Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

18:01 | June 30, 2014

Beauty confessions!

Beautyconfessions har vi alla!

Jag tänkte berätta några för er 🙂

– Jag har aldrig ägt, eller ens känt på någon av Urban Decays Naked-paletter, har ej heller provat deras välkända ögonprimer. Får ofta frågor om jag inte kan göra något med deras paletter.. Men nej, det kan jag inte, för jag har dem inte 😛
Kanske inget konstigt enligt många, men med tanke på att jag jobbat med smink i snart 8 år så är det lite kul tycker jag 🙂
– Jag har oftast skitdålig koll på beautynyheter och därför är jag typ sist av alla på nätet att blogga om dem
– En sak jag har berättat förut är att jag en gång tog Absolut torr på mina finnar för att jag var så trött på dem. Gör inte det! Om ni inte vill se myggbitna ut samt att gå runt med ett ömmande ansikte i ett par dagar.
– För mig är det terapi att klämma finnar och porer på mig själv, trots att jag säger till andra att de absolut INTE bör göra det.
– Jag har testat tvätta håret med diskmedel bara för att se vad som hände.. Håret vart snustorrt och jag fick öm hårbotten.
– Jag äger inget från märket Sugarpill
Jag fotograferar mig nästan alltid från samma vinkel eftersom jag har ett ärr på mitt högra ögonlock som gör att sminket ser ojämnt ut.
– Förut plockade jag bort halva mina ögonbryn och målade i resten
– Jag har ETT svart hårstrå under min haka som jag alltid rycker bort.. Dags för helskägg snart!
– Jag var ungefär 18 år när jag fick lära mig vad en concealer var.

Har ni några beautyconfessions? berätta gärna 🙂

/We all have Beauty confessions!

I’m going to tell you some of them 🙂

– I’ve never tried any of the Urban Decay Naked palettes, nor have I tried their famous eyeshadow primer.
– I’m probably last with beauty news! I’m sooo bad when it comes to new things first.
– One thing I’ve told you before is that I once used “Absolutely torr” (some kind of deodorant) on my pimples because I was sooo tired of them. Don’t do it! You will look mosquito bitten, AND be walking around with a sore face for a few days
– For me, it’s therapy squeezing pimples and pores on myself, even though I tell people that they absolutely should NOT do it.
– I tried washing my hair with dish soap just to see what happened .. The hair went super dry and I got sore scalp.
– I own nothing from the brand SugarPill
– I almost always take pictures from the same angle because I have a scar on my right eyelid that makes makeup look uneven.
– A couple of years ago, I plucked off half my eyebrows and painted the rest
– I have ONE black hair under my chin that I pluck with a tweezer… Time for a full beard soon!
– I was about 18 when I learned what a concealer was.

Do you have any beauty confessions? please let me know 🙂


37 kommentarer37 kommentarer om “Beauty confessions!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Sånt här är så intressant, tycker jag. Jag gjorde ett liknande inlägg där jag skrev saker inom skönhet som jag är dålig på http://wasteofmakeup.blogg.se/2014/june/beauty-things-i-suck-at.html 🙂 Det nyttigt att veta att även proffs som du också har beautyconfessions. Xx♥

  Reply
 • Jag har av naturen väääldigt vildvuxna ögonbryn. Tänk Brezjnev (en gammal sovjetisk president): dom är inte bara buskiga, utan håren är långa och växer nedåt. Första gången jag skulle noppa dom höll jag på i en evighet. Det gjorde ont som satan, och trots att halva brynet låg i handfatet, så syntes det knappt på ögonbrynet hur mycket jag tagit… Jag blev så arg & frustrerad att jag rakade bort det istället. Det såg naturligtvis inte klokt ut, men det var bara att fullfölja och raka bort det andra också. Såg ut som en alien då pannan blev så hög… Det gör jag aldrig om.
  Har också permanentat mina fransar (på salong) för att få en fin böj, men istället fick dom en 90 graders vinkel och gick inte att måla snyggt på typ 2 månader. Efter det gick dom av där dom blivit böjda och dom har inte återhämtat sig sedan dess…

  Reply
 • Jag har massor av smink, men fruktansvärt dålig ordning. Försöker att sortera upp då och då, men förr eller senare hamnar det fel grejer i lådorna.
  Jag har hemskt många oprövade ögonskuggor och nagellack.
  Jag har alltid tyckt att jag har haft rätt snygga ifyllda bryn, men jag har sett igenom bilder från åren som gått och tänkt "herregud". Ska väl tilläggas att jag naturligt inte har några bryn alls, och får alltid frågan om jag inte har några. Normal fråga, liksom. Men nu är jag en jävel på att fylla i så de ser då naturliga ut som det bara går nu iaf.
  Ibland kan jag känna mig ledsen över att jag har så sällan finnar och få porer att klämma, för det är ju som du säger, terapi.
  Det här är min värsta confession: Ibland kan jag känna mig riktigt överlägsen andra för att jag är bra på att sminka, i synnerhet om jag träffar personer som tyvärr inte har gjort ett vidare jobb i sitt ansikte. Jag säger naturligtvis ingenting om de inte frågar. Jag är så glad att jag kan ändra och skapa i mitt ansikte och skulle nog inte vara lika lycklig om jag inte kunde det.

