Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

18:20 | October 29, 2014

Chinchilla

chinchilla

Ett läppstift jag velat ha helt sjuuuukt länge är Chinchilla från Limecrime.
DOCK, nu så har jag sett en massa obra grejer angående Limecrime och dess grundare, att de rebrandat redan existerande produkter och ljugit om att det var deras egna, samt snackat skit om andra märken? Att produkterna egentligen inte är cruelty free..? Vad vet ni om detta?
Jag känner att jag har extremt dålig koll på det här tyvärr 🙁 Hur har jag ens kunnat missa det?.. Och det känns på något sätt lite dåligt att använda produkterna, men jag kände ändå att jag måste visa Chinchilla för er, eftersom färgen är maaaagisk, så jag gör det med lite blandade känslor.

/A lipstick that I’ve wanted for years is Chinchilla from Lime Crime!
And well, then I heard a lot of shady stuff about the company and its owner the other day. Had no idea about this 🙁 and it doesn’t feel that good to wear the products somehow.
What do you know about this? Tell me everything!


23 kommentarer23 kommentarer om “Chinchilla”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh så snyggt!

  Reply
 • wow, I haven’t heard a bit about limecrime and its owner, so I’ll stay tuned!

  Reply
 • Det har varit massor av snack om det. Doe, eller vad hon nu heter, som är grundare har gjort bort sig många gånger, som tillexempel när hon skapade en video(som numera inte finns då hon raderade den) där hon personligen skulle bevisa att de gör sina produkter själva och visar “hur de gör sina ögonskuggor” vilket många reagerade starkt på eftersom det är helt fel sätt att göra skuggor på och så satt hon tydligen på toaletten(..?) samtidigt, haha… företaget har hotat folk(med att stämma dom) som har varit kritiserande och liknande också.

  Jag personligen har tagit många steg bak för Lime Crime, tyvärr hehe… Deras eyeliners är ju så extremt frestande! Sugarpill tillfredsställer mig 1000x mer, tur det,….oj får man vara så ärlig? ;D

  Reply
 • kollar väldigt mkt på youtube, många av dem köper/får av dem och ingen har sagt ngt, kan vara att de inte bry sej eller att det är free, jag vet inte 🙂
  btw faktiskt börjat gilla sånnahär färger tack vare dig 🙂

  Reply
 • Jeg elsker den farve. Jeg er vild med den blog!! Du gør det virkelig godt.

  Reply
 • Hej Linda,
  vad är bäst att bygga sår med på halloween, latex eller vax?
  Vore tacksam för snabbt svar!

  Reply
 • Jag gillar verkligen din blogg och det känns skönt att veta att du faktiskt bryr dig när det visar sig att märken är skumma 🙂
  Även om Limecrime har många sjukt snygga produkter som jag suktar efter så har jag aldrig velat köpa från dem just på grund av det du hört och en hel del andra riktigt skumma saker. Och när samma historier upprepar sig gång på gång från flera olika källor så blir det svårt att inte tro på. Det finns redan folk som har sammanfattat hela spektaklet bra mycket bättre än jag kan om man googlar lite.

  Reply
 • Super fin blogg!!
  Kolla in min blogg om ni vill se mitt liv som 15årig tvåbarnsmammma 🙂
  http://www.nattstad.se/juliaalsedroos

  Reply
 • Asså jag gillar verkligen inte Doe Deere, och det du säger att hon gjort är sant… Förutom att de är cruelty free (enligt dom själv, sen så säljer de inte i Kina iaf). Jag tycker deras produkter är sååå fina och de flesta rätt unika, och dessutom hände det här så länge sen… Hon kan inte komma undan med sånna dumheter längre så hon har nog skärpt sig.

  Reply
 • jag läste om något liknande hos Temptalia som jag litar på till 100%, rätt så nyligen… borde finnas i de nyaste inläggens kommentarsfält någonstans.

  Reply
 • Har bara googlat på det lite snabbt nu men redan bestämt mig för att aldrig köpa något därifrån. Detta var en bra plats att börja på tyckte jag: http://lillianfunnyface.blogspot.co.uk/2009/10/doh-deere.html?m=1

  Herregud, tänker inte stödja någon jävla hybrisbruds (som titulerar sig själv som queen of unicorns) omoraliska skitmärke. Hahah nu låter jag lite väl aggressiv, men blir verkligen arg på oärliga företag. Det är aldrig okej att lura och bedra folk, absolut inte för pengars skull. Men visst, man skall väl alltid vara källkritisk och inte heller tro på allt som skrivs på diverse bloggar. Men för att vara på den säkra sidan väljer jag hellre andra märken. Men who knows, dem kanske är lika pissiga dem med egentligen men bara kommer undan med det.

