Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

09:32 | January 31, 2013

Torra armbågar, vad göra?

Jag har aldrig riktigt förstått det där med torra armbågar, trodde nästan det var en myt.. Tills igår.
Min vänstra armbåge är något så fruktansvärt torr, och gör otroligt ont, kunde nästan inte sova, så fort jag böjer på den så gör det ont.
Jag testade alla möjliga krämer, men inget hjälpt.

Vad gör ni när ni får såhär torra armbågar? Jag har läst att citron ska vara bra?

 

/Dry elbows.. what do you do abut them? 


71 kommentarer71 kommentarer om “Torra armbågar, vad göra?”

  Hej Linda, rekommenderar hemphandkrämen från The Bodyshop!
  Är perfekt för torra armbågar! Lycka till!

  Reply

  Instämmer helt! Tycker att den hjälper nästan direkt.!

  Jag brukar smörja in precis innan jag ska sova, då kan man ta lite extra och sen vakna med hela, mjuka armbågar.

  Reply

  Kokosolja, helst kallpressad som har alla nyttiga vitaminer i behåll. Den skyddar och mjukgör 🙂

  Reply

  Trycke ner armbågen i en halvcitron. Tvätta noga med varmt vatten och smörj sedan med det fetaste du har hemma. Funkar perfa!

  Reply

  Antingen så delar du en citron på hälften och sticker ner armbågarna i varsin halva i några minuter. Eller(!) så tycker jag att du ska testa A-crème se nämligen hört att det ska fungera 🙂
  Kram!

  Reply

  Smörj in med helosan eller en fotkräm. Dom brukar ju vara lite fetare så det brukar hjälpa. På mig i alla fall 🙂

  Reply

  Säger som Paula – nån riktigt fet kräm funkar bra på torra armbågar. Locobase Repair använder jag rätt ofta.

  Reply

  The body shop har en duo-kräm med en fetare och en vanlig body lotion. Den fetare är lite för fet för mig att ha på kroppen, men funkar bra till händer, armbågar och fötter på vintern 🙂 Lite dyra dock men värt pengarna för det funkar iaf! Jag vågar mig inte på “husmorsknep”, typ öl i håret och bleka med citron och smörja med olivolja… jag har fått för mig att om dessa husmorsknep var så himla bra skulle det inte finnas en mångmiljardindustri som gör färdiga produkter om en citron för 5 kr från ica funkar lika bra… (plus att min syster testade öl i håret, hon luktade gammal a-lagare i en vecka…)

  Reply

  Många produkter inom skönhetsindustrin är baserade på naturliga oljor fast med tillsatser för att produkten ska hålla längre. Vattenfast mascara kan t.ex. vara baserad på bivax och foundation på ricinolja. En anledning till att den största delen av industrin inte väljer att producera naturliga produkter är för att råvarorna är dyrare att köpa in och att de inte håller lika länge. Tycker att fler borde våga testa naturliga produkter. (Dock lät det inte så trevligt med öldoften i håret, haha :D)

  Reply

  Miniderm från apoteket. Det är den bästa krämen. Lovar!!

  Reply

  Ta inte citron! Ja det är jätte bra men det svider något så hemskt 😛 ha en bodylotion i handväskan och när du är på toa elr något återfukta 🙂

  Reply

  Hej!
  Det hjälper inte att du bara smörjer med något fett en gång, det kommer säkert att göra ont i några dagar innan själva sprickorna i huden har läkt ihop lite.
  testa att lägga lite olja och låt det sjunka in och smörj sedan på en fet kräm efter det. Då blir den feta krämen ett täcka på den småmolykulära oljan 🙂
  Lycka till!
  / Sanna, Hudterapeut

  Reply

  Jag brukar smörja in mig med “I love…”s bodylotion 🙂 Du borde testa den i kokos, du som älskar det så mkt! (Dock har jag papaya och mango, mums den med!)

