostation”. Ingen aning om de är bra, och du har säkert sökt på nätet själv, men jag gillar att kolla tripadvisor om jag är i en ny stad och vill ha god mat 🙂 haha låter som spons men så är det icke!

  Reply
 2. Tova on

  På Happycow (app och hemsida, men appen kanske kostar? minns ej), så kan man söka efter restauranger med vegetariska och veganska alternativ! Glutenfritt har jag sämre koll på, men det är ju ett steg närmre. Är rädd för att jag kommer få samma problem när jag besöker Japan nästa gång, då jag är vegan och pojkvännen gluten- och laktosintolerant 😛

  Reply
 3. Katarina Dujmic on

  Hej Linda! 🙂
  Ett hett tips är att ladda ner appen Happy Cow, de listar ca 60 veganska matställen I Tokyo. Man kan även välja att lista vegetariska. Det finns nästan alltid bilder vilket är bra. Det här stället är ju troligtvis både kött och glutenfritt 🙂 “Rainbow raw food”
  Ha en fin semester nu! 🙂

  Reply
 4. Erika on

  Kan rekommendera ett ställe som heter Riple om jag minns rätt, det ligger vid shinjuku. Ett veganskt ställe, inte hundra på hur deras glutenfria utbud är. Hittade den genom happycow och de hade så jävla mycket gott där, trevlig stämning och nice musik.
  😊

  Reply
 5. Lisa on

  Youtubern sharla in japan är vegan och bosatt i japan, hon har lagt upp flera videos om bra veganställen i Tokyo! Ett tips att kolla där 🙂

  Reply

Leave a Reply

 • (will not be published)