Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

12:49 | October 24, 2012

Att sätta verkligheten först

Det finns inte speciellt många nackdelar med att ha en stor blogg.. För det är en fantastisk chans att komma ut med sitt namn och sitt yrke.

Man träffar massa härliga människor hela tiden, man blir inspirerad och får chansen att inspirera andra, man har hela tiden otroligt mycket möjligheter.. Det gör en glad varje dag!

MEN.. det finns en nackdel.. Att blogga är som att jobba dygnet runt, alla dagar i veckan. Hela tiden, hjärnan får aldrig vila. Många tycker säkert att detta låter jättetöntigt.

Man (iallafall jag) känner en inre stress hela hela tiden.. måste prestera bäst, måste hela tiden komma på nya bättre idéer, måste uppdatera. bla.bla.. Stressen att man kanske inte hinner uppdatera på en dag eller att internet/kameran inte funkar kan driva en till vansinne.. Men å andra sidan är jag en sån person.. antingen av eller på, det finns inget mellanting, gör jag något så är det till 110% vilket kanske inte alltid är bra alla gånger, plus att jag både frilansar och jobbar i butik när jag inte bloggar..

När man träffar nya människor vill man inte heller säga att “-nej, nu måste jag blogga lite”.. då känns det genast som man får en stämpel i pannan. Särskilt när bloggen är ens jobb.. då blir man ännu mer pressad. Känns inte som jag vill ha magsår när jag är 25.

Jag har på senaste tiden känt av detta mer och mer, telefonen piper och ringer, mailboxen är full.. känner mig bara mer och mer stressad. Det skönaste jag vet är att stänga ner datorn och bara lägga mig i soffan, skita i allt vad facebook och blogg heter, skärma av mig från allt, tända ljus och kanske lägga mig i badet.
Men, jag älskar att blogga, och yrket som make up artist är världens bästa jobb! Skulle inte byta det mot något i världen. <3

Jag måste bara lära mig att stressa ner och inse att det kanske inte alltid är så stressigt ändå. 🙂
Är det fler som bloggar som känner som jag? vad gör ni när stressen kommer smygande?

Kram på er bästa läsare!

/Having a big blog is great!
You meet lots of wonderful people all the time, you get inspired and get the chance to inspire others,  .. It makes me happy!

BUT .. there is a disadvantage .. Blogging is like working 24/7, all the time, night and day
You (at least I) feel an inner stress the whole time .. must perform the best, have to constantly come up with new and better ideas, you need to update. bla.bla .. The stress when the internet/camera doen’t work can drive you mad .. But on the other hand, I am such a person .. either on or off, there is no in between, I’m always 110%, which may not always be good

Right now I feel more and more of this stress. The mailbox is full, the telephone rings, and there’s messages on Facebook and my phone all the time.
The best thing I know is to shut down the computer and just put me on the couch, forget everything about facebook and blog.
shield me from everything, light candles and maybe take a bath.

But, I love to blog, and the profession as a make up artist is the best job! Would not trade it for anything in the world.
Maybe it isn’t so stressful as I think all the times, I get stressed up very easy. And I do, after all, the best I can.
Is there any other blloggers out there that feels the same way as I do? what do you do about it?


69 kommentarer69 kommentarer om “Att sätta verkligheten först”

  Hej, skulle du vilja göra en tutorial på den bilden*?

  Reply

  Läste du ens inlägget? Reflekterar du för EN sekund vad Linda skrev?

  Reply

  Hej Anna. Jag tycker inte alls det var fel av Lisa att be om en tutorial. Linda har varken bett sina läsare att sluta maila eller att skicka sina förfrågninar. Som hon skrev, älskar hon att blogga – det märks – och jag ser detta inlägg som att hon delar med sig av sina tankar. Hon har bett om tips och råd om hur man stressar ned, ja, men det innebär inte att det är det enda som får kommenteras om här.
  Jag tycker det är synd att se vassa kommentarer som drar ned på stämningen här på bloggen, både mot Linda och läsare emellan.
  Peace out.