  Reply

  Gör egen peeling av socker och olivolja . Massera in och skölj av 🙂

  Reply

  Detta är ett riktigt bra tips. Det är fantastiskt som duschpeeling, massera lite extra på armbågen! Man blir mjuk och man blir insmord. Jag använder rörsocker (råsocker).

  Reply

  Bra tips! Har du några ungefärliga mått på hur mycket man ska ha av olja och socker för att få en bra peeling? Och vilken olja är bäst? 🙂

  Reply

  Peela är jätte bra att göra om man är torr för att produkten efter peelingen ska kunna penetrera längre in i huden. Dock är det inte speciellt bra eller skönt om man redan har hudsprickor som svider eller blöder. Smörj istället bara med en produkt som går in i huden, dvs är småmolekylär.

  /Matilda, hudterapeut.

  Reply

  Helosan fotsalva! Samma som helosan fast ännu fetare, utan att den blir sådär äckelkladdig

  Reply

  Babyolja – mjukgör med en gång, svider inte, billig och dryg! fattar inte varför man någonsin slutade med den…

  Reply

  Jag brukar ta en rätt fet kräm å smörja in där jag är torr ex A – kräm eller varför inte försvarets hudsalva eller någon annan fet kräm jag har hemma det funkar för mig. Men sedan finns det andra huskurer man kan prova som citron man delar en citron å doppar armbågarna i ca 10 sedan skölj av å smörj in med en fet kräm. Eller så kan man prova å ta farinsocker och olivolja å blanda ihop å massera in armbågarna med låt verka i 30 min skölj av å smörj in med fet kräm. Sedan kan man ta å skrubba armbågarna få bort det hårda torra sedan smörj in med fet kräm. Bäst är att du gör det innan du ska lägga dig så det får verka över natten. Å man kan nog få göra det några dagar i rad tills armbågarna blivit mjuka. Lycka till 🙂

  Reply

  Jag brukar använda mig av en kräm från apoteket som heter Essex. Den är riktigt fet och jag tycker den funkar riktigt bra!

  Reply

  Jag avgudar vitt vaselin i sådana här lägen. Har och provat hemphandcreme från body shop och den är också en vinnare 🙂

  Reply

  Skrubba armbågarna och smörj sen med Forever Livings Propoliskräm (den är dock lite svår att få tag i eftersom deras produkter endast sälj via direktförsäljning, hitta närmaste återförsäljare här; foreverliving.se). Den innehåller inget vatten, alltså torkar den inte ut något och är perfekt för extremt torr hud. Och den innehåller bara naturliga ämnen.

  De flesta av Forevers produkter är baserade på ekologiskt odlad Aloe Vera.

  Lycka till!

  Reply

  Jag använder Mary Kay’s feta bivaxcreme “extra emollient night creme”, på extra torra partier, den är verkligen superbra. Det är en riktigt fet kräm som ska vara bra vid eksem också. Kolla upp den, den är verkligen superbra!

  Reply

  Hej! Prova ringblomssalva eller weledas “weather and wind” kräm. Finns på Life!

  Reply

  Du måste helt klart testa spensalva! Låter helt galet, jag vet, men det är världen bästa salva till allt! Finns på Granngården för 79:-! Den funkar till torra händer, hälar, fötter, knän, armbågar! Testa och jag lovar att du inte blir besviken! 🙂

  Reply

  Jag testade md formulations VITAPLUS hand and body creme på mina torra, fnasiga knän häromdagen och efter endast en applicering var all död hud borta och jag hade babyknän morgonen efter. Ett lite dyrare alternativ men VÄL värt det på vintern. Det var kärlek för mina torra och spruckna knän och fötter. Svider dock en kort stund när syran kickar in, men set gick snabbt över. Lycka till!

  Reply

  Jag testade “extra emollient night cream” från Mary Kay och är helt fast! Den är helt enkelt BÄST till ‘allt’ – torra armbågar, fnasiga läppar, torra händer och fötter! Har du inte testat så gör det.

