Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

18:58 | September 12, 2017

Får man säga till folk som beter sig ohyfsat?

Hej hopp! jag som tyckte det skulle bli så skönt att åka tåg idag. tji fick jag. Det började med att det luktade brandrök på TC när jag väntade på tåget, kände DIREKT hur mitt hjärta började slå jättefort och jag började svettas, helt sjukt vad en lukt kan trigga igång hela kroppen om at fara är på väg. EXAKT sådär luktade det när det brann hemma. Nån äcklig blandning mellan plast, metall och bränt liksom.. Jag såg bara rök, men aldrig vad det var, för det var ett hus i vägen.
Väl på tåget funkar inte wifit.. och jag som tänkt jobba på vägen. Och så är vagnen jag sitter i trasig så vagnen går som en berg och dalbana fram och tillbaka, hit och dit.. (mvh, blir väldigt lätt åksjuk)
Sitter även en man bredvid som högljutt suger av sina fingrar med smaskande ljud, och pillar näsan och kastar snorkråkorna på golvet.. Och sen in i munnen med fingrarna igen, tittar på sina snorkråkor och kletar av på byxorna, ja, ni fattar.. Får man säga till folk som beter sig ohyfsat bland folk egentligen, hur är det med det?
Vad gör ni?
Har haft den här konversationen med Linus, men vi kommer liksom inte fram till något..
MEN..  det är trots allt rätt vackert ute nu när solen håller på att gå ner och wifit äntligen funkar igen 🙂 Och så har jag fått kaffe också!
Har fått updates om hur det går med hyllan på Glasmagasinet i Oslo också och det kommer bli så naaaajs!!

/Hey! I thought it would be so nice to go on a train today. well. not really.
It started with the smell of a fire on the central station when I was waiting for the train, DIRECTLY I could feel how my heart started to beat really fast and I started sweating, it’s weird  how a smell can trigger the whole body so quick. That was EXACT the smell when we had the fire at home earlier this summer. I saw the smoke, but never what it was..
On the train, the wifi does not work .. So I could not really work. And then the wagon is broken, so the wagon goes like a rollercoaster back and forth, here and there .. (and I have the worst motion sickness)
Also, a man sitting next to me is giving blow jobs on his fingers with the worst kind of smacking sound, picking his nose and throwing the boogers on the floor .. And then put the fingers in the mouth again.. You get it.. 
BUT .. it is after all pretty beautiful evening  and the wifi finally works again 🙂 And I’ve got coffee too!


8 kommentarer8 kommentarer om “Får man säga till folk som beter sig ohyfsat?”

  Men fy!!!!
  I detta fall hade jag tittat på honom med avsmak dels för att visa honom och dels min naturliga reaktion. Hade det funnits nån risk att kråkorna kommit på mig hade jag nog sagt typ “kanske kan du göra det där hemma”?

  Reply

  Har du också varit med om en brand? Det har jag också, och jag vet hur man triggas av ingenting ibland. Fyfan, värsta jag varit med om…
  Kramiiiis bästa Linda

  Reply

  Skulle du kunna göra ett inlägg om produkter som ger glow. Gärna för oss nybörjare ?

  Reply

  Men fan så äckligt!! Kräks lite i munnen.
  Jag vill gärna säga ifrån när folk beter sig ohyfsat, dock känns det lite osäkert ibland då man aldrig vet vilken reaktion det får. Råkar man säga ifrån till fel person kan ju vad som helst hända.
  Men i vissa situationer får man säga ifrån! Stod i kö på Apoteket en pensionär längst fram, en medelålders kvinna och så jag. 15 min tills jag skulle vara på jobbet och den som inte har bråttom egentligen klagar på att han inte får hjälp. Kvinnan börjar hålla med honom och jag som ser att all personal är upptagen med kunder (och de hör dessa människor som klagar) blir förbannad. Sa till dem att “ni är ju inte de enda kunderna i butiken!” Och fy så de skämdes!

  Reply

  Haha sköööööönt att säga till sådär och att de dessutom skämdes! Och den där gubben på tåget, alltså saaatan vad äckligt. Jag hade KRÄKTS!

  Reply

  JA! Ibland MÅSTE man säga till när folk beter sig ohyfsat. Jag skulle åka tåg för en vecka sen och precis som du så älskar jag att åka tåg. Jag hoppar på och efter fem min märker jag att personen bakom lagt upp sina fötter i fönsterkarmen… SÅ äckligt, hur tänker man? Har inte fotfobi men fötter hlr inte hemma i effing fönsterkarmen… Dom låg liksom rätt nära min arm också. Totalt ohyfsat. Jag är väldigt konflikträdd men vissa saker står jag bara inte ut med (försökte i en minut att bara ignorera men det var helt omöjligt). Så till slut glömde jag min konflikträdsla och vände mig om och sa typ “ursäkta, skulle du kunna ta ner dina fötter tack?” vilket hon också gjorde utan vidare protester. Men att man ens ska behöva… Ibland får man ju gå in med en trevlig men bestämd attityd, men ibland har man all rätt att ryta till.

  Kom ihåg att det finns en gräns för vad som är okej att göra “in public” och om något gör dig obekväm har du all rätt att säga till oavsett om andra tycker du överreagerar. Jag skämdes lite efter jag sagt till för jag kände mig lite fånig men efter några timmar var jag så stolt över att jag ens vågat och att jag förhoppningsvis fått henne att fatta att man inte lägger upp sina svettiga fötter på det viset, liksom du är inte hemma… Så ja, det är definitivt OK att säga ifrån ibland. Man gör sig själv och andra en tjänst.

  Reply

  Man säger till om man känner att man vill tycker jag. Är man vidrig får man skylla sig själv. Det värsta som kan hända är ju att man får ett nej. Jahapp. Tips! Om du inte redan har det är att skaffa ett bra mobilabonnemang med mer surf så du kan internetdela istället för att vara beroende av wi-fi på tåget som ändå aldrig funkar… 🙂

  Reply

  Ja man får säja till Folk som beter sig! Å peta näsan är verkligen tvi!

  Reply

Genom att lämna en kommentar är jag införstådd om att eventuella personuppgifter som delas kommer att hanteras i enlighet med denna webbplats Integritetspolicy"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

By submitting my comment I acknowledge that I have read the privacy policy and fully understand its content.