Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

14:38 | May 11, 2014

Säker solbränna!

Alla borde vara försiktiga när solen tittar fram. Det är SÅÅ många som bara lägger sig i solen utan SPF och bränner sig, utan att tänka på hur skadligt det är för huden. Och det gör ont i mitt hjärta.

Så istället för svidande solbränna tänkte jag tipsa om min favoritBUS. Jag har nog skrivit om den förut, men skriver om den igen för jag får frågor då och då angående BUS.

St.Tropez BUS är färgad och ger färg på en gång så att man kan vara säker på att man inte missar något område och blir randig.
Den allra brunaste färgen duschar man av och får en fin bränna under. Så jag kan inte rekommendera att bära vita kläder precis när man tagit på den, för då färgar den av sig, så duscha först isåfall.

Man MÅSTE ha handskar eller en BUS-vante på sig när man smörjer in denna, annars blir man knallbrun i handflatorna.

Detta är verkligen min favoritBUS of all times! Den ligger på 299:- för 120ml

/People should be more careful when sunbathing! sure, it’s nice with a tan, but it’s also dangerous!
So instead of getting a tan from the sun I’d like to recommend my favourite Self tanning lotion fro St. tropez!


38 kommentarer38 kommentarer om “Säker solbränna!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jättesnyggt och naturligt resultat ju! Jag använder aldrig BUS, eftersom jag är rädd för att det ska färga av sig massor på kläderna även efter duschen. Färgar det av sig något även efteråt?

  Reply
 • Efteråt färgar den inte av sig 🙂

  Reply
 • Hur är den doftmässigt? Luktar den mycket/lite? Kan du jämföra med vitaliberata som jag vet att du har provat tidigare. Är denna bättre o i så fall på vilket vis?
  Tack på förhand:)

  Reply
 • Jag tycker de flesta är typ samma doftmässigt egentligen. Och jag gillar inte doften, det kan jag inte påstå. Den doftar ju BUS. Det var så längesen jag använde vita liberata nu, men de är ganska likvärdiga!

  Reply
 • Vart finns den att köpa? 🙂

  Reply
 • Luktar den lika illa som BUS brukar göra?

  Reply
 • Hur länge räcker en burk ungefär? Alltså typ 10 helkroppsappliceringar eller så 🙂

  Reply
 • Jag har klickat runt på nätet och hittar inte den stora flaskan för 299:- någonstans, är det trycksfelsnissa som har varit framme eller jag som inte är tillräckligt bra på att söka? 🙂

  Reply
 • Det stämmer, jag har varit i farten! Det är 299 för 120ml!

  Reply
 • Feelunique.com har den stora flaskan (240 ml) för det priset! Frakten är gratis med 🙂

  Reply
 • Vart kommer hårsmycket du hade på dig igår ifrån? 🙂

  Reply
 • I wouldn't excactly say that sun tanning is healthy either.. it's – after all – a chemcial reaction that happens when the lotions gets on your skin and causes it to get darker 😉 it is better than going to the tanning salon though, but I think people should stop worrying so much about pale (normal) skin and that they need to be darker to look good. Sure it looks great in summertime to have a little bit color, but that's also the charm of summer in my opinion.. 🙂 PLUS I have NEVER tried a tanning lotion that doesn't make you smell like an old chocolate-cookie! yuuuk 😉

  Reply
 • Hej! Jag undrar om hur länge det håller sig brunt? Hur ofta ska man smörja på sig? osv? 🙂

  Reply
 • Så de andra nyanserna tvättar man inte av i duschen? 🙂

  Reply
 • Hej! 🙂
  Brukar du använda den i ansiktet också?
  Jag är väldigt känslig i ansiktet och tänkte höra vad du tycker om att smörja in BUS i ansiktet.
  Tack för en så bra blogg!

  Reply
 • Undrar samma angående att ha produkten i ansiktet. 🙂

  Reply
 • Det finns speciella BUS-produkter för ansiktet! de är mer anpassade för om man har känslig hud etc, det går såklart att använda på ansiktet men jag har provat BUS som ska vara till kroppen på ansiktet förr och alltid fått ngn finne eller två efteråt så jag har slutat med det.

  Reply
 • Hur långt räcker 120ml? Och kan man sola utomhus med BUS och få effekt?

  Reply
 • Finns på feelunique 299:- för 240 ml

  Reply
 • Blir själv alltid röd när jag solar så detta är nog jättebra för mig! Tack för tipset! Men har alltid undrat hur det blir om man använder bus och solar ute i riktiga solen, tar det lika mycket som om man inte skulle använda bus? Kram

  Reply
 • Jag hade BUS på armar o ben när jag och en kompis åkte till Grekland en gång. Vi solade lika mycket, men på mig tog det inte på armar o ben! Sedan dess använder jag aldrig BUS inför en utlandsresa, utan solar solarium 3 ggr i stället (för att slippa bränna mig utomlands – har svårt att bli brun o blir lätt röd annars).

