Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

14:30 | April 29, 2015

Ang. L’oréal & Djurförsök

episkin

Loreal får mycket påhopp kring djurförsök. Tyvärr är det svårt att tvätta bort en stämpel när man väl fått den. MEN tiderna förändras och tekniken går framåt, vilket är helt fantastiskt.
Och i och med att jag nu gör ett större samarbete med L’oréal och har gjort det tidigare så vill jag såklart ha vetskap kring detta.
Jag har fått allt detta förklarat sedan tidigare men har nu fått allt nerskrivet och vill förmedla detta till er.
Det cirkulerar mycket felaktigheter kring L’oréal huruvida de djurtestar eller inte. Allt som står i media förstoras ofta upp och en fjäder blir lätt till en höna.
L’oréal HAR, som väldigt många andra kosmetikaföretag djurtestat ingredienser och produkter, men sedan 2013 är det alltså helt förbjudet att marknadsföra och sälja djurtestade produkter inom EU, oavsett var någonstans produkten är testad. Sedan -89 har Loreal forskat på och använt sig utav syntetisk hud för att testa sina produkter och testar alltså inte sina produkter på djur.

Här är några svar från Loreal jag fick häromdagen

Testar L’Oréal fortfarande sina produkter eller ingredienser på djur?

Svar: L’Oréal använder inte djurförsök för att testa varken produkter eller ingredienser, och vi låter inte heller någon annan utföra djurtester åt oss.

Vårt fokus är att erbjuda säkra, effektiva och innovativa produkter till våra konsumenter världen över. I mer än 30 år har L’Oréal-koncernen investerat i utvecklingen av alternativa testmetoder. Detta gjorde det möjligt att använda alternativa testmetoder långt innan den europeiska lagstiftningen förbjöd djurförsök (Mars 2013). L’Oréals “EPISKIN” är en rekonstruerad hud, som godkänts av EU, och en alternativ testmetod vi använder sedan 1989 för test av både ingredienser och produkter. Besök gärna http://www.invitroskin.com/ för att läsa mer.

Idag har vi också en stor mängd data om ingredienser, vilket gör det möjligt att förutspå en ingrediens potentiella hälsofara, med så kallade “Predictive Methods”.

Men produkten/ingrediensen kan alltså ha testats i ett annat land utanför Europa?

Svar: Förbudet i EU är ett marknadsföringsförbud av djurtestade produkter vilket betyder att produkter som testas på djur – oavsett var – inte får säljas i Europa.

Testar ni på djur i Kina?

Svar: I det specifika fallet med Kina, så är det tillsynsmyndigheten i Kina som utför djurtester på alla kosmetiska produkter innan de släpps på marknaden. Vi tycker att dessa tester är onödiga men kan inte förhindra dem. L’Oréal har inrättat en anläggning för rekonstruerad hud, speciellt för asiatisk hud, och vi deltar i utvärdering av dessa metoder med lokala myndigheter, för att producera hudmodellerna lokalt och göra dem tillgängliga också för andra företag. Vi har delat vår kunskap om alternativa metoder med de kinesiska myndigheterna, inklusive utbildning vilket har lett till att myndigheterna nu har tagit ett första steg mot en validering av våra alternativa metoder i November 2013.

Hur känner ni? Känner ni att ni har fått klarhet i ämnet?
Har ni fler frågor kan kanske inte jag svara på dem eftersom jag absolut inte är någon expert på området.

(detta är inget sponsrat inlägg från L’oréals sida utan är skrivet helt på eget initiativ)

 

/Loreal gets a lot of attacks on animal experiments. Unfortunately, it is difficult to wash away a stamp once you got it. But times change and technology advances, which is absolutely amazing.

