Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

15:48 | March 2, 2016

IBLAND KRÄKS JAG PÅ SOCIALA MEDIER

oga

Hej på er!
Jag tänker ofta på Sociala medier och hela grejen kring det. Fick nog igår och kände att jag var tvungen att skriva av mig lite. Så varning för långt och eventuellt flummigt inlägg, men jag har så mycket jag vill säga.. och vet inte var jag ska börja riktigt.
Mitt jobb är ju ändå mycket via sociala medier och jag älskar mitt jobb MASSOR, det ska jag inte sticka under stolen med, men det finns vissa sidor av sociala medier jag kräks på.
Hur ställer jag mig sociala medier egentligen?

Det är en skräckblandad förtjusning med sociala medier tycker jag.. att man inte längre kan äta en middag utan att ALLA ska fotografera maten först, och helst ska man också tagga restaurangen man är på för att göra reklam. En sitter mer i sin telefon än lever i nuet och stunden att faktiskt umgås med människor och ha trevligt.
Man lever mer på internet än i verkligheten, man lägger hundra olika filter på sina bilder så att man ser ut att ha ett spädbarns hudstruktur, sen att näsborrarna också försvinner ibland verkar ingen bry sig om… Man använder appar för att se brunare ut, eller för att få en smalare midja.
Hur långt måste det gå innan folk ska förstå att det inte är på riktigt?  Allt handlar om likes och följare.
Folk KÖPER liksom följare för att de ska kunna bli mer attraktiva för kunder. Och så måste man ju se till att bli taggad i bilder med folk som har fler följare också. För det är coolt, och så kan man få fler följare.

Jag vet inte hur många gånger jag fått frågan hur många följare jag har på mina sociala medier.. Jag menar, om nån gillar det man gör bör följarantalet spela mindre roll?
Vore det inte bra om folk vore lite mer genuina istället för så fruktansvärt följarkåta?
För, vad spelar egentligen följarantalet för roll? sålänge det inte är människor som är genuint intresserade utav det du gör?
Jag tar som exempel att jag jättegärna vill göra collabs med diverse folk på youtube/instagram, som kanske inte har så mycket följare, men andra säger till mig att -“det vinner ju du inget på, du har ju fler följare än hen” WTF, jag kanske inspireras jättemycket av denna personen och vill lyfta den, och det ger mig jättemycket tillbaka, jag skiter väl i följarna så länge det gör mig lycklig att få träffa en inspirerande person.. Men jag vet inte, är jag den enda som tänker så? Är jag för snäll? tänker jag för lite business?

Jag väntar bara på att denna bubblan ska spricka och folk förstå att det är en fejkad verklighet många lever i!

Det folk lägger ut på sociala medier är för det mesta bara en förfinad version av ens liv. Dagens barn och ungdomar försöker leva upp till ett helt ouppnåeligt ideal, så det är inte så konsigt att så många går på antideppresiva och mår dåligt om man tror att alla har det så himla bra jämt, med snyggast kropp, finast hem, bästa pojk/flickvännen, dyrast resor.. osv, osv.  Själv så har man finnar, ett extra veck på magen eller lite fettigt hår (som för övrigt ALLA HAR! heja torrschampoo, concealer och höga jeans)
Det är aldrig någon som tar upp problemen längre, jag vet JÄTTEMÅNGA som mår mer eller mindre dåligt psykiskt, men de skulle aldrig prata om det på sociala medier.
Varför tar ingen upp det som är vardag för nästan alla människor?
Jag har lyssnat mycket på Ångestpodden ett tag nu (hett tips btw) där de tar upp mycket både vardagsproblem, sociala medier och annan psykisk ohälsa. Och jag tror att väääääldigt mycket av dagens psykiska ohälsa grundar sig mycket i sociala medier. Folk känner sig misslyckade för att just de kanske inte har råd att resa eller att de inte har en partner som ger en rosor varje dag.

Och på tal om psykisk ohälsa så kan jag ju berätta hur jag känt mig på senaste tiden:  Jag har velat lägga mig i en pöl och gråta varje dag för att jag har för mycket att göra, mitt huvud exploderar, jag är konstant stressad och hinner varken städa, laga mat, umgås med vänner, eller ens med Linus. Jag är lättirriterad, jobbar HELA TIDEN, dag och natt. Och har insett att jag nog måste ha hjälp för att lugna ner mig, och det är inget jag skäms över att berätta, för jag VET att folk  känner likadant som jag,  men ingen vet att jag mår dåligt,  ingen frågar, för jag visar ju inget..  Nää. jag visar bara fint sminkade bilder och kör på. Det är så jävla sjuuukt! Jag är själv där liksom. Jag är själv inne i samma veva.

