Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

17:01 | July 9, 2013

Varför får jag finnar när jag solar?

Fenomenet finnar i solen har vi nog alla varit med om! Både på semester, och även hemme i sverige
Så fort solen kommer fram, och vi lägger oss för att sola, så kommer finnarna fram.
Det brukar ha en enkel förklaring: Vi använder samma solskydd till ansiktet som vi har på kroppen!

Kroppslotionen är ofta väldigt fet eftersom den ska skydda vår hud maximalt när vi solar , vilket betyder att den är på tok för fet för ansiktet! Huden reagerar på detta genom att vi får finnar eftersom porerna täpps igen av dessa feta krämer.

Använd solskydd anpassat för ansiktet! I princip alla märken har krämer även för ansikte.
Och gott folk! tänk på att använda solskydd i solen 🙂

/As soon as the sun shows, and we go out for a sunbathe, the pimples are coming! right?
It usually has a simple explanation: We use the same sunscreen to the face that we have on the body!

Sunscreen for the body is often very oily because it shall protect our skin while we are sunbathing, which means that it is far too oily for your face! Out pores are clogging and we get pimples!


13 kommentarer13 kommentarer om “Varför får jag finnar när jag solar?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag använder en dagcreme från no7 med spf 15 som jag använder när jag solar. Den är avsedd för normal/oljig hud, och passar mig utmärkt. Ändå kan jag få någon finne då och då efter solning. Tror det beror på att man svettas mycket i solen och att porerna då täpps igen 🙂

  Reply
 • Även det är såklart en anledning! 🙂

  Reply
 • Det finns soleksem som ser nästan likadana ut som finnar också, så det måste inte vara finnar. Jag trodde själv att jag hade fått ett jätteutbrott med finnar på ryggen, vilket sedan visade sig vara soleksem från lite för mycket tid i solariet. Botas med kortisonkräm. 🙂

  Reply
 • Undra om det täpps igen av sololja också?

  Reply
 • Ja det är inte heller bra för ansiktet. Kroppsprodukter över lag ska man inte ha i ansiktet

  Reply
 • Jag har faktiskt många år i rad återkommit till det motsatta fenomenet! Jag har annars väldigt torr hud(kan ju vara en av anledningarna) och får av solen vääldigt mycket bättre hy! (jag har i vanliga fall väldigt dålig hy, hormonacne bla.)

  Reply
 • Vad skönt för dig 🙂 Men tänk på att sola lugnt!

  Reply
 • Jag får aldrig någon färg i ansiktet, vet inte om det beror på alla rengöringar och sånt jag använder, har du något tips?
  Jobbar på ett äldreboende och tanterna där har berättat att ättika är det som ger en helt otrolig färg, speciellt dem som blir ofta röda, men vågar inte riktigt testa .. :O

  Reply
 • Ättika?? det låter.. hmm, inte som något jag skulle vilja testa..

  Reply
 • Jag har istället hört att man blir bättre i hyn av solen – vilket verkar stämma bra på både mig och min mamma. Dock använder jag sällan solskydd, så det du beskriver ovan är väl inte riktigt aktuellt 🙂

  Reply
 • Solen gör hyn bättre, precis som du säger. Det är solkrämerna som är boven !

  Reply
 • Hej. Ja alltså, dessa problem får jag alltid med finnar. Jag har provat mycket olika anpassade solprodukter för ansiktet och för min hudtyp som är fet/torr. Jag har kommit fram till att jag ska sluta köpa fler sådana produkter då jag bara får jättemycket utslag och acne utav det på sommaren. Jag har börjat använda annan hudvård och tror att den dagkrämen är bra för min hy då det är 15sfp i den också:. Exuviance hudvård är superbra och jag blir lenare än någonsin utav det 🙂 Köpte produkterna hos en hudterapeut som jag går hos. Produkterna kan jag varmt tipsa om.

  Reply
 • Har alltid problem med att hitta en bra för ansiktet. Vilken är din favorit?
  Skulle vara jätte kul att läsa ett inlägg där du betygsätter dem olika du testat!

  Reply