Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

21:51 | April 28, 2015

Problem med bilder i bloggen

bild

Hej på er!
Jag vet så väl att det är problem för många att se bilderna ordentligt i bloggen. Och jag vet inte riktigt varför, men troligtvis är det för att jag lägger upp kollage och sparar mina bilder i väldigt hög kvalitét på datorn.
Jag ska verkligen försöka lösa detta, alternativt sänka kvalitén, men det känns inte heller så roligt.

Är det någon som det funkar som det ska hos? Hos mig är det nämligen inga problem alls.

Pussokram!

 


66 kommentarer66 kommentarer om “Problem med bilder i bloggen”

  För mig laddar de aldrig klart, har försökt uppdatera sidan flera gånger men ingenting syns alls. Dock gäller det endast några få bilder. Du kanske kunde börja spara i .png-format om du inte redan gör det? 🙂

  Reply

  Hej!
  Har du testat att bara göra bilden mindre utan att ändra på kvalitén? Finns säkert enklare sätt men jag brukar få in på image size på Photoshop och ändra bara storleken på bilden… Hoppas det hjälper 🙂

  Reply

  För mig är de bara när jag läser bloggen i min telefon (vilket jag alltid gör.). Jag har superdåligt internet och dina bilder är stora, så det är definitivt där problemet ligger. När jag är vid bättre internet har jag knappt problem alls 🙂

  Reply

  För min funkar det bra mestadels ca 90%, men har märkt att ibland när internet är lite dålig kan det ta en stund att ladda bilderna.

  Reply

  Har främst problem i mobilen, kan oftast bara se halva bilden och resten är grått.. Brukar funka igen om jag har fliken öppen ett tag och sen kollar igen. Tack för en superbra blogg för övrigt! <3

  Reply

  Tycker många spotlife-bloggar har liknande problem. Bilderna laddas inte upp direkt utan kommer efterhand. Kanske att de skulle investera i bättre it-lösningar. Typ lastbalansera sina webb servrar lite bättre 🙂

  Reply

  Minska bildernas bredd till den som inläggen har (om du inte redan brukar det). Välj “Spara för webb & enheter” i Photoshop och JPG, mer än 72pixlar/tum tar ändå inte skärmen nämligen, då får du den finaste kvalitén och bilderna blir inte så stora. Vill du ha stora bilder också till annat kan du alltid spara en för blogg och en större kopia i en annan mapp.

  Reply

  via bloglovin funkar det hur bra som helst!

  Reply

  Haha det är via bloglovin det verkligen inte funkar för mig :’)

  Reply

  Mina bilder är 1000px och så har jag börjat spara dom i jpg istället för png då min sambo sagt (han jobbar som grafisk designer/visualiserings artist) att det inte blir någon skillnad då bilderna är så små ändå. Dock är de via bloglovin som de laddar segt för mig, inte via din adress. Kan även säga att Bloglovin över lag suger just nu. Enligt dom så existerade inte ens detta inlägget…

  Reply

  I frequently have trouble loading the pictures, both on computers and my phone. I do think it’s related to the size – I haven’t had a problem with most blogs.

  Hope English comments are okay – I don’t speak Swedish, but Google Translate is useful 🙂

  Reply

  Det tar ibland lite tid bara att ladda men under tiden läser jag texten och sen har bilderna dykt upp, så inga problem här inte 🙂

  Reply

  Som någon skrev så spara bilderna för webb. Superkvalité på bilder behövs ju främst om man vill skriva ut stora fina bilder. Dock har jag inga problem med din blogg, bara ibland som bilderna laddar väldigt segt.

  Reply

  Det tar ett tag för bilderna att synas när jag går in på din blogg, men inte alls så att det blir jobbigt. Några sekunder extra bara. Så för mig är det lurre! 🙂

  Reply

  För mig funkar de både på datorn och på mobilen via bloglovin

  Reply

  fungerar som det ska för mig 🙂 men har 100/100 i bredband, så kanske är segt bredband som är problemet hos andra(?)