MEN, det börjar gå för långt, alldeles för långt. Det finns nog fan INGEN som lever ett liv utan problem.
Sedan är det såklart superbra att sociala medier finns! Det hjälper så otroligt många människor med olika saker genom diverse poddar, bloggar, youtube osv. Jag och Linus hade aldrig lyckats renovera hela lägenheten utan youtube tillexempel!
Lagom är bäst i många fall. Men just hela grejen kring perfektion och hur man ska vara på ett speciellt sätt för att passa in i normen. Det är så knäppt. Och jag blir så ledsen ibland. För om man tittar på hur det är nu, hur kommer det vara om tio år?
Hur gör ni med era barn? får de ha instagram och Facebook? Hur håller ni koll? Jag själv skulle vara så jävla nojig om jag vore förälder.

Jag tycker att man alltid ska tänka på vad man lägger upp, och hur andra människor ser på det. Ellen Bergström sa en sjukt bra grej, och det var nåt med att du ska kunna stå framför en klass med 11-12-åringar och berätta VARFÖR du la ut denna bilden, du ska alltså kunna svara på varför du la ut den där bilden där du står med pussmun framför din spegel en lördagkväll och trycker upp tuttarna till hakan. Och är det så att det var för att du tycker att du är sjukt snygg på bilden och vill dela det med folk. Kör hårt! men du måste kunna stå för det. Och berätta att så är fallet. Så sjukt bra tankeställare där!

förlåt om jag svamlar.. Men ibland tycker jag att vi bör lägga ifrån oss våra telefoner en stund, äta maten medan den fortfarande är varm, och prata med varandra istället. Jag tycker sociala medier börjar gå lite för långt faktiskt.. Kan vi inte börja visa upp vilka vi egentligen är istället? har man en skitdag, ska man kunna skriva det utan att folk kallar en för “jävla gnällspik” Eller “hen vill bara ha uppmärksamhet”

Dela gärna era ord

Kärlek i massor<3

/English version is coming soon


95 kommentarer95 kommentarer om “IBLAND KRÄKS JAG PÅ SOCIALA MEDIER”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Halleluja! TACK för ett otroligt bra inlägg, du satte huvudet på spiken! Även fast jag VET att det man ser i sociala medier är en fejkad yta, så smyger det sig in i ens undermedvetande och man påverkas mycket mer än man tror. Har gått med PMS i några dagar nu och känt mig fulast i världen, och då är alla de där bilderna på “perfekta människor med perfekta liv” så jobbiga att se. Gah, dumma hjärna!

  Reply
 • tack snälla du <3

  Reply
 • Word!!

  Jag är över 40, rynkig och levande. Aldrig har jag satt ett filter på en enda bild som jag lägger ut på FB och IG. Även jag väljer bilder med omsorg, absolut, men det är vad det ät på bilden och inte nån retuscherad version av mig och mitt liv.

  Reply
 • Det är helt underbart tycker jag!

  Reply
 • Har följt din blogg ett tag nu och ville bara säga tack för att du delar med dig ! Känns skönt att en offentlig person kan medge sina svagheter och visa att livet inte alltid är instagram perfekt 🙂 behövde läsa detta idag!

  Reply
 • <3

  Reply
 • Jag kände att jag mådde psykiskt bättre efter att ha läst det här inlägget. Även fast det är självklara grejor, att sociala medier är en förfinad version av våra liv, så känns det ändå alltid lika bra när någon påpekar just hur förfinad bilden är. Vi behöver bejaka vår mänsklighet mer och mer, och inte bara när det kommer till skönhetsideal utan hur vi beter oss mot varandra. Tack för att du tar upp ämnet!

  Reply
 • Bra skrivet! Jag har alltid tänkt att du är en sjukt genuin människa, och det är så betryggande att se en sån förebild för mig och andra, våga gå ut med att ibland är livet bara blää! Jag vet precis hur du känner med att ha för mycket att göra, med alldeles för många projekt och att alltid ha dåligt samvete över att man inte hinner med vardagen! Jag hejar på dig!

  Reply
 • Sååååå sant! Håller med dig i vart enda ord. Allt handlar om hur många likes du får, hur många följare du har och hur många filter man lägger på sin bild. Tänk om folk kunde se lite mer på vad som händer i verkligheten 🙂

  Reply
 • Grymt bra!!!! Tack! Här går man också med finnar, fettigt hår och höga jeans! Men så är man snart 30 år och borde ha mer vett men det har man likförbannat inte! Jag har adhd, jobbar i sjukvården och har nyss upptäckt det roliga i smink, men så får man ångest då man är kass vet inte vad som ska vart och vilken pensel man ska ha till vad osv osv… Så följer man dig och blir inspirerad för att du är duktig och cool, sen kommer det här helt underbara nakna inlägget och du blir bara mer amazing!!! TACK!!!!

  Reply
 • Jag är den enda av mina nära och kära som är aktiv på sociala medier. Dom har instagram men dom uppdaterar kanske 1 gång i veckan/månaden.