  Reply
 • Jag använder faktiskt kroppspuder som puder i ansiktet… ingen färg och perfekt matthet. love it 😛

  Reply
 • haha!! jag har också ETT svart/grovt hårstrå, längst ned på hakan… är i övrigt blond och har ingen grov hårväxt… hatar att man måste hålla koll på det där hårstrået 😛

  Reply
 • Men hallå! Jag har också ett sånt strå! Varför bara ett, och hur uppkom det, frågar jag mig varje vecka när jag tar bort det!

  Reply
 • Har några st svarta strån på hakan, jag känner alltid med fingret om jag känner om nåt strå börjat växa. Ungefär en gång i veckan ibland varannan vecka plockar jag dem. Jobbigt! Glad att höra man inte är ensam… 🙂

  Reply
 • oj, inga ud paletter.. :p jag äger de två första men anväder dem typ aldrig :p men älskar färgerna dock.
  confession: jag köper för mkt smink (och gärna mer high end )trots att jag knappt aldrig sminka mej.. har ett lager arbete och finns ingen mening att sminka sig där, längtar tills jag får ett annat jobb 😀
  det jag gör på dagarna är kolla sminkbloggar, mkt utlänskt så har verkligen koll på nyheter.
  funderar på att skaffa en sminkblogg även fast jag inte är mua, bara mer för swatches osv, sånt som är bra när man fundera på att köpa 😀

  Reply
 • Uhhh, att klämma finnar/porer är verkligen terapi för mig med. Så himla tillfredsställande haha! Men har ganska dålig hy och märker efter en-två dagar utan att klämma att den blir typ perfekt så jag vet att klämmandet är största anledningen till att min hy är sådär. Ändå kan jag inte sluta haha orkar inte med mig själv.

  (Älskar sånahär inlägg ihh läser alltid alla kommentarerna och känner mig lite mindre ensam❤️❤️❤️❤️)

  Reply
 • Jag hade också ett svart hårstrå på hakan! Det växte ur ett födelsemärke. Väldigt pomperipossa (y) … Idag är det typ 2-3 hårstrå som växer där …. Dom förökar sig ! ;O
  Jag älskar att klämma mina finnar, även fast jag vet att det är ett big no-no!!
  Jag är jättedålig att tvätta bort mitt smink på nätterna. Alltså verkligen jättedålig….. Så dålig att jag ser det som en vardagslyx att sminka på enkelt naket ansikte- typ efter en dusch ….
  Över hälften av allt mitt smink (och det är en del) är snattat… Inget jag är stolt över idag ;/
  Min dyraste sminkinvestering var en mascara från Lancome som gick på nästan 500 kr- det var dock även den sämsta mascaran jag någonsin använt..

  Reply
 • En gång gjorde jag ansiktsskrubb på vissa, utvalda, extra torra partier med en sandpappersfil. Det gör jag aldrig om! Jag såg ut att ha ramlat och fått ett tiotal små skrubbsår i ansiktet!

  Reply
 • Jag klämmer också finnar och porer… Har redan dålig hy men kan bara inte låta bli! Borde även börja ta hand om den ordentligt.
  Jag har aldrig lärt mig att använda ögonskugga ordentligt, men ska ta tag i det nu haha. Äger på så vis mer läppstift än ögonskuggor.
  Har förut använt alkohol (till sår osv) på mina finnar för jag blev så less på dom… bytt ut det mot tea tree.
  Min första matchande foundation köpte jag för några månader sedan… Det är ju mycket roligare att spendera pengarna på läppstift, haha.

  Reply
 • Lider av keratosis pilaris på vissa kroppsdelar, bland annat kinderna, brukade slipa ner dem samt porerna på näsan (som ju blir som små knottror) med en nagelfil när jag var cirka 14. Det var inte så uppskattat av hyn! Idag har jag vett nog att behandla dem med produkter som faktiskt fungerar istället 😉

  Reply
 • När jag gick på högstadiet (ca 10 år sedan) så målade jag undre vattenlinjen med ett vanlig kulspetspenna som innehåll geletusch! Ville ha en så tunn, skarp linje som möjligt. (Öh?)

