Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

16:12 | September 7, 2013

Rahua – Produkterna som räddar ditt hår utan kemikalier

Vanliga schampoon och balsam lägger sig oftast som en hinna på ditt eget hår och hjälper inte till inifrån, det betyder att när du slutar med produkten så blir det torrt och frissigt.
Jag ska nu prova helt naturliga produkter från det prisade miljövänliga och ekologiska märket Rahua.
Många tycker produkterna luckar blä, jag tycker de doftar Costa Rica, så jag älskar dem!

Själva Rahuanötterna de gör Rahuaoljan av får bara plockas av vissa Amazonaz-stammar, vilket i sig är jävligt coolt, och kvinnorna som plockar dessa nötter måste gå igenom en viss ritual innan själva skörden, de får tex inte äta salt på en vecka, allt för att de ska vara så rena som möjligt.

Till skillnad från “vanliga” produkter och dess ingredienser tränger Rahuaoljan in i håret och bygger upp det inifrån, det blir som en detox för håret kan man säga, därför ska man helst inte använda några andra produkter under tiden man använder Rahua, (vilket kan bli svååååårt, men jag ska verkligen prova) eftersom dessa produkter jobbar med att detoxa ut alla syntetämnen och kemikalier ur håret. Håret kan därför bli frissigare i början av användandet.
Efter ca 7 tvättar märker man skillnad, och även det frissigaste och torraste hår får tyngd igen.

Jag än tvättat mitt hår en gång, och kommer definitivt hålla er uppdaterade, tycker detta är fantastiskt spännande!

Finishing treatmenten använder man i fuktigt hår, främst i de slitna topparna.
Balsamet kan med fördel också användas till styling för att kontrollera friss.

Funkar för alla hårtyper och även för färgat hår. (finns även i en volymserie)
Kostar runt 350kr/schampoo och balsam, och 495kr för treatmenten vilket visserligen är dyrt, men de lovar guld och gröna skogar. De jag vet som provat har verkligen upplevt guld och gröna skogar! Så jag hoppas innerligt på dessa produkter!

Rahuas produkter finns bla på Theyouway.com och Eleven.se (Tyvärr är alla schampoon redan slut där)


16 kommentarer16 kommentarer om “Rahua – Produkterna som räddar ditt hår utan kemikalier”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vad bra! Naturligt är bättre! Kom dock ihåg att du först måste tvätta bort alla mineraloljor och silikoner som samlas i håret från "vanliga" shampoo. De kan oftast enbart kan tas bort med SLS-shampoo. Det finns SLS-shampoo som inte innehåller onödiga tillsatser men har SLS, börja med en sådan shampoo. Det tvättar bort kemikalier med lägger inga nya som kan lagras i håret. Sen kan man börja med rena produkter! Läs mer på http://www.lockig.se
  Just Rahua har jag inte hunnit testa, men de verkar otroligt lyxiga!
  Lycka till!

  Reply
 • Låter riktigt nice! du får hålla oss uppdaterade 🙂

  Reply
 • Jättebra med ekologiskt och naturligt, men hur bra är det om man ser till den mänskliga faktorn? Hur lever de här kvinnorna som till exempel inte FÅR äta salt på en vecka? Det i sig är ju ingen big deal, men finns det mer som de inte får eller saker som de kanske måste? Hur många mellanhänder passerar produkten innan den hamnar i våra hem?
  Och hur bra är det om man ser till regnskogsfaktorn? Behöver vi verkligen skönhetsprodukter från Amazonas..?

  Reply
 • Silikonfria och ekologiska stylingprodukter kan du ju använda. John Masters Organics är superbra 🙂

  Reply
 • Vilken är den bästa bronzern under 200 kronor?

  Reply
 • Hey Linda!

  Amazing blog you got here! I know that this isn't relavant for this post, but I just wanted to ask you about your experience with your industial piercing? Did it hurt badly, and how long did it take for it to heal? My nose is pierced and I didn't think that hurt that much at all, all though it took quite a long time to heal. I really hope you are willing to answer my questions, I'm seriously considering to "get under the needle" once again 😉

  Keep up the good work, it's so inspiring!