  Jag har varit aktiv med sociala medier i över 10 år och idag är det mitt jobb. Mina vänner är vana vid att jag både ska fota och filma maten som jag äter men när jag umgås med nära och kära då använder jag inte telefonen. Mitt fokus är på dom.

  Och gällande den perfekta ytan så beror de nog på vem man umgås med. Jag blev nyligen utsatt för ett bedrägeri och har bloggat om händelsen. Hur jag mår, hur jag kände över att göra en polisanmälan och jag tycker det är viktigt att jag tar mitt ansvar och visar både de bra och dåliga sidorna i mitt liv utan att vara privat.

  Reply
 • Tack för detta inlägg det är såååå spot on och innehåller massa funderingar jag själv tänker varje dag. Jag är orolig för dagens unga som får växa upp i en värld med sociala medier. Som inte alltid är så enkelt att hantera och ha perspektiv till och speciellt inte som ung. Jag är otroligt tacksam att jag växte upp då knappt mobiltelefonen fanns. Jag tänker att sociala medier inte ska få påverka mig, men ändå sker det på något undermedvetet sätt. Vi blir ju otroligt sociala men på fel sätt vi glömmer närheten och face to face mötet som är så otroligt viktigt för oss. Här måste vi verkligen tänka till för att vi inte ska må sämre och sämre.

  Reply
 • FYFAN VA BRA SKRIVET!! Jag rös genom hela inlägget! Detta är så sjukt viktigt!

  Reply
 • Känner så igen mig i det du skriver och är säker på att det är flera med oss. Jag kände hur jag levde i en bubbla och såg saker genom ett filter och hela tiden skulle hade den här nyfikenheten på om någon hade skrivit något. En dag kände jag bara att jag fick nog. Lade ner Facebook och candycrusch, Twitter och snapchat, jag ville leva i nuet, lyssna på vad människor sade i verkligheten, höra vindens brus i väntan på bussen, se världen och människor dessa minuter då man väntar på något och vanligtvis tar upp mobilen och fibblar. Jag sparade dock Instagram. Men så köptes det av Facebook och människor drällde in och förstörde allt med sin jävla nyfikenhet (haha ironin) och sina gillningar så att det blev en prestation i vad man lade upp. Så då lade jag ner det med. Och jag förstår att det kan vara kontroversiellt och provocerande för människor som har sina arbeten genom sociala medier, men den här jävla hetsen på likes! Även om man “inte bryr sig” så göör man ju det ändå! Och efter att jag lade ner Instagram då hände något. Jag glömde bort det här konstiga beteendet med att ta kort på folk jag umgicks med, mat innan jag åt den och tagga allt möjligt och när andra gjorde det kändes det bara så jävla konstigt. Men varför ska du ta ett kort på din mat, ja just det, det gjorde jag också förut.

  Det jag var mest bekymrad över och som gjorde att jag lade ner dessa sociala medier var inte tiden som gick åt, som rann iväg mellan mina fingrar (någon som läst Momo av Michael Ende? Gör det), eller att folk på riktigt trodde att de gjorde skillnad eller dragit ditt strå till stacken genom att gilla en bild, nyhet etc, ett sånt jävla hot mot demokratin att folk tror att de gör skillnad genom att gilla något, eller att det blev en slags åsiktsregistrering som man själv hängav sig åt och som kunde leda till att folk på riktigt blev av med jobb och ersättningar eller att företag kunde ta sig in och skulle ha sin tröttsamma tävlingar och skit. Nej det otäckaste av allt är alla kvinnoförnedrande bilder som florerar och som är otroligt stötande medan bilder på exempelvis ammande mammor tas bort av Facebook och att sådana som IS kan kommunicera och rekrytera via kanalen. Då vill jag inte vara med längre. Och det här ska alla ta sig en funderare över. Är detta något man vill stötta? Men lägg ner då. Visa din makt genom att välja bort. Ägna tiden åt dina barn och att se dem i ögonen istället för att knäppa ett kort på dem som du sedan lägger ett filter på innan du postar. Ägna några extra sekunder på att fråga din vän hur hen mår istället för att vara så ytlig att du lägger upp en bild på maten istället. Börja leva på riktigt istället för i låtsasvärlden i telefonen. Tack för mig. Puss

  Reply
 • ”men den här jävla hetsen på likes! Även om man “inte bryr sig” så göör man ju det ändå!”

  Bullshit att de människorna ”Inte bryr sig”. Att skaffa sig en följarbas på 100k eller håva in 10000 likes är precis vad de kåtar upp sig för med den där dagliga selfien eller matbilden. För vad fyller de för syfte annars (med speciell inrikting på första exemplet)? Att visa att du lever? Att du får en enstaka måltid för att dina päron snålat emot dig ett halvår?

  ”Jag glömde bort det här konstiga beteendet med att ta kort på folk jag umgicks med, mat innan jag åt den och tagga allt möjligt och när andra gjorde det kändes det bara så jävla konstigt”

  Aa det känner jag igen. Börjar nästan sakna lite. Problemet är att det blir svårare att hålla kontakten på det sättet då jag har många vänner utomlands…..

