Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

21:27 | March 30, 2011

Hjääälp!! Grönt hår, vad gör jag?

Fick en fråga av en läsare som har koppar i vattnet där hon bor, det gör att man kan bli lite grön i håret om man är blond eller ljus.
Hon ville ha lite tips på hur man får bort färgen, och gärna budget.
Jag gick till en frisör, frågade, och blev chockad över svaret, som var: Tvätta håret med KETCHUP
Ketchupen innehåller nämligen ämnen som tar bort det gröna.

Dock funkar det inte optimalt på riktigt ljusa och platinablonda hår, men det är alltid värt ett försök, även om det låter lite halväckligt.

Vill man inte tvätta håret med ketchup så FINNS det specialschampoon som tar bort det gröna, och även hårfärger, men det kostar en slant också.


61 kommentarer61 kommentarer om “Hjääälp!! Grönt hår, vad gör jag?”

  Hej!! Jag har precis samma problem, fast mitt hår blev mer gul/orange/guldigt. Gick runt med problemet länge och frågade många frisörer men fick varken något bra råd eller schampoo, Tills en dag. Askorbinsyra! Helt sjuk, i ett halv år hade jag gått runt så och lösningen fanns hemma i kryddskåpet. Värt att testa!!
  Jag blandar kanske en 1/3 i en liten skål med vatten och tillsätter askorbinsyran. tar i som vanligt schampoo och låter verka en stund. Sköljer sedan ut och tvättar som vanligt. Askorbinsyra finns att köpa in en vanlig mat affär. Mitt hår har blivit fint igen av detta och jag har bara kört kuren två gånger. 🙂

  Reply

  Tack så jättemycket för tipset ! Blev stor skillnad med en gång fungerade även på mitt lös hår som hade börjat gulna?

  Reply

  Nej, gå till ica o köp askobinsyra och blanda med vatten, kanonbra och det funkar verkligen!/frisören

  Reply

  min bror har samma problem hemma hos min pappa och en frisör tipsade mig om ett paket (typ 15g tror jag) askorbinsyra i 1 liter kokande vatten.. som naturligtvis får svalna lite och sen ska man skölja håret med det 🙂

  Reply

  Hej! Jag har också ett tips, man kan blanda ett glasljummet vatten två teskedar askorbinsyra som är ett slags c-vitamin, å så sköljer man håret med det och då ska den gröna nyansen försvinna 🙂 Tror det finns att köpa på apotek 🙂 hoppas att jag var till hjälp 🙂

  Reply

  Ett annat budgettips för att få bort de gröna pigmenten från håret är att köpa askorbinsyra i matvarubutiken. Så blandar man det med lite schampo och vips så är det fint igen 🙂
  dock bör man tänka på att det är uttorkande för håret och bör inte göras oftare än nödvändigt =)

  Reply

  Ja har en kompis som provade färga sitt blonda hår med ketchup, det blev kaviarfärgat!

  Reply

  Man kan även använda askorbinsyra =) Är frisör så jag har använt det på några kunder och det funkar hur bra som helst.

  Reply

  om man har koppar i vattnet får man inte grönt hår då får du mer guldigt/oranget.. det är klor som gör det grönt 🙂 Och det hjälper mer med att tvätta det med ett djuprengörande shampoo 2 ggr än att ta ketchup för ett djuprengörande shampoo rensar ut alla järner och andra ämnen man kan få i håret.
  Tänkte bara ge mina tips som frisör 🙂

  Reply

  hejsan.. har länge följt din förra blogg..o har blivit väldigt inspirerad..mycke spännande nyheter..var bla från din blogg ja hittade nagelstämplarna =) mycket roligt att pyssla med.. jo till d här inlägget kan ja tipsa om att ta 2 teskedar askorbinsyra i 1 liter vatten o skölja ett par gånger med det…har iaf funkat på min syster.. kommer fortsätta följa denna bloggen oxå =)

  HA D TOPPEN!! Mvh frida

  Reply

  heej, ja har ett annart tips, —–8går nämligen frisör år två) du kan även blanda några teskedar bikarbonat, vatten ovh några droppar schampo, det funkar, vi har testat i skolan 🙂

  Reply

  Jag rekommenderar faktiskt att man sätter in ett vattenfilter! Jag hade en gång i världen ljust hår… som blev grönt! Det visade sig bero på aggresivt syre i vårt brunnsvatten som frätte på kopparrören vilket gav den gröna färgen… Jag provade alla möjliga specialschampon, tonade håret (vilket bara gjorde det brunt med grön skiftning). Inget fungerade förrän vi satte in vattenfiltret – och nu har vi inga problem! (beror grönheten på problem som vårt så fräter till slut syret hår på rören…). Jag testade aldrig ketchup! Det och schampo kanske kan fungera som nödlösningar, men man kanske ska fundera på varför håret blir grönt också!