And as I am doing a collaboration with L’Oreal, I want to have knowledge about this.
I’ve got all this explained previously, but has now got everything written down and want to tell you about this.
It circulates a lot of errors on L’Oreal whether the animal testing or not.
L’Oréal DID use, as very many other cosmetic companies animal testing for ingredients and products, but since 2013, it is forbidden to market and sell animal-tested products in the EU, regardless of where the product is tested. Since -89 is Loreal researched and used a synthetic skin to test their products and thus do not test their products on animals.

Here are some answers from Loreal I got the other day

Do L’Oréal still test their products or ingredients on animals?

Answer: L’Oréal does not use animal testing to test either products or ingredients, and we do not someone else perform animal testing for us.

Our focus is to provide safe, efficient and innovative products to our consumers worldwide. For more than 30 years, the L’Oréal Group has invested in the development of alternative test methods. This made it possible to use alternative methods of testing long before European legislation prohibiting animal experiments (March 2013). L’Oréal’s “EPISKIN” is a reconstructed skin, as approved by the EU, and an alternative testing method we use since 1989 for testing of both ingredients and products. Visit http://www.invitroskin.com/ to learn more.

Today we have a large amount of data on ingredients, making it possible to predict an ingredient potential health hazard, the so-called “Predictive Methods”.

But the product / ingredient can be tested in a country outside Europe?

Answer: The ban in the EU is a marketing ban on animal-tested products, which means that products that are tested on animals – no matter where – may not be sold in Europe.

Do you test on animals in China?

Answer: In the specific case of China, it is the regulatory authority in China that perform animal testing on all cosmetic products before they are released on the market. We think that these tests are unnecessary but can not prevent them. L’Oréal has set up a facility for reconstructed skin, especially for Asian skin, and we participate in the evaluation of these practices with local authorities, to produce skin models locally and make them available for other companies. We have shared our knowledge about alternative methods with Chinese authorities, including education, which has led the authorities have now taken a first step towards a validation of our alternative approaches in November in 2013.

How do you feel about this? Do you feel that you have received clarity on the subject?

(This is not a sponsored post)


55 kommentarer55 kommentarer om “Ang. L’oréal & Djurförsök”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag har valt att inte stödja några märken som själv djurtestar, testar i tredjehand, eller accepterar djurtester alls, vilket L’oreal gör iom att de säljer i Kina. Att företag väljer att sälja sina produkter i Kina trots djurtestlagarna, visar att de sätter pengar före liv och har enligt mig en otroligt dålig syn på djur över huvudtaget.

  Reply
 • Hejsan Tova! Kan du nämna någon av dessa fantastiska märken som är lätta att få tag i och inte allt för dyra? 🙂
  var tidigare och kollade på en sida över märken som inte testar på djur och det var nästan bara body shop som jag kände igen bland alla märken. The body shop kommer jag handla mina produkter av nu framöver men skulle vara kul med lite fler såna märken.

  Reply
 • Om jag inte har fel, så ägs the Body Shop av Loreal? (??) Så man stödjer det lite ändå… sen får man själv avgöra det såklart.

  Reply
 • Absolut! Några märken som finns på Åhléns, Kicks, eller andra svenska webshoppar är: Isadora, Viva La Diva, NYX, Wet N Wild, Sleek, Topshop’s egna smink, Milani, Lumene, Makeup Revolution, Flormar, The Balm, ELF, Sigma, Idun Minerals, UNE, GOSH, Lily Lolo, Kicks egna smink, Eyeko. Sen finns det några lite dyrare: Make Up Store, Too Faced, Urban Decay, NARS, Smashbox, Anastasia Beverly Hills, Lush, Kryolan, Ben Nye.
  De mest pålitliga källorna, enligt mig, över företag som djurtestar eller inte är PETA och Logical Harmony så undrar du över fler märken är det bara att kolla där! Vissa märken (NYX, UD, Smashbox, NARS, The Body Shop) är ägda av företag som t.ex L’oreal och Estée Lauder som djurtestar, men som självstående företag gör de inte det 🙂

  Reply
 • Tova om du är emot djurtester, är du inte emot djuringredienser i smink då? Ser konstigt ut när du tipsar om smink som innehåller djuringredienser, det är väl egentligen lika dåligt som djurtester, eller hur resonerar du?

