Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

19:01 | November 14, 2014

Video – Frågestund

Jag svarar på några utav era vanligaste frågor i en Q&A
Smartphone? Klicka HÄR för att se videon

/Q&A, English subs avaliable


46 kommentarer46 kommentarer om “Video – Frågestund”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej!
  Ställer samma fråga som jag har ställt tidigare, den kanske kom bort eller så har du tid att svara nu 🙂 Vilken storlek på smycke har du i din septum? 🙂 Jag har precis skaffat och ska beställa hem smycken men har absolut ingen aning om storlek! Och eftersom jag är väldigt känslig allmänt så tänkte jag beställa något riktigt bra och testat material och dom smyckena är rätt dyra.. Så vill inte bara testa mig fram helst! Skulle vara sååå tacksam för svar! 😀 Kramar

  Reply
 • Skulle du kunna göra en video eller liknande och visa hur man kan måla sina ögonbryn så snygga och “verkliga” som möjligt? Läser din blogg varje dag och tycker den är superbra! Kram 🙂

  Reply
 • Hej Linda, du borde nästan göra en flik med “vanliga frågor”, eftersom du svarar på samma frågor om och om igen haha 😛 Då kan du hänvisa dit och ibland uppdatera svaren när saker och ting förändras 😛

  Kramar

  Reply
 • Hej Linda! Du har ju en väldigt fin och rak näsa, så du ser ju alltid centrerad och jämn ut i ansiktet. Men hur gör du om en person har en sne näsa? Och har du några tips på hur man kan göra för att sminka den rakare?

  Kram!

  Reply
 • Hej Linda!
  Vart kan man köpa images clear cell och vad kostar den?:)

  Reply
 • Tack så hemskt mycket för tipset om din hudterapeut för nu går jag också till henne och hon är ju hur härlig som helst och bra på det hon gör! 😀 Jag undrar hur du tvättar din puderpuff, hur ofta samt vart du köpt den? Fortsatt trevlig helg!!

  Reply
 • Hej! vad roligt 🙂 hon är såå bra! jag slänger in den i tvättmaskinen ibland, annars så kör jag den med diskmedel. Alla mina puffar är från make up store

  Reply
 • Hej, har nyss köpt en av Isa Doras Holliday Eye Shadow Palette som du skrev om för några veckor sedan. Skulle gärna vilja se en video eller bild på hur du något eller några exempel på hur du skulle sminka. Jag köpte den som var åt det brun/guldiga hållet, 63 mesmerize.
  Tackt i förhand!

  PS: Följer din blogg dagligen och tycker väldigt mycket om den! 🙂

  Reply
 • Hej Linda! Jag ska satsa på en riktigt bra ögonskuggspaletten. Priset spelar ingen roll. Vill bara ha nånting som jag kan skapa nånting med, både till fest och vardag. Skulle du kunna tipsa om dina egna bästa paletter? Funderar annars på Lorac mega pro palett. Kram Elin!

  Reply
 • Måste måste måste få veta vad du använder för ögonfranslim när du har lösögonfransar! Vilket är bäst?! Använde lösfransar för första gången igårkväll och de började lossna redan efter någon timme så jag fick dra av och slänga dom, inte så rolig första upplevelse liksom… Det var Ardells fransar jag använde med limmet som kom med i förpackningen (fick i en glossybox för ett tag sedan). Så skulle jättegärna vilja ha tips på bra lim så att jag kanske vågar mig på att ha lösfransar igen…

  Reply
 • Duos lim är superbra och lättillgängligt! Annars sitter japanska och koreanska som berget. Kolla ebay! 🙂

  Reply
 • Hej Linda! Jag undrar ifall du skulle kunna visa vilka sorters örhängen/piercingar som du har på öronen? Så jäkla snyggt! Puss

  Reply
 • Hej!
  Har du tips på produkter som inte är testade på djur? Och då menar jag även dess ingredienser, eftersom många märken idag går ut med att deras produkter inte testas på djur, men så kan ändå ingredienserna vara det :/

  /Mia

  Reply
 • Corecosmetic är inte djurtestat, helt naturliga med ingredienser som Aloe vera, gurka m.m. de har grymma pigment med samt bra priser.

