Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

20:33 | November 30, 2009

Tropiska ögon – Steg för steg

Här kommer en tutorial ni kan göra om ni vill sätta lite färg på vardagen! Jag har tidigare postat denna tutorial på min gamla blogg, men eftersom ni är så många nya läsare, samtidigt som ni gamla kan friska upp minnet litegrann så lägger jag upp den igen!
Alla skuggor går självklart att bytas ut mot andra märken =) skuggorna jag använder är från MUS

1.Primer

Lägg en primer på hela locket upp till brynet så att skuggan fäster bättre och får finare pigmentering!
Jag har lagt Hightechlighter Platina från MUS som är lite skimrig. Sedan, för att inte skuggorna ska falla ner och fastna i basen så lägger jag transparent löspuder på kinden som sedan är lätt att borsta bort.

dscf7319_35675733dscf7321_35675904

2 – Ögonskugga

Börjar med M/s Eclipse och skuggar in M/s Lemon i den med en hård skuggpensel.

dscf7323_35675987dscf7324_35676002

Fortsätter sedan med eyedusten goldglow i ögonvrån. Då ser det ut såhär.

dscf7326_35676061dscf7327_35676112

Med en snedställd pensel lägger jag Cybershadow Metallic wave i globlinjen.

dscf7328_35676148dscf7329_35676188

Lägger med samma pensel hightechlighter under ögat och skuggar med Metallic wave även där.

dscf7331_35676215dscf7332_35676261

Highlightar med eyedusten goldglow med en mjuk pensel upp till brynet.
Nu ser det ut såhär.

dscf7334_35676301dscf7337_35676355

M/s Lemon lägger jag upp på ögonbenet.

dscf7339_35676408

3. Liner
Nu till det roliga! Blanda Eclipse med vatten i ett lock med en eyelinerpensel och måla en tunn linje under ögat.

dscf7343_35676460dscf7346_35676546

Vit kajal innanför ögat, då ser det ut såhär, nu är vi snart klara!

dscf7347_35676581dscf7349_35676613

Lägg eyeliner, böj fransarna, och måla undre fransarna först för att undvika kladd på ögonlocket.

dscf7350_35676652dscf7352_35676686

4. Mascara
Måla övre fransarna och det är klart! Nu ska bara brynen fyllas i!

dscf7355_35676765

Sådär ja! nu känner jag mig klar!

dscf7361_35676824 dscf7368_35676882

Lycka till =)


31 kommentarer31 kommentarer om “Tropiska ögon – Steg för steg”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • vafan är det med dig???? varför lägger du upp gamla inlägg hela tiden?? visste att din blogg skulle bli sämre när du börja blogga här…förut kollade jag in varje dag…nu blir det kanske en gång i veckan och varje gång ser man bara gamla inlägg!!

  Reply
 • Sanna: Jag vill att mina nya läsare ska få ta del utav dessa inlägg också! om attityden ska vara sån, så håll det för dig själv, jag vet att jag postar gamla inlägg, så läs inte om du tycker det är så jobbigt! Hoppas på förståelse! // Linda

  Reply
 • Kul att se steg-för steg bilder. =)

  Reply
 • Jag tycker att du är så sjukt fin och duktig. Jag har alltid önskat att jag kunnat använda ögonskugga och att det ska se bra ut men jag har faktiskt varit extremt dålig på det. Nu när jag följt din blogg dagligen i månader så har jag blivit mycket mycket bättre och du inspirerar nått enormt, övning ger färdighet märker jag. Jag vill tacka dig för att du inspirerar! 🙂

  Reply
 • Härliga färger! 🙂

  Reply
 • Oj den där Sanna var arg:P

  Reply
 • Natalie: Säger du det.. låt henne vara sur, det är hennes problem. alla kan inte älska alla! =)

  Reply
 • Linda: Varför lägger du inte bara upp gamla bloggadressen så de nya läsarna får gå in där och kika istället för att posta inläggen här? Säkert många fler gamla läsare som tycker det är trist och tröttsamt, och jag är faktiskt också en av dem om jag ska vara ärlig :S
  Gå in i din gamla blogg och jämför skillnanden med denna, den här bloggen är mycket tråkigare.. Den förra var rolig och personlig, den här känns mer som ett “måste”, ett jobb på något sätt istället för en hobby o en kul grej!

  Jag vill inte vara elak, utan bara låta dig veta att vi är fler som tycker det är trist.. Jag får ofta mkt inspiration av dig och dina sminkningar och det älskar jag! Men jag saknar den härliga micromiss..

  Reply
 • Hanna: Jag gör det för att jag vill ha allt samlat på samma ställe, så att nya läsare inte ska bli förvirrade.. och denna bloggen drivs med precis lika mycket känsla och glädje som den förra =) skillnaden är att jag inte har lika mycket tid för bloggen nu eftersom jag jobbar så himla mycket.. // Linda

  Reply
 • Oj vad jag längtar till sommarn plötsligt. 😉

  Reply
 • Aldrig tagit steget till att kommentera , men jag säger tack så mycket för din underbara blogg, senaste tiden är det penslar och inpackningar man köpt med sig hem från mus och vad det hjälper, sen alltid varit rädd för ögonskuggor då det ser knas ut, men efter dina steg man följt dagligen är jag inte rädd för att testa nytt 😉 Så otroligt tack igen , ha en bra fortsättning och lycka till med allt 😀

  Reply
 • Även om jag följde din gamla blogg så tycker jag att du gör ett suvränt jobb här på veckorevyn! 🙂 Du är så begåvad! kram!