  Reply
 • Jag talar såklart inte för alla, men jag talar iaf för mig och de veganer/djurvänner jag känner, att det är ytterst sällan ALLA produkter från ett märke är helveganskt, men enstaka produkter kan ju vara. Och nä, tror inte så många tycker det är lika illa med bivax som att tortera kaniner, hundar, katter och apor, det känns jäkligt konstigt att ens jämföra dom. Carmin är ju dumt det med, men även där blir det svårt att jämställa mördade insekter till torterade apor. Så nä, det är inte lika dumt, i min, och troligtvis de flesta andras, ögon.

 • bra att du skrev det här inlägget! Har varit lite oklart innan, så det är bra att det reds ut!

  Reply
 • Kör på samma linje som Tova J, inga märken som tillåter djurförsök i vare sig första, andra eller tredje hand hamnar hemma hos mig. Det finns så mycket fantastiska märken som är helt djurförsöksfria att det inte finns någon poäng i att stödja företag som i något led tillåter det.

  Reply
 • Hejsan Ida! Kan du nämna någon av dessa fantastiska märken som är lätta att få tag i och inte allt för dyra? 🙂
  var tidigare och kollade på en sida över märken som inte testar på djur och det var nästan bara body shop som jag kände igen bland alla märken. The body shop kommer jag handla mina produkter av nu framöver men skulle vara kul med lite fler såna märken.

  Reply
 • Barry M,Sleek,Makeup Geek,Seventeen,No.7,Soap and Glory,Botanics,Limecrime,Coastal Scents,ColourPop,Anastasia Beverly Hills,Lily Lolo,Catrice,Essence,Natural Collection,Elf,MUA,Models Own,Melt Cosmetics,LA Splash,LA Girl,Ardell Lashes,Socialeyes,Ben Nye,Real Techniques,Duo,Ecotools,EOS,Everyday Minerals,Eye of Horus,Gerard Cosmetics,Glo Minerals,Milani,Jordana,O.C.C.,Saucebox Cosmetics,Sigma,Skindinavia,Sugarpill,etc. 🙂

  Reply
 • Hej Linn,

  du har fått så bra svar på två ställen så jag tror knappt jag behöver lägga till nåt 🙂 Vill slå slag för Meow Cosmetics också som har den största variationen av foundation-nyanser jag någonsin har sett (om du gillar mineralpuder), extrapoäng för att man kan beställa en miljon samples och prova ut sin perfekta nyans 🙂 Och Pür Minerals, bra grejer. bareMinerals testar inte heller, men ägs av L’oréal, var man drar gränsen för vad som är ok tycker jag man får avgöra själv. Har för mig (använder inte själv så inte hundra) att Dermalogica är ok också om man tänker mer på hudvård. Paula’s Choice, Maria Åkerberg, M Picaut och Aesop är också bra. iHerb.com är ett toppentips om du gillar ekologiskt och/eller cruelty free 🙂

  Reply
 • Vill poängtera att bareMinerals INTE ägs eller har något som helst samröre med Loreal! Vart har du fått det ifrån?

  Reply
 • Bareminerals ägs av Shiseido som testar på djur.

 • Jag tycker det här var ett jättebra inlägg! Har funderat mycket på hurvida de produkter jag är intresserad av är testade på djur eller inte så nu kan jag med gott samvete handla från L’oreal 🙂
  Kram

  Reply
 • Men de djurtestar ju!! Det står ju längst ner!!!!!

  Reply
 • Ja tillsynsmyndigheten i Kina de kan ju inte L’oreal rå för.

  Reply
 • L’oreal kan visst rå för det i den meningen att de kan stoppa sin försäljning i Kina. Det hade inte bara visat en nolltolerans mot djurtestning utan också en markering mot Kina att det inte är ok och att det får konsekvenser.

