Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

16:18 | July 24, 2013

Jag som så gärna ville tycka om den..

Har testat den aluminiumfria deon från Vichy nu i tre dagar och testat olika aktiviteter, som promenad på stan, ränna ut och in i provhytter, byta kläder.. Jag har testat att springa ett par kilometer.. och “bara varit”
Och tyvärr. Jag måste ge tummen ner..:(
Shoppingpromenaden på stan höll visserligen svetten borta, men inte lukten, och när jag tog mig en springtur så var det som någon hade hällt två hinkar vatten under mina armhålor.. och det har ALDRIG hänt under min tid som deodorant-användare.
Idag har jag flyttstädat lite, och samma där.. själva svetten håller sig borta, men inte lukten.
SKIT-TRÅKIGT, jag vill verkligen gilla den här, och ska ge den några dagar till!

Såklart, behöver det inte vara likadant för er! Som med alla deodoranter så funkar de olika på alla!

Jag får fortsätta att använda Linus deo helt enkelt..

/Have tried this aluminium-free deodorant for three days, and I REALLY want to like it.. But I don’t..
I’ve tried some shopping, walking, running.. But I didn’t work, I smell and I feel sweaty, very unfresh.
I will continue to use my boyfriends deodorant..


27 kommentarer27 kommentarer om “Jag som så gärna ville tycka om den..”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Alltid tråkigt när man hoppats på att en produkt ska vara bra men inte är som man tänkt sig 🙁

  Reply
 • Själv har jag kört på niveas angel star (hot crush) under några år och trivs jättebra med den. Den luktar som piggelin typ och håller hela dagen. Den får mig inte att svettas mindre men den tar bort all svettlukt. Aldrig tidigare hittat någon som funksr så bra, så håller mig till den. Har känsliga armhålor också och det är ingenting jag känner av med den heller. Inte heller missfärgar den kläderna 🙂

  Reply
 • Vart köper du den någonstans? 😀

  Reply
 • Har du tips på serum/medel som gör att ögonfransarna växer?
  Har märkt att många av dessa medel har försvunnit från marknaden..

  Reply
 • Har i x antal år haft värsta problemen och i många år använt herr deo för att de hjälp till viss del men nu till slut har jag testat BATS som finns på apoteken. Bästa jag testat och jag är fast 🙂

  Reply
 • Hur tycker du att den var gick både svetten och lukten

  Reply
 • Kan du snälla börja att skriva ner vilken bas du använder i dina sminkningar, vill verkligen veta!

  Reply
 • Aluminiumfria deos ska ju inte göra nåt åt själva svetten då det är aluminiumet som blockerar dina porer. Har du testat Eilas deos?? Jag är super allergisk mot aluminium så har testat de flesta utan det och den här från Eilas vann även nåt test. Den kommer i olika dofter samt utan doft men alla har samma formula. Finns tex här. http://www.bodystore.com/3/sv/varumarken/eilas

  Reply
 • Prova Rexonas! Sjukt bra.

  Reply
 • Har du provat Biotherms gröna eco-deo? Funkar väldigt bra för mig!

  Reply
 • Jag har problemet att bli både blöt i armhålan och att det luktar lite. Men med Dove's deostick, typ go fresh tror jag den heter, med grön kork är helt underbar det är inslag av gurka och luktar bara fräscht och den håller en verkligen torr! Finns i roll-on också men den blir jag bara helt blöt av!
  Kram

  Reply
 • Varför funkar killdeos bättre än dom för tjejer? Lånar ibland min killes å då luktar jag kille pga den, men ALDRIG svett. Å svett luktar jag jämt annars.. vad är skillnaden?

  Reply
 • Har du provat deon från CLEAN? http://eleven.se/clean-original-moisture-absorbent-deodorant-14730.html

  Reply
 • Har du testat Vichys sensitive-variant? Den fungerar lika superbra som de andra men är mildare. Jag blir tyvärr kliig av orginalvarianten, men nye av denna! 🙂

  Reply
 • Hej Linda! Læste på Elle Fowlers blogg i går eller nått att om man ær van anvændare av deo med aluminium så tar det en månad (!!) før kroppen att vænja sig med en utan. Det ær aluminiumet som vanligtvis "blockar" svetten och kroppen måste børja vænja sig vid de nya block-substanserna i de aluminiumfira – och detta kan ta upp till en månad! Så … håll ut! Man kan tydligen køra dubbla deodoranter (sin gamla + sin nya) ett litet tag, som en øvergångperiod. Lycka till och om du testar att hålla ut, skriv gørna om hur det gick senare!

  Reply
 • Testade faktiskt den där deon och fick samma råd – måste hålla ut en månad. Det blev inte bättre. Jag tror att man får välja lite där. Stinka eller få bröstcancer 😛

  Reply
 • Jag provar också en ny, upplever samma sak. Men hon som sålde den sa att man skulle vara noga med att skölja bort tvålen när man duschar och ge den ca 2 veckor så att kroppen vänjer sig. Lycka till! Hoppas den blir bättre för dig.