  Reply

  Jag kan absolut känna igen mig för jag är som du – en “av och på”-människa och perfektionist. Det jag brukar göra är dock att se till att utnyttja de dagar då jag har massor av inspiration så då förbereder jag inlägg för dagar då jag helst bara vill kura ner mig i soffan och inte göra något vettigt alls. Då kan ändå bloggen uppdateras och jag kan få den välförtjänta vilan jag faktiskt behöver. Iofs. är det kanske lite sjukt att man inte kan ta en dag ledigt helt, kanske dags att prova det!

  Kram finaste och tack för en fin blogg <3

  Reply

  Känner igen mig EXAKT! Men jag slutade blogga i en månad och sket i att jag förlorade på det… Nu när jag bloggar så gör jag det för att jag vill, och inte för att jag känner att jag måste!

  Reply

  jag vet precis vad du menar. dock är mitt problem mer att hitta på något att skriva om. men det är en ständig press, även om min blogg har väldigt få läsare vill man ändå skriva något vettigt till de få som faktiskt läser.. men din blogg tycker jag jättemycket om. har följt med i ett par år nu och blir alltid lika inspirerad! 😀

  Reply

  Jag är lika dan. Men du ska veta att jag aldrig har sett en skönhetsblogg som ens är i närheten lika bra som din! Jag kan inte fatta hur du kan vara så noggrann och konsekvent i ditt uppdaterande. Du är asduktig! Tillåt dig själv att vila för att det förtjänar du. Jag tror att alla dina läsare vill att du ska må bra.

  Reply

  Känner igen mig.
  Jag har dock en rätt liten blogg och har inte bloggat särskilt länge, men jag tänker ändå att “oj, nu har jag inte bloggat på tre dagar, undrar om läsarna hänger kvar?!” eller “nu åker sonen till sin pappa denna vecka, då måste jag hinna med att förbereda inlägg till veckan som han är hos mig” – och det kan bli kravfyllt i en annars händelserik vardag.
  Dock så blir jag jätteglad när jag inser att det strömmar in folk på bloggen även fast det varit tyst från mig de där dagarna.

  Reply

  Känner som du ibland, och den främsta stressen kommer när bloggmotivationen/idéerna tryter. Då kan jag sitta och stirra på skärmen länge och ändå inte få fram något…

  Reply

  Jag bloggar inte men blir lätt stressad själv…då brukar jag:
  1. Skriva en lista på allt jag har att göra (verkligen ALLT) och planerar in när det ska göras…
  2. Ringa en vän/mamma och pratar lite
  3. Om jag inte kan göra något åt saken just nu tar jag ett bad, dricker lite te och ser en film….

  Reply

  Jag kan tänka mig att det lätt blir så för dig,men det gör inget om du vill ha en dag i soffan, skriv det , för folk förstår att ibland behöver man faktiskt VILA!
  Du inspirerade mig till att blogga, men det hade du gjort även om det bara kommit inlägg varannan dag, för du gör det lixsom så bra =)
  jag började nyss blogga, och det händer juh att man inte orkar ta bra bilder, föra över dem till datorn och göra ett inlägg, för det tar juh faktiskt lite tid. men jag har inställningen att det är min hobby och jag gör det för att det är kul, så vill jag ligga i soffan en dag så hoppas jag att mina läsare förstår, PRECIS som dina förmodligen förstår om du vill ha en “Ledig dag”

  Reply

  Våga ta en dag off! blogga när du känner för det istället för att du känner att du “måste”. Det där med att förbereda inlägg låter smart och kanske vore det smart om du en gång i veckan, säg söndag kanske skriver ner en lista på vilka saker som du kan blogga om i veckan, då vet du det när veckan börjar så slipper du få panik över att du inte vet vad du ska skriva om. Men viktigast av allt, ta hand om dig! Vi, läsare kommer inte överge dig för att du inte bloggar på några dar, så känner du dig överfull av stress, våga ta en(ellerflera) bloggfria dar…hälsan är alltid viktigast! du är bäst och har inspirerat mig enormt mkt! tack<3

  Reply

  Du kanske skulle ta en timme sådär en gång i veckan och bara slappna av och fokusera på dig? Sådär ta ett långt bad, ta det lugnt framför en film, eller kanske t.o.m yoga där du bara hinner tänka på vad du gör, din andning och avslappning?

  I vilket fall som helst så ska du ju sätta ditt liv före bloggen, som tidigare människor skrivit så dör inte vi läsare ifall du inte uppdaterar varje dag. Ta hand om dig!