  Reply
 • Det finns tyvärr ingen anledning att “tvätta bort stämpeln” eftersom Loreal säljer i Kina där de vet att de djurtestar. Det är ju löjligt…att de ställer in det som att de inte har någonting med detta att göra. De har ju gjort ett aktivt val genom att gå in på kinesiska marknaden. Mer seriösa märken har ju avstått just från detta. Men Loreal blundar istället….!!! Och glöm inte heller att Lorealhuset äger fler märken såsom Garnier, Maybelline, Lancome, Vichy, Giorgio Armani… Likaså som Estee Lauder som äger tex MAC, Bobbi Brown, Clinique, Tom Ford…etc och också djurtestar.
  Snälla låt er inte köpas av deras bullshit!
  Vill man få information om detta ämne så tycker jag att man ska göra det från en oberoende organisation som den största: PETA.
  Här är länken till deras sida:http://features.peta.org/cruelty-free-company-search/cruelty_free_companies_search.aspx?Donottest=-1&Product=0&Dotest=-1&Regchange=-1&Country=-1&Keyword=Loreal

  Nu går jag och kramar om min kanin!
  Peace!

  Reply
 • Slutgiltiga för att verkligen få ett förtroende för L’oreal är att de är certifierade, att någon djurrättsorganisation märker L’oreal som godkända, först DÅ tror jag på dessa fina och ansvarsfulla ord.

  Reply
 • Som ett Cruelty Free fan och fan av veganska produkter så anser jag L’oréal är ett företag med med dåliga etiska värderingar. Varför de väljer att inte strypa sin försäljning av sina produkter i Kina visar hur högt de prioriterar etiska värderingar. Vad är skälet kan vara att sälja trots djurtest har väll pengar som en trolig anledning… De borde göra som Urban Decay som ägs av L’oréal själva och inte sälja i Kina pga djurtesterna. Detta har gjort att Urban Decay kunnat ha sin certifiering som Cruelty Free av Leaping Bunny och PETA. Dermalogica har väll också valt bort Kina av denna anledning..

  🙂

  Reply
 • Hej!:) Jag är ett Cruelty Free fan och fan av veganska produkter så anser jag L’oréal är ett företag med med dåliga etiska värderingar. Varför de väljer att inte strypa sin försäljning av sina produkter i Kina visar hur högt de prioriterar etiska värderingar. Vad är skälet kan vara att sälja trots djurtest har väll pengar som en trolig anledning… De borde göra som Urban Decay som ägs av L’oréal själva och inte sälja i Kina pga djurtesterna. Detta har gjort att Urban Decay kunnat ha sin certifiering som Cruelty Free av Leaping Bunny och PETA. Dermalogica har väll också valt bort Kina av denna anledning.. Tycker det är viktigt att vi som konsumenter visar vad vi tycker är okej och inte okej genom vad vi köper 🙂 Go cruelty free!! 🙂

  Reply
 • Hej!:) Jag är ett Cruelty Free fan och fan av veganska produkter så anser jag L’oréal är ett företag med med dåliga etiska värderingar. Varför de väljer att inte strypa sin försäljning av sina produkter i Kina visar hur högt de prioriterar etiska värderingar. Vad är skälet kan vara att sälja trots djurtest har väll pengar som en trolig anledning… De borde göra som Urban Decay som ägs av L’oréal själva och inte sälja i Kina pga djurtesterna. Detta har gjort att Urban Decay kunnat ha sin certifiering som Cruelty Free av Leaping Bunny och PETA. Dermalogica har väll också valt bort Kina av denna anledning.. Tycker det är viktigt att vi som konsumenter försöker visa vad vi tycker är okej och inte okej genom vad vi köper 🙂 cruelty free!! 🙂