  Reply

  heej, ja har ett annart tips, går nämligen frisör år två) du kan även blanda några teskedar bikarbonat, vatten ovh några droppar schampo, det funkar, vi har testat i skolan 🙂

  Reply

  Du kan använda askorbinsyra (som du köper på livsmedelsaffärer) och blanda det i ett glas ljummet vatten som du häller över håret och sen sköljer ut 🙂 /Verran Frisör

  Reply

  ASKORBINSYRA! Finns att köpa i alla mat affärer vid kryddorna! Blanda ca 1 tesked i ett glas vatten och massera in i håret! Skölj sedan håret.Tar bort allt det gröna i håret! Jag vet att detta fungerar eftersom jag provat det själv och det är vad vi frisörer rekomenderar. Lycka till!

  Reply

  Jag har själv fått grönt hår tidigare pga vatten och jag blandade askorbinsyra med ljummet vatten och hade i håret, funkar faktiskt!:)

  Reply

  elr så testa de absolut bästa och säkraste, jämtemot ketshup som e jäävligt riski!!! askorbinsyra och ljummet vatten!

  Reply

  Det sa mamma med när min kompis hade fått grönt hår på en semester. (hon är frisör)

  Reply

  hejsan!
  jag tänkte bara höra, jag såg på din gamla blogg att du gjorde en super söt frisyr där du flätade som ett diadem(?) längst huvudet?
  jag har försökt ett antal gånger, men det går inte så bra!
  skulle inte du kunna göra en video blogg där du visar du hur får din fläta att se så fin och jämn ut hela vägen?

  tack på förhand!

  Reply

  Man kan blanda 1-2 tsk askorbinsyra men vatten och massera in det i håret(mest längderna, akta hårbotten) det är det ända som kommer att funka! askorbinsyra finns på apoteket 50 :-

  Reply

  När jag hade platinablont hår så badade jag i en pool med klor….inte en av mina smartaste ideér. Håret blev kanongrönt. Men det försvann när jag hällde citronjuice i håret innan jag duschade. Lycka till

  Reply

  Ketchup?! Haha, det hade jag aldrig trott! Njae, tror jag håller mig till att vara mörk ett tag till. Fast det skulle vara kul att testa att bli blond. Men njae.. krävs noga övervägane! 🙂

  Reply

  När jag hade platinablont hår så badade jag i en pool…inte min smartaste ideér. Håret var kanongrönt. Men jag dränkte håret i citronjuice innan jag duschade och efter två citronbad så var håret blont och fint igen 🙂

  Reply

  Man kan ta 1 msk askorbinsyra i 1 dl vatten och hälla i håret, det är nämligen C-vitaminet i ketchupen som tar bort de gröna sulfatet från håret.

  Reply

  Ett djuprengörande schampo tar bort den gröna tonen i håret. Det är värt att lägga lite pengar på ett djuprengörande schampo för det behövs alltid in emellanåt!

  Reply

  Min bästa vän har varit platinablond i åtta år nu och häromåret när hon hon var i Thailand och skulle ta dykcert. så blev hennes hår KNALLGRÖNT efter att hon badat i dykpoolen. Alltså grönt som algerna knallknallKNALL!!! Hon körde ketchupgrejen och blev återstålld! Go for it blondies!

  Reply

  Man kan även använda askorbinasyra lösning (går frisörlinje) 🙂

  Reply

  Jag fick grönt hår en gång och det hjälpte med special schampo men det sliter väldigt mycket på håret!

  Reply

  gå till kryddhyllan och leta efter citronsyra, och blanda i pulvret i schampot applicera som vanligt. men det är slitsamt och bör inte användas efter varje dusch. fungerar på mig men håret luktar lite surt, mindre bra. men värt att prova iallafall för det funkar verkligen kanon för mig. va min frisör som rekommenderade.