  Reply

  Jag har inte ens en stor blogg, men känner igen mig. Nu pluggar jag också och har helt enkelt få lägga bloggen på is, jag har inget att uppdatera om och hinner inte heller göra det nu. Men innan brukade jag ha bloggfria söndagar, det hjälper!

  Reply

  För att lätta lite, så kan du ju när du har lust, ork och inspiration göra 4-5 inlägg, men tidsinställa dom. Alltså så dom postas över 2 dagar, då vet du att bloggen hålls uppdaterad, men du behöver inte ens sätta igång datorn de 2 dagarna! 🙂

  Reply

  Måste säga att du är den bloggerska som lyckas bäst med allt du nämner ovan. Din blogg är så mycket kvalitet istället för kvantitet och jag imponeras över hur du kan lägga upp så många inlägg utan att något känns krystat och som ett inlägg som bara är där för att du känner att du måste lägga upp något, bara. Imponerande att du kan ha sån inspiration till det, för vissa dagar känner man ju själv att man inte har någon inspiration alls. Vad gör du då? Har du några tips för sminkinspiration?

  Hoppas att du inte stressar sönder dig. Jag tycker personligen att det inte skulle göra något om du skulle skriva färre inlägg, utan allt du gör är som sagt bra kvalitet på, då gör det inget om det blir lite färre inlägg per vecka. Speciellt om det innebär att du kan få tid för dig själv och kanske orkar blogga längre och att bloggen blir roligare för dig!

  Reply

  Jag skulle vilja rekommendera en fantastisk bok för dig som inom loppet av bara några dagar förändrat mitt liv radikalt. Den heter ” Lev livet fullt ut i praktiken” av Eckhart Tolle och handlar i stora hela om att vi ska lära oss att leva mera i nuet, eftersom vårt “ego” gärna vill hålla kvar oss endera i det förflutna eller framtiden eftersom det ger oss en “identitet”. Detta gör att vi blir stressade inombords, eftersom vi känner att vi måste vara på flera ställen samtidigt psykiskt sätt. Förstår om detta låter flummigt och jag skriver bara om det kort för annars skulle texten bli överflödig, men det är som sagt en otrolig bok och jag rekommenderar den varmt för alla i allmännhet och dig i synnerhet med tanke på din situation just nu.

  Du är en otrolig inspirationskälla på fler sätt än bara en make up artist, jag personligen är inte intresserad av smink på det sättet, men besöker dagligen din blogg bara för att jag tycker om att läsa dina positiva och färgstarka inlägg. Du är grym tjejen!

  Reply

  Hej Linda, och tack för din fantastiska blogg! Det är faktiskt den enda jag läser för det kan ju bli stressigt att följa många också :-S När jag började läsa ditt inlägg trodde jag du skulle säga hejdå, och blev väldigt glad att jag hade fel. Det är en av orsakerna till att jag fastnat, nya inlägg varje dag, ibland 2. Samtidigt undrar jag hur du hinner och orkar. Det viktigaste är att må så bra man kan i dagens stressade liv vi lever, och jag tror att alla som läser dig hellre får ett inlägg varannan dag, eller tom 1gång i veckan istället för att riskera att du lägger ner bloggen. Ta hand om dig, och skala av det som inte är nödvändigt, det ska ge mer än det tar! Lycka till, du är superduktig!

  Reply

  Oooh blev rädd att du skulle ta en paus! Du är den bästa inspirationskällan för mig så sluta aldrig!! Ta det lugnt, vi läsare har förståelse om du inte bloggar på en dag! Ta hand om dig! Kram

  Reply

  Du kanske borde ta en bloggpaus? Eller dra ner på inläggen? Själv nöjer jag mig med att se dagens makeup och nyinköpta grejer och sånt, det inspirerar mig. Följt dig i hur många år som helst nu, och vill inte att du ska sluta för att du blir för stressad. 🙁