  Reply

  För mig fungerar allt som det ska, både på mobil och dator. Har en mac och en iphone, vet inte om det kan göra någon skillnad?

  Reply

  Funkar fint i både telefonen å på datorn. Å då använder jag mobiltbredband med dålig täckning…

  Reply

  Jag har mac – chrome och det fungerar, dock tar det tid innan jag ser bilderna.

  Reply

  Funkar utan problem för mig hela tiden. Läser din blogg från mobilen 🙂

  Reply

  Hej Linda!!
  Jag älskar din blogg, du ger alltid sån inspiration till smink och hudvård. Man blir alltid glad när man kikar in på din blogg.

  Jag hoppas verkligen att du kommer läsa denna kommentaren och kanske hjälpa mig med mitt problem.
  Jag har en fråga och vet inte riktigt vart jag ska skriva den någonstans..
  Jag har haft problem med finnar sedan tonåren och som sedan blev till akne.
  Jag har testat olika krämer och ätit piller mot aknen, jag har även (finally) avslutningsvis varit hos en hudläkare. Min akne är i princip borta men har fortfarande lite småfinnar som poppar upp i tid och otid.
  Resultatet av denna resan har blivit att jag har fått gropiga ärr på båda kinderna. Dom är lite mindre synliga nu än för något år sedan, då det röda har blivit blekt. Jag har testat en del foundations men jag tycker att jag inte har hittat någon som passar min hud.
  Det har alltid känns det för “tungt” med foundation och börjar klia, och jag får finnar av dom. Jag blir också väldigt glansig av en del som jag prövat.
  Jag har också prövat mineral foundations ifrån 2 olika märken. Men då la sig sminket inget bra på min hud utan hamnade i “skavankerna”.
  Jag tröttnade till slut att pröva massa olika och började då använda BB cream ifrån Garnier, den blir jag ganska glansig av men jag täcker mycket av detta med puder och får “dutta av” huden med lite papper under dagarna (what to do) för att det känns för tjockt om jag lägger på mer puder, så ofta som jag borde.
  Täckningsförmågan på den är inte så bra och glansigheten gör att gropigheterna i kinderna syns mer, framförallt i solen och dagsljus.
  Det mest positiva är att jag inte får så mycket finnar av den heller, vilket jag tycker är det viktigaste. Jag har kollat på ditt foundation klipp på bangerhead beauty, jag har ådror på kroppen som gå åt det gröna eller snarare blåa hållet och har ganska lätt att bränna mig i solen och jag är ganska blek med.
  Jag vet inte alls vad som skulle kunna passa mig, men jag känner att jag vill ha en med bra täckningsförmåga (som eventuellt skulle kunna hjälpa mig att täcka de gropiga ärren) utan att den känns tungt och irriterade för huden.
  Jag hoppas och tror att du kan tipsa någon foundation som är snäll mot huden och skulle kunna passa mig och min hud?

  Tusen tack för alla inlägg du skriver som är jättefina och inspirerande!
  Kram Jenny

  Reply

  Använder Mac (Safari) och iPhone, funkar super 🙂

  Reply

  Åh snälla fixa detta! När jag läser via mobilen kommer 50% (som jag uppskattar det till) av bilderna aldrig upp pga för stora tror jag. Det spelar ingen roll hur länge man laddar.

  Reply

  Det funkar kanon för mig, läser alltid i min iPhone. Bilderna är lika awsome som vanligt! 😀

  Reply

  Funkar alltid för mig! Både via dator (chrome/ie) och mobilen (bloglovin android) (:

  Reply

  Det funkar bra för mig så länge jag har wifi! Tar väldigt lång tid om jag bara surfar på 3G 🙂

  Reply

  Kag har inga problem! Varken bär jag läser via mobilen eller datorn. 🙂

  Reply

  Funkar super för mig! Läser via bloglovin på mobilen. Kan inte heller minnas att jag haft problem på datorn heller:)
  Hoppas det löser sig för alla!

