Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

09:00 | September 24, 2011

Dagens fråga: Om skönhetsoperationer

Jag tänkte ta upp ett ganska aktuellt ämne egentligen. Såg nämligen en dokumentär häromdagen.
Och det handlar såklart om skönhetsoperationer och allt som har med det att göra.

Nu pratar jag inte om operationer i medicinskt syfte, utan rena skönhetskorrigeringar.

Jag själv tycker varken det är rätt eller fel med skönhetsoperationer utan tycker att det är upp till var och en vad man gör med sin egen kropp. Sålänge man gör det för sin EGEN skull och inte för någon annans. Vill man själv göra det och känner att det är bra för sig själv och att man mår bra, så visst! Absolut. Jag tror ändå att man måste tänka över sitt beslut eftersom man ändrar något i sitt utséende och det kan ta lång tid att vänja sig vid det, och att det KAN gå fel.

Min fråga till er är om NI, i rent skönhetssyfte skulle kunna tänka er att skönhetsoperera er? Och är det några där ute som är skönhetsopererade? Berätta gärna! Varför gjorde du det och känner du att det var värt det?

Skulle jag kunna tänka mig att operera mig? Njaa.. tanken att förändra sitt utséende med någon annan substans i kroppen känns väldigt avlägset just nu! visst, Sen funderar man på hur man hade sett ut med större läppar osv..
Dock tror jag alldeles säkert att jag kommer testa på någonting när jag blir äldre, man lever en gång. Så man vet ju aldrig vad man får för sig!


Pete Burns är ett klockrent exempel på hur fel ALLT kan gå!

En annan klassiker är ju Tara Reids mage. Tänk att hon får dras med en misslyckad fettsugning i hela sitt liv! Tanken på att det faktiskt KAN gå sådär skrämmer mig väldigt mycket90 kommentarer90 kommentarer om “Dagens fråga: Om skönhetsoperationer”

  Jag tycker också att det upp till var och en. Det är inget som helst fel på skönhetsoperationer och jag tycker det är bra att dom finns, att man faktiskt kan göra något åt det man mår så dåligt över.
  Efter att jag fick mina barn så opererade jag brösten. Jag har alltid haft stora och fina bröst men efter graviditeten så var dom inte alls lika fina längre och detta mådde jag dåligt över. Jag mådde så dåligt att jag inte ville visa mig framför min sambo. Därför bestämde jag mig för att operera brösten och jag är nöjd men det är inte smärtfritt. Jag har lite ont till och från, även om det är över ett år sedan jag fixade dom. Jag vet inte om det är något som går över med tiden eller om det är något jag får leva med. Jag ångrar mig dock inte.

  Reply

  Jag tänker nog som du här, att absolut gör man det för sin egen skull och man har tänkt igenom detta under en väldigt lång period så kör.
  Men skräcken för vad som kan hända, även vid en bröstoperation eller läppfyllning som är så vanligt gör att tanken blir skrämmande.
  Jag har många vänner som gjort både det ena och det andra och som är supernöjda men dom funderade även under säkert 1-2 år på det dom skulle göra, och ångrade sig fram och tillbaka innan dom var säkra!

  Reply

  Jag skulle inte kunna tänka mig att skönhetsoperera mig!

  Reply

  Jag vill göra en bukplastik, men inte förens jag fött klart alla barn!
  Min mage är helt förstörd efter första graviditeten och kommer aldrig gå tillbaka utan operation! Och jag hatar att se mig själv naken! Så jag skulle nog trivas mycket bättre med mig själv om jag fick göra den!

  sen skulle jag nog gärna lyfta brösten också, men det är inte lika hög prioritet på det, dom här hängt sen jag fick dom 😛

  Reply

  Jag skulle kunna tänka mig operera bröst, inte för o få de större utan bara fastar för att jag själv mår dåligt över att de är hängiga..
  annars skulle jag aldrig göra en skönhetsopperation.

  Reply

  Jag skulle kunna tänka mig att fylla ut bröst och liiiite i läpparna med sprutor. Alltså inte operera mig och lägga in något som kommer vara livet ut utan spruta in ett kroppseget ämne som bara håller ett tag.

  Om jag skulle göra det om jag fick chansen är dock frågan 🙂

  Sen skulle jag vilja göra en hel hudtransplantation över hela min kropp. Fast det går tyvärr inte. Skulle vara så skönt att bli av med min sjuka hud.

  Reply

  Jag har funderat på fettsugning och en korrigering av min näsa. Med tanke på att odjuret växer hela livet så kommer jag se hemsk ut när jag dör (haha inte för att det spelar ngn roll då). Men samtidigt så skulle jag känna mig misslyckad om jag gjorde något åt det, att jag liksom inte är nöjd med det jag har. Spelar ingen roll om jag ser bättre eller sämre ut, utan just att jag inte kan nöja mig och inte leta fel. Så som du säger, kanske sedan, när näsan vuxit ut en decimeter till och jag inte pallar mer. Men jag återkommer om det om sissådär en 30 år 😉

  Reply

  Kan du inte tipsa om några bra ögonbryns pennor som sitter BRA! Och som inte är svindyra! 🙂

  Reply

  Jag har flera gånger tänkt tanken att operera mig. Men när det väl kommer till att boka tid så drar jag mig ur. Dels för smärtan, har vänner som har opererat sig, och som har haft så sinnessjukt ont efteråt! Och dels för att jag tror att man blir storleksblind. Har Vänner som har opererat brösten, och varit nöjda till en början, men efter ett tag tyckt att dom skulle gjort större.
  Sen är man ju alltid rädd att något ska gå fel!

  Men kommer nog testa något som går ur kroppen efter ett tag, bara för att ha testat 🙂

  Ha en fin dag!

  Reply

  Det är ju inte bara att det kan bli fult som kan gå fel, utan varje gång man opereras över huvud taget finns risken att man aldrig vaknar upp igen. Det kan bli problem med narkosen eller bli komplikationer vid operationen. Och det tycker jag inte är värt att riskera för en skönhetskorrigering.