  Reply
 • Hej! Det är jättesvårt det där eftersom det är sååå många ingredienser som testats på djur waaaaaay back i tiden. Jag skäms lite eftersom jag själv har så dålig koll!

  Reply
 • Tack båda för svar! 🙂

  Finns det några märken på tex. sminksmart.se som du testat och kan rekommendera? Vore kul med ett sånt inlägg. Och det känns viktigt att ta upp. Tror att du kan påverka mycket eftersom du är sån grym sminkös som är så respekterad i sminkvärlden 🙂

  Ps. Om du inte testat 100% pures nagellack så kan jag verkligen rekommendera dem -skitbra! Och de är dessutom 5 free!

  Reply
 • Hej Linda!
  Vem är det som alltid tar de snygga bilderna på dig?

  Reply
 • Hej! Jag tar i princip alla mina bilder själv 🙂

  Reply
 • Hej Linda!
  Ett tips angående ditt problem med den ständiga “smutspricken” som återkommer på dina filmer.
  Många gör misstaget att de rengör spegeln, men det är sensorn som sitter under spegeln där smuts lätt hamnar.
  Ibland räcker det inte att blåsa bort partikeln utan det finns speciella rengöringskit till detta.

  Kram och trevlig helg!

  Reply
 • Jag ska kika på detta! tack!

  Reply
 • Åh vad roligt att du tar dig tid till att svara så här, himla gulligt av dig! 😀
  Jag sminkar mig alltid för att bli snyggare, vad har du för “mål” på morgonen/inför fester när du lägger din makeup? Tänkte att du sminkar dig ju på så många olika sätt, känner du dig snygg i alla dina sminkningar eller gör du vissa sminkningar bara för att låta kreativiteten flöda? 🙂

  Reply
 • Jag vill veta var du köper dina otroligt snygga septumringar!!

  Reply
 • Hej! Jag tvättar mitt hår 1-2 ggr i veckan och har gjort det i ett par år. Lever för torrshampo! Men mitt hår blir ändå alltid fett dagen efter jag tvättat det ändå.. Finns det kanske nåt bra shampo för detta? 🙂

  Reply
 • Precis den frågan jag tänkte ställa! Mitt hår blir jättefettigt men är samtidigt känslig för mjäll…
  Sen har jag en fråga som är relaterad till hur man sminkar sin näsa rak som någon frågade om ovan. De flesta highlightningtips går ju mest ut på att få näsan att se smalare ut, men jag har en väldigt smal och “spetsig” näsa, har du något tips för det?

  Reply
 • Kan du inte göra en sminkvideo där du bara får sminka dig med den handen som du inte skriver/sminkar med? Hade vart en kul grej 😉 Bäst är du! <3

  Reply
 • Jag ska absolut göra en makeup med vänster! Kram!

  Reply
 • Vilken är din riktiga ögonfärg och vart köper du dina linser?

  Reply
 • Hej! Jag har väldigt mörka blå/grå ögon, när jag väl har linser använder jag från märket Desio, men oftast är det Photoshop

  Reply
 • Hej! Jag tänkte bara tipsa om hur du kan få bort fläcken på kameran. Jag hade ett liknande problem för ett par år sedan, och då visade det sig att det var smuts som hade fastnat på spegeln inuti systemkameran. Men det är väldigt lätt ordnat! Om du går till en kameraaffär kan du köpa rengöring för spegeln (är en liten fyrkantig “svamp” (mycket hård dock) med en pinne som du kan hålla i. Jättesvårt att förklara hur den ser ut men ungefär så). Om du har kvar bruksanvisningen för kameran står det också precis hur du ska göra när du ska rengöra. Har för mig att man ska ta bort objektivet och sen bara använda svampen och försiktigt “dutta” bort smutsens som är på. Annars kan du också fråga i kameraaffären. Lycka till!

  Reply
 • Hej! Jag har haft min kamera på rengöring men fläcken kommer tillbaka så fort jag slår över till “film-mode”
  Skitskumt, men ska lämna in den igen och se vad de säger

  Reply
 • Jag är utbildad hudterapeut och jag skulle inte rekommendera dig att använda ett hudvårdsmärke och inte flera. Det kommer knappast ge något vidare resultat i framtiden och dessutom kommer huden bli “förvirrad” med alla olika ingredienser som finns i varje produkt. Speciellt när det kommer till serum, dag & nattkräm som man absolut ska ha samma märke.