  Reply

  Jag brukar smörja in mig med en fet kräm och sen lindar jag in armbågen i lite plastfolie och har det på i en stund eller så sover jag med det 🙂 funkar varje gång 🙂

  Reply

  L’Occitanes håndkrem! Kjempefete greier, fungerer som fy 🙂 tar det på sånn ca. hver kveld, og hvertfall etter at jeg har dusjet.

  Reply

  Jag använder en salva från apoteket som är till för torr hud. Den heter Locobase och finns i flera olika typer. Det finns en normal och det finns en som är extra fet, den använder jag. Kostar inte mycket och är verkligen fet. 🙂

  Reply

  Jag har testat med citron en gång! Läste i en tidning att man skulle ta en citronhalva med lite havssalt i och sedan typ gnugga lite mot armbågen och sedan skölja av armbågen, efteråt så skulle man ta en body lotion på eller liknande. Nu i efterhand när jag läser kommentarerna så börjar jag fundera om det var citronen eller body lotionen som egentligen hjälpte… Men du kanke kan testa iallafall!

  Reply

  Hej Linda. Jag köper en salva på apoteket som heter repair, en väldigt bra fet salva mot torra områden. Jag rekomenderar den starkt!

  Reply

  Bepanthen är bra, rekommenderas det för bebisrumpor och tatueringar så kan det inte vara annat än bra. Jag har dessutom börjat använda babyolja när jag duschar för att jag varit så torr så jag i princip flagnat på vissa ställen.. Awesome stuff!

  Reply

  Gamla hederliga idomin funkar lysande, har fått mina handsprickor att läka tack vara den också!

  Reply

  Hej Linda!

  Jag har stora problem med torra armbågar och händer på vintern och när jag inte får D-vitamin. Har mått dåligt över det, då det blir som små skorpor liksom och har provat alla möjliga knep och lotions. Men på julafton fick jag krämen från heaven typ. Den tog bort det torra på två dygn och jag kunde inte ha vart nöjdare. Den heter Calendula Soothing och kommer ifrån märket alpnaering.

  Ha det bra!
  / Sarah

  Reply

  Hade exakt samma problem igår. Kändes nästan som exem men ett rejält lager Elisabeth arden 8 hour cream gjorde suuuuusen!

  Reply

  Jag hade problem med oändligt torra och fnasiga händer och armbågar i flera års tid. Smorde in mig med allt möjligt gojs och det blev aldrig bättre – tills en dag då jag upptäckte Helosan! Geggade in mig med denna härliga kräm närhelst jag kände för det i några veckors tid, därefter trappade jag successivt ner och smorde bara in mig efter att jag duschat t.ex. och min hud har aldrig varit lenare. Rekommenderar alltid Helosan till alla som klagar på att de har torr hud, framför allt händer och armbågar, för det hjälper verkligen. Hyfsat billigt med tanke på hur mycket produkt man får också!

  Reply

  Ta alltid för vana att smörja armbågarna samtidigt som du tar handkräm. På så sätt glöms dom inte av =).. Funkar ju så klart enbart om du är en person som använder handkräm ganska ofta!..=)))

  Reply

  Jätte många tips, med om krämer som i de flesta fall innehåller en massa mineraloljor och onödigt mycket konserveringsmedel.

  Jag vill tipsa om
  Lemony Flutter från Lush!
  En nagelbands kräm som kan användas till de flesta torra ställen!
  Den innehåller just citron men även sheasmör, avokadoolja, mangosmör, kamomill och linfröolja!
  Testa även att smörja fötterna, it´s awesome! 😀

  Reply

  Citrus har oftare en uttorkande effekt dock så var inte för snabb med citronen! 🙂
  Kanske finns några krämer med citron som faktiskt ska hjälpa mot torrhet ändå.

  Dove’s Intensive Nourishment Body Butter for Extra Dry Skin (finns på Coop Forum och Ica Maxi bla) använder jag när jag blir jättetorr och behöver något snabbt. Fungerar helt otroligt! Brukar smörja in på kvällen innan sängdags och inom tre dagar är huden jättelen och man kan inte tro att det var en torr fläck där någon dag tidigare. 🙂
  Använder dofta-gott-krämer till vardags när jag bara är lite torr eller efter dusch 🙂

  Reply

  Tender care från oriflame, funkar till allt. Jag smörjer mina armbågar med det. Man kan ha den på precis allt!