  Reply

  du har ju perfekta läppar! (Försöker vara lite positiv, så tanken inte slår dig igen..:))

  Reply

  jag skulle absolut kunna göra en, det enda som stoppar mig är pengarna. men den dagen jag har pengarna så utan tvekan, ja!

  det är inte för att bli vackrare eller mer attraktiv, det är för att min bild av hur jag ser ut stämmer inte överrens med verkligheten. jag har gått in i en spegel en gång då jag ej kände igen mig själv t.ex. det är jobbigt att sminka sig och göra håret varje dag men oavsett vad man gör ser man inte ut som sig själv!

  Reply

  Jag skulle kunna tänka mig det i framtiden, kanske inte ett helt ansiktslyft men absolut hjälpa naturen lite på vägen. Jag gjorde en bröstförminskning när jag var yngre pga väääldigt stora bröst och ryggbesvär, det bästa jag gjort. Har även ammat och fått lite hängigare bröst och skin på magen, om jag kan fixa det när jag är klar med barnafödandet så why not? Min man bryr sig inte, men jag gör ju det! Tack för en bra blogg, trevlig helg allihopa! 🙂

  Reply

  heej 🙂 tänkte bara fråga.. vad använder du på ansiktet, alltså rouge och puder eller foundation?

  Reply

  Tror jag skulle kunna göra en bröstoperation i framtiden om dom förminskas väldigt drastiskt när/ om man får barn. Men skulle bara göra det för att få tillbaka min gamla storlek.

  Reply

  Pete Burns VAR dessutom fantastiskt vacker i sin naturliga androgynitet (är det ens ett ord? Jag uppfann det just i sådana fall)… sen tog operationerna över hans liv. Hade han “nöjt” sig med sminkets lekfulla äventyr hade han varit precis lika vacker idag. Människor som skiter i genusstereotyper, som Pete Burns och Jeffree Star, är fantastiska inspirationskällor och kanske därför gör det extra ont att se Pete Burns idag…

  Reply

  Jag är också någonstanns mittemellan. Jag tycker precis som u att så länge man gör det för sin egen skull så är det okej.. Sen finns det ju gränser också såklart. I mitt jobb som hudterapeut så har vi även mottagning med läkare som gör just skönhetsoperarioner som tex fettsugnigar och bröstoperationer samt även diverse injektioner. Dock det vanligaste är ju laserfettsugningen. Många som gör denna operation tycker själva att det är för mycket fett på magen eller låren och har själv prövat träna lite för att få bort det på andra sätt och tar då operation som sista väg ut, så det tycker jag är helt okej. Däremot så finns det många som börjar med en operation och sedan blir nästan beroende av det, för tänk när det är så lätt att få finare mage så kanske man skulle passa på att fixa till resten av en. Det ärdär gränsen för mig går, för även om man fixar till sig lite så ska man fortfarande vara sig själv och ha kvar de drag som gör en unik:) jag själv har gjort en injektion faktiskt, perlane på näsan för att göra den rakare (den var extremt gropig). Kan inte tänka mig att göra några andra ingrepp de närmaste 20 åren 🙂

  Reply

  Jag hade velat göra ett ögonlyft när jag blir äldre, har så mycket hud vid globlinjen typ som hänger över och när jag blir gammal kommer nog mina ögon försvinna x) haha.. Om någon har gjort det så får ni gärna skriva till mig och berätta!

  Reply

  Jag skulle kunna tänka mig att skönhetsoperera mig. När jag blir äldre kommer jag nog vilja ta bort någon rynka eller två. Just nu skulle jag kunna tänka mig att fixa till mina bröst. Jag har redan stora och tunga bröst, så jag skulle kunna tänka mig att lyfta upp dem lite. Men med tanke på kostnaden och risken att det kan gå fel, så vågar jag inte.

  Reply

  Jag tycker som du, att det är upp till var och en. Jag har absolut ingenting emot att folk opererar sig, jag förstår att vissa vill ändra vissa saker. MEN jag personligen är emot det, när det gäller mig själv. Jag ser ju ut som jag gör, och om jag ändrar tex min stora näsa, vem skulle jag vara då? Jag skulle egentligen jätte gärna operera min näsa, men samtidigt så känner jag att jag inte vill vara “fake”. Jag har aldrig lösnaglar, hårförlängning, inte ens kuddar i bh’n bara för att jag hatar att känna mig fake. Så att operera näsan tror jag skulle få mig att känna mig säkert snyggare till en viss grad, men om jag inte ens klarar inlägg i bh’n, hur ska jag då klara en permanent förändring i ansiktet?

  Reply

  Skulle kunna tänka mig att operera mig, men bara något litet, vissa blir ju beroende! Men det skulle vara när jag blir äldre, är bara 15 ju.:)

  Reply

  Jag håller helt och hållet med! Det är upp till var och en, känner man att man skulle må bättre av det så varför inte. Det är din kropp liksom.

  Jag har än så länge inte gjort någon skönhetsoperation, men jag SKA någon gång i framtiden. Då är det att sätta in tandproteser (har mått dåligt hela livet av mina fula tänder) och den vill jag göra så fort jag får pengar över till det och en bröstoperation (planerad efter att man fått alla barn som man vill ha). 🙂

  Reply

  Ja, jag kan tänka mig att göra skönhetsoperationer.. Detta då jag redan gjort en.. Dock är det en som andra människor inte dömer mig för. Jag har opererat ett öga för skelning, operationen gjorde absolut ingenting för min syn, en ren och skär skönhetsoperation =P Därför fick jag slåss med näbbar och klor med landstinget för att få göra den! Men i april 2009 smällde det och min operation blev av, efter 9 års kamp.
  Jag ångrar mig absolut inte, mina ögon ser ut som alla andras idag och jag behöver aldrig påpeka för någon vilket öga de ska se på och ingen undrar om det är dem jag pratar med när jag tittar på dem =P

  Reply

  Hej
  Nu har jag exakt samma problem som dig! De låter mig inte opereras för ena ögat som pekar 4 grader utåt! de säger att det är för lite för att behandlas med kirurgiska begrepp men jag tycker det är asjobbigt då man ser skelningen på nästan alla mina biler. har du några tips på hur man går till väga?
  Tacksam för svar!

  Reply

  Såg du stylisten som fixade agnes-nicole i sv. hollywoodfruar för några avsnitt sen?! Även han ett exempel på hur feeel det kan bli (eller se ut). Kommer inte ihåg vad han heter..