  Reply
 • använd hög SPF istället! då får du en bra grundbränna som håller mycket mycket längre. Att sola solarie innan kan jag inte rekommendera. Röd blir du eftersom du troligtvis solar för mycket med för låg SPF. Sola med måtta och använd SPF så blir du brun ändå. Jag lovar 🙂

  Reply
 • "Det är ganska vanligt att man "grundar" med solariebesök före en solsemester. Solariebrännan ger dessvärre ett relativt dåligt skydd eftersom ljusrören huvudsakligen avger UVA-strålning; vi blir bruna men får inget av den viktiga hudförtjockningen."

  http://www.vaccinationsguiden.se/vaccinationsguiden/solning.asp

  Reply
 • Hej Linda!
  Tack för den bästa sminkbloggen! Du är g-r-y-m!
  Jag har letat & letat på bloggen men hittar inte inlägget om vart du gjorde din hudbehandling nu i våras.. & vad behandlingen hette…???
  Tycker att din hud blev så himlans fin & skulle vilja testa på min problem-hy.
  Keep it up! Tack

  Reply
 • Hur länge varar "brännan" ungefär?

  Reply
 • Hej! Jag bara undrar, vad har du för inställning till att solskyddsfaktor egentligen har den effekt att man kan ligga i solen x gånger längre den solskyddsfaktor man använder sig av, än utan? Det jag menar är att om jag solar i fem minuter utan solskyddsfaktor motsvarar detta 50 min med solskyddsfaktor 10. Är det inte istället lika bra att endast sola i 5 minuter utan solskyddsfaktor och få samma resultat? Man slipper då slösa tråkig tid på att sola! Är så trött på att alla jämt tjatar om solskyddsfaktor – ja det är viktigt men om man vill vara försiktig bör man inte sola överhuvudtaget! (givetvis finns det vissa tillfällen då man spenderar tid naturligt ute i solen, då är solskyddsfaktor jätteviktigt!)

  Reply
 • Dock så får man istället i sig massa kemikalier när man smörjer in sig med sånt. Så frågan är om det är ett bättre alternativ än sol egentligen? Vi behöver ju trots allt lite sol för att få i oss D-vitamin 🙂

  Reply
 • Hur länge sitter den? 🙂

  Reply
 • Solskyddsfaktor handlar till syvende och sist om att förebygga hudcancer som är en cancerform som ökar lavinartat. Det krävs inte mycket för att skada huden. Så om man inte är rädd för att dö på ett väldigt plågsamt sätt så kan man köra utan spf.

  Reply
 • Finns på beautybay.com för 282kr för 240ml med fri fakt. Jag rekommenderar att man inte handlar från Feelunique.com då det är stor risk att man får betala tull då deras varor skickas från Jersey som ligger utanför EU.

  Reply
 • Ett tips är att Rusta har St Tropez för en billig peng. Tror runt hundralappen.

  Reply
 • Hej!
  Finns SUB i olika tan-nyanser? Eller kan alla med olika hugpigment använda denna? Vad för effekt blir det om man är mörkhyad som använder denna spray tan?

  Reply
 • Den finns för 99kr på rusta, tro det eller ej! Lyckan var total när jag hittade den där igår!

  Reply
 • kan man använda den i ansiktet? 🙂

  Reply
 • Hej Linda! Jag kan rekommendera Million dollar tans produkter, främst tan icon extreme sprayen! Dom är verkligen super! Bäst att applicera med plasthandskar från apoteket å håller längre än S:t Tropez. Tack för en bra blogg!

  Kram
  Sara

  Reply
 • Hej linda! 🙂
  jag har en några frågor angående BUS. Hur ofta ska man smörja in sig? tar den riktiga solen igenom eller blir det som ett lager? Ska man även ta i ansiktet eller hur funkar det? tacksam för svar då jag behöver råd inför bal och studenten som kommer nu veckorna framöver! 🙂

  Reply
 • Hej! Jag brukar använda Little White Lie Tan
  Har du provat? Vilka är fördelarna med St Tropez?
  Jag är mycket nöjd med Little White Lie men kanske prova din!

  Reply
 • Hej! Jag brukar använda http://makebelieve.se/little-white-lie-tan
  Har du provat? Vilka är fördelarna med St Tropez?
  Jag är mycket nöjd med Little White Lie men kanske prova din!

  Reply