  Puss och kram, ha en fin dag

  Reply
 • Har tagit många steg bort från Lime Crime, hehe… Vill inte låta hemsk, men hela Lime Crime är bara en stor scam i skönhetsvärlden. Rent ut sagt, de har gjort bort sig så många gånger, eller ja, Doe framförallt. Tillexempel genom att hota folk som varit ärliga och gjort jämförelser med billigt smink som köps billigt från typ kina(?) med deras “unika”, “högpigmenterade produkter”…

  Doe, som grundaren heter, gjorde en video där hon visade “hur de gör produkterna” för att bevisa att de inte är en scam typ, vilket lede till att folk kritiserade de ännu mer. Sättet som “de” gjorde ögonskuggorna stämmer inte med “den riktiga processen”, ja…

  Väldigt synd då de har mycket häftiga produkter som inte är så vanliga, men samtidigt så är det ju bara… billig skit liksom, haha!

  Reply
 • Jag kommer då aldrig köpa något från detta märke. Grundaren beter sig illa och produkterna är troligen inte veganska som påstått.

  Reply
 • Jag tycker allt snack om att Lime Crime är så himla dåligt är sjukt tramsigt. Om man skrev upp allt dumt andra företag gjort så skulle du säkert inte kunna använda dem heller. Mac har gjort en massa rasistgrejer t.ex.
  Doe Deere är säkert osoft att hänga med, men du vill ju ha det snygga läppstifter, inte en ny bästa kompis!
  Att de paketerade om smink förr är väl inte relevant idag då de har galet bra kvalité nu! Det där var jättelänge sedan! Och de är i princip cruelty-free förutom att de innehåller bi-vax. Och är du inte vegan
  eller är en sådan som aldrig dödar insekter så borde du väl inte bry dig om det? Bina kommer ju inte ens till skada när man tar lite vax/honung!
  Många bloggare använder Lime Crime och resonerar lite som jag. Se vad Viola på Killer Colours skrivit till exempel!
  Använd du deras produkter! De är ju jättefina! Jag blev jätteglad när jag såg att du börjat använda dem! 🙂

  Reply
 • Hej Linda!

  Vilken av Maria Nilas Colour Refresh passar till ett brunt röd lila hår? 🙂

  Reply
 • https://cakeandhottease.wordpress.com/2013/11/18/377/
  Här har du en tidslinje med allt hon gjort. Lång läsning, men intressant.

  Reply
 • Jag fokuserade på 2013 och vad Doe Deere gjort där. Januari: en person klagade på att det var hår i hens Carousel Gloss, någon har fått en allergisk reaktion på sminket, ögonskuggsbilder som inte stämmer med verkligheten osv. Jag har sett hur många sådana här diskussioner kring många andra sminkmärken, men häxjakt verkar vara något av en grej när det gäller Doe Deere. Hon har säkert varit väldigt omoralisk igenom sitt liv, säkert varit fördomsfull, säkert varit otrevlig och på alla sätt och vis försökt slå sig fram med sitt företag, jag tvivlar inte på det men tror att det är många inom affärsvärlden som inte är ett dugg bättre. Vad jag däremot undrar över är; om Doe Deere hade varit en man, hade historien som skrivit om henne varit en annan?

  Reply
 • Jag har också hört om det, pinsamt…

  Reply
 • När folk kom på henne blev hon arg och postade en video att alla va stora feta lögnare…typiskt reaktion och försöka försvara sig..suck

  Reply
 • Mitt favoritmärke! Har superbra produkter, som du som testade dem själv kan se! Verkligen inget “billigt skit” som någon här skrev. Alla företag har gjort några dumma saker. Varför då inte klaga när Linda använder Maxfactor (djurtest, pro-ana mascara osv) eller mac (blackface och många rasister som jobbar i deras butiker)! Kan alla bara sluta hacka på Lime Crime och tro på allt som står på internet?

  Reply
 • Of course any brand has their own faults, and of course we’re all free to decide, but I’ll never give money to someone so uselessly assh*le towards customers and/or criticism.
  I know all this mess since her eBay time, and never trust her, totally unpredictable and childish behavior.

  Reply
 • Hon är så sjukt oproffsig att det inte är sant. Så fort någon kritiserar hennes märke eller produkter på sociala medier så raderar hon antingen kommentaren eller skickar sina bevingade apor efter denne (läs sinnessvaga fans). Det finns bevis att hon fortfarande gör det och ingen respektabel mua eller entusiast i de forumen som jag aktivt följer skulle köpa hennes produkter. Kan föreslå NYX macaron lipsticks eller Melt cosmetics som alternativ gällande färgurval.

  Reply
 • Hon (Doe Deere) är så oproffsig att det inte är sant. Så fort någon kritiserar hennes företag eller produkter på sociala medier så raderar hon antingen kommentaren eller skickar sina fans efter henne(ibland gör hon the honours herself). Bloggerskan Temptalia blev överröst av mail från Does fans att hennes recension av LM’s läppstift var orättvis och att hon borde ändra den. Doe hade nämligen skickat ut Temptlias privata mail i sitt nyhetsbrev. Ingen mua eller entusiast i de forumen jag följer vill köpa hennes produkter. Då tipsar kag hellre om NYX macaron lipsticks, Melt cosmetics eller Obsessive Compulsive Cosmetics tex vad gäller bättre alternativ för deras “unika” läppstift.

  Reply