  Reply

  Jag har inga problem att se dina bilder! Läser på både iPhone och iPad via Bloglovin’. 🙂

  Reply

  Hos mig funkar de alltid! Båda på Iphone och Mac Air – I Danmark 😉

  Reply

  Inga problem här heller att kunna se bilderna. Tittar oftast i iPhone eller iPad, via Bloglovin eller Mikz. Inga problem via PC heller. Får upp dem på en gång, ingen väntetid. Tycker att det är toppen med dina stora bilder med bra bildkvalité!!

  Reply

  Nemas problemas för mig med Safari i iPhone och Firefox på Mac

  Reply

  Det är bara ibland via RSS läsaren på mobilen som bilderna inte laddar, däremot om jag klickar (touchar) på den tomma rutan där bilden ska ligga i inlägget så ser jag bilden utan problem för då laddar den i ett “eget fönster”. Det är något med inbäddningen i inläggen som RSS läsaren har problem med. Ibland, ska tilläggas. Inte jämt. Jag använder gReader (gratisversionen) https://play.google.com/store/apps/details?id=com.noinnion.android.greader.reader&hl=sv på mobilen. I feedly på datorn har jag aldrig problem.

  Reply

  Funkar oftast inte för mig, men det är bara din blogg som gör så av alla jag följer tyvärr:/

  Reply

  Tyvärr funkar det dåligt på min mobil. Tar år och dar att ladda bilderna och ibland syns bara en eller två bilder av flera, supertråkigt! Men jag trodde att det berodde på mitt wifi, men i efterhand så är det ju konstigt eftersom det inte funkar utan wifi heller 😛 hoppas det går att lösa på ett bra sätt!

  Reply

  Har inga övriga problem med segt internet men kan oftast bara se ett fåtal av bilderna här. Supertråkigt, och det spelar ingen roll om jag låter sidan ladda i en timme eller så, det händer ingenting.. Hellre bilder med lite sämre kvalitet än inga bilder säger jag!

  Reply

  Hej!
  Tyvärr är datorn superseg på din blogg.. kan alltid läsa inläggen men bilderna kommer upp efter en stund eller om man trycker in sig på inlägget via rubriken, då går det fortare just för bilderna i det inlägget.. Hoppas att allt är bra med dig annars 🙂

  Reply

  för mig funkar det! Har då inte märkt av några problem 🙂

  Reply

  Nu funkar det galant för mig, kan hända att någon enstaka bild inte dyker upp direkt lite då och då.

  Reply

  För mig är det alltid problem med en eller flera bilder, supertråkigt för jag går inte in på bloggen lika ofta då. :/

  Reply

  Surfar på både mac och surfplatta. Funkar bättre på datorn men det brukar vara två-tre bilder per inlägg som inte laddas. Väldigt tråkigt för ibland så ser man t.ex inte produkten du recenserar. 🙁

  Reply

  För mig funkar det nästan aldrig.. Jag får bara upp hälften av bilderna och dom andra förblir bara vita rutor. Har Mac och iPhone och det funkar iprincip aldrig vart jag än är, vilket internet jag än är uppkopplat på..

  Reply

  Funkar sällan för mig. Är mer nyligen jag märkt att detta problem uppstått.

  Reply

  Funkar i mobilen, men ej i min Mac i chrome 🙁 ibland men oftast alltid någon bild som ej laddas

  Reply

  Inga problem alls på varken datorn (mac med safari) eller på iphonen (3G med chrome) 🙂

  Reply

  För mig tar det lite tid innan bilderna kommer.. säkert för att jag inte har så snabbt internet och att bilderna är stora…

  Reply

  Tar alltid jättelång tid innan bilderna dyker upp… Använder Firefox på mac.
  Tror nog inte du behöver försämra kvalitèn så mycket.. Lite mindre upplösning och kanskje .jpg-format. Skilnaden syns nog inte ens för oss läsare, men det gör ju bloggupplevelsen lite bättre 🙂 Har tyvärr inte alltid orkat vänta på bilderna och surfat videre, vilket är tråkigt för både dig og mig, ju!

  Reply

  I sometimes skip your blog because of this problem. It’s a shame because i LOVE your pictures. Hope you’ll find the problem 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här