Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

15:01 | July 6, 2013

Dagens fråga: Onödiga grejer

Vilken tycker du är den absolut ONÖDIGASTE sminkprodukten?

/Wich make-up product do you find the most unnecessary?


40 kommentarer40 kommentarer om “Dagens fråga: Onödiga grejer”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • hej jag har ett problem med min hy. på vintern är den normal kan få en finne då och då likosom. men så fort solen kommer fram så får jag krotter framförallt i pannan och runt näsan. sen har jag det hela sommaren och min hy blir jätte fet. när solen och värmen försvinner så börjar dom avta och i oktober november så är min hy bra igen. jag använder en receptbelagd kräm som heter epiduo men den hjälper inte under sommaren. har du något tips vad jag kan pröva? jag tycker det är jätte jobbigt, vill inte gå ut när det är ljust och heller inte gå till stranden. sökte lite på internet och några skrev att man kunde använda echinaguard men det funkade heller inte. skulle uppskattade om du svarade på min mail! tack

  Reply
 • Det skulle kunna vara mallorca-acne! Det är egentligen inte acne, utan hudens reaktion på värme och feta krämer. Googla på mallorca-acne eller acne aestivalis som det egentligen heter för att se om symtomen passar in på dig och om det finns nån behandling 🙂

  Reply
 • Jag måste erkänna att jag tycker det är lite onödigt med mascara bara för underfransarna som jag har för mig att tex Clinique har.

  Reply
 • Vilken svår fråga. Jag måste säga att personligen så tycker jag att ögonfransböjare är onödiga då böjda fransar inte alls klär mig. Jag har länge trott att jag inte skulle kunna leva utan en sådan men en gång provade jag min mascara utan och tycker att resultatet blev mycket bättre.

  Reply
 • ögonfransböjaren, hands down.

  Reply
 • Håller med, ögonfransböjaren. Det går att böja fransar med hjälp av mascaraborsten eller sitt finger, funkar lika bra.

  Reply
 • Wooow, skulle verkligen inte klara mig utan fransböjaren!! Har väldigt långa fransar och de blir sjukt fula om jag inte böjer med en bra böjare.

  Något jag tycker är onödigt är all strass som finns, lösglitter o.s.v… Men ska jag välja någon vardaglig produkt skulle jag nog välja highlight och "shading"-produkter som finns separat. Du kan likaväl använda ögonskuggor till det 🙂

  Reply
 • Vilken svår fråga! Tror inte jag tycker att det direkt finns något onödigt produkt faktiskt..
  Ser inte ögonfransböjare som en produkt som de över, utan ett verktyg. Så även om jag inte är en stor användare av det så är det många som behöver de..Och kommentaren om highlight och shading produkter håller jag inte heller med, produkter som är skapade för ett speciellt ändamål är nog överlag bättre, beroende på kvalieten. Dessutom så finns de in fler formen än i puderform, så är inte "bara" att ta en ögonskugga.

  Reply
 • Kajal!
  Jag brukar använda krämögonskugga istället, håller mycket bättre.
  Och använder eyeliner för det mesta så jag skippar alltid kajalen!

  Reply
 • Ögonfransböjaren, blir ingen skillnad!

  Reply
 • produkter som jag aldrig använder är nog puder, bronzer och highlighter. så för mig personligen tycker jag att det är extremt onödigt att ha. speciellt puder.. dels för att min hy är torr och för att jag hatar den matta looken.

  Reply
 • Oj, vad många som dissar fransböjaren! Själv har jag den från shiseido, helt magisk. En fråga mitt i allt, hur vet man när det är dags att byta gummigrejen på böjaren? Min har hållt sig fin i flera år så när bör man egentligen byta?

  Min mest onödiga makeup produkt måste vara mascaraprimern. Svårt att få fin volym utan klumpar med det på. Resultatet blir halvkasst tycker jag, med rätt mascara bör man inte behöva primer i min mening. Tack för en grym blogg och hoppas att du har svar på min fråga ovan 🙂

  Reply
 • om jag ska vara ärlig.. rouge faktiskt. kör alltid bara på contouring/highlighting.

  Reply
 • Det må ej vara en regelrätt produkt men ett sminkverktyg jag ALDRIG använt trots jag äger den; solfjäderborsten! Inte säker på att det är det korrekta namnet heller, haha… men den fyller ingen funktion alls i min verktygsarsenal!

  Reply
 • Tror det heter fanbrush 🙂

  Jag tror det används för att borsta bort överflödigt glitter men jag håller med, ganska onödig!

  Reply
 • Håller med den som nämnde mascaraprimern. Verkligen helt värdelös enligt mina upplevelser.

  Reply
 • Onödigast är nog de URUSLA små ögonskuggs-applikatorerna man brukar få med när man köper ögonskuggor. Sånadär plastiga applikatorer med en mjuk skumgummi-liknande del som ALDRIG fångar upp nog med skugga. Brukar alltid kasta bort dem direkt och använda mina egna sminkpenslar istället.