  Reply
 • Du är värdig all pepp i världen för att du vågar skriva detta. You go Linda!! Fler borde följa efter. Våga riva den perfekta fasaden!

  Reply
 • Alltså, Linda. Du är fasen <3
  Tänk vad viktigt det är med människor som vågar stå upp och säga stop, nu räcker det. Jag hoppas att du får en paus och sedan orkar fortsätta följa din egna, kreativa bana, oavsett följarantal och sponsorer.

  Reply
 • BALANS! Balans är nyckeln! Den är dock jäkligt svår att hitta och även att hitta tillbaka till.. Jag har haft ganska mycket ångest, både över att vara “perfekt” och även över hur ful världen är. Det som hjälper mig är att skala bort sådant som jag upplever tar för mycket av mitt annars positiva jag. Nyhetssajter, instagramkonton med tema perfekt skönhet/inredning, Facebook m.m. Jag skiter i dom, ignorerar dom hur inspirerande dom än är för det enda som händer är att jag får en oerhörd prestationsångest, jag vill ju också ha ögonbryn som brudarna på Huda Beauty, fancy pancy stilrena hem osv. Inspirationen finns där när jag behöver den men jag behöver inte matas med den 100 gånger om dagen!
  Nu blev det bara massa babbel om hur JAG upplever det och det är ju givetvis jättesvårt för dig som använder så mycket sociala medier i ditt arbete men faaan! Du får inte bränna ut dig, kvinna! I det stora hela är det bara ditt välbefinnande som räknas – så hitta en fin balans och påminn dig om den ofta!
  Är det ett cheesy ord/citat jag kan tänka mig att tatuera så är det det!
  Och Gud vad lätt det är att skriva dessa ord till andra, när jag senast för en timma sedan grät på vägen hem för att vårt hem (som är under renovering) är så fult, ingen annan har så jobbig PMS som jag och så vidare i all oändlighet.

  Ta hand om dig! Och ni andra läsare med! <3

  Reply
 • Superbra inlägg Linda! Tänkte på det igår när jag läste ett svar till en krönika på Expressen om att vi ska tillåta folk att använda mobilen under biotid. Jag blev helt galen! Hen som skrivit expressengrejen menade att människor mår bra av att googla saker och att en kan behöva det när de går på bio. Precis som att en ska kunna googla allt när en sitter i skolan. Fattar inte riktigt det där, i skolan ska en lära sig och telefonen ska inte vara med på lektionen, anser jag.
  Personen som hade skrivit ett svar, på moviezine, menade på att en kanske kan släppa telefonen de två timmar en är på bio, en stör ju andras bioupplevelse som de betalt mycket pengar för och det kanske inte är så viktigt att googla en viss persons längd när du ser film.
  Jag är en av de där Google-pumparna, googlar allt för att lära mig mer men försöker låta bli när jag ser film eller serie hemma och skulle aldrig göra det på bio! Då är telefonen avstängd, jag behöver den ändå inte då! Är jag ute och käkar med kompisar eller hänger med kompisar öht så försöker jag att inte pilla med telefonen, det kan ibland hända att jag missar sms eller samtal men då får det vara så.
  Jag är också en av dem som försöker att inte bli påverkad av snygga bilder på internet! Det är inte superlätt men jag tror bloggvärlden gjort det lite bättre, många visar upp rätt perfekt hem och perfekt yta men pratar om att det kanske ser bra ut men att det inte alltid är det. Det tycker jag är bra! En behöver ju inte “klaga” på allt men tycker inte att en ska låta bli om det verkligen är något en blir förbannad på eller liknande, eller om en mår dåligt över något.
  Bra inlägg som sagt!

  Reply
 • Tack! Jag kan bli så sjukt trött på mina vänner ibland när vi är ute och äter men de måste uppdatera sin IG. Jag har ju tagit mig tiden för att umgås med DEM inte med deras telefoner! Eller när man går på konsert och det enda man ser är folk som ser hela konserten via telefonen. Då försvinner ju lite av känslan tycker jag!

  Reply
 • Snälla snälla snälla, sänk tempot i livet och vardagen innan det smäller. Det är INTE värt att köra sig in i väggen. Man får bestående men som inte går att vila sig ifrån. Du skadar din hjärna rent fysiskt. Älskade lilla hjärnan som jobbar och jobbar tar stryk till slut. Ta hand om dig, att må bra är så mycket viktigare än att prestera prestera prestera. Sen förstår jag att det är svårt som egenföretagare. Men vad är vitsen om det ändå slutar med att du inte klarar någonting sen?
  Ta hand om dig, kram <3

  Reply
 • Tack tack tack! Amen och allt där i mellan.
  Äntligen, förlåt uttrycket, någon som arbetar med detta som även skriver om verkligheten.