  Ha det bäst!

  Reply

  Jag hade kunnat tänka mig det, även om det finns risker. Jag skulle gärna operera min näsa om man så haft ekonomin till det.

  Reply

  Tycker precis som du att det är upp till var och en vare sig man vill operera sig eller inte. Har man lidit av komplex i hela sitt liv är det ju bra att möjligheten finns. Men det gäller att vara medveten om riskerna.

  Jag har aldrig gillat min näsa och en hel del annat i mitt utseende och ett tag funderade jag på att operera mig men sedan insåg att felet inte låg i min näsa, mina kurvor etc. det var i min självkänsla.

  Jag kunde inte acceptera mig som jag var och det skulle ingen skönhetsoperation i världen ändra på. Så nu har jag istället gått över till att försöka lära mig att älska mitt utseende och mig själv. Detta var fallet för mig, men som sagt om man verkligen vill och man gör det för sin egen skull så är det helt upp till varje individ.

  Reply

  Jag har väldigt länge velat operera näsan.Vet inte varför egentligen med det har jag velat hur länge som helst.Operera den till en “modellnäsa”. Sen så har jag fått för mig att mitt ansikte är snett.Så jag skulle vilja rätta till det också.:)

  Reply

  Dock är det ytterst lite snett och ingen skulle märka det om jag inte bad dom att kolla på det!:)

  Reply

  jag skulle vilja operera min näsa i skönhetssyfte (:

  Reply

  Ja fy tusan… Det KAN ju gå sååå fel! Fint ändå att se att de personer som råkat ut för botched plastic surgery fortfarande känner så fina att de “vågar” visa upp sig.

  Jag skulle säkert kunna tänka mig att testa någonting när man blir äldre, och man mot förmodan inte trivs med en viss del av sig själv.

  Reply

  När jag var yngre mådde jag väldigt dåligt över mina små bröst, bröst är ju ändå väldigt viktigt och jag kände mig “okvinnlig” utan dem, så när jag var så ung som 13 bestämde jag mig för att jag skulle operera brösten och jag började spara alla pengar jag fick, så precis innan jag fyllde 20 så opererade jag mina bröst, de är inte överdrivet stora eller runda “bollar” och folk blir förvånade när jag säger att jag har silikon så jag har ju valt en “normal” storlek till min kropp… Jag kan helt ärligt säga att det var det bästa jag har gjort, alla mina sparpengar gick till brösten och jag har fått göra en korrigeringsoperation men det var utan tvekan värt det, jag behöver inte längre skämmas för o visa mig i bikini, jag tycker kläder sitter bättre och bäst av allt, det känns som att jag äntligen är jag, det var såhär jag skulle sett ut ifrån början känns det som, så allt bara föll på plats och jag verkligen älskar mina bröst, de är inte för små och inte för stora, utan de är perfekt för mig…
  Så jag är helt för operationer sålänge det förbättrar ens livskvalite, inte en massa onödiga operationer för att man är lite missnöjd eller bara för att, det är ändå en operation som kan gå fel så jag tycker att man verkligen ska fundera över om det är värt eventuella konsekvenser…

  Reply

  Ja, jag skulle kunna tänka mig att göra en skönhetsoperation för att bli av med mina dåliga tankar om mig själv utseende mässigt som jag har haft problem med i många år. Men sen är frågan om jag skulle våga göra det, då det har blivit ett misslyckande för många som har gjort en operation.
  Men jag skulle till exempel inte göra något dramatiskt som att operera brösten från en b kupa till en dd kupa.
  Utan något mindre dramatiskt.

  Reply

  Jag är som du varken för eller emot. Men jag tycker att det är synd att folk gör det. Allt sitter ju i hjärnan och i ens självkänsla/självförtroende. Jag kommer nog inte operera mig (kan inte säga NEJ till 100 % nu för jag vet inte vad som händer i framtiden). Tyckte det var hemskt det som gick på 5:an, plastikresorna till thailand eller vad det var. Det gjorde det liksom okej med sådana resor. Och att göra det i ett främmande land ökar ju riskerna!

  Reply

  Jag har opererat mina bröst och jag är så himla glad att jag gjorde det! Har inte ångrat det en enda gång och skulle göra om det imorgon om det behövdes. Jag trivdes inte med mina små bröst, men nu trivs jag mycket, mycket bättre med min kropp. Få personer märker det och då antar jag att operationen är lyckad :).

  Reply

  Jag skulle absolut kunna tänka mig att operera mig. Då skulle jag göra en bröstreduktion. Detta är något jag inte vill göra bara på grund av utseendet utan även för att det är jobbigt för ryggen och axlarna att ha så stora bröst som jag har. Hade jag haft pengarna skulle jag gjort det med en gång!

  Reply

  Eftersom mina läppar är nära på obefintliga känns det lite lockande. Men jag tror inte jag skulle våga. Om något gick fel är det ju så sjukt ovärt! Plus att små läppar har gått i arv i generationer, så jag bär dem ändå med stolthet. Men ändå… tänk om…

  Reply

  Skulle jag kunna göra plastikopertion? Ja då! Nemas problemas! Skulle man ställa sig framför spegeln och peka ut allt man skulle kunna tänka sig så hade nog inget blivit orört. Själv så tror jag att många och även mig själv skulle behöva prata med någon proffisonell psykolog eller kurator för att reda ut vad det är man igentligen stör sig på hos sig själv.

  Som du säger, en operation är en stor risk och vad många inte tänker på är den faktan att du kan faktiskt dö av en väldigt enkel operation! Och är man villig att leva med en dålig “korrigering” eller kan man faktiskt vara stolt för det man fick ifrån första början??