  Reply

  Eller så gör du fler tidsinställda så slipper du sitta där HELA tiden? 🙂

  Reply

  Känner absolut igen mig och kan få lite lätt panik när de är mycket runt omkring och man egentligen bara känner för mascara så måste sminka sig med roliga färger för att man vill kunna ha nåt roligt art visa på bloggen. Det är roligt att sminka sig, annars skulle jag inte göra de såklart. Men ibland kan man känna en liten stress att man måste bara för att kunna göra en uppdatering. Men kan inte tänka mig att inte blogga och de roliga runt omkring som de ger gör att det är värt de många timmarna 🙂

  Reply

  Ta ledigt från bloggen en dag i veckan! Ärligt, det kommer inte märkas så mycket, och isåfall vet vi som läser din blogg att “det kommer ju ett inlägg imon eftersom hon inte skrev något idag” 🙂

  Reply

  Satt faktiskt och funderade igår på att VARJE gång jag går in på din blogg (och det är flera gånger om dagen) så är där ett nytt inlägg. Jättekul för mig och alla andra läsare, men jag förundras alltid över ATT DU ORKAR!
  För min del får du gärna blogga en tiondel av det du gör för du gör det så proffsigt och inspirerande ändå.

  Mitt tips för att stressa ner är (konstigt, jag vet) att sätta på en naturdokumentär och bara inse att allt är inte jätteviktigt.. Inte jämfört med vår fina planet och att få utforska den på sitt egna sätt.

  Kram Emma

  Reply

  Ett tips är att köra en hel
  vecka, alt en eller två dagar i veckan där
  du kör på en “nostalgi”-tripp. När jag
  började läsa din blogg var du blond och
  jag blev speciellt förtjust i dina sminkningar
  med tydliga linjer och vit och svart markering
  under hela ögat med spetsar mot ögon-
  vrån. Är du med på vilken stil på sminkningar
  jag menar?? 🙂 jag vet att jag hade blivit
  blivit väldigt glad och inspirerad att få
  återbesök av gamla favoriter i repris som
  fallit i glömska. Vilket i sig resulterar i att
  du får vila inspirationsbiblioteket lite och
  både du och dina läsare får bli påminda
  om alla grymma sminkningar du gjort!

  Må väl! Du är grym 🙂

  Reply

  Vad kul att du öppnar dig på bloggen lite. Jag älskar din blogg och dina makeupbilder och har länge velat veta mer om dig. När man följer en person varje dag så är det kul att få “lära känna” personen som driver bloggen.

  Blev också lite full i skratt då första kommentaren till detta inlägg var ” Hej, skulle du vilja göra en tutorial på den bilden? ” Inget stressande alls… haha

  Jag tycker att du är värd en bloggpaus men bara någon dag för sen skulle jag inte stå ut 😉
  Du är bäst! Kram

  Reply

  Ta en dag i veckan ledig! Söndagar tillexempel. En HELT bloggfri dag. Jag läser många bloggar där skribenten gör så – och det gör absolut inte att jag inte har någon lust att läsa de bloggarna resten veckan.

  Keep up the good work och tack för en superbra blogg!

  Reply

  Först och främst vill jag bara säga att du är grym! Läser din blogg varje dag och inspireras av din sminkblogg!

  Detta har inte riktigt med inlägget och göra men ville bara fråga, vet inte om du kanske har skrivit om detta förut men det skulle va väldigt kul och veta vad du använder dig av för kamera till dina foton och om det är nån speciell inställning du använder dig på kameran då? För det blir så himla fina bilder!

  Tack för en superblogg och ha en bra dag!

  Reply

  Skaffa dig en assistent som gör allt jobb förutom själva “bloggandet” så får du lite hjälp på traven, och kan lägga av lite ansvar 🙂

  Reply

  Om bloggen är ett jobb har du ju lika mycket rätt att vara ledig och ha semester som när du jobbar i butik! Tror vi alla som följer dig och din blogg vet att du alltid visar något coolt, spännande och inspirerande! Om dessa inlägg skulle komma med lite längre mellanrum skulle det inte göra nån skillnad, inte för mig i alla fall. Skulle gilla din blogg lika mycket!
  Hellre att du har få inlägg som är riktigt vra än att du pga stress slänger ihop något för att du känner att du måste.
  Är sjukt inspirerad av dig och vill se att du orkar hålla på med bloggen länge och då måste du ta hand om dig!
  Stor kram från Linnea

  Reply

  Sluta inte blogga, älskar att läsa din blogg. Men vill ju inte att du ska må dåligt. Blogga när du känner för det. Jag väntar med spänning.
  Tack för en superbra blogg

