Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

09:01 | November 27, 2013

Rahua – Vad hände?

Jag tänkte berätta vad som hände med Rahua (länk till mitt inlägg HÄR) som jag provade
Folk har prisat dessa produkter och ALLA älskar dem

Men.. inte jag. trots att jag var uttåling, använde produkterna länge (det tar minst 7 tvättar innan du märker resultat) så gav det aldrig något resultat. Mitt hår var väldigt frissigt och torrt under hela tiden jag använde proukterna, och då använde jag i princip INGA andra hårprodukter heller.. vilket resulterade i väldigt mycket hästsvans under tiden.

Mitt hår VILL ha silikoner helt enkelt, för nu när jag är tillbaka med “vanliga” produkter så känns mitt hår äntligen BRA igen..
Och ja, jag vet att det är pga silikonerna som egentligen inte är bra, men jag känner inte för att gå runt och känna att mitt hår är torrt som fnöske helatiden. Så tyvärr ger jag tummen ner för Rahua, hur mycket jag än vill gilla produkterna!
MEN som sagt.. Jag vet ingen annan som tycker såhär.. Så vill ni ge naturligt en chans, gör det! 🙂


14 kommentarer14 kommentarer om “Rahua – Vad hände?”

  Jag har haft ett liknande problem. Brukar använda Aussies produkter som gör underverk med mitt annars ganska torra hår. Jag ville dock testa att använda något utan en massa skräp i, så jag köpte parfymfritt shampoo utan sulfater, parabener och silikon. Mitt hår blev ett kaos. Jag fick slita för att få ur alla tjocka tovor som uppstod efter bytet. Har nu bytt tillbaka till Aussie igen och nu är mitt hår sådär fantastiskt som innan.

  Reply

  Brukar kombinera sulfatfria och vanliga schampon, beroende på vad håret kan tänka behövas för stunden!

  Reply

  Testa Rasul lera från Marocco kostar c 70-100 kr. Det är tvål lera som inte innehåller kemikalier överhuvudet taget. inget skum liknande.
  Man får silkeslent hår och man behöver inte tvätta håret på ca 1 vecka. Eftersom det är så renande, Detta kan man andvända på kroppen och man får mjuk och skön hud.
  /fanny johansson

  Reply

  Jag har kört med Kevin Murfy i 2 månader och har aldrig haft så bra hår! Det innehåller inga sulfater vad jag känner till. Mitt hår har alltid upplevts torrt men tydligen för att jag bytte ut balsam mot inpackning vilket inte funkar. Balsam måste "stänga" håret efter att man med schampo "öppat" det och rengjort. Trodde inte på det hela men kan verkligen säga att mitt hår är underbart numera! Använder även en produkt från Redken efteråt emellanåt.

  Reply

  Kan tipsa om Desert Essence produkter, särskillt deras hallon schampo o balsam. Luktar som om man är i hallonlandet (alltså som riktiga hallon o inte hallonbåtar/gelehallon eller nått)! Mitt hår har inte mått bättre. Finns på iherb.com o kostar ca 6 dollar för en tub
  100% vegan, wheat & gluten free
  No: Parabens, sodium lauryl/laureth sulfates, phthalates, artificial fragrances or colors, silicones, EDTA, glycol, or petroleum based ingredients.
  Cruelty free and biodegradable: No animal testing of raw materials or finished product. No phosphates.

  Reply

  Problemet med silikoner är att det måste till sulfater för att tvättas bort. Och sulfater torkar ut håret. Och silikoner gör det "fint". Och sulfater torkar ut håret. Och så håller det på.
  I början när jag använda produkter utan varken sulfater, silikoner, mineraloljor (paraffiner) eller annat icke-vattenlösligt blev det hemskt. Men det är för att det VAR hemskt under alla silikoner. Det krävs tålamod, har hållit på ett år nu och är nu nöjd, för att lyckas med en nopoo-stil 🙂

  Reply

  Eller så kör man helt nopoo precis som Stina säger, möjligen balsam/bikarbonattvättar håret på sin höjd, och låter det helt enkelt ta "lite" tid för håret att anpassa sig. Jag sköljer mitt hår (endast vatten) någon enstaka gång i veckan, tvättar det kanske varannan vecka max, färgar med Directions toningar (har blått, lila och rosa hår) och färgar var tredje-fjärde vecka max och färgen är nästan lika skarp då som när det är nyfärgat vilket alla som någonsin använt Directions vet är ovanligt eftersom schampoo tvättar ur det så att det blir dassigt och fult på bara ett par tvättar. Jag använder arrowrot för volym och proffs hårspray som inte innehåller silikoner och mitt hår mår bättre än någonsin (och då bleker jag den ändå med jämna mellanrum för att få Directions att fastna) och ser aldrig skitigt ut i princip . ^^ Det har tagit kortare tid för mig än andra just eftersom jag började från helt rakat hår och behövde inte gå igenom "övergångsperioden", då håret kan se förjävligt ut och håller på att vänja sig vid att sakta men säkert återgå till sitt normala stadie utan alla förstörande och "döljande" produkter, och jag har hållit fast vid nopoo i 1,5 år nu och det gör verkligen underverk bara man orkar gå igenom den där första tiden. Hår är rent naturligt välmående, starkt och vackert, men vi förstör det genom alla produkter vi använder i det (schampoo, SLS, petrolater, etc) och sen försöker vi "reparera" det med produkter som bara döljer det. Produkterna som säljs (tex den Linda testade) och ska vara "naturliga" och bra för håret men innehåller ändå ämnen som påverkar håret negativt och därmed inte låter håret återgå till ett naturligt stadie.. Så vill man få hår som verkligen MÅR bra och inte bara ser ut att må bra så ska man köra nopoo, det är SÅÅÅÅ värt det i längden!

  Reply

  Jobbar med hår själv.. sulfat och paraben snacket har gått för långt. Sulfater är en salt som absolut torkar ut litegrann men inget märkbart på håret, den huvudsakliga uppgiften sulfat har är att göra rent. Parabener är konservering och det finns INGA tecken som visar på att detta är skadligt för håret, för de som är rädda för parabener finns det dubbelt så mycket i sylt och tandkräm som du stoppar i dig. Ett schampo är till för att öppna upp håret, rengöra det. Inpackning återbygger och går in på djupet medans balsam som stänger hårstrået. I stort sätt alla professionella produkter innehåller silikoner, vilket de aldrig hade fått om det skadat håret. Det finns snällare silikoner och de finns dem som är elaka. Jag går på utbildningar, har kontakt med oberoende tekniker och kemister på över 20 märken. Gå till en ordentlig salong så hjälper dem dig med vad som är bäst för håret, med en ordentlig salong menar jag en som inte endast är bunden till ett märke. Mejla mig gärna om du undrar över annat.

  Reply

  Men hur bra är sulfater, parabener och silikoner för miljön?

  Reply

  Jag använder ett schampo som kommer från märket YES TO, med 99,6% naturliga ingredienser, eftersom jag tror att naturliga, "veganska" och biologiskt nedbrytbara ingredienser är det bästa för miljön.. Det Funkar bra för mig 🙂

  Reply

  skänk det som är kvar i flaskorna till en fattig student? 😉 har velat prova länge men tycker det är lite över min prisklass

  Reply

  Tycker absolut du ska testa produkter från AVEDA – världens mest fantastiska märke. Produkterna är helt naturliga, de framställs med kärlek till miljö, människor och djur. Läs om dem, och testa! 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här