Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

18:30 | July 9, 2014

Sommar och smink – Hur ska jag göra?

Det där med smink i solen har många skrönor, bla: “Sminket bränns fast i ansiktet i solen” “Det är farligt att ha mascara i solen” “Sminket skyddar mot solen..”
Tro inte på allt ni hör, utan tänk lite logiskt, det är det bästa 🙂

Mitt bästa tips: Våga vägra smink och lämna spegeln hemma! Låt huden vila och kör en hög SPF för ansiktet istället om du nu ska vara i solen.
Smink enligt min mening ser bara ofräscht ut i solen, plus att man troligtvis svettas, vilket gör att man kan få sämre hy om man har massa smink som täpper till samtidigt. Färga bryn och fransar för att få liv i ansiktet istället!

Mitt näst bästa tips: Kör på det mest nödvändiga, concealer för att täcka blemmor. Du kommer troligtvis svettas bort concealern ändå, men det känns bra när du väl går ut. känner man sig snygg så utstrålar man mer självsäkerhet mår bättre inombords (jag vet som haft problem med min hy länge) och fyll i brynen med vattenfast brynfärg (anastasias dipbrow pomade är svinbra)
Sist men inte minst, vattenfast mascara.

Vill du absolut ändå ha smink: Använd en lättare mineralbas som ändå luftar huden och som täpper till så lite som möjligt. (Detta är självklart inte tillräckligt, utan använd SPF även under sminket) Såklart kommer du då inte kunna bada med denna bas, och svettas du så kommer det se ofräscht och kladdigt ut efter ett tag ändå. Och det kommer bli jobbigt att försöka hålla efter sminket hela dagen.
Är du en sådan som absolut vill ha massa smink i solen? Tänk på att du kan få en fläckig solbränna i ansiktet och sämre hy.
På med ett par sjyssta solbrillor, en solhatt och kanske ett läppstift i en somrig färg istället för att leda bort fokus från en te.x dålig hy.

Det allra bästa är att helt enkelt skippa smink i sommarsolen. Tänk på att ha roligt och njut av vädret istället 🙂
Och självklart: ANVÄND SOLKSYDDSFAKTOR!

Tycker du det är svårt att sminka din solbrända hy?
Glöm inte att kika på min video jag gjorde när jag kom hem från Thailand.

/ There’s many rumors about wearing makeup in the sun, among them: “The makeup can melt into your face” “It’s dangerous to have mascara in the sun” “The makeup protects against the sun ..”
Don’t believe everything you hear, think logically, it’s the best 🙂

My top tip: Dare to refuse makeup and leave the mirror at home! Let the skin rest and go for a high SPF for the face instead.
Makeup in my opinion looks incredibly unfresh out in the sun, plus you will probably sweat, wich will make it possible to get bad skin if you have lot of makeup that clogs your pores. Color brows and lashes instead

My second best advice: Go for the most nessecary: concealer to cover spots. You will probably sweat off the concealer after a while, but it feels good once you go out. And fill in your brows with waterproof brow color (Anastasia dipbrow pomade is awesome)
Last but not least, waterproof mascara.

If you absolutely “need” makeup: Use a lighter mineral base. Then you are not be able to swim during the day, and if you sweat, the base will get messy and unfresh anyway.
Absolutely want to have lot of makeup in the sun? Keep in mind that you may get a very uneven tan and bad skin.

Instead: Put on a pair of kick ass sunglasses, a hat and a lipstick in a summery color to avoid focus on your skin.

The best thing is to simply skip the makeup in the summer sun. Remember to have fun and enjoy the weather instead 🙂

Do you find it difficult to do your base on your tanned skin? take a look at the video above


13 kommentarer13 kommentarer om “Sommar och smink – Hur ska jag göra?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej! Jag har vansinnigt fet hy såhär på sommaren och lyckas inte hitta något som sitter hela dagen på brynen. Jag har testat både skugga, vattenfasta pennor och olika typer av mixing liquids. Jag har även prövat anastasias grejer du rekommenderar men inget fastnar. Har du några tips?

  Reply
 • Såå jobbigt att ha smink på sommaren, alldeles varmt och kletigt, haha!

  Reply
 • Jag använder oftast bara Loreals bb cream! Den funkar perfekt när man fått färg i ansiktet å jämnar ut huden å lämnar den återfuktad och fräsch! Ääääälskar den! Oftast kör jag bara det, puder från maybelline (fix me?) vanlig ögonbrynspenna och en vanlig mascara (behöver inte vara vattenfast, men den tål lite värme iaf!) Ska jag fixa till det lite extra tar jag lite concealer vid näsan, lite Royal Oil från Too Faced ist för solpuder och sedan fixera med pudret från maybelline ! Blir aldrig kakigt, är lagomt med fukt för att det ska se fräscht ut, och lagomt torrt för att det ska hålla sig hela dagen! Tror att det är Loreals bb cream som gör detta möjligt. Älskar den verkligen! Man behöver så lite för att det ska göra mycket! Jag har heller inte fått en ojämn bränna i ansiktet. Helt otroligt 🙂

  Reply
 • This design is spectacular! You certainly know how to keep
  a reader entertained. Between your wit and your
  videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Great
  job. I really loved what you had to say, and more than that,
  how you presented it. Too cool!

  Reply
 • Snälla Linda, jag skulle vilja veta vad du använder för basprodukter på sommaren?
  Kram

  Reply
 • Hej! Jag använder i princip samma, fast en mörkare färg om jag blir brun, fast jag använder i regel inte lika mycket.

  Reply
 • Jag använder inget smink, tycker oxå det känns väldigt ofräscht. Men om jag vill sminka mig lite på kvällen kör jag bara på mascara och lite solpuder.

  Reply
 • Jag har mycket finnar och jag använder ID:s mineralpuder året runt.

  Reply
 • Kör mineralbas som Linda skriver! Det gör jag och det håller fantastiskt bra även om det är väldigt varmt! Jag har lätt fet hy men på mig funkar mineralpuder från Bare Minerals perfekt

  Reply
 • Själv kör jag på som vanligt, fast mycket lättare eller hur man ska säga. Tex bara en halv pumpning av foundation bara för att jämna ut huden. Och då menar jag när man är i stan/på jobbet. Men ska jag vara på stranden eller andra äventyr så använder jag inget alls. Känns på någe vis opassande. Lite som att sminka sej för att gå på gymmet. 🙂
  Alla gör dock som de känner.

  Reply
 • Hejsan! 🙂 Jag har blivit så himla paranoid det senaste.. SNÄLLA kan någon bara skriva, svart på vitt om det är FARLIGT att använda mineralsmink på sommaren? :/ Kram

  Reply
 • Hej, NEJ det är inte farligt 🙂

  Reply
 • Hej! Kan tillägga att Anastasia contour kit palette finns just nu tillgänglig på deras hemsida 🙂

  Reply