  Reply

  Har faktiskt skönhetsopererat mig. 2009 var det och jag är nu 16 år. Opererade mina öron för jag tyckte dom stack ut och är otroligt nöjd nu. Hade nog aldrig kunnat göra andra operationer för jag är otroligt rädd att det ska gå fel…

  Reply

  Hej Linda. Jag har gjort en bröstförstoring för nästan precis ett år sedan. Och det är något som jag tänkt på sen jag gick i gymnasiet, så i ca 7år. Har läst mycket om det, så när jag gick på min första konsultation innan operationen så visste jag redan allt. Visste vad jag ville, och vad som kunde gå fel. Vilket är en viktig del innan man går något sådant, en operation är ändå en operation. Även om det är i kosmetiskt syfte eller ej. Jag gjorde det helt för min skull, har alltid mått dåligt av det. Och skulle man se mig på stan, så skulle man inte tänka på de. Även de som jag träffar varje dag (inte mina närmaste vänner) har inte sagt något om det, och jag lovar att de inte ser någon skillnad. Vet man vad man ger sig in på och gör det för sin egen skull tycker jag det är helt okej. Kramar Sofia

  Reply

  Hej hej! Jag håller med dig. Jag har själv opererat mina bröst men så klart bara för min egen skull, hade inga innan och kände mig inte kvinnlig alls. Fick komplikation i form av muskelpåverkan men det syns inte så mycket och jag tycker absolut att det var värt det. Jag väntade dock HELA tio år från det att jag ville tills jag verkligen gjorde. Jag var 28 år och tyckte att nu eller aldrig. Jag ångrar inte att jag väntade för jag tror att man behöver vara färdig i kropp och psyke innan. Dock är jag helt emot att göra saker i ansiktet då det blir så tydligt om det går åt skogen. Kanske jag skulle ta ngn spruta för att ta veck och rynkor senare i livet men inte mer än så. Men då menar jag inte varenda åldersrynka utan mer dom som gör att man ser bekymrad eller sur ut. Tack för en bra blogg!!

  Reply

  Jag känner nog mer att jag personligen inte skulle vilja det. Trots att jag har mina bristingar och har gått ner 10 kg. Utan hellre vill jag acceptera mig som jag är och vara stolt över det jag har, än att riskera att ngt kan få fel.
  Vad andra bestämmer att göra med sina kroppar är upp till dem, det har jag inget emot. Jag vill bara inte riskera att få det värre än vad jag hade det innan.
  Jag har mina volanger och tigerränder och jag är stolt och känner mig vacker ändå 🙂

  Reply

  Jag skulle absolut kunna tänka mig att operera mig, för min egen skull. Det är ju saker man inte är nöjd med, men jag vill ju inte göra en jätteförändring, bara förbättra lite 🙂

  Reply

  äckligt! usch.
  har tänkt på en grej ett tag, kan inte du göra en sminkvideo? på en enkel vardagslook 🙂

  Reply

  Nja alltså.. jag måste säga att det skrämmer mig en aning med skönhetsoperationer. Speciellt med tanke på misslyckanden osv. Men själva tanken på att liksom förändra sig själv på det sättet.. göra en ny haka eller näsa.., man kan inte ändra tilbaks sen utan det är föralltid! Att göra tandblekning, göra nån ny fräsch frisöyr eller styling på håret kan räcka för att man ska känna sig piggare o lite som en ny person! Små förändringar kan ju göra mkt.:)! Men som du säger, allt handlar ju om vad man själv känner. Man ska inte göra något för nån annans skull.

  Reply

  Om jag någon gång skaffar barn och mina bröst efteråt börjar bege sig mot marken då kommer jag absolut överväga en operation, helt för min egen skull. Är alldeles för fäst vid mina tuttar för att låta ens mitt eget kött och blod förstöra dem, haha (som det känns nu). I övrigt så nej. Klart man har en del skavanker som lätt skulle kunna skäras bort men vem vet om det blir värre? Det mesta går att fixa och trixas med smink och kläder. I was born this way!

  Reply

  Hej linda! Svaret på din fråga är ett ja. Jag skulle kunna och jag har skönhetsopererat mig. Jag är sjukt nöjd över mitt beslut som jag grunnade på i ca 6 år innan jag bestämde mig. Det är ingen lätt sak man bara ska göra hux flux för att “passa in” utan jag säger till er därute : Gör det för ER skull. Jag gjorde en bröstförstoring för att bli mer jämn, lika fyllig upptill som nertill och bara för min skull. Trots att jag gick upp två storlekar på bh:n är det fortfarande många som bli förvånade att jag opererat mig då det inte direkt syns för dom, det ser så naturligt ut för mig och det var mitt mål, det ska se ut som jag alltid haft de här tuttarna 🙂 Kom ihåg oxå att en förstoring inte gör skillnad på bröstens utseende, tycker man att brösten är fula (inte små) så blir de lika bara större.
  Tänk många ggr innan ni tar ett beslut, för det är för livet. Tänk på amerikanskan Heidi Montag/Pratt som gjorde 10 operationer samtidigt, hon har sagt i flera intervjuer hur hon ångrar sig. Ha de underbart alla läsare!

  Reply

  Jag har förstorat tuttarna och är helt sjukt nöjd. Verkligen. Skulle göra om det när som helst (även om det gjorde SJUUUUKT ont efteràt)… Jag gjorde det för att jag ville ha större tuttar. Inget djupare än sà… Jag hade väääldigt petite innan, men har runda höfter och en fyillig rumpa sà kände liksom att större tuttar skulle va perfekt. Och jag tycker verkligen jag (ytligt) blev helt perfekt 🙂 har dock haft funderingar om större, men det blir väl sà när man blivit “hemmablind” haha… Kanske blir dom större än dag, men inte nu. Om det var värt det? Alla gànger!! 😀 älskar mina tuttar sà sjukt mycket xD haha

  Reply

  Jag hade utan att tveka kunnat operera min näsa ikväll om det hade varit så. Tyvärr kostar det ju ganska mycket pengar som jag inte har.
  Men jag skulle aldrig spruta in typ botox eller ngt i min kropp. Allt man sprutar in försvinner ju ut i kroppen och man vet inte vad det har för effekter med alla kemikalier osv.
  Och fettsugning skulle jag inte göra heller, det är ju en shortcut. Om du ska bli smalare så måste du ändra livsstil träna. Även fast man fettsuger en gång och fortsätter vara soffpotatis blir man ju inte snygg, fettet kommer ju tillbaka.
  Fast när jag blir gammal kommer jag nog göra lite lyft här och där, haha!