  Reply

  Jag hade jätte torra armbågar då jag var yngre men brydde mig inte särskilt om det men min mormor klagade jämt om att jag borde göra något åt det. Så en dag så nöp hon tag i min arm och gned in armbågarna med citron. Sedan dess har jag aldrig haft torra armbågar!
  🙂

  Reply

  A-creme funkar fint på mig, annars finns Decubal lips & dry spots cream på apotek. Köpte den till mina söner som har massa torra fläckar och den är super 🙂

  Reply

  Hej Linda.
  För det första, jösses vilken inspirationskälla du är!! 🙂 du är grym!
  För torr hud så säljer jag en grymt bra salva med aloe Vera i! Från forever. Den är helt makalös mot torra partier så den tycker jag absolut att du ska prova! Kontakta gärna mig på mailen så skickar jag en sån till dig! Mvh/Madde

  Reply

  Jag har hört och själv känt att polyester torkar ut huden där den skaver lätt typ armbågar. Men den bästa är först aloevera gel och sen på med vaselin eller niveas blåa plåtburks salva 🙂 //Elin

  Reply

  Gå till Apoteket och köp CANODERM! Lätt nästa krämen för torr hud, själv lidet jag av EXTREMT torra händer på vintern som nu dessutom utvecklats till eksem. Canoderm innehåller salter som hjälper huden att läka 🙂 min läkare sa att jag skulle använda det så tycker du borde testa! 🙂 kram!

  Reply

  Det citronen gör är ju att syrorna tar bort det torra. Testa med det eller att explodera med socker eller nåt annat finkornigt (på fuktig hud såklart) och kör sedan på hemp-krämen från the body shop. Får alltid detta problemet på vintern och detta hjälper för mig, tycker oljor har svårt att gå in i huden på armbågarna! Lycka till 🙂

  Reply

  Satin Hands från Mary Kay. Bivaxsalvan där är bäst till det mesta som är torrt. Man får underbara händer och fötter med detta set. Även perfekt att smörja in i ansiktet med på kvällen för dem som har väldigt torr hy.

  Reply

  Det som alltid funkar bäst om man är jättetorr är först fukt och sen fett. Alltså, först en fuktcreme, helst en naturlig som tex en av weledas och sen en olja eller en fet creme efteråt. Funkar bäst av allt jag någonsin testat och jag har testat typ allt.

  Reply

  Hej Linda!

  Först och främst vill jag bara berömma dig för hur fantastiskt duktig och inspirerande du är! Önskar själv att jag kunde få till sminkadet exakt likadant, men man lär ju sig med tiden 🙂 Jag läser din blogg varje dag och finner alltid någon typ av inspo att gå efter. Smink ger ju verkligen karaktär, och det är något som du verkligen har “the hang of” som man säger! 🙂

  Ett grymt tips som jag verkligen kan rekommendera är att köpa cocossmör (fett kan det också kallas) som många använder i matlagning istället för olivolja eller margarin.

  Min väninna hade otroliga problem med utslag och dylikt, även extremt torra områden som hon försökte lösa med ALL världens produkter, men ingenting hjälpte. Även min pappa har under hela sitt liv har sjuka problem med torr-exem i handflatorna, och även efter hundratals besök hos hudläkare hjälpte ändå ingenting.

  Jag har nyligen trillat in på raw-food konceptet, och en kollega till mig är fullständigt besatt av detta! Så när jag berätta om min väninnas problem/pappas problem, rekommenderade han mig att köpa ekologiskt cocossmör och be dom prova att smörja på det några gånger om dan. Cocossmör finns enklast att finna på Bodystore.com, och en burk kostar drygt 55 kr. Så värt det! Min väninna vars utslag aldrig försvunnit, provade under en dag och exemen var helt borta på kvällen. Min pappas händer har också blivit grymt mycket bättre och han är verkligen superglad att något så enkelt kunde hjälpa!