  Reply
 • Hi Line!
  Nice to hear that you want more piercings, I am a piercer so I love the art form!
  But I think it is better if you ask this on a piercing community or forum, or just google it cause I am certain that many more before you have wondered the same thing before. And in that way you can have several different thoughts and get to know many others experiences when it comes to industrial piercings. That is the best way I think, cause one can not expect ones own experience will be the exact same as anyone else's. So if you get to hear from several others you can probably make a more correct decision. And, I can't speak for Linda of course, but I seldom see her answer the comments so I think you will have a faster and more general answer to your question if you find the right forum to ask it to. (I don't mean to offend Linda in any way with that comment!)
  In general about the Industrial piercing: It is usually a piercing that hurts quite a bit and the cartilage does take quite some time to heal, so it usually takes up to a year or even longer before an industrial heals totally. And they are also prone to rejection, sadly enough.. But it is one of the most beautiful piercings ever according to me, so if I were you and were built to be able to have it I definitely would, but I would also make sure I was prepared for the problems that could occur. I hope, if you get the piercing, that you will be happy with it and that it will heal good!

  Reply
 • Har du hört talas eller testat theBalms Mary Lou minizer? Har läst väldigt bra recensioner om den, skulle inte du kunna testa och skriva en recension? 🙂

  Reply
 • Hej Linda! Enligt vem/vilka penetreras hårstrået av denna produkt? Det finns inget medel i världen som kan "gå in" i ett hårstrå och reparera det. Det enda de kan göra är att de lägga sig som alla andra oljor på ytan och ge en temporär slät struktur. Ett hårstrå är en blandning av icke levande fibrer av alfakeratin och överlappas av skikt av protein och fettämnen som vi mekaniskt och kemiskt bryter ner. Dessa produkter som ska "laga" strået lägger sig precis som ett balsam/inpackning som en hinna så att det återfår sin vattenavvisande egenskap. Man ska inte svälja allt som tillverkarna påstår om sina banbrytande produkter innan man förstår hur något fungerar, i detta fall hårets strunktur. För 2 år sen var det arganoljor från Marocko, sedan macademiaoljor och nu rahuaolja från amazoner…. Som sagt; temporär slät struktur, inget annat.

  Reply
 • Jag håller helt med dig.. Man kan hjälpa håret på många sätt, framförallt genom att sluta med schampoo som innehåller SLS och därefter undvika silikoner, mineraloljor osv bland sina resterande produkter, men man kan aldrig reparera det inifrån.. Finns många knep att få ett vacker och "naturligare" hår, men de flesta sätten innebär snarast att undvika kemikalier och annat som tär på håret och "stänger in det", inte att använda "mirakelkurer" som i grund och botten bara gör samma sak, men på ett snällare sätt…

  Reply
 • Enligt pressmaterial och allt som skrivs som produtkerna så är det så..

  Reply
 • Tja, tidigare marknadsfördes tobak som en riktig hälsoboost. Att ett företag påstår något om sin produkt betyder inte att det är sant. Man ska som sagt inte tro på allt som påstås, väldigt mycket är bara lögner för att sälja produkten. Man bör vara mer än hälsosamt skeptisk…

  Reply
 • Trodde vissa människor var smartare än så. Det enda pressmaterial som inte får innehålla LÖGNER och en massa påhitt är om läkemedel. Där granskas det från höger till vänster och om reklamen innehåller felaktiga påståenden godkänns de inte eller dras tillbaka. Så försök o tänka i lite mer realistiska banor och gå inte på allt skit för att PRESSMATERIALET säger så.

  Reply
 • Visst kan man "öppna" håret! Räcker med att du tvättar det i varmt vatten så att det öppnas och har lättare att ta in allt som är bra för det(oljor…riktiga och "bra",proteiner och annat). Det kan vara bara olja blandat med varmt vatten (t.ex olivolja extra virgine),conditioner utan silikoner eller annat. Sen sköljer man bort allt med kallt vatten som åter "stänger" håret och får det att glänsa.

  Reply
 • Hej Linda! Har en fråga; kan man använda babypuder istället för löspuder? Somliga hävdar det men jag själv är tveksam till hur det påverkar hyn i längden.
  Tacksam för svar!
  Kram Alice

  Reply
 • Kom ihåg att berätta senare vad du tyckte om de! kanske man ska köpa det 😀

  Reply