  Reply
 • Jag skulle rekommendera dig att använda***

  blev lite fel ser jag 🙂

  Reply
 • Hej! Det är min hudterapeut som rekommenderat till mig, och hon har koll så att inte ingredienserna krockar med varandra 🙂

  Reply
 • kan du være snill og si hvilket objektiv du bruker, hvilket lys etc 🙂

  Reply
 • Hej Linda!
  Jag undrar om du gör brud sminkningar på privata bröllop?
  Mvh Madde

  Reply
 • Hej! Just nu gör jag tyvärr inte det. Kram!

  Reply
 • Linda jag behöver hjälp!
  trots en bra och noggran sminkrutin på morgonen så får jag ALLTID små små mascarafläckar (som torra bollar) som lägger sig på kinden /under ögat eller vid näsan bara några timmar efter att jag sminka mig.. Varför?
  testat massa olika mascaror så förstår inte vad problemet beror på…:/ Tacksam för hjälp! älskar din blogg 😀

  Reply
 • Har du långa underfransar? Många mascaror är nämligen vattenresistenta, men inte oljeresistenta, så så fort du blir lite oljig på kinden så löser mascaran upp sig och hamnar där. testa att färga underfransarna istället och undvik måla dem om du tycker det är jobbigt 🙂
  Det kan även vara att mascaran blivit torr (gammal) och smular.

  Reply
 • hej jag undrar vart det va du gick din mua utbildning?

  Reply
 • Hej Linda, jag undrar hur du alltid får så otroligt fina bilder på dina sminkningar. Vad har du för ljus? Bara fönsterljus? Vad för objektiv? Hur gör du? 😀

  Reply
 • Hej Linda!
  Jag har två frågor (en ställde jag tidigare men det var då när du inte kunde svara på kommentarer, så jag ställer den igen)
  1. Vilken kamera har du och vad har du (oftast) för inställning på den när du tar dina bilder på dig till bloggen?
  2. Jag älskar dina ögonbryn och har därför lärt mig din metod och det fungerade hur bra som helst när jag hade mörkare hår. Nu har jag dock gått tillbaka till min naturliga hårfärg som är blond och då blev det lite svårare med ögonbrynen eftersom dom helst ska vara ljusare då. Problemet är att jag måste ta mycket av min produkt för att ögonbrynen ska fyllas i ordentligt där det är glipor (använder just nu Anastasias dipbrow i färgen blond, som dock är för röd för min smak så jag lägger på en brynskugga som jag blandat ihop själv till en mer gråbrun nyans). Min fråga är alltså om du har nåt tips på hur man ska göra för att få mer färg när det kommer till ljusa ögonbryn utan att det blir för mörkt. Ska tillägga att jag inte tycker om ögonbrynspennor!

  Mvh/ Linda

  Reply
 • Hej! Kan du visa hur du gör din donut bun? 😀

  Reply
 • Hej Linda! Kan du visa hur du gör din donut bun?
  Mitt hår är ganska tjockt och går oftast inte att få till.

  Reply
 • Hej Linda.
  Vad använder du för primer till ansiktet?
  Jag har testat några men hittar ingen bra. Sminket bara glider av på näsan framförallt.
  Och hur fick du tillbaka dina bryn?
  Kikade igenom din blogg några år tillbaka och när du började blogga för vr hade du små smala bryn. 🙂
  Hoppas på svar. Tack för en bra blogg och Youtube 🙂

  Reply
 • Hej Linda!

  Jag har ett problem med mörka ringar under ögonen. Jag sover bra och verkar inte ha någon brist på vitaminer men har trots detta ALLTID ringar under ögonen vilket förstör alla sminkningar. Har du några tips på vad jag kan göra åt detta?

  Kram Hanna

  Reply
 • Hej Linda!
  Älskar din blogg och dina sminktips har hjälpt mig otroligt mycket. Är nyfiken på serumet från Image som du använder som ska dämpa röda partier. Är det så att det hjälper till att förbättra också långsiktigt eller bara täcker det? Har problem med rodnad runt näsvingarna nämligen. Skulle du kunna skriva ut det fullständiga namnet på serumet och vart man kan få tag på det?
  Stort tack på förhand 🙂 Kram

  Reply