  //Maria

  Reply

  Herregud chilla lite kvinna! Om du är trött på att blogga gör inte det då! om du känner att du vill slänga din dator i väggen, gör det då!!! Vi vill bara läsa din blogg så länge du trivs och själv mår bra av den, om det är nåt, säg bara till så vi vet o fattar, du får alltid ta ledigt från oss om du känner så! 🙂 Kram från en trogen läsare

  Reply

  Hej Linda

  Ett tips för att få några dagar utan att behöva tänka på bloggen kanske kan vara att sätta dig en tex en söndag och slänga ihop 4 tidsinställda inlägg så har du genast måndag, tisdag, onsdag och torsdag ledigt från bloggen. Jag läser din blogg varje dag och blir glad bara du lägger upp en bild och nu inför halloween, jul, nyår osv så är det ju väldigt enkelt att göra oss läsare nöjda med ett enkelt inlägg med en sminkning som passar till denna årstid och om du får total idétorka så kan du alltid slänga upp en bild på tex ditt vardagsrum med texten “såhär bor jag”. Hoppas du mår bra i övrigt och aldrig glömmer bort att njuta av livet!

  Kram/ Lovis

  Reply

  Åh jag känner för dig! Kan ju inte påstå att jag förstår pressen du känner, visst jag har en sminkblogg- men den är mest för mitt eget personliga bruk, självklart är det viktigt att tillfredsställa alla som läser. Då jag jobbar heltid på förskola med små barn så har man ju inte alltid så mycket energi kvar då man kommer hem!

  Men jag tycker absolut att du ska unna dig någon dag ifrån bloggen. Det flesta läsarna förstår säkert, och de som inte förstår- what they gonna dooo? 😉

  När stressen kommer smygande; tänk då efter ordentligt om du verkligen behöver stressa dig. “måste uppdatera!” tänk om, “jag uppdaterar imorgon, nu ska jag ligga och se skittv och inte bry mig ett piss om omvärlden, jag jobbar nog som det är”.

  Ge dig ett break Linda, du är fantastisk som jobbar och grejjar så mycket du gör! Unna dig några bloggfria dagar.

  Reply

  Hej Linda!
  Jag har aldrig bloggat och vet inte hur det känns.
  Däremot läser jag ett fåtal bloggar, bland annat din :o)

  Som läsare skulle jag förstå om du tar pauser emellanåt, för
  även om man har en passion så orkar man inte köra 110 % jämt.

  Det jag vill säga är:
  Ta vila från bloggen när du känner att du behöver det! Du gör ett jättebra jobb och förtjänar det! :o))

  Reply

  Jag har ett välbetalt men superstressigt jobb som kan äta upp mig från o till, alla vill dra i en hela tiden och ha svar på minuten. Sen ska vi inte ens snacka om projektlanseringar och övertid i samband med det…

  I ren självbevarelsesyfte: bestäm dina arbetstider i förväg då du jobbar, läs mail en timme på morgonen och en timme på eftermiddagen…och viktigast av allt: stäng av mobilen en fast tid varje dag. Folk vänjer sig och får mer respekt också och slutar skicka mail om skitgrejer! Man behöver inte vara en supermänniska som är alla till lags.

  Reply

  Ta en PAUS från bloggen en vecka lr nåt så du får vila lite kommer nog göra dig gott o dina läsare kommer förstå 🙂

  Reply

  Jag försöker ha ett gäng färdigskrivna inlägg i utkast. När jag jobbar långa dagar, är iväg någonstans eller inte riktigt orkar komma på nya idéer kan jag plocka fram inläggen som väntar på att bli publicerade och få lite andrum. Pressen minskar och jag kan låta bli att tänka på bloggen ett tag.
  Jag försöker dessutom att blogga färdigt till dagen efter så att jag vet att det ploppar upp ett gäng tidsinställda inlägg nästa dag och jag kan göra vad jag vill. Jag skriver ofta om gårdagen för att slippa känna att jag måste blogga. På så vis ligger jag alltid någon dag före i bloggandet och lyckas ändå få jämn uppdatering på inlägg.