  Reply
 • ÄNTLIGEN! Tack Linda!
  Älskar hur du utrycker dig och det är verkligen på ett sätt som får alla att förstå. Jag var inne i samma veva förut där jag kände mig SÅ dålig för att jag inte kunde sminka ett ansikte så det såg lika slätt ut eller för att jag inte kunde sminka bort svullnaden under folks ögon som bilderna på instagram visade mig. Jag satte extrema krav på mig själv att jag skulle uppnå det här (jag fattade inte hur redigerade bilderna var)… Idag kan jag dock tycka att det hjälp mig mycket då jag satte så hög press och blev så kräsen med mina sminkningar, är fortfarande aldrig helt nöjd, men idag sminkar jag väldigt bra. Jag är en perfektionist som ÄLSKAR konst och allt jag kan skapa med sminket som verktyg.
  Däremot när det kommer till min egen instagram så visar jag upp min extremt jobbiga hud och hur mycket den förstör för mig. Jag kan ibland lägga filter för att lyfta fram rätt färger som saknas i bilden för att den ska bli rättvis, men aldrig PS. Jag vill att följare/kunder ska känna att mina bilder är ärliga. Det är så JAG sminkar.

  Tack för en fantastisk blogg. Har känt igen mig i dina texter i stort sätt varje gång du skriver av dig och även om din historia. Så sjukt. Känns som du ibland skriver med mina händer! Haha

  Kolla gärna min insta: @fabbythell
  Kram!

  Reply
 • Ja visst är det svårt att hitta balansen, både i sociala medier-tillvaron och i verkliga livet. Var rädd om dig nu och våga dra i handbromsen om det blir för mycket. Kram!

  Reply
 • Tack Linda! Tack för att du är så öppen och blottande med att du också påverkas.

  Reply
 • Gah! Det här är såååå saaaaaant!!! Tro mig du är inte den enda som tänker så och fler borde prata om det oftare. Det är just det här ytliga som man blir trött på, varför pratar ingen om något riktigt och äkta längre?

  Reply
 • Heja dig! har inte kommenterat innan men blir så glad över att du tar upp det här. extremt viktigt att prata om!

  Reply
 • Tack för det här inlägget! Även fast din blogg alltid känns jordnära och äkta (trots att den handlar om smink!) så behövs dessa problem definitivt uppmärksammas mer. Ta hand om dig!

  Reply
 • Så bra skrivet och jag håller fullständigt med! <3
  Tack för att du lyfter upp detta och det är så viktigt att prata om! Ta hand om dig och var rädd om dig!

  Reply
 • SÅ JÄVLA BRA SKRIVET! Och jag hoppas du mår bättre snart och kan varva ner lite!

  Reply
 • ÄNTLIGEN någon som vågar prata om psykisk ohälsa!! Tack Linda som vågar vara en förebild och förespråka sundare ideal.
  Själv har jag också tröttnat på sociala medier och vad det gör med oss. Jag har också tröttnat på att vara anträffbar hela tiden via sms, mail, whats up och allt vad det heter.
  Det dödar mig…
  På påsklovet har jag bokat en resa till Tallinn och trots att jag har både man och goda vänner ska jag åka SJÄLV.
  Ingen verkar förstå mig, men jag vill bara få vara ifred från allt en stund.
  Hoppas verkligen att fler vaknar upp och inser vad man missar när man befinner sig i “den andra världen”
  Stor kram

  Reply
 • Hej Linda! Vilket bra inlägg, och det är verkligen huvudet på spiken. Jag är 42+ och bloggar skönhet, men använder inga filter just för att jag tycker att man inte behöver vara ung, rynkfri med perfekt hy för att vara snygg. Jag använde filter för något år sedan, men kom fram till vad du skriver om nu, det blir fejk. Vi måste börja fokusera på självkänsla på rätt sätt helt enkelt. Vi är vad vi är, även på en dålig dag.

  Jag lägger upp en selfie i princip varje morgon på Instagram bara för att jag kan, och använder då #nevertoold för att försöka markera vad jag tycker om alla perfekta bilder med filter och att man aldrig blir för gammal.

  Jag vill fortfarande ha dina bryn dock 😉
  Kram på dig och stå på dig!

  Reply
 • Heja heja! Gud va bra du är, och hur rätt du har. Kram!

  Reply
 • Alltså heja dig, till skyarna.

  Reply
 • Du har så rätt i det du skriver. Jag själv har och mår väldigt dåligt över känslan att inte uppnå dagens “sociala media” standar i min vardag. Alla har vi motgångar i livet på olika fronter, that’s life. Tycker att det är jätte bra att du uppmärksammar detta Linda. Så vill tacka dig för det.
  Kram <3

  Reply
 • Tack för ditt inlägg!!