  Under samma period plockade jag mina bryn tunna som spagetti.. Hela vägen. Så jag drog ett sträck med en sån där skruvbar penna och sen var hela brynet ifyllt.

  Reply
 • Åh, jag älskar sånt här!!

  Själv så har jag begått en hel massa 'skönhetsbrott' bland annat när jag gick i högstadiet så körde jag vit mascara, bara för att jag var så jävla cool, jag trodde man kunde välja att ha antingen svart eller vit (det var en sån med två ändar) och förstod inte riktigt att man skulle lägga den svarta över den vita, måste ha sett hur kul ut som helst!

  Någon gång under samma period så körde jag också all in på en catwalk look, knappt något på ögonen, hade inte ens mascara, och super super röda läppar till det. Snyggt? Ne jag minns faktiskt att jag fick höra att jag inte passade så himla bra i de men jag hade ju bestämt mig för att rocka de 😉

  Reply
 • Fråga! Du nämner ofta att är ögonbrynen det du fokuserar mest på i en make. Jag har precis börja ge dem lite engagemang men det blir bara fel, fel, fel.. Jag har avlångt, smalt, ansikte.. Och när jag bara fyller i brynen lite känns det som det tar över hela ansiktet. Hur ska jag forma dem för att få mitt avlånga ansikte se liite bredare ut iaf? Och se bra ut? Svårt förklarat, men du kanske kan gå igenom bryn för olika ansiktsformer så mer får glädje av min fråga! 🙂

  Reply
 • Långa, smala ansikten passar bäst i lite tjockare, ganska raka ögonbryn, men jag tycker att du borde prova dig fram och rocka det du trivs bäst i!

  Reply
 • Jag känner själv så, fast har runt ansikte. Försöker fylla i ögonbrynen lite tjockare, mest för att jag är influerad av tecknade-bryn-trenden 😉 meeen, jag tycker fasen inte det blir snyggt… är liksom fast i 90-talets måsvingar!

  Reply
 • Kul läsning! Älskar din blogg, du är så duktig! Har följt dig i några år nu och det är så kul att du fortfarande inspirerar mig, dagligen!!

  Reply
 • Lol I just love how some of your confessions are experiments on yourself xD I also have one hair on my chin omg it's so annoying and funny at the same time. And don't worry, I discovered (more like: learned that I needed) concealer until my 20s haha X
  | http://www.noirettediary.com |

  Reply
 • När jag var 13 år använde jag HM's concealer i hela ansiktet som foundation.
  Hade jag slut på ansiktscreme och inte kunde ta från min mamma den veckan jag bodde hos min pappa kunde jag ta lypsyl istället.
  Min problemhy började när jag var 20. Hade inte en enda finne i tonåren. Och idag vid 27 års ålder har jag slutat klämma finnar! Tyvärr har man ju en del ärr så jag har lärt mig min läxa!
  Trots att jag är ljus i håret så älskar jag att ha mörka ögonbryn.

  Reply
 • Alltså, HUUUUR fick du dina ögonbryn att växa ut sådär fint. Mina är ganska sönderplockade (eller de är mest väldigt tunna) och jag vill så gärna så tjocka och snygga som du har, men det vill sig bara inte växa ut. Något tips (eftersom dina tydligen växt ut himla fint efter att du plockat bort hälften?)

  Reply
 • Haha jag trodde jag var ensam om ett grovt svart hår. Jag har min under hakan dock men skämdes så mycket när en klasskamrat på universitetet frågade vad det var (visste inte om att jag hade det då och det kanske bör nämnas att han var galet kär i mig). Han ryckte bort den inför 6-7 andra och då fattade jag att den hade suttit där ett tag! Pinsamt!!! Sen dess har jag tryckt och tyckt bort den så fort toppen vuxit ut! Grymt bra blogg Linda!!!!

  Reply
 • Jag läser din blogg kontinuerligt och det är den ENDA blogg jag följer ,är inte alls mkt för blogg värden
  Jag är själv proffs på att sminka och sminkar andra men så fort jag har idétorka och behöver inspo tittar jag inn hos dig o blir inspirerad helt ärligt har jag undrat varför du aldrig skriver något om Urban decay då det är ett känt märke bland muor och jag kan tala om att de är helt otroligt bra !!jätte pigmenterade dryga ,och paletterna är verkligen prisvärda 🙂

  Reply
 • Jag får väl ta och skaffa mig dem 🙂

  Reply
 • Åh! Jag har också ett irriterande mörkt och väldigt grovt hårstrå på min haka (är blond) som jag alltid rycker bort. Otroligt pinsamt om jag glömt bort att göra det. Trodde jag var ensam om det, haha! 😀

