Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

16:57 | January 29, 2015

Dagens fråga: Vad skulle du aldrig lägga pengar på?

dagensfraga

Hej kära ni!
Mycket kretsar ofta om frågan “om du bara skulle få välja EN produkt för resten av ditt liv.. bla bla..”

Jag undrar nu därför : Vad/vilken skönhetsprodukt skulle du ALDRIG lägga pengar på?

Är det penslar? ögonprimer? foundation? rengöring? skönhetsingrepp? eller något helt annat.
Berätta, det vore jättekul att veta 🙂

/Hi dolls! 🙂
Todays question is: Is there any beauty product you would NEVER buy or lay money on? is it foundation? brushes? Surgery? or something else? tell me!


84 kommentarer84 kommentarer om “Dagens fråga: Vad skulle du aldrig lägga pengar på?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Tatuering för smink.
  Min mamma har tatuera både ögonbryn och “eyeliner”. Det blev superbra på henne och min svägerska skulle göra samma sak. Blev helt fel färg för hennes hudton så dom ser nästan orengea/röda ut och man ser så väl att det är tatuerat och det passar inte alls. Jag skulle inte våga riskera att tatuera ansiktet på det sättet då jag sett hur fel det kan bli.

  Reply
 • Vilken rolig fråga! Jag själv har 3 hatprodukter. Mascaraprimer, ögonfransböjare som värms upp och sen har Sephora en plastgrej man lägger på ögonlocken för att inte få mascara på huden kring ögonen.. lägg av.

  Bra vattenfast mascara, ögonfransböjare under varmt vatten, träna på att lägga mascara/använda tops och problemet är löst. Halledar.

  Reply
 • Håller med ovanstående. Skulle aldrig tattuera in något sådant i ansiktet..

  Reply
 • utan tvekan ansiktstatueringar!!
  Eller andra tatueringar heller för den delen, men speciellt inte i ansiktet om det blir fel eller man ångrar sig ser du och alla andra den varje dag 🙁 ångest bara jag tänker på det…

  Reply
 • Skulle aldrig kunna operera mig för att ändra mitt utseende.

  Reply
 • Jag vet faktiskt inte… Jag skulle nog kunna tänka mig att göra det mesta för att se så bra ut som möjligt 🙂

  Reply
 • Hårfön. Jag låter alltid håret självtorka, tycker att det är så himla tråkigt att föna håret och så sliter det på stråna också. Trots det har jag en gammal fön som ligger och dammar någonstans, det var flera år sedan jag använde den.

  Reply
 • hårfön, dom flesta hårprodukter över lag (förutom torrshampoo), läppglans (hatart!), sedan skulle jag aldrig lägga för mycket pengar på borstar!

  Reply
 • real techniques och zoeva räcker gott och väl! 🙂

  Reply
 • Håller med ovan, ansiktstatueringar!

  Reply
 • ingen ansiktstatuering helt klart!

  Reply
 • Förmodligen ögonbryns mascara eller gelé. Säkert bra för många men jag skulle inte orka med ännu ett extra moment i sminkningen.
  Bra fråga!!

  Reply
 • Solpuder. Jag är jätteljus av naturen, så det ser bara konstigt ut på mig.

  Reply
 • Åh, svårt. Det skulle nog vara en genomskinlig primer som en har på läpparna innan läppstift. Känns lite waste of money… skulle hellre köpa en läppenna i färg. Colour correctors skulle jag nog hellre aldrig köpa, concealer i en gulare ton fungerar bäst på mig!

  Reply
 • Skulle aldrig lägga pengar på tatueringar. Tycker det är fult på man som kvinna. Snyggare helt utan.

  Reply
 • Alkohol & tobak! Visst jag låter jättetråkig, men det skadar kroppen… Även skönhetsingrepp.. Man ska vara nöjd för den man är och bara förstärka sin skönhet med make-up och glöm framför allt inte ett stort leende 😉

  Reply
 • På vilket sätt är alkohol och tobak skönhetsprodukter? Haha…

  Reply
 • Linda skrev ju “eller något helt annat också” får ju läsa?!