  Reply
 • När jag bytte till en aluminiumfri deo så tog det nog en sisådär tre veckor innan den funkade bra, helt klart värt det såhär i efterhand! Även om det är jobbigt i övergångsperioden…

  Reply
 • Har du använt deo med aluminium eller en som är antiperspirant innan du testade den där? För isåfall är det inte konstigt att det luktar eftersom dem deodoranterna täpper till och håller gifterna inne. Så när du använder en som inte är antiperspirant är det som att du detoxar och det är gifterna som kroppen rensar ut som luktar. Så man luktar i nån vecka.

  Reply
 • Tänkte också på att man nog måste vänja kroppen först.. jag är inte bra på det där med deo. smink är mer min grej 🙂

  Reply
 • Håll ut! Det kommer att bli bättre, ge det lite tid bara. Till en början luktar man riktig "gubbsvett" men som sagt det blir bättre!!!

  Reply
 • Precis som någon nämnde tidigare så luktar man mest pga att allt "gammalt" som man tidigare stängt in med aluminiumkloriden i anti-perspiranta deos måste ut. Det kan ta en vecka, det kan ta flera månader – allt beroende på hur länge man använt aluminiumdeodoranter och hur mycket "perspiration" man vanligtvis har, dvs hur mycket som byggts upp över tidigare år. Anti-perspirant betyder ju just att man stoppar och förhindrar svettet att komma ut (inte blött=ingen dålig lukt), medan deodoranter utan aluminiumklorid bara dödar de bakterier som bildas av det blöta och framkallar dålig lukt.
  Men anledningen till att man bör undvika anti-perspiranta deos (med aluminiumklorid alltså) är för att kroppen och hjärnan samlar på sig både slaggprodukter (som vi naturligt ska göra oss av med genom svetten men som anti-perspiranta deos hindrar från att komma ut) och aluminium och lagrar det vilket ökar risken för flertalet sjukdomar. I min värld låter det överlag ganska osmart att stänga in något som är naturligt för kroppen både för att rensa ur slagg och för att svalka när vi blir överhettade. Jag använder "Tulipan Negro" som inte innehåller aluminiumklorid utan som tillåter min naturliga perspiration = jag svettas, men däremot tycker jag att den är mycket effektiv mot lukt (antagligen pga den relativt höga alkoholnivån, men jag personligen har inga problem med det även om jag vet några som har för känslig hud under armarna för att klara den. En annan fördel är att man definitivt slipper "röda prickar" efter rakning/epilering osv när man använder den). Utöver det så använder jag faktiskt Axe Twist, och pga egenskapen att den verkligen blandar sig med ens egen kroppsdoft och så luktar den bara "karl" precis när jag tar på mig den men inte sen. Den kombon är iaf sjukt bra för mig. som sagt så svettas jag och blir "blöt" och kroppen får bete sig naturligt, men jag luktar väldigt sällan illa. 🙂
  Utöver dom så använder jag överlag väldigt lite "skit" på min hud, mest naturliga saker såsom aloe vera, rena oljor och "no-poo"-grejor. Inget shampoo (endast vatten eller på sin höjd balsam och därefter "surskölj"), inga silikoner, inga parabener eller kemiska sammansättningar (förutom gällande sminket för det blir både sjukt dyrt och är svårt att få tag på "rena" produkter) och min hy och mitt hår mår mycket bättre än någonsin tidigare! 🙂
  Låter som jag predikar nu, men vill mest bara dela med mig när jag hittat nåt som fungerar så sjukt bra. 🙂
  Antar att du redan hört talas om nopoo.se men tipsar ifall du inte gjort det samt för dina läsares skull, där finns det fantastiskt bra tips! Tänkte på det du skrivit om din problemhud, kanske kan finnas en enkel lösning på det?
  Hoppas du hittar något som fungerar! //Tottis

  Reply
 • Ska se om en kortare kommentar fungerar eftersom jag försökt i tre dagar nu utan att få iväg min kommentar om detta.. *håller tummarna*'
  //Tottis

  Reply
 • Uppenbarligen har min kommentar kommit in nu trots att sidan inte visade det.. Hmm, jaja bara att tacka och ta emot! Så med andra ord kan du ignorera min förra kommentar 😛
  //Tottis

  Reply
 • Jag har slutat använda deo sedan jag började använda antiperspirant! Mycket bättre än deo vill jag lova!
  " Absolut Torr" är ett säkert kort från Apoteket , rekommenderas verkligen!!

  Reply
 • Jag kan inte nog rekommendera Rexona Maximum Protection, finns i två olika dofter och säljs bland annat på Åhlens. Armhålorna blir fria från fukt efter 2-3 användningar men torkar trots det inte ut. Tidigare ångest över dålig lukt och svettfläckar är borta. Prova!

  Reply
 • Hej pröva desti världens 1.a fungerande aluminiumfria antiperspirant?

  Reply