  Reply
 • Åhhh haha. Jag lärde mig använda foundation i gymnasiet. Jag har typ nyss börjat använda läppstift, och jag tycker det är såå kletigt och jobbigt (gillar mörka läppstift, mitt favvo är Black Orchid från Make Up Store) men det är såå snyggt! Haha 😀

  Reply
 • Black orchid är KUNG! 🙂

  Reply
 • Kul läsning, och allas kommentarer också! Jag har som många andra haft ett förflutet med överplockade ögonbryn, på vissa ställen är de ännu femton år senare fortfarande ojämna. Hade även en period då jag missbrukade brun-utan-sol (fläckig, fel färg i ansikte mot kroppen). Klämmer finnar som en galning, för att sekunden senare bli bitter och ångerfull om det inte kom ut något. Har också hår på hakan, dock desto fler än bara ett. Pincettar loss där när det behövs. Har också förr använt foundation på fel sätt, konstig färg är ju en klassiker. Använde uteslutande puder som bas i gymnasiet, såg blek och matt ut och jag förstår inte vad det skulle vara bra för, haha!

  Reply
 • Jag har noll tålamod med. Sånnt som gör ont. Därför gräver jag upp innebrännare med en pincett. Jag menR, Jag drar bort huden över innebrämmaren med pincettn tills jag kan klämma innebrännaren.

  Något annat jag gör är att jag får Afte ibland. Om ni inte vet vad det är så är det vita ploppar. Som kommer upp i munnen, tandkött, tunga, kid osv. När. Jag får det på tungan så tycker jag loss den vita pluppen med en pincett. Jag tyckte även bort smaklökarna i ett sorts akadebeteende när jag var yngre vilket har gjort att jag har ärr på tungan!

  Inget jag är stolt över men confessions confessions

  Reply
 • Hahaha nej va kul läsning! Speciellt diskmedlet! Tack för en kanonblogg! Har nu fått så mkt inspiration från dig att jag köpt en helt ny bas från MUS och satsat på ecotools borstar.

  Reply
 • Roligt inlägg! Fått många skratt nu 🙂
  Jag är också en finn-klämmars men jag får aldrig några egna.. Men ge mig en pincett så är jag nöjd. Varenda pubishår jag har har jag ryckt ut med pincett, haha. Känns knappt längre 😉
  Sen så tycker jag helt enkelt att det inte är värt att tvätta håret, det blir ju skitigt så snart igen. MAX en gång i veckan, men det är bara för att det har blivit en dålig vana..:S

  Reply
 • Jag har aldrig sett att ditt smink skulle se ojämnt ut pga ett ärr och jag har följt din blogg sen du var blond.. vet inte hur länge sen det var? 😛 Tycker alltid att allt du gör är så perfekt! Förstår inte hur du gör! Du är begåvad 🙂

  Reply
 • Älskade detta inlägg asså!! Och håller verkligen med om att det är terapi att klämma finnar, usch vad man ser ut efter en sån session!

  Reply
 • Vafan… jag har också ett hårstrå på hakan, men det är inte ett grovt svart som många jag läst har? :O mitt syns inte för det är blont, och ganska tunt, men vrider jag huvudet i en viss vinkel och solen kommer in genom fönstret så ser jag det och då rycker jag bort det med min pincett. Men jäveln fortsätter att växa tillbaka, haha.
  Och det här med att klämma finnar! Jag håller också tyvärr på, men jävligt sakta håller jag på att sluta för jag har fått så ont i hjärtat (påriktigt) många gånger när jag måste avstå från vissa aktiviteter, typ bada med skolan (eller kompisar nu på sommaren), så det förstör väldigt mycket i min vardag. För jag kan absolut inte vara utan foundation, det ser hemskt ut. Men Linda, man kan inte tro att du också gör det för din hy ser verkligen perfekt ut, jag menar du har ju också foundation men man ser inte nånting alls igenom! För övrligt så kallas dethär tvångsbeteendet dermatillomani… och jag håller med att det känns som terapi, det är ju också det hela grejen innebär. Vissa super eller knarkar om dom mår dåligt, men här kommer jag med finnklämmandet… för det är det jag gör när jag har ångest eller mår dåligt, för i stunden så "botar" det liksom. Men sen mår man ännu sämre dagen efter när man vaknar och känner på ett ansikte som är långt ifrån jämn i huden. Massa röda skorpor också. USCH! Och det är sorgligt när man tänker tillbaka på hur länge man har hållt på, för det är flera år… helt sjukt egentligen.

  Reply
 • Har också detta ENDA svarta, envisa hårstrå under hakan. Why god Why… :))

  Reply
 • Hej, snälla rara du kan du tipsa om de bästa sättet att täcka/bli av med finnar?

  Reply