  Reply
 • Ja inte blir man vacker av alkohol och tobak. Eller tycker du det?

  Reply
 • Jag vet att detta är ett gammal inlägg och att ingen kommer att läsa svaret MEN; jag antar att du inte är en dag över 20-25 år?
  Jag tänkte precis som dig; jag skulle AAALRIG operera mig, plastikingrepp, botox, fillers osv i t ex ansiktet. Jag hade inte en rynka i ansiktet innan jag fyllde 35 och var nöjd med mitt ansikte (det enda med mig som jag var nöjd med!)
  Strax efter min 35-årsdag började allt komma, rynkor och huden började hänga vid ögonlocken. Jag har gått ner över 60 kg i vikt de senaste 5 åren och har dessutom Ehlers-Danlos syndrom som är medfött (och ärftligt) och ger defekt bindväv/kollagen (som finns i hela kroppen), som försämras och försvinner snabbare än normalt när du åldras. Huden förlorar sin fasthet eftersom den kan vara bl a väldigt tänjbar, tunn, genomskinlig och skör.

  Nämnde jag all den hud som nu hänger under min haka? En tom påse med skinn, precis som mina bröst ser ut, efter viktnedgången ?

  Snart fyller jag 40 och om jag hade råd skulle jag minst sagt göra ögonlocksplastik, ta bort huden under hakan och påsarna under ögonen och använda fillers på de värsta rynkorna från näsvängen ner till mungipan. Kanske botox i pannan, har “kroniska” rynkor där. Jag skulle defintivt lyfta och förstora brösten, jag har haft en E-kupa större delen av mitt liv och nu har jag B-kupa. Jag har även tubulära bröst, en medfödd, ärftlig “missbildning” som ger fula, hängande bröst, även vid en E-kupa. Brösten har alltid varit olika stora, 1-2 kupstorlekar, vilket gör det svårt att hitta en bra bh, speciellt numera.

  Jag kan bara hoppas att jag åtminstone får den nödvändiga bukplastiken av landstinget!

  Så vänta bara tills ni blir 40 el äldre, så får vi se vad ni tycker om plastikingrepp osv!

  Reply
 • ingen ansiktstatueringar och skönhetsoperation

  Reply
 • Mascara. Det finns billigare mascaror som är lika bra som de dyrare.

  Reply
 • Facial tattoo!!

  Reply
 • Mascaraprimer och bodyglitter

  Reply
 • Sminkväg är det nog dyra rengöringar till mina borstar. Har en tvål från lush och det är de bästa jag använt till mina borstar! Dom blir vita, rena, mjuka och luktar gott!
  Är deras Bohemian Soap om någon undrar!

  Annars vet ja inte, mascara primer känns lite onödigt kanske, varför inte bara ta 2 lager känner jag.

  Reply
 • Tack för tipset om tvålen! Testade idag eftersom jag hade den tvålen hemma. Borstarna blev så mjuka och de doftar gott! Så tack tack tack!! 😀

  Reply
 • Hm, antagligen borstrengöring! Diskmedel, schampoo och balsam fungerar utmärkt!

  Reply
 • Skulle aldrig köpa en foundation för typ 600kr. Har provat några foundations, men jag ogillar bara känslan av att ha foundation i ansiktet. Föredrar att bara ha ett täckande puder och sen om det är något lite mer speciellt, ett vääääldigt tunt lager basic foundation 🙂

  Reply
 • Ögonfransböjare… Helt värdelösa

  Reply
 • Set är lättare att skriva vad jag lägger pengar på än inte. Finns så sjukt mkt onödigt i sminkväg.
  Nopoo är så mkt bättre på alla sätt. Även för miljön.

  Jag köpet ögonbrynsfärg (ögonskugga från mus plus penna dvs) och mascara. Foundation har jag kanske tio gånger om året.