  Reply
 • Hej! Ett mycket intressant ämne tycker jag. Jag försöker så gott jag kan att använda produkter som är naturliga och inte testade på djur.
  En fundering som dök upp när jag läste ditt inlägg är att på i princip alla produkter jag använder så finns det en märkning om att produkten ej är testad på djur. Hur kommer det sig att L’oreal inte har en sån märkning om det nu inte testas på djur?
  Sen minns jag en reklam som L’oreal hade för några år sen för en mascara, där det var med en vit tigerunge (eller om det var något annat slags kattdjur, minns inte helt) i koppel och det tyckte jag var lite konstigt för det hade inget med mascaran att göra. Det tyckte jag kändes väldigt konstigt, framförallt med kopplet, och efter det har jag slutat med L’oreal…

  Tack för en bra blogg! Kram

  Reply
 • Fast hur går det ens ihop? Dom djurtestar ju helt klart iom att dom säljer sina produkter i Kina, där man måste djurtesta. Och vad jag fattat det som så efter lagen 2013 får man inte lansera nya produkter inom EU som testas på djur, (för jag menar alla märken finns ju kvar, med samma produkter som tidigare testats på djur), men produkterna som Loreal säljer i Kina är testade på djur? Då är det ju fortfarande ett företag som testar på djur, även om inte produkterna säljs här. Pengarna som jag isåfall skulle lägga på tex. en mascara från Loreal går ju fortfarande till samma företag som utför tester på djur, och det skulle jag aldrig i livet vilja bidra till.

  Reply
 • Hej Linda.

  Vad änvänder du för nagellacksborttagningsmedel när du har gelenaglar? Lossnar din gelé också när du tar bort nagellack?

  Kram

  Reply
 • fast… det är ju fortfarande djurförsök, så jag förstår inte riktigt poängen tyvärr även om jag förstår att de själva “””inte””” gör det, det är fortfarande ett smutsigt märke med sämst värderingar som jag personligen inte tänker lägga pengar på. Precis lika smutsiga som Lime Crime(ljuger för kunder, ompackade produkter som de inte ens vet vad de innehåller och massa mer) och Revlon(vd:n har ett flertal gånger uttryckt sig illa om mörkhyade), rena ramma skit märken som ljuger en upp i ansiktet. Vill inte verka otrevlig, med tror du verkligen att de skulle berätta att de EGENTLIGEN djurtestar för en av Sveriges största bloggar? Hemskt ledsen, men köper det inte alls

  Reply
 • Grejen är den.. att ja, år 2013 blev det förbjudet att testa på djur i EU. MEN, det finns fortfarande undantag där det inte har utvecklats någon alternativ metod för att helt kunna avsluta testandet på djur. Hur ställer sig företag till detta?

  Att ett företag pekar på EU-direktivet för att påvisa att de inte längre testar på djur, ja.. det företaget tror jag inte på (typ som blondinbella gjorde med LCC). ECVAM är ett EU organ som utvecklar alternativa metoder, tror att man kan läsa mer där. En snabb sökning på deras hemsida gav mig detta citatet från ett pressmeddelande “despite this commitment and progress in research finding alternative methods for testing these remaining complex endpoints will not be possible by the 2013 deadline”.

  Reply
 • Shit vad du är bra Linda!

  Reply
 • Jag håller helt med alla som skrivit före mig så jag behöver inte skriva det igen. Något jag däremot blir lite nyfiken på är hur du nu ser på L’oreal? Efter alla kommentarer. Smink är ditt jobb och det har jag full förståelse över men du använder väldigt mycket smink som kommer från märken som djurtestar . Hur ser du på hela saken med djurtesting?

  Tack för er bra blogg Linda!

  Reply
 • Loreal säljer fortfarande i Kina, vilket är deras högst egna val, alltså utförs djurtester indirekt av Loreal. Alltså, de påstår att de inte kan rå för dessa tester i Kina, men jo det kan de, genom att inte sälja sina produkter dit! Deras svar på dina frågor Linda, är ju bara löjliga. Fakta är att Loreal inte bryr sig ett dugg om djur. Tråkigt att du väljer att stödja detta företag. Verkligen.