  Reply

  Jag vill göra en bröstförminskning/bröstlyft. Det är otroligt slitsamt på mina axlar, rygg och nacke. De gör mig större än vad jag är! Jag vill inte att folk ska se mig som hon med brunt hår och stora bröst. Så klart är det också viktigt att känna sig bekväm när man har sex med sin fästman. Även att få hjälp med mina rynkor och otroligt mörka ringar under ögonen. Inget hjälper!! Har Cover all mixen, men den är inte helt tänkande på mig. =,(

  Reply

  Maria H: Jag har också problemet med väldigt mörka ringar under ögonen. Använder också Cover all mix men ändå lyckas jag inte trolla bort ringarna helt. För mig beror ringarna inte på trötthet utan att jag saknar fett under ögonen så att dels har jag som gropar i från ögonvråna och dels syns blodådrorna igenom huden. Har vart på konsultation för att fixa detta med plastikkirurgi hos Jan Wieslander i Malmö. Jag velar väldigt mycket fram och tillbaka om jag ska våga eller ej. Vill så gärna göra den men är rädd för att få synliga ärr efteråt även om han säger att de bleks bort. Men när jag ser mig i spegeln så stör jag mig på det varje gång och har gjort det i många år nu. Känns som hur jag än gör så ser det ut som jag inte fått någon sömn på flera år. Får dessutom ofta höra att jag ser trött ut. Just i de stunderna så känns det som jag bara måste fixa detta. Är för övrigt hyfsat nöjd med mitt utseende.

  Reply

  Jag har plastikopererat mina tuttar. Fick operationen betald av landstinget så min totalt platta byst räknades som en slags missbildning. Trots all smärta hade jag gjort om det igen. Det finns ingen människa som kan förstå känslan av okvinnlighet om man inte själv inte har några bröst. Kan väl inte säga att självkänslan är mycket bättre (den sitter trots allt inte i brösten), men visst mår jag bättre. Att visa sig för killen, att kunna köpa snygga bhar, att kunna ha fina toppar.. det gör mycket, tro det eller ej.

  Reply

  Jag har inte ett perfekt ansikte, jag tittar på andra och tänker “åh om jag hade hennes näsa” Men det är hennes näsa, inte min, min näsa är min näsa. Vissa dagar tittar jag mej i spegeln och tänker “Om jag ändå hade större bröst” dagen efter tänker jag “shit…Min kropp är perfekt” Jag är så, vissa dagar hatar jag mej själv men oftast tänker jag, det här är jag och jag är awesome precis så som min kropp har växt fram. Just därför skulle jag aldrig kunna göra något, om jag hatar något idag men gillar det imorgon, vad är det som säger att jag inte kommer hata den nya näsan eller dom större brösten. Allt är alltför osäkert för att spendera en massa pengar på något som gör mej till något annan än just den jag är.

  Reply

  jag skulle vilja operera näsan. den är något sned och lite för stor längst ner. jag har också hud som hänger över i ögonvrån på ena ögat, så det ser konstigt ut ifall man målar med kajal eller eyeliner runt hela ögat. men jag tror inte att det syns så mycket, men det är i vägen om man ska sminka sig.

  fast jag tror inte att jag skulle våga operera, med tanke på allt som kan gå fel.

  Reply

  Jag förstorade brösten i maj och jag är så himla nöjd! Istället för att lägga massor energi på att må dåligt och nojja mig över mina bröst kan jag fokusera mig på livet. Det känns himla skönt. Nu sitter dom där och jag tänker inte så mycket på dom. Dom är så himla fina och jag ångrar mig inte för en enda sekund! Jag gjorde inga jättetuttar, faktum är att ingen av mina kompisar har upptäckt det, eller iallafall inte frågat mig om det. Men tanken på fler skönhetsoperationer är ingenting som jag tänkt på, kanske någon gång. Men just nu är jag nöjd med mig själv!

  Reply

  Jag tror egentligen att det handlar om om man är missnöjd med något. Med skönhetop så fungerar ju fortfarande funktionen liksom =) Jag har ungefär hela mitt liv undrat när mina bröst ska börja växa.. Efter två barn och fyllda 30 så hände det =) men det är klart, ska man vara fin.. Jag kände mig överkörd av en lastbil den närmsta veckan efter op.. men nu ca ½ år senare så är jag så nöjd!
  Én annan grej är när ögonlocken börjar hänga så att man inte kan ha ögonskugga för att det bara kletar ihop.. då är kniven nära. Men som med allt som har med skönhetsop att köra så måste man undersöka vad det är för folk man har att göra med,erfarenhet osv, Min åsikt är iaf; gör som DU själv vill, det är din kropp!

  Reply

  Det enda jag tror att jag skulle kunna göra är att lyfta brösten om de skulle börja hänga… eller när rättaresagt! haha

  Reply

  Hej! Jag har alltid varit lite, lite skeptisk till skönhetsopetationer. Tror att det berodde på alla misslyckade operationer man hörde om, samt att “operation” låter farligt och komplicerat (vilket det faktiskt också är). Men under slutet av mellanstadiet/början av högstadiet började alla tjejer i klassen att få bröst. En del mer än andra. Men jag fick aldrig några. Eller jo, visst hade jag bröst, men de va så små att jag inte kunde fylla en A-kupa från hm ens. I sporttopp blev det helt platt.
  Jag är väl inte direkt jättefokuserad på mitt utseende, men brösten har jag alltid mått dåligt över. Tränar en den och är noga med att äta hälsosamt och för att ha en vältränad och snygg kropp. Men brösten förstörde alltid för mig. Så fort jag såg mig i spegeln dog jag lite inombords. Kollade på alla andra som hade fina, lagom stora bröst och var alltid lika avundsjuk. T.o.m. min lillasysters bröst växte om mina tidigt.
  När jag i december förra året fick ett jobb bestämde jag mig. Jag skulle spara till en bröstförstoring. Sagt och gjort. Tog dock en tid att spara ihop pengar eftersom jag tog studenten i våras. Men om två dagar är det exakt en månad sen jag gjorde det. Jag har inte ångrat det en enda sekund. Var så jäkla nöjd från dag ett trots att de såg för jäkliga ut i början. Det är verkligen det bästa jag någonsin gjort/lagt pengar på. Kostade ju en del (42000) och många tycker att jag kunde gjort roligare saker för pengarna. Men jag sparade till min operation, och hade aldrig kunnat ta de pengarn och tex shoppa upp. Nä, det var värt varenda krona. Och det var inte alls en så stor grej som jag trodde. Var rätt chill och biverkningarna (hittills) har varit extremt få.
  Har fått en mycket mer postiv inställning till plastikkirurgi, dock är det skillnad mellan att tex vilja förstora sina bröst och att förändra hela sitt utseende. Kommer få en fet dubbelhaka om några år (om jag nu har gått de generna som finns i resten av släkten) och den kommer förmodligen åka bort. Samma sak med ögonlyft. Folk i släkten har fått göra det av medicinska skäl. Men sen är det stopp för min del. 😉 Men det är upp till var och en. Man ska göra det man mår bra av. 🙂

