Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

16:01 | September 26, 2013

Dagens fråga, Krämskuggor eller torra skuggor?

Vilken typ av skuggor gillar ni mest att jobba med? Krämskuggor eller torra skuggor? Varför?
Jag själv gillar mest puder, men skulle så gärna vilja gilla krämskuggor mer! måste nöta lite krämskuggor känner jag!

/Wich type of eyeshadows do you like to work with? Creamy or powder eyeshadows?, why?


22 kommentarer22 kommentarer om “Dagens fråga, Krämskuggor eller torra skuggor?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej, skulle inte du kunna göra en sminkning som är baserat på 1600-talet? Där tjejerna hade stor vackra klänningar? Ska på maskerad på lördag & ska bära en sådan klänning men behöver smink tips :/
  Du har en riktigt GO blogg & jag beundrar dina sminkningar!
  Kram

  Reply
 • Kör på en svart eyeliner och röda läppar. Får mig alltid att tänka på vintage och 1600-talet

  Reply
 • Krämskuggor sitter alltid bäst, tycker det ser himla fint ut med skimrande ögon(lock)!

  Reply
 • Jag gillar inte krämskuggor. Tycker att det blir veck mycket lättare om man bara använder det på locket. Däremot kan jag använda det som bas istället för primer och ha torra skuggor ovanpå 🙂

  Reply
 • Jag gillar bäst crémeskuggor, har några från maybellin somär super sitter som berget! man kan duscha med dom och de är kvar.

  Reply
 • Jag gillar bäst puderskuggor, har inte använt så många krämskuggor men har fått för mig att dom är svåra att jobba med och att det blir veck på ögonlocket :/

  Reply
 • Torra skuggor.. jag finner det mycket enklare att arbeta med, plus att även om jag gillar krämskuggor så gillar jag inte att ha de jämt då jag känner mig kladdig 😉 som om jag råkar peta på ögonlocket så är det borta 😉 haha

  Reply
 • Jag föredrar krämskuggor numera, för jag har rätt oljiga ögonlock och tycker det är knepigt att hitta bra primers och puderskuggor som sitter utan att vecka sig efter en timme… Nu har jag funnit Maybellines crémeskuggor som är toppen! De sitter som berget, är lätta att jobba med, snabba att applicera och ger superbra färg-payoff. Har dock inte testat så många crémeskuggor från andra märken så vet inte om just Maybellines är särskilt bra i jämförelse. Det bästa är att det går så FORT att applicera, och så sitter de hela dagen 🙂 Och man slipper penslar och skugga som faller ned under ögonen. Tummen upp!

  Reply
 • Puderskuggor! Hur jag än gör så håller inte krämskuggor ens en timme!

  Reply
 • Jag har aldrig testat krämig skugga, brukar du använda det? 🙂

  Reply
 • Jag tycker att krämskuggor ger en snyggare effekt, men använder dom endast då sminket bara behöver hålla i några timmar.
  Så jag föredrar nog puderskuggor för då vet jag att jag kommer ha en snygg sminkning hela dagen.

  Reply
 • jag kör också mest puder, tycker kräm är lite svårare..

  http://josefineg.com

  Reply
 • Torra skuggor!
  Förresten, kan du inte skriva mer om exuviance? Hur din hy är nu och vad du tycker om märket osv. Vore även väldigt kul med en recension på deras foundation om du har testat den!

  Reply
 • Hej!
  Vill gärna att du tipsar om en bra ljus basskugga att ha till vardags. Har länge haft en favorit, truccos in pail, som är lagom till färgen då den inte är helt vit men har hittills inte lyckats hitta någon bra motsvarighet till denna då den nu har slutat tillverkats. En bra basskugga är ju verkligen a och o i vardagssminkningen som man sedan kan variera till olika färger.
  Tack för en bra blogg med många tips och idéer!

  Reply
 • Jeg liker best kremskygger, man får kraftigere farge som holder mye lenger enn pudder, uten at det drysser ned på kinnene. Elsker Lush sine, de har superbra pigment og sitter hele dagen! Denne: http://www.lush.se/shop/product/product/path/1000_1043/id/1376/make-up-%C3%96gonskugga-lycka er min favoritt! Den inneholder mandelolje og økologisk jojobaolje, så den pleier huden rundt øynene samtidig som den gir farge.
  Liker også Emotional Brilliance Translucent og Colour Supplement. Førstnevnte er et transparent ansiktpudder, mens den siste er en foundation som man blander med dagkremen for å lage en BB-cream.
  Du har en superbra blogg btw, har fulgt den i snart to år 🙂

  Reply
 • Torra! Lättare att jobba med, blendar enklare och lägger sig inte i veck lika lätt som krämskuggor 🙂

  Reply
 • Hej Linda. Ska sminka en kompis till mig nästa helg då hon ska fotograferas med sin motorcykel. Hon älskar svart och rosa, men hittar verkligen ingen inspiration och fantasin har tagit semester som annars brukar flöda! Skulle inte du kunna inspirera mig och göra något snyggt!? Kram

  Reply
 • Torra skuggor helt klart, har aldrig lyckats få en krämskugga att sitta bra (utan veck osv) oavsett primer eller liknande.

  Reply
 • I like powder eye shadows. They're easier to work with I think and a lot of cream eye shadows can be patchy when applied

  Reply
 • Torra skuggor!! Jag tycker det är svårt stt sudda/få fina kanter med krämskuggor.

  Reply
 • Tycker att krämskuggor helt klart är mycket svårare att jobba med men om man får till det kan man få riktigt fina resultat! Har precis börjat prova krämskuggor och börjar gilla det mer och mer, helt klart värt att testa lite.

  Reply
 • Jag använder oftast torra skuggor till vardags. Men om jag ex. ska göra en smokey eye så lägger jag alltid en krämskugga som bas innan de torra skuggorna. Jag måste alltid ha någon form av bas innan skugga, annars får jag allt i globlinjen! Så en primer är ett måste för mig.

  Reply