  Reply

  Fattar hur du känner!!Kram ha de bra, älskar din blogg och kommer alltid göra 🙂

  Reply

  Du är inte ensam Linda.

  Det är som du säger -ett heltidsjobb.
  Och oavsätt om man är så jädrans trött så kännar man ett tvång att man måste blogga, vilket faktiskt är rättså jobbigt. Speciellt de dagarna när man inte har någon insperation och kanske inte vet riktigt vad man ska skriva om. Speciellt för oss bloggare som inte bloggar om ens vardag osv, utan om en speciell grej!

  Ta en helg ledig och bara va, så du kan komma tillbaka med nya och friska idéer sen.
  Det är det allra bästa! Kram på dig fina du <3

  Reply

  Hej!

  Nu har ju inte jag en alls stor blogg utan skriver mest för att det är kul. Men jag kan däremot få ångest över att skriva om mitt liv så vem som helst kan gå in och läsa. Det är skrämmande hur mycket vissa bloggare skriver om sitt privatliv. Som man brukar säga, det är ju skillnad att skriva personligt eller att skriva privat. Men du håller en fin gräns tycker jag. Man vet ju egentligen inte mycket om dig som privatperson. Jättefin blogg som alltid inspirerar. Tack!

  Reply

  Hej Linda!
  Jag bloggar inte, men vill ändå kommentera…
  Följer din blogg och tycker att du är otroligt duktig! Har alltid varit intresserad av smink och när jag var liten så sa jag att jag ville bli make-up artist när jag blir stor. Nu är jag stor (30+), är inte MUA men när jag började följa din blogg för nåt år sen så väcktes mitt sminkintresse igen. Så kanske att det blir en utbildning i framtiden ändå… 🙂
  Du är en inspiration, så ta en paus och bara andas! Det förtjänar du!!

  Reply

  Jag känner VERKLIGEN igen mig. Speciellt nu, har en liten behöver-fler-timmar-på-dygnet-period. Och det drabbar ju bloggen. Jag sminkbloggar också, och vi har ju inte sån “tur” som många andra bloggar (ex. Egoina) som kan komma på ett inlägg och 5 minuter senare är det publicerat. Vi behöver matrial på ett helt annat sätt, och det tar sån enorm tid!

  Jag brukar kolla igenom lite gamla inlägg på min egen blogg, och inspireras av gamla sminkningar man gjort 🙂 Då får man lite energi och motivation att fortsätta! 😀

  Reply

  Hej! Jag är också MUA, frilansar, jobbar i butik, bloggar (lite smått) för d hinner jag verkligen inte + har familj. Förstår inte hur du orkar blogga så mycket som du gör. Ett par inlägg i veckan skulle verka mer sunt 🙂 du har ju bloggat konstant i flera år nästan varje dag känns det som. Se upp för att gå in i väggen! Livet är inget Världsmästerskap….

  Reply

  i think you could slow down a bit then .. try not to post everyday but every other day, i guess you won’t loose readers for that! you shouldn’t feel obligated to do such a think, of course you are committed to the blog and to the followers but i believe everyone can understand if you take a break. i don’t have a blog but i could suggest you to do multiple looks in one day when you feel inspired, take photos of them all and reserve them to those days when you are not so in the mood. i speak for myself, i would understand. and you are one of the few bloggers that post every single day, so i recognize your effort!!

  Reply

  I know what you mean and I really don’t blame you! Blogging is such a commitment. It’s not just ‘making pictures, write something and hit post’. It’s so much more and takes so much effort. Shutting down everything and just relaxing on the sofa is deservedly. I think you do a wonderful job keeping up with your blog. I love your pictures and the diversity!

  Reply

  Din blogg är så kvalitativ så det skulle inte göra något om du bara skulle göra ett inlägg varannan dag. Du skulle inte förlora läsare för det tror jag, utan vi är så nyfikna och intresserade av dina tips och ideér att vi förmodligen skulle nöja oss med det. 🙂 Nu är ju vi läsare lite bortskämda med att du uppdaterar relativt ofta, och det tror jag inte att alla förväntar sig.

  Tack för alla tips! Jag har verkligen börjat komma tillbaka till mitt sminkintresse som legat på is under bebisbubblan och mycket är tack vare dig. 🙂

  Reply

  Jag förstår precis hur du menar och vill komma med ett användbart tips!