  Reply
 • Håller med dig! MEN de är perfekta om man ska lägga på glitter på ögonlocken. Dutta på glittret, man har 4 sidor att använda. Sen är det bara att kasta den! 😀

  Reply
 • Ögonfransböjare! Använder jag aldrig. Äger ingen längre ens.

  Reply
 • lipgloss, call me a hater but I hate wearing it!

  Reply
 • Innan månadens glossybox skulle jag nog säga ögonfransböjaren men… med risk för att svära i kyrkan: primer! För ansiktet då alltså, ögonskuggeprimern klarar jag mig inte utan. Men märker helt ärligt noll skillnad när jag har primer under foundation, och då har jag ändå testat the good stuff (typ Smashbox). Gör större skillnad tycker jag om man har en bra dagcreme under sminket 🙂

  Reply
 • Mest onödig tycker jag löafransapplicatorn är! Inte en enda gång har jag lyckats, vare sig på mig eller andra.

  Reply
 • Alla jäkla borstar i div storlekar och former…använder mest mac#217 till nästan allt:)

  Reply
 • Alla former av Glitter, utan tvekan. 😛

  Lite extra meningslöst är ju matta ögonskuggor med glitterparticklar i!
  Om glittret mot förmodan får för sig att stanna på ögonlocket, och inte bara flyga iväg i resten av ansiktet, så blir det ju ändå alltid fläckigt och ojämt? (Själva glittret alltså, inte skuggan) 😛
  Kvittar ju om man använder diverse primers och baser av olika slag i det läget ^^

  Reply
 • Mascaraprimer, totalt meningslöst…

  Reply
 • Förutom tidigare nä,made solfjädersborsten så tror jag faktiskt att alla produkter med "äkta guld" i som säljs för flera hundra/tusen kronor känns helt sjukt onödiga.

  Reply
 • Jag skulle "aldrig" klara mig utan ögonfransböjaren! Däremot så tycker jag att sådana här mallar för att fylla i brynen verkar väldigt överflödiga.. Blir ju bara snett ändå..
  Jag är nyfiken på vilken produkt du tycker är onödigast!

  Reply
 • highliter och den spray som gör så att sminket håller längre!

  Reply
 • Mascaraprimer. Ett skämt.

  Reply
 • För min egen del skulle det nog vara ögonbryns gel. Har inte så långa strån i brynen och dom håller sig där dom ska så skulle inte ha någon användning för de alls.

  Och bronzer med glitter i, tycker bara det ser konstigt ut då många använder det på fel sätt.

  Reply
 • Det absolut onödigaste jag nånsin sett i sminkväg som jag ALDRIG skulle prova måste vara den där mascaran som gick på batterier, själva borsten alltså. Onödigt och en miljöbov!

  Reply
 • Köpte en vibrerande mascara från Maybelline när den var i utgående sortiment och kostade en 50 lapp, utan tvekan en av de bästa mascaror jag någonsin ägt men inte för att den var vibrerande, använde aldrig den funktionen och om jag gjorde det märktes ingen skillnad, så håller nog med dig där.
  Men en riktigt bra mascara var det 😛

  Reply
 • Hej jag undrar hur länge man kan ha fondations när dom är öppnade? Du för gärna göra ett inlägg om hur länge man kan använda de vanligaste sminkprodukterna innan dom bör slängas! Hoppas på ert inlägg snart 🙂

  Reply
 • Det står på förpackningen när du köper produkten 🙂

  Reply
 • För mig är ögonbrynspennan helt onödig. Har kolsvarta och markerade,eller vad man nu säger…

  Reply
 • Jag älskar ögonfransböjaren! När jag inte orkar använda mascara så böjer jag bara mina fransar så ser dom direkt mycket längre och finare ut 🙂 Något jag dissar är väl rouge och highlighter. Använder inget utav det! Tycker dock det är roligt med folk som använder ton av dessa produkter. Jag tycker att de ser svettiga (glansiga) och svullna ut i ansiktet xD

  Reply
 • Håller verkligen med om mascaraprimern, helt värdelösoch klumpar och tycker fransarna.
  RIKTIGT smart med att använda detdär kassa skumgummiborstarna till glitter! Det har jag aldrig tänkt på och så slipper man förstöra sina bra borstar!

  Reply
 • Highlight tycker jag är rätt onödigt. Visst äre snyggt men inget man måste ha 🙂

  Reply
 • hej Linda! Kan du ta kort på hela din smink hörna hur den ser ut ?? mvh

  Reply
 • Skulle nog säga ögonbrynspennan. Den får bara ögonbrynen att bli för kantiga och för hårt målade. Ögonskugga är bäst!

  Reply