  Reply

  hejsan. på min frisörutbildning lärde vi oss att tvätta håret med Askorbinsyra låta det sitta i en stund och sen tvätta ur… efter det så kan man låta vattnet spolas ut lite innan man tar vattnet i håret när man ska tvätta för att försöka undvika metallerna i vattnet:)

  Reply

  Tvätta håret med ketchup trodde jag aldrig någon skulle säga, men ja…allt är möjligt 🙂 hehe

  Kolla gärna in mina träningstips på min blogg 🙂

  Reply

  Kan inte du visa hur du sotar dina ögon i en videoblogg? Behöver verkligen hjälp med det 🙂

  Reply

  När jag var blond en gång i tiden och fick grönt hår så hade jag i massa citron i mitt hår tills det försvann. Minns dock inte hur ofta eftersom det var så himla längesen. Gick i låg/mellanstadiet när det hände haha.

  Reply

  Hej!

  Jag vet att du ibland använder MUS Cake Eyeliner, så jag tänkte höra med dig… När jag använder den får jag alltid “eyeliner-bågar” under ögonbrynen, den färgar/kladdar alltså av sig.. Har du något tips på hur jag kan undvika det? Testat med både vanlig primer och eyelid-primer, vet inte vad jag ska göra! Ser förjäkligt ut verkligen, och glömmer ofta bort det så jag kan gå runt så i flera timmar, haha…

  Reply

  Går också tvätta håret med askonbinsyra och ljummet vatten. Funkar toppen! /Utbildad frisör

  Reply

  Nejnej inte ketchup! Det stämmer att rött tar ut grönt då de är komplementfärger, men ketchupen tar ej bort kopparsalterna ur hårstrået vilket gör att en kemisk reaktion kan ske vid t ex en kommande blekning. Det allra bästa är 2 teskedar askorbinsyra (finns i vanliga handeln bland kryddorna) i ett glas ljummet vatten . Häll detta över håret låt verka ett par minuter och skölj ur 🙂

  Reply

  Askorbinsyra helt klart! ( frisör som talar )

  Reply

  Nej inte ketchup! Det stämmer att röda pigment tar bort grönt hår, men ketchupen avlägsnar inte kopparsalterna från håret, vilket kan leda till en kemisk reaktion under t ex en kommande blekning el. liknande. Ta istället 2 teskedar askorbinsyra (finns att köpa bland kryddorna i den vanliga handeln) i ett glas ljummet vatten. häll/skölj detta över håret låt verka ett par minuter och skölj sedan ut! =)

  Reply

  Asorbinsyra för tusan! Visst att rött tar ut grönt, men om håret är poröst (slitet) är risken stor att det fastnar…
  Blanda bara lite askorbinsyra med vatten och skölj över håret och det är klart!

  Reply

  Actually, sometimes it helps to let the water run a little while before using it to wash your hair. When water stands still in old pipes for long, you get more copper in the water.

  Reply

  askorbinsyra visst , men många som inte har testat vet inte att det SLITER på håret jätte mycket och kan vara irriterande för huden…. Så bättre att köpa ett djuprenrörandeshampo som tar bort det gröna , funkar väldigt bra sådan shampoo

  Reply

  Som blivande frisör så rekommenerar jag verkligen inte Ketchup. Askorbinsyra är det som gäller, finns anvisning på min blogg.

  Reply

  Varför rekommenderar du inte det? sitter hemma med nyfärgat mörktbrunt hår dock och det är jätte grönt på topparna måste göra något åt det ikväll …. jag har inte askorbinsyra hemma:/

  Reply

  Citron funkar jättebra!
  pressa ut saften i citron och håll i håret, låt sitta i ett tag och sedan skölj. Behövs kanske göras fler gånger men det funkar!

  Reply

  ta inte i citron i håret på sommaren bara, då bleks det verkligen, o inte på helt rätt sätt heller…

  Reply

  Ketchup, det lät inte så mysigt men det kanske fungerar! Ett mycket fräschare alternativ är dock att ta vanlig askorbinsyra och blanda i sitt vanliga schampo. Det gör susen! Och man slipper kladda med äcklig ketchup 😉

  Reply

  håller med på askorbinsyran, har själv haft grönt hår och tro mig, skippa all silverschampo och sånt! Askorbinsyra fungerar toppen!

  Reply

  om man har mörkbrunt/svart hår och det finns LITE gröna nyanser i det, hur kan man göra då?
  Tack på förhand!!! 🙂

  Reply

  Hej, jag undrar samma. då jag precis blivit mörkbrun i håret efter att ha varit blond. Har en massa gröna nyanser i mitt hår. Funkar ketchup då? ) har någon prövat på mörkt hår? Jag vill verkligen göra det ikväll och saknar askorbinsyra hemma….

  Reply

  jag har typ grönt hår och jag avskyr det och jag blir retad för det. Jag har testat det du sa men det funkade inte Vad gör jag?? jag måste ha bort det. Snälla hjälp!!!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här