Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

09:54 | December 31, 2012

Recension – Tikei Mineralpuder

Täckning: jag tycker den täcker helt ok! Men det behövs concealer under för att dölja röda blemmor! och under ögon. Täcker mer om man applicerar med puderpuff än med pensel

Passar: Normal till fet hy skulle jag säga.. min torra näsa blev väldigt flagig av pudret. Men provade att smörja in näsan mer och då blev det bättre.

Hållbarhet: När dagen har gått så ser man att pudret håller på att ge sig och det ser inte så snyggt ut längre.. det håller inte lika bra som flytande foundation + puder

Matt/lyster: Pudret ger lite lyster, vilket är fint

Resumé: Jättebra till vardags, men skulle jag välja en foundaion som jag litar på håller både dag/kväll, och om jag gör något ansträngande, skulle jag använda flytande foundation + puder, det håller bättre!
Men det är en väldigt bra mineralfoundation till sitt pris! Och för er som gillar mineralpuder istället för flytande foundation skulle jag rekommendera det till!

/Coverage: I think it covers quite ok! But it needed concealer under to hide red blemishes and dark circles.

Suitable for: Normal to oily skin, I would say .. my dry nose became very flaky.. But tried to use more of my daycream on the nose, and then it got better

Durability: As the day has gone you can see that the powder “Gives up” .. it’s not as good as liquid foundation + powder

Matt / lustre: The powder gives a little bit of a lustrous touch, which is nice

Summary: Great for everyday use, but I would choose a foundaion that I trust if I want it to last all day/night, a liquid foundation + powder is better!
But it’s a very good mineralfoundation for its price! And for those who like mineral powder instead of liquid foundation I would recommend it!


16 kommentarer16 kommentarer om “Recension – Tikei Mineralpuder”

  Det här är lugnt det bästa jag har i skönhetsväg. Min hy ser nästan photoshopad ut, för mig håller det verkligen hela dagen. Applicerar en dagkräm från marilou bio några minuter innan och den håller verkligen hela dagen, döljer till och små porer och är så lätt på hyn att det känns som man är osminkad. Sen innehåller den inga läskiga kemikalier vilket är sjukt viktigt för min hy i längden. Och borstarna är helt fantastiska!

  Reply

  Håller också helt med dig annasara. Det är precis samma för mig. Jag har extrem problemhud med bl.a. psoresis. Den här produkten är helt klart det bästa jag äger i skönhetsväg också. Provat många många foundations men denna är en av väldigt få som jag faktiskt tål och kan ha en hel dag! Älskar också borstarna, irriterar inte huden det minsta. Känns lixom skön på huden 🙂 ser man till att ha en flytande primer, eller dagkräm, under så går det hur bra som helst med hållbarheten! älskar den! Skulle rekommendera den till alla 🙂

  Reply

  Hej Linda. Kan du inte göra en resention på Idun Minerals? Om du har testat det alltså. Gott Nytt År! =)

  Reply

  Älskar också Tikei. Visst behövs concealer under ögonen, men det har jag alltid behövt oavsett fundation. Har aldrig märkt att den flagnar runt näsan och då har jag ändå torr hud. Det enda negativa är att det är knepigt i början att hitta rätt färg. Jag beställde flera olika färger som prov, utan att hitta rätt. Men när jag väl hittade rätt ( P4), så blev mun hud helt perfekt! Kommer aldrig att gå över till något annat (om Tikei inte ändrar ngt i produktionen som ger sämre produkter). Idun tycker jag är dyrt skräp med för få färgval, men Idun kanske passar någon annans hud bättre. Bare minerals (den gamla sorten) kliade, så den fick jag tom slänga.

  Reply

  Jag använder oxå dessa produkter. Jag har väldigt torr hy, knastrig och jobbig (speciellt näsa och näsvingar). Jag har ALDRIG hittat en flytande foundation som har kännts bra tills att jag provade med denna. Det känns lätt och len på huden, att den dessutom är fri från konstigheter gör att den lätt hamnar på topp. Det enda jag tycker är svårt är att få den att hålla hela dagen, för mig behövs det kompletteras med concealer samt att pudra på emellanåt om man har tänkt att se bra ut en hel dag, jag använder väldigt lite åt gången för att jag är rädd för att se för “pudrig” ut, kanske är det därför jag upplever att den inte håller? Utöver “hållbarheten” tycker jag den e grym!!