  Reply
 • Gillar din blogg och har förståelse för att du även postar gamla inlägg. Är ändå ganska bra att du gör det, så att man inte glömmer nåt! (hehe)
  Ganska coolt att du är makeup-artist och kan modella också. Tack för en härlig blogg! 🙂

  Reply
 • Jaa! 😀 Mera såna här inlägg, super kul, då får fattar man lite bättre vilka tekniker du använder dig utav 🙂 bland när man ska “härma” dig vet jag inte vad du lagt först osv när du använder flera olika färger 😀 Jätte roligt att du gör såna här :D!
  Tack till en super blogg, snart ska jag själv ta steget att ta en utbildning som make up artist! 🙂

  Reply
 • Heej du! Hoppas att du vill svara på detta så fort som möjligt. Ska önska mig en mörk ögonskugga från MUS för sotning. Kollade lite på Pollution. Vilken brukar du ha? Ska man ha svart? I din sotningsvideo säger du inte vilken du har 🙁 STOR KRAM PÅ DIG

  Viktigt viktigt att jag får svar haha 😉

  http://www.friis.blogg.se

  Reply
 • Herregud vad ni håller på och klagar.. läs inte hennes blogg då om det är så plågsamt.. va istället tacksamma att det finns nån som är så pass begåvad när det gäller Make up som Linda nu är som tar sig tid ( på sin fritid för att poängtera ) att blogga för att ge tips om nåt som hon kan och tycker är väldigt kul.. barnfasoner måste jag säga. Tänk vilken tid det tar att blogga varje dag och vad spelar det för roll om hon lägger in gamla sminkningar och inlägg.

  Jag har inte sett den här sminkningen och tycker det var väldigt kul och läsa det här inlägget före jag ölskar själv just dom färgerna och tycker de är kul och se att jag lägger make upn nästan likadant som Linda gjorde här när jag har såna färger. Och det hade jag inte vetat om inte hon hade postat det här inlägget.

  Blir totalt upprörd på bortskämda människor som inte kan uppskatta hennes blogg för de den är och tiden hon lägger ner på den.

  Då kan ni ju gå och betala för en Make Up kurs om det inte duger för er.

  Va tacksamma istället eller sluta läs. Finns ingen anledning att lämna taskiga kommentarer.

  Men tack för en bra blogg iaf och jag själv älskar smink och starka sminkningar och tycker det är bra att få tips när man inte får till en sminkning.

  Lina

  Reply
 • Lina: Din kommentar värmde mig i hjärtat =) Tack!

  Reply
 • Jisses vilka påhopp! Kan folk inte bara vara nöjda med att du lägger upp steg-för steg och andra tips som man kan ta del av helt GRATIS? Inte många som gör det. Jag tycer att du gör det bra i alla fall =).

  /Sandra

  Reply
 • Sandra: Tack vännen =)

  Reply
 • Det var så lite så 😛 folk kan vara så otacksamma helt enkelt.. ignorera sånt o fortsätt skriv för att du tycker de e kul 🙂

  Lina

  Reply
 • håller med lina, jag tycker det är jätteroligt även med de gamla inläggen 🙂

  Reply
 • kan du inte ta en bild på ditt öga och sedan skriva alla delar? så som globlinje osv? 🙂

  Reply
 • Sminkningen påminner om en papegoja. Sjukt fint 😀

  Reply
 • Perfekt att penslarna syns i bild!

  Reply
 • Åh denna kommer jag ihåg från din förra blogg! Men ett sånt konstverk kan man se hur många gånger som helst. Dessa fägerna är bara såå underbara att man inte kan sluta titta. Vad beträffar åsikerna här om gamla inlägg så kan man väl bara hoppa över o läsa dom?! Kul med alla julklappstips du ger . Och med denna bloggen är det mkt nytt som är roligt att läsa. Keep up the good work 🙂 Jag kommer aldrig sluta läsa denna bloggen. Jag var mus-frälst sen tio år tillbaka innan jag började följa din blogg. Men du har fått mig att hitta än fler guldkorn + testat saker som man vart nyfiken på länge. Tack vare din videoblogg om bas så köpte jag cover all mixen o ja, den är suverän!!!!

  Reply
 • Jag gillar dina inlägg, även om det är “gamla” får lika mycket inspiration för det 🙂 Man måste ju även förstå att du faktiskt har ett liv utan för bloggen också som alla andra 🙂

  Reply
 • kommentaren längst upp?
  jag tycker din blogg är precis lika bra!

  Reply
 • Jag har precis upptäckt din blogg och är evigt tacksam för det:-)
  Nu kan du räkna in en trogen läsare till:-)
  Bry dej inte om elaka kommentarer, vi är många fler som gillar din blogg. Och det bästa av allt är att man har valet att välja om man vill läsa den eller inte.
  Kram på dej.

  Reply
 • 6LfCMA uyzvwlxhrjpf, [url=http://uffrgbjgoyjx.com/]uffrgbjgoyjx[/url], [link=http://qgnwmuponwia.com/]qgnwmuponwia[/link], http://zwbttljawmgg.com/

  Reply
 • Jag diggar din blogg-.- har oxå en sminkblogg-.-

  Reply
 • åå va fint! jag ska börja följa din blogg nu med en gång 🙂

  Reply