Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

16:01 | February 21, 2016

LINDA TESTAR | MSM-PULVER

msm

Hej på er!
När jag skrev om att jag hade reumatismbesvär nu sist så var det många av er som rekommenderade MSM, så jag var tvungen att googla det, och det verkade ju vara superbra, och inte bara för leder, utan även för brosk, skelett, hår, hud och naglar, plus att folk verkar bli väldigt pigga överlag av det.

Så jag stack till Life och köpte mig en burk.
Första veckan ska man bara ta ett knappt kryddmått om dagen och blanda i vatten eller juice, (det smakar lite skumt, så jag rekommenderar juice), sen trappa upp långsamt, annars kan man tydligen bli knas i magen.
Tydligen kan man också få ganska dålig hud första perioden då pulvret “detoxar” kroppen.

Vad är MSM?
Från bodystore.se
“MSM är en förkortning av metylsulfonylmetan, en organisk svavelförening som förekommer naturligt i kroppen. MSM finns också i många råa och färska livsmedel. Svavel är en viktig del i kroppen och är bland annat en beståndsdel i kollagen som bygger upp brosk, bindväv, skelett, senor, hud, hår och naglar. “

Jag är jättespänd på att se vad detta ger för resultat, OM det nu gör det.

MSM finns både i kapselform och pulver, men jag köpte pulver då det kändes lättare.
pris: Just den här kostar 159:- och lär hålla i en evighet om man bara ska ta så lite som man gör.

Berätta gärna om era erfarenheter om ni provat!

/Hello!
When I wrote that I had rheumatism there were many of you who recommended MSM, so I had to google it, and it seemed to be a really great thing, and not just to joints, but also for cartilage, hair, skin and nails

So I bought a jar.
The first week you should only take less than a milliliter each day and mix in water or juice (it tastes a little weird, ​​so I recommend fruit juice), then step up slowly, otherwise your stomach may get little upset.
Apparently you can also get pretty bad skin the first period when the powder “detoxes” the body.

What is MSM?
From bodystore.se
“MSM is an abbreviation of methylsulfonylmethane,  organic sulfur compound which occurs naturally in the body. MSM is found in many raw and fresh foods. Sulfur is an important part in the body and include a constituent of collagen build cartilage, connective tissue, bone , tendons, skin, hair and nails. “

I’m really excited to see what this does to me, if it does anything at all.

MSM is available in both capsule and powder form, but I bought the powder ’cause it felt easier.

Tell me about your experience if you have tried!


14 kommentarer14 kommentarer om “LINDA TESTAR | MSM-PULVER”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • I have been using MSM for a week now and my skin is freaking out but I’m hoping it calms down soon and I start seeing the results in my skin as well

  Reply
 • Åh vad roligt att du fick med dig det! Störst skillnad blev det för mig i början, men då började jag med två teskedar också haha. Det är ju ogiftigt men jag blev lite knas i magen. Det är dock klockrent för mig med IBS och glutenkänslighet att få igång den. Mina naglar växte som tusan och min hud blev mer levande av någon anledning. Jag märkte också att celluliterna syntes mindre första veckorna. Var dock beredd på huvudvärk första dagarna om du tar högre dos. Ett tips är att lösa lite pulver i hudcreme på eksem eller ömma leder, ärr eller sår. Hoppas det hjälper lite! Kram.

  Reply
 • Du blir tyvärr lurad. Mig veterligen finns det inga större, vetenskapliga studier som stödjer att MSM skulle fungera mot vare sig det ena eller det andra. Men såklart, enligt de som säljer det är det ju rena mirakelkuren mot allt.

  Reply
 • Man kan inte ta patent på ett naturligt förekommande ämne likväl som man inte kan ta patent på apelsin eller rödbetor. Därför kan man inte tjäna särskilt mycket pengar på det eftersom det inte är ett kombinerat kosttillskott, som inte heller utlovar några mirakel. (Att det är ett mirakelmedel är det bara användarna själva som påstår om du läser på lite) Det är förmodlingen av den anledningen som man inte har kunnat (om det nu är så som du säger) bevisa det vetenskapligt. Därför att det vore inte särskilt lönsamt för någon rent ekonomiskt att forska på det. För vem tror du betalar för forskningen? De i vara intresse det ligger att sätta sitt namn på en burk. Samma med mediciner. Läkare i andra delar av världen ger det till personer med ledbesvär och för att läka skador fortare. Men det är klart, Sverige vet ju allt.

