Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

19:01 | November 30, 2015

ULTRA HD FOUNDATION VS. BORN THIS WAY FOUNDATION

toofacedmufe

Jag har fått massa frågor om vilken foundation som är bäst utav Born this way från Too faced, och Ultra HD foundation från Make up forever. Så jag tänkte prata lite om dessa, utifrån mina egna erfarenheter!

När det gäller foundations så är alla olika, alla foundations passar inte alla. Om den är bra på mig betyder det inte att den beter sig likadant på din hud.

vad gäller dessa två så tycker jag att båda är suuuperbra! De har ungefär samma täckgrad, men born this way täcker snäppet mer.

Jag har ju blandhy, dvs att jag är både torr och fet i hyn lite beroende på.
Har jag torra partier i ansiktet föredrar jag att använda Ultra HD, då jag upplever att Born this way kakar sig på torra partier, och det är inget snyggt.
Men är hyn fri från torra partier så tycker jag att Born this way är enklare att jobba med då den täcker alla flaws på en gång utan att vara svårjobbad.
Har jag en torrare hud använder jag alltså Ultra HD, och en mer normal/fet hud så använder jag Born this way. Jag upplever också att jag får något mer lyster av Ultra HD, och en lite mattare hy av Born This way.
MEN skulle jag göra ett blindtest skulle jag förmodligen inte se nån skillnad alls på finishen! haha

Så jag kan inte säga vilken av dessa som är bäst. Det är helt beroende på hur din hud beter sig. Det bästa är att be om ett prov, eller att be att få prova ut i butik och gå runt med foundationen en dag på stan och känna efter!

Båda två är oljefria.
Ultra HD finns i 40 nyanser, Born this way i 18 nyanser.
Ultra HD ligger på 385:- och Born This way 350:-
Båda finns på Sephora.

Dela gärna era tankar och upplevelser, som sagt, detta är bara mina erfarenheter.

/I have received many questions about wich foundation is the best of Born This Way from Too Faced, and Ultra HD Foundation from Make up forever. So I wanted to talk a little bit about them, based on my own experiences!

First, all foundations does not fit all. If it is good on me does not mean that it behaves the same on your skin.

Regarding these two, I love both of them! They have approximately the same coverage, but Born This Way covers a liiiiiittle bit more.

I have combination skin, I am both dry and oily.
When I have dry patches, I prefer to use the Ultra HD because I feel that the Born This Way gets cakey and flaky on dry areas.
When my skin is more normal/oily I prefer Born This Way! it’s easier to work with as it covers all the flaws at once.

To sum it all up: If I have a dry patches, I use ie Ultra HD, and a more normal / oily skin I use the Born This Way. I also feel that I get a little bit more of a glow with the Ultra HD, and a little more matte complexion from Born This Way.
BUT, If I did a blind test, I probably would not see any difference at all! haha

Both are oil-free.
Ultra HD is available in 40 shades, Born This Way in 18 shades.
Both are available at Sephora.

Please share your thoughts and experiences, as I said, this is just based on my own experience.


23 kommentarer23 kommentarer om “ULTRA HD FOUNDATION VS. BORN THIS WAY FOUNDATION”

  Har du testat Nyx HD foundation? När jag köpte den fick jag ett HELT annat självförtroende och kan nu gå ut utan att ha ångest och titta mig i spegeln hela tiden av rädsla att jag måste bättra på (har rätt risig hy). Fick också tips om real techniques borstar och det hjälpte mycket också. Men jag undrar om inte make up forevers foundation ändå kanske är bättre..? Dock dyr tycker jag som är ganska pank. Nyxfoundationen är också jäkligt odryg vilket är tråkigt :/ Tycker du att MUF-foundationen är bra för hyn eller tar den stryk om man använder varje dag?

  Reply

  hej! ja jag har provat men fick den i helt fel färg så jag har inte använt den något mer efter det.
  Jag upplever inte att jag får dålig hy av MUFE.. sålänge man inte sover med den och är noga med rengöring så borde det funka 🙂 Men alla upplever ju olika

  Reply

  Funkar det att köra hudvård som innehåller olja (tror REN gör det som väl du använder?) under en vattenbaserad foundation?

  Reply

  Just för tillfället har jag bara ekologisk olja och smörjer in mig med, men vattenbaserad foundation funkar utmärkt ändå!

