Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

14:56 | March 31, 2011

Tips & Trix: Nödconcealer

Ibland så tar ju sminket slut, och för många så är concealern det absolut viktigaste i sminkväskan!

Vad gör man då när concealern är slut och affärerna stängt?

1: Det brukar alltid finnas lite halvtorkad foundation i korken på flaskan, den är lite tjockare i konsistensen och fungerar utmärkt som concealer!

2: Har du en gulaktig ögonpenna som du brukar lägga innanför ögat? Den funkar jättebra till att täcka små blemmor och finnar med, eftersom de gula pigmenten täcker rött! Glöm bara inte att sprita eller vässa pennan innan du använder den i ögat igen!


20 kommentarer20 kommentarer om “Tips & Trix: Nödconcealer”

  Tack, mycket kloka råd, man ska alltid ha en reservplan… ler

  Reply

  Hej Linda!

  Jag är alltid jätte nojjig speciellt när jag ska köpa läppsmink. Kan man eller kan man inte få herpes/munsår om nån smittad provat sminket innan?

  Just nu köper jag bara igen plastade produkter och det är ganska begränsat utbud..

  Reply

  Harligt! Jag har ett problem, min conceler ar inte pa tub. utan man anvander fingret. Jag anvander en borste, men ar det anda daligt med alla bakterier?

  Reply

  Felicia: Min concealer är inte heller på tub, utan på burk, och då ska du använda pensel ja =) helt rätt!

  Reply

  Hej Linda! Tänkte be dig om ett tips. I maj månad ska jag gå balen och bär då en starkt, cerise rosa klänning, har du några tips på sminkningar som skulle passa till den färgen? 🙂 Tacksam för svar!

  Reply

  Jag trodde du hade lagt ut ett recept på någon slags nötcreme fast det stod nöd och var concealer istället! Jag blev så sugen att jag nästan gick av!

  Reply

  Bella: Haha! Vad roligt det är med fel-läsningar ibland! fast vem vet? jag kanske har ett nötcremesrecept nånstans liggande =)

  Reply

  Hej, jag har concealern från make up store med tre olika färger, och jag använder rätt färg till rätt “sak” men jag tycker fortfarande att det lyser ordentligt igenom, och efter en tag är inget täckt. Gör jag något fel eller är det bara så?

  Reply

  Hej Linda! Det hade varit jättehjälpsamt om du hade kunnat tipsa om någon bra (helst flytande) eyeliner. Har användt många olika, just nu har jag en från Clinique men den är inte särskilt bra. Saken är den att det finns många som har bra penslar och starkt pigment, men det jag vill hitta är någon som håller bra och inte smetar/försvinner efter ett tag. Eftersom att jag alltid gör wingtips med mina i utkanten av ögat.

  Reply

  Vet du om Topshops smink och borstar är bra?

  Reply

  Ida: Ingen aning, vi har ju inte topshop i linköping! Men jag är väldigt sugen på att testa grejerna! Så kommer jag över dom ska jag definitivt testa!

  Reply

  Hej, vet du om Topshops smink är bra?

  Reply

  Hej, jag undrar vilken av MUS vanilvita ögonpennor man ska ha på insidan av ögat, den med lång eller kort tipp? Har för mig att du skrev den med lång tipp förut, men på hemsidan rekommenderar de den med kort tipp? Tacksam för svar! 🙂

  Reply

  Sara: den har kort tipp =) jag hade lite fel där.. blandade ihop det i all hast! så du har alldeles rätt! =)

  Reply

  Linda, gult täcker inte rött. Grönt täcker rött eftersom grönt är blandning av gul och blå. Då finns bara röd kvar av grundfärgerna och då använder man grönt på röda blemmor för att neutralisera. Hejhejhej 🙂

  Reply

  Karolin: Gult täcker rött jättebra, och det kan jag intyga då jag själv använder gult mot rött =)

  Reply

  Oj, det verkar konstigt. Det ser verkligen inte bra ut på mig, men vissa har tur!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här