  Reply
 • Hmmm…. vaxning och vaxprodukter. Vaxning har jag provat en gång och svär, jag kommer aldrig göra något sånt igen.

  Reply
 • Hej, jag skulle aldrig lägga pengar på vanlig mascara o inte heller cake eyeliner…även om jag gärna skulle göra de..men jag då kan jag strunta i o sminka mej. Måste ha vattenfast…mina ögon rinner så förbaskat mycke! Annars skulle jag köpa allt i skönhetsväg/smink/hår allt! Älskart!

  Reply
 • Lip plumper, tycker det ser ut som man snarare får en allergisk reaktion än något som förstorar läpparna “naturligt”. Kanske bättre än riktiga lip injections, då det inte är permanent. Men inget jag personligen skulle lägga pengar på, bättre att måla över lite med läppenna för att skapa en illusion av större läppar 🙂

  Reply
 • Dyr borstrengöring är nog det enda. Älskar att prova allt som har med skönhet att göra, men schampo och diskmedel funkar bra som borstrengöring. Lägger hellre dom pengarna på något annat roligt 🙂

  Reply
 • + 1 😀

  Reply
 • Jag skulle aldrig lägga pengar på analblekning.

  Reply
 • Haha klockren! Jag håller med!

  Reply
 • Jag skulle aldrig kunna tänka mig att förstora läpparna, det skulle verkligen inte passa på mig

  Reply
 • Primers. Har man en bra foundation/concealer och ett bra puder så sitter det som berget utan primer. Detsamma gäller ögonskuggor. Enda primern jag skulle kunna tänka mig göra ett undantag för är limecrimes eyeshadow helper som tydligen ska göra ögonmakeupen vattenfast

  Reply
 • Hemmavaxningsprodukter, ansiktstatueringar, mascara och eyeliner!

  Reply
 • Vissa produkter skulle jag aldrig få för mig att köpa från svenska butiker längre, sedan jag upptäckte hur mycket billigare det blir att beställa från utlandet! Ett exempel: Jag använder bareMinerals puderfoundation. På Kicks kostar den 395 kr/st, på Beautybay.com (en hemsida från UK) kostar 2 burkar 560 kr!!!! De svenska priserna blir SKRATTRETANDE i jämförelse.. Hemsidan säljer även märken som too faced, essie m fl och är alltid något billigare 🙂

  Jag skulle aldrig lägga pengar på ögonkräm, då en dermatolog jag pratat med sagt att det är bullshit och att en vanlig ansiktskräm räcker bra. Inte heller en elektrisk ögonfransböjare, dyr borstrengöring, färgning av utväxt eller färgning av fransar på salong. Hallå, hemmakit för 90kr! Och tjena hårfärg för 100kr! (Har färgat min egen utväxt de senaste 10 åren)

  Reply
 • Jag skulle aldrig lägga pengar på läppstift med skimmer i, kosmetik-tattueringar, mascara, absolut inte läppglans, eyeliners i andra färger än svart och brun, sminkborttagning, dyr plattång eller locktång till håret, ansiktsmasker, nagellack(dyra sådana), rengöring till borstar, färgstarka ögonskuggor m.m..

  Märker att jag låter som världens minst utseendefixerade människa, när jag egentligen bryr mig väldigt mycket. Men vissa produkter passar jag verkligen inte i, och andra tycker jag att man lika gärna kan köpa billigt utan ett sämre resultat, i detta fall nagellack & sminkborttagning tex. Är väl för lat för att stå och locka håret, men tror absolut att rätt(dyra) tänger gör skillnad. Men allt handlar ju om prioritering 😉

  Reply
 • helt säkert brun-utan-sol produkter/behandlingar/solarium + läppglans

  Reply
 • Borstrengöring!