  Jag bloggar på blogg.se, där finns en funktion där man kan BESTÄMMA vilken tid inlägget ska publicera. Jag skulle kunna tänka mig att denna funktion finns på de flesta bloggar. Om du kan VÄLJA TIDPUNKT för när dina inlägg ska publiceras så kan du “bunkra upp” med inlägg för dagen eller till och med för kommande dagar. Då kan du skapa fler inlägg en dag du känner dig motiverad att skriva och veta att du kommer att ha ett visst antal “garanterade blogginlägg” framöver. Riktigt skönt för då kan man släppa pressen över att man MÅSTE blogga vilket faktiskt kan leda till att man blir mer inspirerad att skriva av ren vilja – även fast bloggandet alltid ska vara av ren vilja så klart 😉

  Hoppas att du kan dra nytta av mitt tips 🙂

  Reply

  Så jobbigt! Vet inte vad jag skulle göra utan din blogg faktiskt. Så tänk hur många läsare du har som uppskattar och inspireras av dig och det du gör.
  Ska till Linköping i slutet av november och har hoppats att man kan få komma och träffa dig om du jobbar då. Det vore så så kul!

  Reply

  Jag känner som du, men jag lägger inte alls ner lika mycket tid på min blogg som du. Varför jag startade en blogg från första börjar var för att det skulle vara roligt för min egen skull. Så vissa dagar när jag känner mig stressad över bloggen får jag helt enkelt komma ihåg det, om jag inte känner för att blogga idag så gör jag inte det 🙂

  Reply

  Du er fantastisk flink til å oppdatere ofte og med superbra innhold. Men, jeg skjønner hva du mener. Jeg kjenner på følelsen selv om jeg kun er med i en liten blogg. Bloggen fyller hodet dagen lang, og det er vanskelig å “slå den av” hehe. 🙂

  Reply

  Va med och tävla på min blogg om ett kit från Orofluido med läppglans och hårolja 🙂

  Reply

  Oh ja! ..och då är jag inte ens i närheten utav att ha din läsarkrets – men jag känner ändå en liten press ( i kombination med vilja ) att blidka mina läsare. Att inte göra dem uttråkade och att hela tiden skapa intressanta saker. Man vill ju inte göra dem besvikna! =/
  Det är jätteroligt, det är det.. Men när man kommer på sig själv med att göra samma sminkning för sjuttioelfte gången för att man inte orkar/har inspiration till något annat, och på så vis inte har något att lägga upp så börjar svettningarna komma krypande.

  Du är dock fantastiskt duktig och en sann inspiration, och jag hoppas verkligen att du orkar hålla igång bloggen även framöver. Jag kommer fortsätta att vara dig trogen även om du drar ner på tempot lite! ^^
  Känn ingen panik om du bommar en dag (eller två-tre). Vi kommer tillbaka. ^^

  Reply

  Många skriver “att göra” listor. På din borde du skriva : Ta paus, eller soffhäng osv…. Släng in det i ditt schema,haha

  Reply

  Hjärnan är alltid igång, oavsett om man har en blogg eller inte.

  Reply

  Hej,
  Tack för din fina blogg, grym inspiration! Känner igen mig, men inte för min egen del utan för min 17-åriga dotter. Hon har en mode/foto-blogg (http://www.fridawiman.devote.se/) som börjar få ganska många läsare (runt 1000 om dagen, vilket jag tycker är jättekul!) men helt klart känner hon pressen och det gör mig orolig ibland. Men konkurrensen är ju stenhård, så jag förstår att ni känner att ni måste prestera mer och mer… ngn före mig skrev att det gör ingenting om det kommer in tillbakablickar ibland, jag håller med om det – plocka bland din skatt och lägg upp några av dina favoriter igen!
  Kram Annsofi

  Reply

  Om du “svart-på-vitt” skulle skriva ett inlägg att “idag har jag ingen inspo / idag orkar jag inte” så skulle ALLA förstå. Jag lovar dig, nästa dag går man in här igen och kollar om det pluppat upp något nytt – har det inte det så ser man ju inlägget igen och blir påmind att “nej, just det – Linda vilar idag”. 😉

  Känner också sådana dagar ibland, men det är lättare för oss som skriver personliga bloggar om vardagen för då är det ju bara slänga in ett mobilinlägg om sin lunch så har man ett inlägg för dagen, typ. 😀

  Reply

  Same for me here in Russia!
  I love blogging, making photos and dedicate to it almost all my free time (and it’s tough ’cause I work full time in a law firm), but sometimes I just feel sooo exhausted and just stop seeing perspective and any sense in what I am doing
  The only remedy I came along with time is just go with the flow, not push yourself, not make you blog just so you should to keep up with others
  If I feel exhausted, I just switch off my computer and take a break from online life, this really helps a lot!

