Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

13:37 | March 28, 2015

Linda testar: Make up forever på Rosacea-hud

MUFEroc

Min fina mamma har Rosacea, precis som jag (jag har dock inte mycket, men det finns där)
Hon har inte hittat något bra som dämpar det röda på kinderna, så jag provade min favoritfoundation HD foundation från Make up forever på henne, och se, resultatet blev helt fantastiskt ! Det röda dämpas nästan helt och hållet och ser jättefint ut!

Jag har mixat nr 115 och 127

Mamma är supernöjd och förbannas mest över att denna foundation bara finns på Sephora..

Foundationen ligger på 385:-

/My mom has got Rosacea, just like me (you don’t see it that much on me yet, though)
She’s never found anything that covers her redness, so I tried my favourite HD foundation from Make up forever. And look, it looks amazing on her and covers the redness perfectly.

I mixed nr 115 & 127


21 kommentarer21 kommentarer om “Linda testar: Make up forever på Rosacea-hud”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vad vacker din mamma är!

  Reply
 • Superfint! Vad för verktyg har du applicerat denna foundation med? Jag har nämligen Make up forevers HD foundation som jag köpte när jag hade vägarna förbi Stockholm. Den har mest fått stå dock, i och med att hur jag gör så tycker jag att den lägger sig i flagor på näsan, även om jag återfuktar ordentligt, peelat och har en bra primer under. Ingen av mina andra foundations gör detta. Har du nåt tips?

  Reply
 • Jag har själv en lätt Rosacea och var på utbildning på Clinique för ett tag sedan. Fick med mig hem deras gröna primer som dämpar det röda tillfälligt men den verkar även lite förebyggande mot Rosacea. “Redness Solutions” med SPF 15, den är även återfuktande vilket är perfekt för mig då min hud nästan alltid är torr. Har använt upp hela tuben (fungerar som primer, så har ju använt den under min foundation) och min Rosacea har faktiskt blivit lite dämpad! Tips tips tips

  Reply
 • Jag lägger conceler över mina röda partier. Är dock mycket rödare än din mamma och det funkar super men det är inte att rekommendera ifall man vill ha ett tunt lager med smink 🙂

  Reply
 • Kan tipsa om en kräm från it cosmetics som heter “Bye bye redness” super bra verkligen!

  Reply
 • Själv tyckte jag inte alls om Make Up Forever HD foundation.. Tråkigt att den innehåller talc också. 🙁 Dock älskar jag deras HD powder!

  Reply
 • Tack Linda för att du gjorde just detta inlägg. Har också rosacea fast värre än din mamma. Tycker din blogg är toppen men har just saknat denna typ av inlägg då många av oss har problem med hyn. Kan du inte tipsa om snygg sminkning för oss med stora porer också? Tycker inte att någon foundation blir snygg på då det ser så “kakigt” ut. Tack!!

  Reply
 • Men wow, det verkar som att hela din familj är skit snygg! Du är jätte likt din mamma!

  Reply
 • Thanks Linda, I have been looking for a good foundation that can help cover my Rosacea. Can’t wait to try and see if it works for me.

  Reply
 • Vad härligt att du belyser hudbekymmer och tips på hur en döljer sånt i bloggen! Jag har haft rosacea till och från i 5 år. Sjukt irriterande. Har använt rosex och käkat antibiotika men det kommer tillbaka. Har du använt nån behandling mot det eller nån av er andra? Är så less det.

  Reply
 • Herregud vilken ung & vacker mamma du har 🙂

  Reply
 • Rättelse perorial dermatit är det jag har. Men same shit blandar alltid ihop.

  Reply
 • Din mamma är verkligen tjusig!!

  Reply
 • Har läst att man reducera rosacea med dermaroller. Ni kanske inte ens vill det, och du kanske redan visste om det men det är i alla fall ett alternativ haha!

  Fint resultat!

  Reply
 • Har själv använt Make Up Forevers HD foundation i nåt år, men tål inte längre produkter med silicon i, så använder istället bareMinerals Original foundation. Den är ju super, även för acne- och rosaceahy. Har din mamma provat den? Det som är så bra med bareMinerals är att det är 100% mineraler och man kan lätt bestämma täckningsgrad. Samt välja att bara applicera på vissa partier, utan att det blir någon skarv/kant som det lätt blir med traditionella foundations, oavsätt om man har exakt ton eller inte.
  Tipsa mami att prova bareMinerals! 🙂

  Reply
 • Åh vad fint det blev! Rosacea är ju så tråkigt att ha just när det är i ansiktet.

  Reply
 • Görfin mamma! Både med och utan foundation. (:

  Reply
 • […] eller #nomakeup/#nofilter. Täcker allt utan att bli kakig. Såg att Linda Hallberg testade den på sin mamma med rosacea. Bilden säger […]

  Reply
 • Vad fint och naturligt resultatet blev 🙂 Ni är väldigt lika.
  Har åxå lite mildare rosacea och avskyr det där röda

  Reply
 • Jag har skov där jag ser ut så på kinderna, men har trott att det är för att jag har torr hy, dock har det aldrig blivit bättre av att smörja in med krämer som ska återfukta. Kan det vara så att det är rosacea jag har då?

  Reply
 • Glömde nämna i förra kommentaren att när jag får dessa röda “utslag” på kinderna så täcker inte min vanliga foundation bra och det känns inte roligt att gå ut osminkad. Aldrig riktigt tänkt på det fören denna gången jag har en period med sådant att det kanske är något annat än torr och känslig hy. Måste testa denna foundation under dessa perioder. Tack så hemskt mycket för tipset!

  Din mamma är mycket vacker! 🙂

  Reply