  Reply
 • Skulle aldrig lägga pengar på torrshampoo. Men däremot tänker jag tvärtemot alla andra med tatueringar och lägger gärna pengar på tatueringar både på kroppen och i ansiktet då jag tycker det är grymt snyggt. Alla är vi olika och tur är väll det 😉

  Reply
 • Läppprodukter är nog det tråkigaste jag vet, mest för att det är så himla opraktiskt. Rätt som det är så äter man något, eller dricker något eller pussar på någon och så får man gå och göra om det. Försvarets hudsalva i mitt hjärta!

  Reply
 • Skulle aldrig lägga pengar på rengöringsmedel för penslar..

  Reply
 • Skulle aldrig lägga pengar på en dyr mascara (minst 200 kr). Fyfan vad onödigt, blir så irriterad när jag ser tex youtubers som använder typ dior och chanel mascaror. Det finns många budgetmascaror som är minst lika bra och dessutom är mascara en produkt som blir dålig snabbt. Är inte emot att investera i dyrare skönhetsprodukter men dyra mascaror behöver man INTE!
  Sen skulle jag aldrig lägga pengar på en foundation, tycker inte det ser naturligt alls och känns bara som en mask. Concealer räcker långt 🙂

  Reply
 • Tror det helt beror på hur dina fransar ser ut/är. Jag säger helt tvärt om. Dem dyrare märkena är helt klart sjukt mycket bättre. Har provar så många olika mascaror och dion är det bästa tycker jag!

  Reply
 • Ögonfransböjare!
  Verkar helt livsfarligt att peta med en stor tång i ögat. 😉

  Reply
 • Såklart det är farligt att peta i ögat med en stor tång!!
  men jag kan lugna dig med att man inte skall ha den I ögat, utan man skall bara böja fransarna med den. Och det gör jätteskillnad!!

  Reply
 • Sånt där serum, som ska lösa alla skönhetsfel i världen, för flera tusentals kronor.

  Reply
 • Kroppspeeling. Enkelt att göra egen!

  Reply
 • Skulle aldrig lägga pengar på billiga ex Nivea hudvårdsprodukter. Det ger inte det resultat som står på förpackningen pga skitingredienser plus att man måste köpa nytt ofta eftersom det är så odryga produkter. I slutändan är man ändå inte nöjd och lägger nästan samma peng som man skulle gjort om man investerade i bättre produkter.

  Reply
 • Har jätte svårt att lägga pengar på sminkpenslar, men när jag väl köper en ny är jag alltid lika nöjd för dem är så mycket bättre än dem jag brukar använda. 🙂

  Reply
 • skulle inte lägga några större pengar på typ foundationsvampar, hårfön som någon redan nämnt, bryngele (onödigt) och en hel drös andra prylar, mascarasköldar och liknande bös.

  blir för övrigt rent ut sagt förbannad på hur en del hatar på tatueringar (inte kosmetiska) i det här kommentarfältet. “tycker inte det är snyggt på någon” osv… kul för dig, intresseklubben antecknar, typ. har du inget bra att säga så var tyst tycker jag är en bra regel där.

  Reply
 • Ögonfransböjare eftersom jag har naturligt böjda fransar plus att det känns som att det sliter på fransarna.
  Dessutom skulle jag aldrig kunna köpa ansiktsvård som inte är ekologisk

  Reply
 • Jag trodde nog att jag var mer öppen för ALLA produkter än jag faktiskt är. Skulle aldrig ersätta schampoo med dyra rengöringar för mina sminkborstar. Ansiktstatueringar finns inte på kartan och mascaraprimers tycker jag bara är onödiga och får mascaran över att bli gråaktig. Annars är allt i sminkväg kul att testa! 🙂

  Reply
 • Jag lägger inte längre pengar på hårinpackningar sen jag började använda kokosolja istället. Helt klart lika bra så att köpa hårinpackning känns extremt onödigt. Cellulit-krämer är nog en annan grej jag inte skulle få för mig att köpa. Känns som att det är en grej som påverkas mer av vad man äter än vad man smörjer på huden liksom?