  Reply

  Håller med dig. Är upp till var och än . Ibland har man oturen att inte trivas i sitt yttre skal och då tycker jag man har rätten att förändra det. En man som känner sig som en kvinna och opererar om dig ( och tvärtom) gör ju även dom ett skönhetsingräpp när dom gör om sig. och det är få som tycker att det är fel. kanske kommer man undra om det är en kvinna eller man, men man kommer alltid ha sympati, jag vill iaf tro det. Och lika så är det väl om någon annan vill göra något. Jag har inte gjort något men kommer göra. Man ska göra det för sig själv, inte för någon annan . För att ens spegelbild ska reflektera den man är, inte någon annan. om någon liten förändring krävs, do it!

  Reply

  LINDA! Jag har tänkt så många gånger på detta, du har ju fantastiska läppar! Du passar ju otroligt bra i mörka läppstift 🙂

  Reply

  Gjorde en fettsugning av ryggen(/kärlekshandtagen) nyss som gjorde att jag fick en midja som jag aldrig haft. har försökt träna och äta rätt men ingenting hjälpte och när jag väl sökte hjälp så sa de till mig att just ryggen är ett jätteproblem för vissa för det går i princip inte att träna bort. summa summarum jag är skitnöjd även om jag har lite putmage ändå så har jag en midja och det är är så mycket värt än att vara helt rak. den putmagen jag har som jag störde mig så mycket på innan tycker jag nu nästan är gullig för det gör ett helt annat intryck när siluetten sett framifrån är fin och kurvig “på ett bra sätt”

  Reply

  Jag skulle vilja förstora brösten, men är sjukt rädd för narkosen. Ska dock börja kolla upp det, för jag har hört att man kan göra det i lokalbedövning. Dock så hade jag aldrig velat göra något med mitt ansikte…

  Reply

  Jag skulle inte göra nån skönhetsoperation om det ens var gratis och det är inte föratt jag tycker att jag ser bra ut som jag är (för det tycker jag inte riktigt) utan det är väl föratt jag är uppfostrad med att man inte ska behöva operera sig. Man är bra som man är helt enkelt. 🙂

  Reply

  Skulle inte skada med 1-2 storlekar större bröst. Enbart för min egen skull (känner mig mer som 14 än 20 kroppsmässigt). Men eftersom att det är så pass lite så skulle jag inte orka lägga ner pengar på det utan endast göra det om någon annan betalade eller jag fick gratis 😉

  Reply

  Har förstorat brösten och fyllt läpparna med restylane. Gick ner mkt i vikt och tappade brösten, därav mitt ingrepp. Tyckte överläppen försvann då jag log så fyllde på läpparna därför 🙂 Ser proportioneligt ut och jag är nöjd 🙂

  Reply

  Jag skulle absolut kunna skönhetsoperera mig. Inte för att vara snygg utåt, utan för att jag själv ska känna mig bekväm med mig själv. Jag är 18 år och har stora bröst, Ekupa, och då kan ni ju tänka er. De sitter inte riktigt på sin plats alltid. Därför, tror jag att det är viktigt att jag får göra vad jag vill med min kropp. Jag vill operera brösten så de är på sin plats och är mer fasta och runda. Jag vill kunna gå omkring naken i min ensamhet och ändå känna att jag är nöjd med mig själv, för det gör jag inte nu. Jag vill inte visa mig för någon. Dock håller jag med någon som skrev längre upp att det inte räcker med att fettsuga sig utan man måste ju ändra hela sin livssil, och det håller jag med om. Om det hade varit låren jag inte var nöjd över hade jag börjat träna till resultatet istället inte opererat mig. Men nu, när det gäller brösten, finns det inget annat sätt än operation. Efter studenten ska jag spara ihop pengar till en bröstoperation. Jag vill kunna vara nöjd med mig själv, det är bara det det handlar om. Psykiskt. Jag vill känna mig fin.

  Reply

  Jag plastikopererade min näsa för mindre än en måndag sedan.
  Jag hade tänkt på detta i 14 år och bestämde mig på riktigt för ungefär ett år sedan.
  Jag är så glad att jag vågade. Jag har enbart gjort detta för min egen skull. För sin egen skull och ordentlig research är det enda jag kan säga. Och, tänk efter!
  Mycket info om operationen finns på min blogg. 😉

  Reply

  Jag hade kunnat operera mina bröst. Men inte till en överdriven stor storlek som Kissie har just nu. Jag har 75 C just nu men snart ska jag börja träna på riktigt, på gym och sånt och då är jag rädd att de kommer bli mindre, antagligen kómmer de att blir det. Men jag skulle gärna operera mina bröst till en lagom storlek som till D, om det passar till resten av min kropp.

  Reply

  Hej Linda!
  Jag ska faktiskt “skönhetsoperera” mig om bara 4 dagar..! Jag ska förstora mina bröst (är plattbröstad) 1-2 storlekar större.
  Anledningen till varför jag gör det är flr att få ett mer proportionerligt utseende på min kropp, och framförallt för att äntligen få känna mig som en kvinna! För mig handlar det om att nå ett naturligt resultat (så naturligt som det går åtm.), det ska liksom inte synas att man är opererad. Tyvärr så går det ju inte att skilja på “naturliga” skönhetsoperationer och onaturliga, och det är därför som du säger så svårt att avgöra om det är just rätt eller fel…

  Ha det bäst!

  Reply

  Jag har gjort en bukplastik för 4 år sedan då Jag minskade mycket i vikt. för två år sedan gjorde jag äntligen min bröstförminskning! Allt bloggade jag om dag för dag..