  Reply
 • Hållet helt med Josya!(och övriga) Att ha PR-tvättade texter är inte detsamma som att faktiskt leva upp till krav från oberoende organisationer, som PETA och Leaping Bunny. Hade de backat från kinesiska marknaden av etiska skäl, som andra varumärken gjort(!), hade de ju t.om kunnat slänga in fina ord om sitt engagemang och att de utövar ett faktiskt inflytande på att sätta stopp för djurtest. Men det gör de inte. Punkt. Ingen smutskastning. Fakta.

  Undrar också hur det ser ut m animaluska ingredienser i deras produkter, har du frågat om det?

  Näe, veganskt och icke-djurtestat för mig.

  Reply
 • Det handlar inte bara om att Loreal fortfarande testar på djur i Kina. Utan det finns fortfarande många hål i denna EU lag. Det största är att man fortfarande testar de kemiska ingredienserna på djur vilket är helt lagligt. Kosmetiska ingredienser får inte testas på djur, men alla nya kemikalier som kommer hela tiden i smink är fortfarande djurtestad och får vara det. Så var därför försiktiga när ett företag själva benämner sig som “cruelty-free” för sällan är de faktiskt det.

  Reply
 • Om ni läser texten en gång till lite tydligare, så kan ni se att Kina testar ALLA kosmetiska produkter innan dom kommer ut på den kinesiska marknaden. Detta gäller alltså inte specifikt l’oréal, utan alla märken och produkter som säljs på den kinesiska marknaden.

  Reply
 • Men L’Oréal väljer fortfarande att sälja produkter i Kina. De värderar alltså pengar framför allt sorts moral och etik. Vidrigt, oavsett om det är L’Oréal, Estée Lauder eller Maybelline som gör det.

  Reply
 • En kan inte göra allt men alla kan göra något. Våra egna tandläkarhögskolor gör också djurförsök…vad jag menar e att liv är ett liv oavsett djurart och alla djur har känslor som oss…människan är ett girigt djur på pengar, som i slutändan kommer synnas o kosta oss dyrt….Vi ska vara så smarta i så mycket men folk o giriga företag hade tjänat så mycket mer att ha noll tolerans med djurförsök oavsett vad för syfte….Men Asien överlag har oehört grymma metoder ang djurförsök…ja även andra länder så man borde tänka om Sverige.

  Reply
 • Lite roligt att du inte har svarat på en enda kommentar som säger emot dig/Loreal…

  Reply
 • Det är just för att jag är för okunnig inom ämnet tyvärr, jag vill helt inte gå in i diskussioner där jag inte är tillräckligt påläst.

  Reply
 • VARFÖR skriver du då denna typ av i lägg? Loreal säljer i Kina, om dom djurtestar själv eller indirekt betalar för att någon annan ska göra det spelar väl mindre roll? Så himla tråkigt att du hjälper till att dölja det faktum att Loreal INTE är ett cruelty free företag, när folk äntligen börjat få upp ögonen för vilket onödigt lidande vissa företag utsätter djur för.

  Reply
 • Hur kan du gå in i ett samarbete med ett företag utan att vara ordentligt påläst?

  Reply
 • Angående The Body Shop så säljer dom inte några produkter i Kina, kan vara bra att veta! Samt att det var The Body Shop som såg till att det blev förbjudet med att sälja djurtestade produkter inom EU.

  L’oreal är hycklare så det skriker om det, tror allt att dom är godhjärtade innerst inne, men säljer man till Kina så låter man pengarna styra intresset. Hoppas så himla mycket att The Body Shop någon dag slits från L’oreal.

  Reply
 • Håller med ovanstående kommentarer om att L’Oreal ju har ett ansvar och att det är deras egna giriga val att sälja på den kinesiska marknaden. De kan välja att inte sälja där som många andra märken gjort.

