Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

15:01 | September 28, 2015

Frågor och svar kring mitt blåa hår

blahar

Jag har fått jättemycket frågor vad jag använde när jag gjorde håret blått, så jag tänkte svara på lite av de frågorna nu.

Den blå färgen är Manic Panics After Midnight. Som är en toning som sitter 8-10 tvättar (dock så beror detta helt på hur poröst ditt hår är. Kan säga som såhär att den blå färgen INTE kommer gå ur mitt hår pga att det är väldigt slitet.)
Alla manic panics toningar är vegana.
Jag blandade After midnight med Grazettes Anthtazite-färginpackning för att jag ville ha en lite mer dämpad ton på håret.
Allt eftersom jag tvättat håret har jag lagt i mer grått och håret har nu börjat få den ton jag är ute efter.

Och eftersom min hårbotten var mörkare och varmare i tonen från början släpper det igenom värme så att det blir aningens grönt i botten. Därför använder jag Maria Nilas svarta Color refresh (som också är helt vegan) i botten och kammar ut så att det fadar in i det blå. Den blå färgen har även släppt mer i botten, så jag kommer nog lägga mer blått där också snart för att få samma ton på hela håret.
Hade även i lite utav Revlons bruna färgbomb för att mörka ner håret lite när jag tonade första gången. Men har inte använt den mer sedan dess.

Jag VISSTE om att detta skulle bli ett jäkla projekt, och att underhålla denna färgen är inte helt lätt.  Det krävs tid och tålamod! Dock inte på längderna, där sitter färgen nämligen som berg. Det är just min mörkare botten jag får jobba med!
Dock så blev håret förvånansvärt jämt i tonen och till och med frisörer är imponerade hur jag lyckades med det här själv. haha (Sanningen är att jag hade en frisörtid dagen efter jag gjorde håret OM ifall att jag skulle fucka upp det)

-Manic panic finns att köpa på Shock, Maria Nilas color refresh finns bla. på Bangerhead, Eleven och Lyko. Grazettes färg mask finns också på lite olika webbshopar.

blahar1blahar2

/I have got so many questions about what I used when I dyed my hair blue, so I’m answering some of the questions now 🙂

The blue color is Manic Panic After Midnight. Which is a toner that washes out after 8-10 washes (This depends on how damaged your hair is. I can say that like the blue color will NOT wash out of my hair because it is very damaged.)
All manic panics toners are Vegan
I mixed After midnight with Grazettes Anthtacite tone on tone color mask because I wanted a little more grey/blue tone to the hair.

And since my roots was darker and warmer from the beginning they becomes a little bit green. Therefore, I’m using the Maria Nila color refresh in black (which is also completely vegan) in the roots so that it fades into the blue.  I will probably add more blue to the roots  soon to get the same tone all over my hair.
I even used Revlon color bomb in brown to darken  the hair a little bit the first time I dyed it. But has not used it more scince then.

I knew that this was going to be a hell of a project, and to maintain this color is not easy. It takes time and patience! 


2 kommentarer2 kommentarer om “Frågor och svar kring mitt blåa hår”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Manic Panic är kickass!! Grymt kul att använda om man vill ecperimentera – med tanke på att det inte är permanent. Jag tröttnade på min rosa färg i topparna och körde flera shamponeringar under samma dusch och avslutade givetvis med hårinpackning och balsam, och vips var nästan all färg borta 🙂 Stort plus att färgerna är vegana och att de finns i regnbågens alla färger också 😀 Ooooch, ditt hår är sååå snyggt Linda!!

  MIN KOMMA UT-HISTORIA & NYA MODELLBILDER 😀 -> http://emellebeautysweden.blogg.se/

  Reply
 • Hello! Sending love from the US. I am obsessed with your hair color and had two questions, are there any alternatives to the Gazettes of Sweden product that I could purchase in the US? and, if my hair is a medium blonde right now, would the color still come out the same?!

  You are so inspiring <3
  xx

  Reply