  Reply
 • Rengöring för penslar och borstar
  Lösnaglar eller gå och göra akryl
  Löshår
  Spraytan

  Reply
 • Svår fråga. Men rengöring för smink penslar. Nu menar jag typ sån spray som kicks har. Då jag gärna tvättar mina med diskmedel och schampo. Annars är det nog brun utan sol skulle jag inte lägga pengar på.

  Reply
 • All sorts kräm som folk tror ska tex göra brösten större, få hänghud att försvinna, få bort celluliter , få mindre mage, få längre snoppenom man är kille osv osv, dvs krämer som INTE existerar men som folk fortfarande säljer och köper…helt otroligt!

  Analblekning förstår jag inte ens tanken med.

  Jag skulle aldrig förstora läpparna då jag knappt sett en enda person som faktiskt passar i det och som inte ser helt förvrängd ut med skitstora läppar 😀

  Reply
 • Sminkborttagning! Aldrig! Kör med olja och det fungerar utmärkt!

  Reply
 • Cellulitkrämer, eller krämer mot bristningar… Har väldigt svårt att tro att det skulle fungera då sådana problem ligger djupare i och under huden än vad krämerna kan nå. Sen kanske man blir mjuk och len av dem men då använder jag hellre vanlig bodylotion / bodybutter! Jag måste tyvärr också säga CC-cream, har testat flera olika och min hy har freakat out av alla! Visst, jag har känslig hy men de flesta foundations har funkat mer eller mindre, så blev ganska förvånad när CC & BB (har inte testat så många BB dock) fick fejset att go bananas. Efter att ha lagt en massa pengar på att i princip göra min egen hud förjävlig gav jag upp… Som tur var återhämtade sig huden så fort jag slutade med dem produkterna. Men summa sumarum, tänker inte kasta några cash på CC-creams igen!

  Reply
 • Läppglans, “billig” ansiktsrengöring, body mist, lip plumper är väl det jag kan komma på på rak arm! Roligt inlägg, fick en att tänka till!

  Reply
 • kroppsfoundation och glitter – både sådan en har på kroppen eller ögonen eller dylikt. Skulle iaf inte lägga dyra pengar/”investera” i det.

  Reply
 • Jag skulle aldrig lägga pengar på ansiktstatueringar, foundation eller skönehetsingrepp

  Reply
 • Blotting papers! Alltså toapapper fungerar mycket bättre!

  Reply
 • Jag skulle aldrig någonsin köpa billigt smink, som till exempel H&M:s egna märken. Ska vara bra märken som är bra för huden. Kommer aldrig byta från Clarins Wonder Perfect Mascara, då den är bäst på marknaden enligt mig

  Reply
 • Skulle aldrig lägga pengar på mascara-primer (känns bara onödigt), fixa naglarna på salong (då jag jobbar i vården så får man inte ha nåt alls på naglarna), locktång (då jag har naturligt lockigt hår).

  Så skulle jag aldrig köpa alla dessa krämer man ska se yngre ut av och sån skit. Tror inte på det. Skönhet kommer inifrån, är man hälsosam på insidan så syns det på utsidan.

  Reply
 • Jag skulle aldrig lägga pengar på kroppsglitter, inte heller någon form av anti-rynk krämer eller mirakelmedel för att få bort celluliter, bristningar och liknande. Det är pengarna i sjön enligt min åsikt!

  Sedan kan jag inte finna någon bra motivering till att köpa en primer. Jag tycker inte att sminket håller bättre med primer helt enkelt! Serum är en annan produkt som verkar vara det “nytt och sååå himla bra”, sjukt dyrt och knappast värt pengarna! Fukt får man ju tillräckligt från sin ansiktskräm!

  Måste tillägga att tråkiga pengar att lägga är ju när man behöver köpa sminkborstar! Det är ofta värt, men inte kul alls dessvärre. Hade definitivt aldrig köpt från något dyrt märke iaf!

  Reply
 • Dag och nattkrämer och rengöringsvatten. Vanligt vatten fungerar bra för mig.