  Om du inte är så insatt i hur det fungerar kanske du inte ska skriva ett helt inlägg enbart baserat på L’Oreals inövade svar. Gör om, gör rätt och ta ansvar.

  Reply
 • Lóreal väljer ju själva att sälja i Kina där de testar på djur. Kommer därför aldrig köpa nåt från Lóreal eller från några märken som de äger.

  Reply
 • Hej Frida!

  Jag förstår dig, jag är en fruktansvärd stor djurvän men t.e.x MAC och Loreal säljer sitt smink i Kina ja men dom som bor i Kina tästar på djur innan dom säljs det vet jag att dom gör men det är bara för dom i Kona tycker att sminket är “bättre” då

  Reply
 • Men hur många sminkmärken säljer inte till Kina? Alla som säljs dit blir testade på samma sätt. Men ingen av dom har egna djurtester..
  och vilket märke vill inte sälja till 1,7 miljarder?

  Hur långt ska man gå då?
  Har ni kollat vad allt innehåll i allt smink kommer ifrån och hur de bolagen är djur eller miljövänliga?
  Kanske ni alla slutar att sminka er…

  Den narturligt sköna/
  LeXaN

  Reply
 • Innebär detta att vilket märke man än köper inom Europa är ok? Alltså inte testat på djur?

  Reply
 • Kolla in hemsidan http://logicalharmony.net för att se märken som är okej och inte okej! 🙂

  Reply
 • Loreal testar inte sina produkter på djur men dem säljer sina produkter på kinesiska marknaden och för att få sälja sina produkter där så måste dem först testas på djur. Så Loreal testar inte sina produkter men dem låter kina göra de och struntar i djuren för att få pengar.

  Reply
 • Är så glad att jag läste igenom kommentarerna! Linda – hittade detta inlägg när jag sökte på Google, och efter ditt inlägg kände jag ” jaa gud vad bra, då kan jag äntligen handla Loreal”. Men eftersom jag vet att jag är lättövertalad ville jag höra en mer kritisk källa innan jag bestämde mig för vad jag vill tro på. Och kommentarerna är väldigt kraftfulla- de argumenten kan du aldrig komma runt även om du läser på mer. Jag jämförde med mååångs andra källor också. Men du höll på att övertyga mig, tänk alla dem som köper det du skriver direkt. Du måste ju inse vilken makt du har? Du har ett mycket större samhällsansvar när du har så stort inflytande och tydligen ska du vara en av Sveriges största bloggar… Denna erfarenhet gör att ditt namn kommer sätta igång alla varningsklockor framöver. Din trovärdighet sjönk precis med 100%. Det är ett svårt tillstånd att bota!

  Reply
 • Jag inser absolut min makt i det hela, jag har bara framfört loreals ord, och tycker inte djurtester är rätt på några sätt. Dock tycker jag att det är bra att ett så stort företag som Loreal (Och även MAC) går in och försöker aktivt jobba för att få bort djurtesterna helt och hållet i Kina, och få dem att jobba med en syntetiskt framtagen hud istället. Att ta bort Loreal från marknaden kommer inte göra så att kina slutar djurtesta, och i det fallet kan jag tycka att det är bra att de går in och tar kampen för att faktiskt motverka djurtesterna. Det är en bra början, och vem vet, det kanske är pga loreal som djurtesterna en dag försvinner?

