Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

19:01 | October 31, 2015

PERIORAL DERMATIT | PROGNOS

pd2

Hej hopp!
Nu har jag kört med Antibiotikakräm och Rosazol i fyra dagar på min PD, och det känns väldigt mycket bättre, ni fick ju se utslagen samma dag som jag fick kräm mot det, och efter det hade det hunnit sprida sig en del runt munnen med små blåsor och var ganska rött mest hela tiden.
När jag vaknade i morse så blev jag positivt överraskad hur mycket av det röda lagt sig, och blåsorna fanns knappt kvar alls. Var bara väldigt väldigt torr och “eksemig”
På bilden har har jag precis smörjt med kräm igen, därav att det ser lite rött och glansigt ut.

Så det verkar faktiskt som att det kommer lösa sig med enbart kräm för min del!
Och det verkar onekligen som att detta är en hudsjukdom som ter sig otroligt olika på alla vad jag läst från era kommentarer.
utöver krämerna har jag inte smörjt något annat på det, jag har inte tvättat med min vanliga rengöring eller någonting. Hoppas verkligen att det går åt rätt håll nu.

/Hey 
I’ve been using antibiotic cream and Rosazol for four days on my PD, and it feels a lot better, the pictures you saw the other day was the same day I got the cream for it, and after that it first spread a bit around my mouth with small blisters and it was very red all the time.
When I woke up this morning, I was pleasantly surprised how almost all the red have subsided, and the blisters were hardly there at all. Was just very dry.
In the picture I have just lubricated with cream again, that’s why it looks a bit red and shiny.

So it does appear that it will disappear with only cream for me! And it certainly seems that this is a skin disease that seems incredibly different from person to person!
iIn addition to the creams I got, I have not lubricated anything on it, I have not washed with cleansing gel or anything. Sooo glad it seems to go down !

 


18 kommentarer18 kommentarer om “PERIORAL DERMATIT | PROGNOS”

  Skönt! Mitt är också mycket bättre sedan jag slutade att ha på olja eller mjukgörande flera gånger per dag! Har på rozac morgon o kväll o lite mjukgörande på eftermiddagen bara.
  Det var skönt att veta att jag inte är ensam om problemet eftersom jag inte hört något om det tidigare. Tack för att du tog upp ämnet!

  Reply

  Hej!
  Vill tacka för en superbra och inspirerande blogg. Jag uppskattar verkligen att du är så öppen med dina hudproblem. Har själv haft PD sen jag var 11 år (är nu 21). Det enda jag kan komma på som utlöste det är stress eller puberteten då jag inte börjat med smink när jag fick det eller använt cortison.. Mitt sitter främst kring näsvingarna. Men det sprider sig till mun och haka (samt kliar och flagnar!) när det är som värst. Jag gick i flera år runt och mådde dåligt över det utan att veta vad det var. Fick höra att det var “stressutslag” av läkare när jag var 15. Googlade mig fram till diagnosen för något år sedan och nu är min PD mycket bättre! Slutade med starka produkter och använder bara mineralpuder och concealer när jag sminkar mig. Jag har sen några år tillbaka nästan bara smörjt ansiktet med aloe vera gel och liiite liite aquaphor och det hjälper verkligen. Jag använder fortfarande ansiktspeeling men aldrig på området med PD. Funderar nu på att ge Rosazol en chans och se om jag kan få bort det helt! 🙂 Uppdatera gärna hur behandlingen går och hoppas att du får bukt med PD:n. Kram!

  Reply

  Jag hade perioral dermatit för ett år sedan. Fick det av att jag hade smörjt in huden med kortisonkräm under en längre tid då det var det som läkaren ordinerade. Så ville bara säga, håll dig borta från allt som har me kortison att göra så försvinner allt tillslut 🙂

  Reply

  Tack vare ditt inlägg förstod jag vad det var för jobbig åkomma jag fått i ansiktet, så tack! 🙂

  Reply

  Hi Linda,
  I am big fan of you, wish you at first much luck and all the best.
  I have probz with PD all the time, since a few years. Now I have it too, but I am pregnant , I cannot use nothing medical. I hope it will be better soon, because I look like and I feel like a monster.

  Wish you all the best, Mat from SK

  Reply

  Ser ju ut som om krämen gett ett riktigt bra resultat snabbt, vilken tur och jag håller tummarna att det håller i sej

  Reply

  Vad heter antibiotikakrämen? Är det rosazol du refererar till då eller använder du två salvor?? Vore tacksam för svar så jag kan prata med min läkare. Har snart testat allt utan resultat..

  Reply

  Hej Linda,

  Vad skönt att det är bättre! Är det Duac du använder? Den hjälpte mig medan jag använde den men så fort jag slutade kom det tillbaka igen dock i mindre utsträckning men ändå. Håller tummarna att den krämen du har funkar bättre och att ditt försvinner helt permanent. All antibiotika (både tabletter och kräm) tunnar ut huden och gör den mer skör, så använd så kort tid som möjligt. Kram!

  Reply

  Hej Linda,

  Jag har den senaste månaden haft besvär av torrfläckar och eksemliknande plitor i ansiktet, runt hakan och munnen.
  Ska boka tid för att kolla upp detta imorgon, men kan en gammal foundation ha någon biverkan tror du? Hur länge håller en flytande foundation ungefär, jag använder Cliniques Even better.

  Tack på förhand och tusen tack för en bra blogg!

  Reply

  Hejsan!
  Kika vad det är för något, och hoppas att det bara är lite plitor, men en foundation håller ungefär 6-12 månader.
  Kram

  Reply

  Gud vilken lättnad för dig att det gav med sig så snabbt! Ser jättebra ut nu, syns knappt inte alls! Undrar, liksom ovanstående, vilken antibiotikakräm du använt? Eller är det Rosazol du hänvisar till? Vore kul för oss med samma problem att få veta vad som funkade för dig 🙂

  Reply

  Hej! Jag har också PD och fick det första gången typ förra hösten. Jag har inte fått diagnosen från en läkare men egen research har gjort att jag vet att det är det jag har. Min blossar upp på hösten och vintern och våren, men syns knappt under sommaren. Men i våras så köpte jag Lumenes Ultra sensitive Moisturizing and calming Day Cream, och den har verkligen förändrat min hud till det bättre! Nu syns det knappt att jag har det. För ett år sedan så var min hud konstant ojämn runt munnen (fick till och med ibland små blåsor på pannan) dem blev aldrig stora men det var många små och jag mådde rätt så dåligt av det. Men Lumenes kräm har verkligen hjälp så otroligt mycket, det har knappt blossat upp i höst igen, skillnaden är som dag och natt. 🙂 så om nån vill prova en bra kräm så använd Lumenes Ultra Sensitive Moisturizing and Calming Day Cream! Jag använder den som nattkräm och som dagkräm.

  Reply

  Hej! 🙂 Jag undrar också, liksom ovanstående vilken antibiotikakrämen som du refererar till är?? Uppfattar det som att du använder både en sådan OCH rosazol (som ju även denna innehåller antibiotikum)? Tacksam för svar!!!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här