  Reply
 • Skulle aldrig någonsin lägga ut pengar (igen) på att förlänga håret, känner mig bara fejk, kostar alldeles för mycket, inte värt pengarna. Hellre köpa smink och kläder och låta håret bli långt av sig själv.

  Reply
 • Svår fråga då jag typ köpt allt eller testat allt inom som jag kommer på, alltså om man tänker sminkväg iaf.. HMM.
  Får nog säga torrschampo.. Har fått/köpt innan men funkar inte för mej och behöver det inte heller då mitt hår inte blir flott 🙂

  Reply
 • Torrschampo skulle jag inte lägga pengar på. Är håret fett så tvättar jag det hellre.

  Reply
 • Skönhetsingrepp… Eller grejer som innehåller mineralolja…

  Reply
 • Borstrengöring, mascarasköldar, brynborstar/kammar, temporära läpp- eller eyelinertatueringar. Finns en hel del jag inte skulle betala för, haha!

  Reply
 • Har läst många kommentarer ovan men kan faktiskt inte komma på något jag inte kan tänka mig lägga pengar på. #beautynerd ?!

  Reply
 • Skulle heller aldrig lägga pengar på borstrengöring – tills jag köpte IDUNs.
  Jag som gärna har samma sminkborste till flera färger sprayar lite rengöring och gnuggar ur färgen och den torkar jättesnabbt igen, så kan man direkt använda en annan färg med samma borste!
  Balsam och schampo i all ära.. men jag har inte tid att vänta ett dygn på att en pensel ska torka när jag står och sminkar mig. Skönt att andra har det 😉

  Mest onödiga pryl: Fransböjare.
  Köper mascaror med “inbyggd fransböjare”, har lärt mig med tiden vilja mascaror som hjälper fransarna på traven 🙂

  Reply
 • Ögonbrynsstenciler! Lägger hellre pengarna på att plocka ögonbrynen på salong.

  Reply
 • Har sett att det finns svindyra peelingkrämer för kroppen, som i princip bara innehåller kaffesump och nån slags olja. Varför ska man betala flera hundra spänn för nåt man kan koka ihop själv mycket billigare? Själv brukar jag göra en peeling med ekologisk kokosnötolja och kaffe, funkar huur bra som helst och innehåller inte massa konstiga tillsatsämnen eller parfymer. Skonsamt, effektivt, billigt och toppen för hyn (Y) 🙂

  Reply
 • Jag skulle aldrig lägga pengar på billigt schampo och balsam. Mitt hår mår så mycket bättre sedan jag bytte till frisörprodukter utan sulfater, parabener, silikoner och annat strunt. Framförallt är de dryga, vilket gör att det faktiskt inte blir så mycket dyrare i längden. Jag skulle heller inte lägga pengar på en hårolja med alkohol i, låter helt motsägelsefullt enligt mig! Nä, kokosolja är allt bäst 🙂 Dessutom skulle jag aldrig köpa en hårborste med “pluppar” eller tofsar med metallplattor.

  Jag skulle hellre aldrig köpa lösögonfransar som är extremt långa och täta, om det inte är för en costumesminkning. Jag tycker de täcker hela ögonmaken och helt enkelt ser för fake ut. Men smaken är ju som baken och jag tycker man ska köra på det man trivs i!

  Reply
 • Jag skulle aldrig lägga pengar på en klassisk vattenfast mascara, och inte vanlig mascara också för den delen. Jag upptäckte varmvatten-mascara när jag var 15 och det finns inget annat sedan den upptäckten! Inga smulor, inget kladd!

  Reply
 • En sak jag inte skulle tänka mig att köpa är jätte, jätte billigt smink för ansiktet. Foundations framför allt. Nu tänker jag alltså på HM eller liknande. De vanliga märkena som Loreal eller Maybeline är inga problem.
  Sen skulle jag aldrig vilja förstora läpparna eller köpa borstrengöring… Eller köpa någon antirynk-kräm…

  Reply