  Reply
 • Eller varför inte göra så som dom flesta andra företag redan gjort, säga nej/stoppa sin försäljning i Kina, sätta ner foten och visa att djurförsök inte är ok? Istället så bidrar Loreal med hundratusentals kr till just djurförsök! Tror det kommer sätta press på både Kina och befolkningen om dom helt plötsligt skulle sluta sälja i Kina, dessutom tror jag då fler och fler företag kommer göra likadant (förhoppningsvis) i och med att Loreal är såpass stora. Jag tror aldrig Kina kommer sluta med djurförsök deras syn på djur är ju fruktansvärd. Jag rekommenderar dig att titta på dokumentären earthlings, därefter kan du se om ditt synsätt fortfarande är likadant och om du tycker det är så himla bra att Loreal ger enormt stora pengar till att plåga djur. Man kan faktiskt arbeta för att förändra den kinesiska marknaden på annat sätt men synd Loreal inte inser det utan dom bara tänker på pengar, pengar, pengar… Som om dom inte skulle tjäna tillräckligt med pengar på att bara sälja i EU och USA t.ex. Tycker även Loreal är riktigt fula att dom smått försöker dölja att deras produkter inte testas på djur, nej dom testar inte i EU=förbjudet men dom säljer ju i Kina=måste testas på djur. Therese Lindgren tog ju upp detta på sin youtubekanal efter att ha varit i kontakt med Loreal och deras förhållning till djurförsök och hon insåg iallafall hur oetiska Loreal är. Var ett gott föredöme och stå upp för djurens rätt till ett värdigt liv där djur inte ska behöva lida, bojkotta dessa oetiska företag!

  Reply
 • Linda det finns inga som helst ursäkter för att Loreal eller något annat märke säljer sina produkter i Kina och därmed stödjer djurtester. Jag blir så upprörd att man ens kan försvara det. Även om dem som du säger jobbar aktivt med att få bort djurtester så rimmar det dåligt med att dem faktiskt stödjer det i nu läget.
  Det är extrem dubbel moral, och absolut inte ok för ett så stort och etablerat företag! Nej, att ta bort Loreal från kinesiska marknaden kommer inte göra så att djurtesterna slutar där. Men då är det iaf ett till märke som gör ett aktivt val att inte stödja det. Vilket är en positiv och ett steg åt rätt riktning. Därmed kan dem ställa krav på Kina utifrån det.
  Linda jag tycker du är grym och jag älskar din blogg och dina youtube klipp. Så jag hoppas verkligen att du har fått dig en tankeställare när du läst dessa kommentarer, innan du försvarar eller samarbetar med ett sånt här företag igen, även om det är ett bra samarbete i business syfte. För ni bloggare och youtubers har ett ansvar eftersom ni når ut till så många. Det måste jobbas mer för att lyfta fram företag som inte djurtestar och inspirera andra företag att göra det samma. Tillsammans kan man göra en förändring.

  Reply
 • Måste bara fråga om du bär päls? Har för mig att jag sett dig göra det någon gång? Det är ju lika illa som att förmedla frågor om ett företag som väljer att sälja till Kina som djurtester, om dom är så engagerade så skulle dom isf kunna sluta att sälja till dom, tills dom går med på att testa på dom där “fejkhudarna”? Har ni sett earthlings? Ögonöppnare för alla, vi måste bli mer medvetna om vad vad som händer med världens djur. Våga ifrågasätta mera!

  Reply
 • Med andra ord. Inget hindrar de från att låta de kinesiska myndigheterna testa sina produkter innan de släpper ut de på de övriga världsmarknaden.

  Reply
 • Maria Åkerbergs produkter är väl värda att kolla upp, närproducerat och veganskt 🙂 Check it out 🙂

  Reply
 • Hej!
  Blir riktigt förbannad när jag läser sånt här skit. Har du ens pratat med Loreal? Du borde kolla på Theres Lindgren som har pratat med Loreal och dom testar sina produkter på djur i Kina eftersom man inte får sälja otestade produkter i just Kina. Loreal vill inte bojkotta Kina för dom tjänar för mycket pengar på att sälja i Kina. Har även cirkulerat många bilder och filmer på hur deras testdjur ser ut och jag ska säga dig att det är verkligen ingen vacker syn. Det dom djuren får gå igenom är fruktansvärt ? Så ja jag blir fruktansvärt arg av sånna här dåligt insatta inlägg om Loreal ? Dags för människor att öppna ögonen och se hur dåligt människa behandlar djur över huvud taget.

  Reply