  Reply
 • Så otroligt bra sagt!
  Led själv av depression och ätstörningar för något år sedan som gjorde att jag fick gå om första året på gymnasiet. Så fort någon frågar i dagsläget om varför jag gick om försöker jag vara öppen och säga som det var, för depression är något man borde prata mer om! Inget som ska gömmas under mattan!
  Kan fortfarande må väldigt dåligt i perioder och då är det oftast mitt utseendes fel. Och jag tror definitivt att sociala medier spelar en viktig roll i det hela.
  Du är en stor inspirationskälla för mig Linda, har följt dig länge nu och du slutar aldrig att leverera! Hoppas att du mår bättre snart och glöm inte att du alltid kommer att ha oss trogna följare kvar oavsett om du tar en paus ett tag för att vila upp dig. Kram <3

  Reply
 • Bästa jag läst på LÄNGE!!! Känner så igen mig i det du skriver, sjukt bra att nån tar upp det! You go girl <33333

  Reply
 • Tycker samhället är på väg uppåt och utför på samma gång, tyvärr. Det är fantastiskt att folk är ärliga i sociala medier, samtidigt som samma personer i sin närhet ändå kan ta sig rätten att döma andra.
  Jag personligen behöver mitt space, min tid och framförallt möjligheten för att varva ner och komma till ro. Därför väljer jag aktivt att stänga in mig på mitt rum (bor hemma av praktiska skäl), göra det jag vill och somna när så sker. Men vissa anser inte att det är rimligt att en fullt “frisk” 25-årig tjej vill sova kl. 20, och tar sig rätten att döma mig för det.
  Folk tar sig rätten helt enkelt att gnälla på någon annans ryggsäck utan att ens ha försökt sig på att tänka sig att bära samma ryggsäck.

  Heja verkligheten, heja odömande och heja genuint lyckoönskande.
  Tack för att du lyfter upp viktiga saker, men glöm aldrig dig själv och ditt välmående. <3

  Reply
 • Fannie, jag fyller 30 i år och går vanligtvis och lägger mig vid åtta/nio på vardagskvällar, ofta blir det tidigare kvällar på helgerna också. Du är inte ensam men jag känner igen mig i att folk dömer en för att man gör det, så trist.

  Reply
 • Personer som du som är jordnära men ändå gått så långt i sina drömmar, men fortfarande har fötterna på jorden och visar medmänsklighet. DU ÄR EN RIKTIG FÖREBILD!!! fortsätt vara du LINDA ! <3

  Reply
 • Så bra skrivet!
  Är en 38-årig småbarns mami med alldeles för mycket själv kritik. Är lite mullig, har några celluliter, kluvna toppar osv osv. Då var det sjukt befriande att läsa ditt ärliga inlägg!!! Vart är vi på väg när yta och att synas är så viktigt för oss att vi glömmer det som verkligen betyder nåt? Vi sättet sån press på oss själva att vi bokstavligen gör oss själva sjuka… Jag önskar fler vågade komma fram o erkänna att vi inte är perfekta.
  Jag är stolt över att ha överlevt depression, kunna gå osminkad i fettigt hår, med mysbrallor o låta disken vara… Men det tog tid
  Våga släppa krav, mobiler o njut av livet!
  Tack igen för väl valda ord

  Reply
 • Jaa Linda, så sant alltihop! Har börjat tänka på det här sjukt mycket på senaste tiden. Hur vi är så fruktansvärt besatta av att fånga en stund på en bild som ska vara värdig för instagram att vi glömmer bort att faktiskt njuta av stunden. Fick mig en liten detox när min telefon gick sönder och lämnades in på reperation. Helt plötsligt hade jag ingen skärm att kolla ner på sekunden jag inte gjorde något annat, och det var så skönt! Jag tittade på min omgivning istället, lyssnade på folk omkring mig och insåg hur mycket vi missar när vi lever fastklistrade framför skärmar varje vaken minut.

  Reply
 • Äntligen! Har som väntat på att lära känna DIG om du förstår vad jag menar? Har som alltid iakttagit dig i videos och undrat om du mår bra eller inte. Det syns på dig att du inte mår så bra och det är helt förståendligt. Är bara så glad att du delar samma tankar om sociala medier och synen på problem som jag. Varför är det en sån stor sak om man mår lite dåligt? Varför är det så fel då alla har problem och inte alltid mår bra. Du har helt rätt och jag älskar när dem man inspireras av delar med sig om sina tankar och problem. Man inser då att ni också är människor som oss.

  Jag själv har börjat lägga undan mobilen och titta runt omkring mig. Uppskatta allt som är runtom. Kan va löven som faller, snöflingor, men också bara småkika på min pojkvän då han sover och tänka hur tur ja har som har honom i mitt liv. Jag försöker leva i nuet och uppskatta det som finns nu.

  Reply
 • Du är grym! Så bra tankar och skriven text! Hoppas du får balans i ditt liv snart och mår bra på riktigt! Ibland glömmer man av att stanna till och njuta, då är det lätt att tiden rusar förbi. Du är en grym inspiration! Ta hand om dig!