  Reply

  I prefer Born This Way over Make Up Forever!!! I use the “Porcelain” one and I feel like it has a yellow-ish colour that helps cover blemishes without needing a lot of concealer In my experience is the best foundation I’ve tried

  P.S: I’ve pretty dry skin but it works perfect on me!

  Reply

  Köpte Born this way förra veckan o jag äääälskar den! Superbra. Har haft HD men va inte så imponerad tyvärr 🙁

  Reply

  Så fort min foundation från Yves Rocher är slut ska jag köpa Born this Way. Velat ha den så himla länge och när du skrev så fina saker om den blev jag såld 😀

  Köpte även den stora Too Faced boxen som du fått hem. Eller det är min julklapp från sambon 😉

  Reply

  Do you use powder on the born this way foundation? I heard that it looks bad when you put powder on it. Love your blog ;))

  Reply

  Skulle vara bra att fö tips på vars man kan införskaffa dessa om man INTE bor kring Stockholms trakten eller för den delen i en eller nära en stad. De finns faktiskt dom som bor kvar i inlandstrakterna uppe i norr!

  Reply

  Sephora har ensamrätt på vissa märken i Sverige. Jag tycker det är sådär kul, med tanke på hur löjligt få affärer de har. Men det jag egentligen vill ha sagt i den här kommentaren är att du kanske ska chilla lite, kanske ta reda på lite fakta, och inte bara förutsätta att du blir illa behandlad för att du bor långt från en stad.

  Reply

  Linda! ifall du inte redan har testat giorgio Armani luminous silk än så måste du bara köpa den! Du kommer älska den! Ville bara säga det! Tack för bästa bloggen!
  Kram

  Reply

  Har också haft båda men jag råkade tyvärr ta en ljusare foundation när det gällde make up forward men kände att den inte täckte alls även fast jag hade ett bättre puder så blev det så oerhört kagigt i ansiktet. Så för två dagar sen gick jag och köpte born this way och kan bara säga wooow kommer absolut inte byta ut min foundation mer mot den. Älskar den!! Men har du något bra tips på ett bra puder som kanske passar mer till denna foundation? Kram

  Reply

  Hej Linda! Jag älskar att kolla in dina sminkningar och du inspirerar otroligt mycket när jag själv ska sminka mig osv. Jag undrar om du skulle kunna hjälpa mig och tipsa om hur jag ska välja färg på anastasia dipbrow pomade? Jag ska färga håret nu i mörkt och lila (ombre färgning). Jag har tyvärr noppat sönder mina ögonbryn och de är lite glesa så jag får fylla i brynen där jag inte har hår för att få den formen jag vill ha. Mina egna hårstrån är mörka bruna och jag är blek i hyn. Vad skulle du tipsa om för färg/färger? Vilken använder du till dina bryn? Tack för hjälpen i förhand! /Fia

  Reply

  Jag är så nyfiken på Diors Airflash foundation, har du testat den? 🙂

  Reply

  Hej Linda! Jag vill verkligen testa born this way men jag har absolut ingen aning om vilken nyans som hade passat mig; har du något tips eller trix som man bör tänka på om man vill beställa foundation online? Bor även en bit i från dom stora städerna i Sverige, så har inte tillgång till att testa dom ifall någon butik i Stockholm eller Göteborg har dom. Mvh

  Reply

  Jag undrar också detta! Har så mycket kli i fingrarna att jag snart mååste köpa hem HD fonduationen. Kan du typ skriva vad du har för färger i andra fonduations och sedan vilken du använder i HD? Så man typ kan försöka jämföra, ex bareMinerales, Isadora, Loreal osv..?

  Reply

  Jag var ute efter att hitta en jämförelse mellan dessa två! Jag kommer förmodligen att välja Born this way, eftersom jag älskar vissa många produkter från Too Faced. Tyvärr att Sephora har inte online butik i Sverige..och det är dyrare än i andra länder 🙁 Born this way kostar ca 250kr i Sephora i Polen

  Reply

  Hej Linda! Vilken färg har du i Born This Way? Har noterat att jag brukar använda samma färg som dig i foundation och har tänkt be en kompis köpa Born This Way åt mig och skicka (bor långt ifrån alla Sephora-butiker).

  Reply

  Hej! just nu vet jag inte riktigt, jag hade warm nude för ett tag sedan, men nu är den lite mörk..

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här