  Det är det bästa jag gjort. Det enda jag ångrar är att Jag inte gjorde det tidigare i livet. Men nu vid 45 års ålder är jag fri från värk i axlar och rygg och magen känns normal och Jag har den kropp som representerar mer så som jag känner mig inuti .

  Jag skulle kunna tänka mig att fylla i bekymmersrynkan mellan ögonbrynen.

  Reply

  har opererat brösten då jag aldrig haft några… att vara 173 väga 50 kilo ger inte så mycket kurvor, så för 2 år sedan gav jag mig själv ett par bröst i helt perfekt storlek och kan säga att mitt bekräftelsebehov som jag märkte efter operationen att jag hade haft innan försvann, så med detta vill jag säga att ingenting skulle få mig att inte göra om det om det hade behövts 🙂 oftast är det ju inget man kommer på bara över en natt utan har tänkt på ända sedan tonåren…

  Reply

  Jag valde efter en lång tisd fundering att genomgå en näsplastik förra året. Detta på grund av extremt dåligt sjävlförtroende och jag rent utsagt skämde för den, specielt min profil. Trots min extrema fobi för sjukhus och nålar, den väldigt höga summan och att man under flera veckor är öm, svullen och blå har jag inte ångrat det en endaste sekund. Det var ett av de bästa besluten jag gjort och nu behöver jag inte flytta huvudet så fort någon enbart ser mig i profil.

  Reply

  Hej!

  Jag gjorde en bröstförminskning och lyft för ca 3år sedan, då jag idrottat i hela mitt liv och alltid har haft en relativt vältränad kropp men ändå en stor byst, så har det gett mig en otroli värk i nacke, rygg och axlar. Så att göra en förmiskníng var det bästa beslutet jag tagit i den situation och jag är mer än nöjd. Visst blir det stora ärr men det är inget mot vad värken i nacke och rygg gett mig. SÅ ärren är det minsta bekymret.

  Fick även operationen betald genom landstinget så det är ett stort plus i kanten… Men dock en väntetid på 3år.

  Tack för en otroligt bra och inspirerande blogg!
  😉

  Reply

  Hej! Nu har jag läst igenom den större delen av alla kommentarer, och jag måste säga att det var väldigt intressant läsning! Man upptäcker hur många (framförallt unga) kvinnor det är som är missnöjda med sig själva. Det är rent ut sagt tragiskt. Och jag är även en utav dom.
  Har länge funderat över en bröstförstoring eftersom jag mått brutalt dåligt över mina bröst sedan jag var liten. Idag är jag 18 år och har börjat ge upp hoppet om att dom ska börja växa någon gång, eftersom dom i släktväg inte heller är speciellt stora.
  Men hur dåligt jag än mått/mår av att ha så pass små bröst, är jag ändå väldigt envis och skeptisk. Jag känner ändå att vi alla är skapta på ett visst sätt, och att vi bör vara nöjda med oss själva som vi är! Jag anser att allt vi kan göra utan operation (t.ex. att träna mer, ändra kosten, livsstil, frisyr, hårfärg osv.) är accepterat, eftersom det är en ändring som vi kan genomföra på ett naturligt sätt. Operation känns så konstgjort, som att vi konstruerar oss själva på ett fejkat sätt, och det är då inte längre den riktiga “vi”-personen som finns kvar. (Nu räknar jag inte med skönhetsoperationer för människor som är “fel-skapta” från födseln, lider av en sjukdom eller liknande).
  Det jag reagerar på mest, är att i stort sett alla som kommenterat att dom gjort en operation, säger att dom gjort det för SIN EGEN SKULL. Men den stora frågan jag skulle vilja ställa är då, vad är det som fått er/oss att ha blivit missnöjda från första början? Fått oss att vilja ändra på oss? Jo, jag vill påstå att det är samhället. Hur samhället är uppbyggt idag och vilken otrolig press det läggs på oss människor. Man ska se ut på ett visst sätt, klä sig på ett visst sätt osv. Visst håller jag helt med dom som nu tänker att det är varje individs eget val att välja att följa trender osv, men vi kan inte heller ignorera att samhället påverkar våra val och påverkar oss som individer.
  Blev värsta djupa grejen här, men jag tycker detta är väldigt intressant och framförallt viktigt! Jag har länge och väl funderat på om det verkligen är rätt att vi ska behöva ändra på oss själva för att få känna oss nöjda. Eller är det kanske samhället vi borde försöka ändra på…?

  Jag inser såklart att man kan gå i princip hur långt som helst inom denna fråga, utan att aldrig riktigt finna en lösning. Men det kan vara värt att slänga en tanke på!

  Reply

  Det enda jag eventuellt skulle kunna tänka mej är att förstora boobsen då mina knappt existerar :S Men fylla i och fylla ut andra saker är inget jag har någon längtan efter! Sen vill jag bara säga att du är en av dom vackraste människor jag någonsin sett, tycker inte du behöver förändra något alls ! 😉

  Reply

  Jag op min bröst för 2 år sedan(lade in silikon) och ska nu om några månader göra ett bröstlyft då dom tagit “lite stryk” av senaste graviditeten.. Jag funderar på att op näsan då jag så länge jag kan minnas har haft komplex för den så jag känner why not? 🙂

  Tycker skönhetsoperationer är helt ok men jag tycker det är fruktansvärt fult när tjejer förstorar läpparna och ser ut om en anka, förstora läpparna är helt ok men det finns liksom en gräns för när jag tycker det blir för mycket läppar..förstår inte hur man kan tycka det är snyggt, men det är jag det. Tycker folk får göra vad dom vill med deras kroppar.

  /Tina

  Reply

  Skulle kunna tänka mig att göra bröstförminskning. Visst, nu är dom fina men både min mamma och min mormor hade likadana som mig; stora fasta tuttar innan graviditeten förstörde dom. Båda två har nu opererat dom mindre, så vi får se om jag gör detsamma när jag är klar med barnafödandet.

  Btw, du (Linda) behöver väl inte ändra något?? Du har ett drömutseende som många skulle vilja operera för att få!