  Reply
 • Hej Linda! Sånt himla bra inlägg. Och viktigt! Är sjuksköterska på en psykiatrisk akutmottagning samt en psykiatrisk intensivvårdsavdelning. Idag vill människan ge 100 procent i alla aspekter i livet; på arbetet, i relationen, till barnen, till vännerna, med träningen, kunna laga god och nyttig mat, vara social och härlig men samtidigt få egentid. Så jävla utmattande! Det skapar sån otrolig ångest och känsla av otillräcklighet. MEN ALLA ANDRA KLARAR JU DET! (enligt sociala medier…) Utmattningsdepressioner är nog tyvärr något som blir allt vanligare, och det är så fruktansvärt tragiskt. Så jag tackar dig för ditt fina inlägg och skickar massor av pepp och kärlek <3 Ta hand om dig! Ingen kommer tacka dig när du inte längre orkar gå upp ur sängen för att du blivit utbränd. Och vägen tillbaka är väldigt lång om det gått för långt. Så ta den där hjälpen så fort som det bara går och tillåt dig själv att sakta ner. Du verkar vara en fantastisk person som förtjänar att må bra. Stor kram!

  Reply
 • ♥♥♥♥♥

  Jag har ju pmds (kort sagt deprimerad halva månaden ungefär pga hormoner) och när det går för långt så brukar jag “bryta ihop” och “gnälla ut” lite på sociala medier. Men efteråt så kan jag sitta och faktiskt bli lite orolig för vad andra tycker….TILLS jag får en massa peppande kommentarer från andra tjejer som känner igen sig och inte bara jag utan även dom verkar tycka att det är skönt med lite offentligt gnällande…haha 🙂

  Och det med mobiler…idag fick jag höra ett barn säga “men då har jag ju inget wifi” när barnets pappa föreslog att han skulle gå till affären och köpa glass! Det handlade om en promenad som skulle ta kanske 40minuter fram och tillbaka…SÅ HEMSKT!!! Jag blir jättestressad av hur mycket barn och ungdomar är uppkopplade och hur mycket dom verkar sitta med en skärm i handen ;(

  Reply
 • Du skriver så bra! Fler borde ta upp fyra ämne! Man är ! man är, man ser ut som man gör och man är lika mycket värd oavsett för under alla produkter, kläder och osanningar är vi lika, titta bara på röntgenbilder….man ser knappt skillnad. Bra skrivet. Kram

  Reply
 • Härligt säger jag att någon så etablerad sticker ut näsan och säger det som många av oss andra tänker. Det är märkligt att idealmänniskan som skapats faktiskt inte finns. Filter på bilder har jag aldrig förstått vitsen med. Hur mycket äkthet är det. Tydligen får man inte vara som man är skapad längre utan vi renoverar inte bara våra kök och badrum längre, vi gör även om oss själva. Jag är 50+ och bloggar om skönhet tillsammans med min sons sambo som är 23 år. Här snackar vi kontraster men jag tycker det är en tillgång. Heja dig som går ut offentligt och pratar psykisk ohälsa, varför är det fortfarande så laddat att prata om? Om några år sitter väl majoriteten utbrända pga trycket på sociala medier. Jag är inte ett dugg intresserad av att se vad folk har på sin tallrik eller i glaset. Utan det som intresserar mig är människan bakom allt det där. Tack för att du tar upp detta viktiga ämne.
  Hälsningar Mona

  Reply
 • Applåder! Håller verkligen med dig i allt du säger Linda. Och jag tycker verkligen inte att du ska känna att du inte tänker “business” nog, kör ditt eget race och gör det som känns bra för dig. Vi behöver fler som tänker som dig och som vågar visa det. <3
  Jag använder inte sociala medier särskilt mycket längre. Jag är inne på facebook och instagram men har inte postat på hur länge som helst, och det som stör mig mest är människors reaktioner kring detta. Folk undrar vad som har hänt och varför man inte postar, undrar vart man har tagit vägen någonstans. Precis som om man inte finns längre, inte räknas, om man inte är på sociala medier??
  En annan sak jag fullkomligt avskyr är hur folk tycker sig ha rätt att säga precis vad de vill till vemsomhelst online. Folk har verkligen glömt hur man beter sig med respekt gentemot andra. Så lätt att säga vad som helst när man inte behöver stå öga mot öga med någon. Det finns liksom inga riktiga konsekvenser på nätet och folk lever mer och mer där och det är skrämmande när man tänker på hur det kommer se ut i framtiden!

  Reply
 • Word!

  Reply
 • Åh Linda du e så jävla grym! Så bra och viktig text som får en att fundera på va fan man håller på med, tack!!

  Reply
 • Åh känner precis likadant, fick ett riktigt slag i ansiktet när jag jobbade på högstadieskola i två år och såg hur extremt fixerade eleverna var vid att framstå som “perfekta”.