  Reply

  Jag har bloggat väldigt länge och provade på att sminkblogga i ungefär ett år (i samband med och efter jag gick mua-utbildning) men det drev mig in i väggen. Jag jobbade på 4 ställen; 3 olika Statoil, MUS och drev dessutom eget företag samtidigt och det blev helt enkelt för mycket. Idag har jag lagt ned sminkbloggen och skriver dagbok i kombination med träningspepp till mig själv. Vill någon läsa, så får de göra det, men jag bryr mig faktiskt inte.

  Jag säger absolut inte att du ska lägga ned utan försöker istället säga att om du känner att det blir för mycket, stäng av en stund istället för att göra något mot din vilja. Jag var ju tvungen att lägga ned min dröm för att hitta tillbaka till mig själv, mitt lugn och min hälsa.

  Reply

  Jag tycker att det lät som en superbra idé att ha en nostalgi-tripp från gamla bloggen! Du körde ju mycket basic i början om hur man gör allt från grunden, som t.ex lägga ögonskugga i färg. Såna inlägg kan du väl visa igen för jag tror vi är många som har glömt 🙂 oroa dig inte, det skulle som tidigare nämnt inte ens märkas om du inte bloggade på en lördag eller söndag (t.ex) för jag menar, då kanske det är dags för oss läsare att skaffa oss ett eget liv om vi inte kan leva utan dina inlägg en dag.
  Jag tycker du gör ett fantastiskt jobb, men ta dina varningstecken på allvar, ingen kommer tacka dig när du blir dålig. Dessutom gardet dubbelt så lång tid att komma tillbaka efter att ha gått in i väggen som det gör att faktiskt gå in i väggen. Tänk på det!
  Köp hem lite aromaterapi grejer, tänd ljus och lyssna på naturljud eller avslappningshypnos. När du mår bättre kommer du att känna dig mer nöjd med de prestationerna du gör! Ta hand om dig Linda!

  Reply

  Känner precis likadant!
  Trots att jag har skola, dotter, hemmet & allt vad man måste hinna med & inte har tid att blogga känner jag en enorm press på det ändå.

  Reply

  Hejsan. Måste bara säga en sak. Du är grym på det du gör! Ingen annan människa i världen har gett mig så mycket inspiration när det kommer till smink. När jag ska iväg på en fest eller bara vill se extra fin ut så går jag alltid in på din blogg och läser allt bra du skriver och tittar på de fina bilderna du tar.
  Så fortsätt göra det du är bäst på!

  Reply

  Jag förstår hur du tänker och jag har också känt så och kan fortfarande göra det men känn ändå inget måste att blogga om världens intressantaste saker och skriva inlägg fem ggr/ dag. Ta en paus någon dag och vila från bloggen när du verkligen inte orkar! Grymt bra blogg har du!

  Reply

  Hey,
  I know you’re feeling like it’s your ‘duty’ to post something every day- and it is nice to read your blog. But blogging is all about expressing yourself in a good way. So you should always enjoy doing it (= Just relax. I don’t think anyone will be angry at you when you take a day off from blogging! xx

  Reply

  Jag kände pressen när jag började blogga men sen tänkte jag efter och insåg att “vill jag inte” eller “har inte känslan” så kan jag inte ge några bra inlägg, de känns bara fram pressade på någon sätt då 🙂

  Reply

  Hej, läser din blogg o har gjort de i några år 🙂 Du e jätte duktig på de du gör! Tycker, som fler har skrivit att du ska ta nån dag i veckan ledigt lr när de e väldigt stressigt att du skriver att du ska vila den dagen tex. Du måste ju må bra o hälsan e viktigast! 🙂 kram

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här