  Reply

  Har du provat att blanda Tikei foundation med ansiktskräm för att på så vis en krämig/flytande foundation? Fick det tipset av dem då jag under torra perioder blev väldigt flagig, precis som du upplevde med näsan. Fungerade kanon för mig!
  Prova! 🙂 Vore dessutom kul om man kunde få se bilder på när du använt Tikeis produkter.
  Gott Nytt År på dig!

  Reply

  synd att mineralpuder inte är samma sak som flytande foundation + puder. antar att det hade varit skonsammare för huden. äh rengör man bra så funkar flytande! kör på det som vanligt! har du testat flytande foundation med en mineralfoundation över? he he….

  Reply

  Everydays mineralpuder är mycket bättre fast lika billigt! Dessutom älskar jag deras tester man kan beställa för bara några kronor. Räcker i flera dagar! Rekommenderas!

  Reply

  Om man vill ha lite mer täckning till kvällen så tycker jag att det funkar jättebra att applicera flytande foundation och sen lite mineralfoundation över 🙂 Det ser inte kakigt ut och man får mycket täckning!

  Reply

  Vilken flyt. foundation + puder skulle du rekommendera i både budgetväg samt lite dyrare? 🙂

  Reply

  var TVUNGEN att kommentera. har extrem problemhy som gör att ALLA foundations antingen kakar eller ser för flåttiga ut. MEN tack vare tikei så har jag ÄNTLIGEN hittat en mineralfoundation som funkar. är allergisk mot så himlans mycket ämnen men inget problem med tikei. använder ansiktskräm + primer under så sitter det bra, sen deras foundation (P1) samt matte finishing veil över. brukar behöva dutta på mer puder under dagen, men det behövs extremt lite för att få effekt. och medans andra puder lägger sig som ett kakigt lager så lägger sig deras puder perfekt, ser helt osminkad ut!.

  till er som vill ha något att jämföra med;
  har även make up stores puderfoundation (dual). den är inte lika täckande men funkar lika bra på mig, bortsett från att jag inte kan ha den varje dag pga allergi. men då är jag verkligen överkänslig så det är inte MUS fel 🙂 så gillar ni MUS men vill ha ett mer täckande resultat för en betydligt billigare peng kan jag rekommendera tikei. beställ ett gäng prover innan för att hitta rätt färg.

  OBS; jag använder alltid ljusaste nyansen i alla andra märken men på mig var samtliga 0-nyanser från tikei verkligen likbleka. 1-nyanserna var lagom men kan nog faktiskt lika väl ha 2 också 🙂

  Reply

  Hej Linda!
  Tänkte fråga vilka foundationborstar du kan rekommendera. Jag har övergått till flytande foundation från att ha använt mineralsmink i flera år och har därför ingen passande borste. Jag är lite inne på 953B Duet Fiber Foundation Brush från bdellium då jag behöver få mycket täckning. Ska jag köra på den eller har du något annat tips?

  Reply

  Hej. Har själv använt Tikei i lite mer än ett år nu och jag är förälskad!!!
  Har aldrig använt ngn produkt som funkat så bra för mig som denna! O Min tidigare problemhy är som bortblåst!! =)
  Men här kommer mitt tips som gör den både mer täckande(som en flytande) samt mer hållbar;
  Jag använder peggy sage fixerare (en slags ansiktsspray) på borsten först,sedan runt i pudret o över ansiktet. Genom att fukta borsten så får man den återfuktande känslan som hos en flytande,samt ger mycket mer täckning o consealern behövs inte. Har hört fr andra att de använder face mist fr andra märken på samma vis o d funkar lika bra. Samt att d e perfekt på vintertorra hudar oxå =)
  Kram på er//R.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här