  Vad man kan göra med cocssmör för att underlätta “smörjningen” är att behålla hälften av cocssmöret i burken och sätta i kylen. Resten lägger man i en pumpflaska och sätter den på ett ställe där det är ganska varmt/rumstemperatur. Sedan smörjer man ungefär 4-6 gånger om dagen, mer om man vill, och ser om det gör skillnad. Man kan också blanda med vatten/andra oljor för ännu mer mjukgöring, så som shea olja, olivolja etc.

  Hoppas verkligen detta kan hjälpa dig! Och tack igen för en riktigt bra sminkblogg!

  Kram,

  Rebecca

  Reply

  Jag tycker Elizabeth Arden eight hour creme funkar bäst! tveklöst 🙂 bodylotion upplever jag irriterar mer än vad den gör nytta.

  Reply

  Hej Linda, det jag kan rekommendera är att smörja in armbågarna med vaselin innan duschen. Vaselinet är oljebaserat och verkar i värmen i duschen. Smörj sen in med en fet salva efter duschen som helsosan eller liknande. Billigt enkelt och kräver inte så mycket tid eller kladd.

  Tack för en bra blogg 🙂 Kramar Sara

  Reply

  Hej! Jag arbetar som hudterapeut och mitt bästa tips mot extra torra områden är rent sheasmör! Detta kan man köpa från märket organique och det finns massor av härliga dofter! Gå in och kolla på organique.nu 🙂

  Ibland får jag väldigt torra händer eftersom att man spritar händerna ofta, så så fort jag kommer hem ifrån jobbet tar jag en liiten klick sheasmör, värmer upp det mellan handflatorna och smörjer händerna med. Detta kan man alltså använda på alla områden som blir torra, så som fötter, händer, knän, armbågar osv. Dock skulle jag nog inte använda detta i ansiktet, FÖRUTOM på läpparna. Det är kanooon att ha på läpparna 🙂 Det är en otroligt härlig produkt! 🙂

  Dessutom finns det ett såå bra body butter som innehåller getmjölk som är vääldigt återfuktande i märket organique. Är man väldigt torr finns det också ett kroppsserum som man kan ta under. Superbra för en känslig och torr hud och luktar så fräsch!

  Finns även body butter som innehåller kaffebönor som har en giftutrensande egenskap och verkar även på celluliter. Och ett annat som innehåller kakao som återfuktar, lugnar och även formar kroppen.

  Dessutom är det helt sjukt bra priser på dessa produkter trots att det är naturliga ingredienser. 🙂

  Reply

  Hello,
  Try BEPANTOL before to sleep.
  Its a really amazing cream at all!
  For lips, eyes, hands, nails and averything you want to moisture.
  Here in Brazil, we only use this.
  Good Luck!

  Reply

  scrub masse. bruker md formulation face and body scrub på tørr hud. og den har hjulpet utrolig masse 🙂

  Reply

  Testa The body Shops Africa spa hand and foot crème! Funkar hur bra som hellst på armbågar, jättebra när det blir sprickor. hemphandkrämen är också ett säkert kort!

  Reply

  jag har samma problem och jag använder mig av vitt vaselin.
  Det funkar awesome!

  Reply

  Hej Linda! När jag hade väldigt torra armbågar förut så använde jag Bepanthen, använder den förtfarande om jag är jätte torr, t ex så sover jag med ett lager på läpparna när jag vill mjuka upp dom.

  Reply

  Nåt som funkar väldigt bra mot torr hud är honung! Vanlig enkel 🙂 är en dröm för torra läppar dessutom! Ska tydligen va det naturliga bivaxet som är så effektivt. Prova! 🙂

  Reply

  Hej Linda
  Du borde testa Oriflames Tender Care på armbågarna.
  Denna kräm fungerar till allt, jag har den till finnar,munnsår,sprickor etc etc 🙂

  Reply

  Exuviance heel repair!! Fantastisk till torra fötter och absolut torra armbågar!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här