Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

19:12 | February 13, 2014

Vilken ögonskugga passar jag i?

Vi här i Sverige är ganska dåliga på att använda färg när det gäller smink. Vi är ganska beiga och bruna av oss.. Kanske lite guld, silver, grått eller svart nån gång ibland.

Det man inte tänker på är hur olika färger framhäver ens ögon väldigt fint:
Som på bilderna ovan: Det lila framhäver modellens brungröna ögon. Och saken är, att färgen knappt syns när hon tittar, utan bara skymtar till lite när hon blinkar. Tittar hon rakt fram ser det ut som en vanlig sotning. Så man KAN göra färg väldigt diskret, man ska inte vara rädd för det 🙂
Eller om man fegar kan man istället välja lite murrigare färger

Riktlinjer:

Orange framhäver blått
Lila framhäver grönt
Blått framhäver Brunt

(såklart kan man använda precis vilka färger man vill, men tänk på att kontrastfärgerna alltid plockar fram varandra bäst. :))

/English: Copy and paste in google translate


23 kommentarer23 kommentarer om “Vilken ögonskugga passar jag i?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag har mörkgröna ögon med ljusbrunt mot pupillen.. Tycker det är himla svårt att veta hur jag ska använda färgerna! Ska det vara lila eller blått? Ska man välja själv vilken färg det är man vill framhäva eller finns det någon annan för min ögonfärg? Själv tycker jag att svart framhäver min ögonfärg supermycket och det får jag höra av andra också..

  Reply
 • Varför inte båda? En liten klick med blått, och en med lila! Eftersom färgerna är bredvid varandra på färgskalan så passar dom rätt bra ihop 🙂

  Reply
 • Kolla på http://frida.chic.se/humid/, sjukt fint!

  Reply
 • LIIIILA! Jag har samma ögon 🙂 rött funkar även himla fint med att få fram detdär gulbruna i våra ögon 🙂 Får alltid sjukt mycket kommentarer om mina ögon när jag kör på röda ögonskuggor 🙂 kan alltså vara en brun som hintar av rött eller en mörk burgundy 🙂 ASFINT är det!

  Reply
 • Hej! Du har säkert inte tid att svara på kommentarer och så men jag undrar för jag har ett problem när det gäller att framhäva mina ögon, då jag på ena ögat har brunt och grönt och på det andra ögat bara grönt, hur ska jag då göra med färgerna för att framhäva ögonen lika mycket? Väldigt tacksam för svar. Mvh Emelie.

  Reply
 • Hej Linda! Först och främst, du och din blogg är helt fantastisk! Är nog även första gången jag kommenterar, men tänkte att du är den som bäst kan hjälpa mig. Imorgon är det alla hjärtans dag och jag ska på dejt med min kille. Jag här en mörkblå klänning som jag tänkte ha på mig, men jag här ingen aning om vilken färg på sminket som passar?! Hade så gärna vela köra på något mindre "safe". Snälla du hade varit bäst om du svarade! Kan tillägga att jag har mörk bruna ögon. Tack på förhand ! 🙂

  Reply
 • Åh vad fint! Kan du inte göra en tutorial på den där sminkningen? Tack för en fin och bra blogg! Kram

  Reply
 • Hejhej!
  Det är väl annars så att det är rött som framhäver grönt och lila framhäver gulbruna!!
  Kram

  Reply
 • Just de färgerna jag nämnt är de man går efter i smink 🙂

  Reply
 • Fast enligt vem då? 🙂 Jag har lärt mig (och tycker att det stämmer) att rött bredvid grönt framhäver och på neutraliserar.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%A4rgcirkel

  Reply
 • ÅH! Den röda skuggan i fyrkantig förpackning, vad är det för någon? Underbar färg!

  Reply
 • Ååh, underbara skuggor på första bilden!!

  Reply
 • Jätte bra tips, jag själv har grön/gula ögon och älskar att använda olika sorters färger men dras oftast till lila ^^

  Reply
 • Hej skulle bra jätte snällt om du svarade! Jag är från Kina och har alltså asiatiska ögon med ett väldigt litet ögonlock och ytterkanten av ögat pekar lite uppåt. Har du något tips på ögon makeup som kan hjälpa mig att få en mer idealform på ögat och öppna upp dom mer?

  Reply
 • Hej Linda!

  Angående ögonskuggor så gillar jag bronziga men när jag använder det så ger det mer intrycket av att mitt ögonlock ser svullet ut…. Jag undrar ifall du (eller om någon annan som läser denna kommentar) kan tänka sig någon anledning till detta?

  Och tack för bästa bloggen!

  Reply
 • Jag ÄLSKAR att sminka mig i lila, det blir så fint! Brukar dock inte göra det till vardags så mycket. Jag har brun/gröna ögon, brukar sminka mig i en rödbronsig färg för att framhäva det gröna 🙂 Lila tycker jag framhäver min bruna färg fint! Blått har jag väldigt svårt att sminka mig i, har dock inte hittat den perfekta mörkblå färgen.

  Reply
 • fast för mig funkar inte detta alls, har grågröna ögon och har provat massvis av olika lila skuggor men då ser mina ögon bara beige eller grå ut, de framhävs inte alls :/
  den färg som funkar bäst på att göra mina ögon "synligare" eller vad man säger är bronsiga toner.
  hur är det för er andra grågrönisar? 🙂

  Reply
 • Jag har också grå-gröna ögon och använder lila eller bruna toner. Gillar dessa färger i mer gråaktiga. kallare, toner 🙂

  Reply
 • Men hur tusan använder jag en orange ögonskuggor för att framhäva mina blå ögon? 😛 känns ju fel att bara lägga ett lager med orange. Kram!

  Reply
 • Det behöver ju just inte vara knallorange. Tänk guld, bronze.. Varma bruna toner.

  Reply
 • Jag har aldrig varit rädd för att använda färg! Det är roligt att anpassa färger efter årstider t.ex. Synd bara att jag alltid lägger skuggorna på samma sätt.

  Reply
 • Jag har bruna ögon, och det är faktiskt inte blått som framhäver mina ögon, utan lila. Mina ögon är bruna och drar åt gult, så lila är det som framhäver mina. 🙂 många som brukar glömma och nämna det tycker jag.

  Reply
 • HEJ LINDA! Jag är kall i mina färger med blå ögon, orange är en väldigt varm ton, vad ska man lägga för färg ist? KRAM 🙂

  Reply