  Reply

  Jag ska, någon gång i framtiden, operera brösten. Det har jag velat sen jag var ungefär 11-12 år haha. Väldigt tidigt,men så kan det vara ibland! Men först ska jag spara ihop pengarna, hitta en läkare man kan lita på och läsa på om operationen så jag kan ta ett slutgiltigt beslut baserat på fakta 🙂

  Skulle även kunna tänka mig att fixa magen i framtiden, beroende på hur den kommer se ut efter ett par ungar haha!

  Reply

  Jag valde att göra en bröstförstoring 5 oktober i år för att jag har mått dåligt alldeless för länge och jag är trött på att bli ledsen och svartsjuk på människor som har bröst. för det sitter inte i den inre, det är inte den inre sidan som är vacker och man ska acceptera sig som man är. jag kunde aldrig acceptera mig som jag är och jag valde att efter 2 ½ månads HÅRT slit på ett sommarjobb så betalade jag mina bröst och fick dom opererade. jag ångrar inte en sekund, har tänkt på detta sedan högstadiet och är idag 24. det är det bästa beslut jag har tagit i hela mitt liv.

  josefin du skriver: Det jag reagerar på mest, är att i stort sett alla som kommenterat att dom gjort en operation, säger att dom gjort det för SIN EGEN SKULL. Men den stora frågan jag skulle vilja ställa är då, vad är det som fått er/oss att ha blivit missnöjda från första början? Fått oss att vilja ändra på oss? Jo, jag vill påstå att det är samhället.

  och nej det är inte samhället. visst NÅGOT har påverkat oss men jag hade som grottmänniska även känt mig okvinnlig och saknat känslan av bröst, känslan av att älska sig själv, något som jag gör nu.

  Det är så mycket mer än en bröstoperation. du köper tillbaka ditt liv, dina möjligheter du valt bort pga att du skämms att någon ska se dina bröst i bikini, uringat osv…

  nej man lever en gång, och då ska man fanimig må bra! kosta vad det kosta vill! det är värt det!!!!!!!!!!!!

  Reply

  Jag tycker oxå att det så klart är upp till var o en även om många missbrukar skönhetsoperationer rätt mycket!
  Själv skulle jag MER än gärna fylla ut brösten för jag saknar dom något grymt mycket nu efter 2 graviditeter och ammning o sådär! Jag saknar att prova bh:ar, jag saknar att kunna bära upp kläder snyggt och jag SAKNAR att känna mig kvinnlig…brösten för mig är en stor del av min kvinnlighet för jag älskar hur det ser ut med bröst…..just därför är det en pina att behöva se dessa tomma taxöron som har snott mina brösts plats på min kropp=`/ men men…..jag är fattig för tillfälet så 35.000- 70.000:- e inte vad jag har liggandes för at kunna göra mig så lycklig som ett par bröst skulle kunna göra^^ jag försöker hålla skenet uppe fasstän det är HEMSKT at känna sig såhär… jag skulle inte ABSOLUT inte vilja byta plats med de stackars olycksdrabbade som har tvingats stå ut med bröstcanser och borttagning av bröst…lider med dom som har/har haft bröstcanser!!!
  kramar

  Reply

  Hej fina du, kan säga att jag opereade mina öron för ett årsen för att doom stod ut.
  det var ingen verkligen INGEN som såg det mer än jag själv.
  Jag kände mig ful och sen jag var liten har jag hatat dom.
  Har aldrig fått några dåliga komentarer över dom.
  Men jag hade bestämmt mig så jag gjorde det.
  Eftersom jag va under 18 och mina öron stod ut en viss”längd” så var det självklart för mig att få göra det (även gratis).
  nu ett år senare har jag ett helt perfekt öra så jävla snygg och mitt andra har jag precis operet igen ( för att det åkte ut igen)
  även då märkte ingen även fast jag gick runt med toffs men för mig va det riktigt jobbigt, så för 2 veckorsen opererade jag det och sitter nu med pannband runt huvet och gula tussar i örat med stygn.
  Men det är värt det, värt allt. Det är det bästa jag absolut har gjort. Mitt själförtroende växte något extremt. Nästa vecka är det av sen är jag snyggast i världen! 😀

  Reply

  jag tänker nog ta bort alla ärr som jag har fått i ansiktet efter kraftig acne som kom efter min käkoperation! Reagerade konstigt på medicinen. Men det ska jag i alla fall ordna så fort jag kan och har råd.

  Reply

  jag skulle faktiskt kunna operera näsan 🙂
  om jag fick välja verkligen!

  p,s Fin blogg!

  Reply

  Jag har gått ner massor av kilon på väldigt kort tid, och mina tidigare så fylliga fasta bröst hänger nu bara som två ledsna påsar. Jag saknar dem och ska absolut operera dem någon gång framöver. Helst bara lyfta dem, men beroende på hur de ser ut då kanske även fylla upp dem. Om inte skinnet på min mage drar ihop sig mer och blir fastare kan jag tänka mig att göra en bukplastik också.
  Jag vill tillbaka till mitt ursprungliga smala jag, helt enkelt 🙂

  Reply

  Jag är egentligen emot skönhetsoperationer, iallafall när det gäller mig själv. För ett tag sen så ramlade jag och skallade en stenmur i mörkret vilket resulterade i en kross-skada just ovanför ögonbrynet och lite på. Jag fick alltså sy 11 stygn och var uppsvullen i hela ansiktet i nästan 2 veckor.. Var nog de värsta som kunde hända och jag kände mig bara ful och äcklig. Nu har läkarna sagt att jag kommer att få en skönhetsoperation för att fixa bort det senare när det läkt ihop helt och då känns det faktiskt som att jag kommer göra det. Det finns inga garantier på om det ens kommer att bli bra efter men det kan då inte bli värre än vad det redan är. 🙂

  Reply

  hej, för ett tag sedan var jag verkligen imot skönhets operationer. jag vet inte riktigt varför. Men det var väl antagligen för att man såg alla “kändisar” överdriva med sina operationer. det var väl mest det. Men jag har mått dåligt över hur jag ser ut ända sedan jag var 8 år. Och jag är snart 16.
  att vara smal är min högsta önskan. Och snart förhoppningsvis så ska jag gör en bukplastik.
  och om allting går bra med det, så vet jag att det kommer vara värt mödan.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här