  Reply
 • Ett tips är att ta msm tillsammans med C-vitamin då det blir lättare för kroppan att ta upp MSMet då, helhetshälsa har pulverform som man lätt kan blanda ner i juicen tillsammans med MSM 🙂
  Jag själv har äter MSM och det funkar verkligen! (För mig iaf) Har i flera är haft mycket peoblem med inflamerade och onda leder och nu är det som bortblåst.

  Reply
 • Om du inte redan gör det, prova ät glutenfritt! Mina leder blev bättre av det 🙂

  Reply
 • Jag är känslig mot gluten och har inte ätit gluten på tre år 🙂

  Reply
 • Jag äter också msm i perioder (glömmer nämligen bort ibland) dock är mitt från vimital (finns i ridsportsbutiker och på typ ullared) mycket billigare än det för människa men det är exakt samma sak 😀

  Reply
 • Jag körde Cissus och MSM när mitt knä ballade ur pga broskskada och vet inte om det bidrog men nu är det helt bra iaf. Vet inte om det hade så stor inverkan, svårt att säga, men i kombination med träning så funkar knäet helt bra igen. Kommer ju vara lättare för dig att se som bara kör det och har kroniska problem.

  Reply
 • Kul! Jag har ätit MSM sedan flera år tillbaka i olika omgångar, jag tycker dock att man måste gå upp i dos en del för att märka någon skillnad. Stega upp till typ två teskedar och håll dig där någon månad.. Men sedan… SHIT!! Naglarna och håret växer så att det knakar (seriöst, min frisör sa: “Oj vad långhårig du är. Det måste vara ett halvår sedan minst jag klippte dig sist”, när det var typ 6 veckor sedan). Min pollenallergi har försvunnit eller iallafall minskat väldigt drastiskt.

  Självklart kan det vara någon placeboeffekt som bidrar, men jag tror på att det funkar.

  Har också kört på helhetshälsa som du använder, samt den som heter Lignisul, men även från hästaffär som någon skrev om ovan. Har inte märkt någon skillnad på märkena, utan tror att det viktigaste är att man håller ut i någon månad, precis som med vitaminer eller träning eller vad som helst 🙂

  Lycka till, och tack för en grym blogg 🙂
  Kram!

  Reply
 • Kroppen tar bättre upp ämnen om du blandar det med C-vitaminer, t.ex. i brustablett form 🙂

  Reply
 • Ger till hästen och gav till hunden ett tag som verkligen blev pigg. Hästar får i sig msm ex ute i gräset men då somrarna i Sverige är korta blir det ej tillräckligt. Det är ett mkt bra preparat. Du kan kombinera det med glucosamin, grönläppad mussla och/eller nypon för ännu bättre effekt. Back on track har ekologiska nypon till mkt bra pris! Mvh Emma

  Reply
 • Hej Linda och tack för en fin blogg med massa inspiration! Aldrig kommenterat på en blogg förut men känner igen mig i inlägget om msm. Vilket jag tagit, ca 1 krm om dagen i juice eller brus med c-vitamin, sedan december, håller själv på att utvärdera om jag ska fortsätta eller inte. Som de tidigare kommentarerna nämnde behöver man nog öka dosen ganska mkt för att märka någon egentlig skillnad (iaf om man äter o lever bra i övrigt) men då blir magen orolig. Nätet svämmar över av hyllningar till detta medel och tom vården rekommenderade mig att testa, i brist på andra lösningar skulle jag tro, när min hud total flippade ur på mig förra året. (Inte haft några problem med huden eller allergier tidigare). Har inte märkt att man blir varken piggare eller snyggare, men håret har kanske blivit lite tjockare, och kanske boostar det hudens läkning när man tex får sprickor på händerna pga kyla, handtvätt o torr luft. Huden återgår sakta till sitt normala tillstånd vilket såklart är bra :). Men frågan är hur stor del av det som faktiskt beror på msm. Skriv gärna vad du kommer fram till 🙂

  Reply
 • Du borde testa paleo-kost 🙂 Det tror jag absolut kommer hjälpa dig.

  Reply