  Magont på riktigt. Men åh vad jag önskar att jag kunde förklara vilket luftslott socialamedier-bubblan är. De är ju uppväxta med detta, de vet inget annat.

  Tack för ett grymt inlägg linda!

  Reply
 • Finaste Linda, du borde sakta ner i din vardag och ta hand om dig. Du är en av dom ärligaste människorna jag sett på sociala medier någonsin och det är så skönt. Jag läser bara tre stycken bloggare eftersom jag tycker också att allt är så fejk där ute och dom gör sig bara olyckliga i slutändan. Folk mår sämre nu förtid av att bara känna sig pressade och jag tycker synd om dem, att dom måste pressa undan allt som pågår i deras huvud hela tiden. Jag fick diagnosen bipolär när jag var 11 år gammal och lever dagligen med ångest. Jag har kämpat mot fula fördomar och elaka komentarer hela mitt liv pga detta. Men jag har aldrig gömt undan vem jag är och hur jag mår och kommer aldrig göra det i heller. Jag finns på sociala medier och jag fejkar definitivt inte vem jag är. Kram på dig

  Reply
 • håller med! <3

  Reply
 • AMEN!
  Det finns många anledningar till varför du är en så stor ideal för mig. This is one of the reasons. Du är fantastisk Linda. På så många plan.
  Lots of love <3

  Reply
 • WORD sistah! Men du ta hand om dig lite bättre, ingen tackar dig sen om du springer in i väggen. Jag är under 30 år och har redan varit där en gång och är ännu 3 år senare inte helt kry..

  Reply
 • Håller helt med. Jättebra skrivet. Ingen är perfekt och det blir gärna och lätt så mycket ytan som gäller i sociala medier. Tips är att följa Stina Winter på insta. Jag blir så glad när jag kollar hennes insta för hon visar det som det är och bejakar det.

  Reply
 • Stina Wolter ska det vara! Jäkla autokorr.

  Reply
 • Stort hjärta! <3
  Kan bara säga att det är alldeles jättebra när du skriver sånt här! Själv har jag gått i kbt länge för att lära mig hantera stress och just det här trycket från omvärlden att alla är så perfekta och gör så roliga saker medan jag själv mest står still. Ibland önskar man nästan att internet försvann… Tänk så mycket tid man lägger på att slösurfa!
  Hoppas du kan få hjälp med din stress, att ta hand om sig själv är ju faktiskt det allra viktigaste! Kram!

  Reply
 • Vi är nog många som börjar syna bluffen, men det är som knark, vi är fast och beroende och fortsätter i alla fall. Vet att paddan är dålig men plockar upp den hela tiden hemma i alla fall.
  Jag har en fantastisk vän, som skrivit en fantastisk låt som gör en glad i dagens samhälles situation. Finast utan filter heter låten och min vän heter Nadja Evelina. http://youtu.be/QiVSetjAx30
  https://open.spotify.com/track/40R6EM0FAfXlnGIERIU6kT

  Jag lovar att låten kommer göra dig glad och texten kommer få dig att le!

  Reply
 • Bra skrivet! Måste dock erkänna att fast jag älskar din blogg och älskar smink och produkter så har jag när jag mått sämre undvikt din blogg. För din skönhet och sminkningar är verkligen perfektion på bilderna. Nu menar jag inte att du utgör dig för att vara perfekt utan mer att de otroligt snygga, flawless bilderna kan få, iaf mig, att känna mig jäkligt ful.Haha

  Reply
 • Heja dig Linda! 32-årig tvåbarnsmamma, använder aldrig några filter utan visar hur jag ser ut på riktigt. Brukar dessutom medvetet försöka klaga lite (ofta med glimten i ögat dock, för jag är inte en klagande person egentligen) när jag skriver på sociala medier just för att väga upp allt det där andra. Och hoppas att folk ser humorn i det samt får sig en tankeställare kring hur de själva väljer att alltid skriva om bara de fantastiska delarna av sina liv…

  Reply
 • Kunde inte ha sagt det bättre själv, tusen tack linda! Jag blir ju kallad för att vara old school och “bor du i en grotta eller?” , när jag berättade på jobbet att jag inte hade snapchat. Jag är 24 år gammal och har Facebook på grund av jobbet men har stängt ner det “sociala Facebook kontot ” jag hade för några år sedan. Har inte snapchat, instagram, Twitter, men tycker precis som du att media kan vara otroligt bra på många sätt i form utav att nå ut osv.
  Är riktigt trött på hur folk bara står och bläddrar i sina mobiler och är osociala dag ut och dag in, jag är också en av dom ibland för ingen pratar ju med en och då åker min mobil också upp .
  Kan förresten tillägga : har bott i ett annat land i över ett år, saknar hem så att jag får ångest men stannar på grund av kärleken som är underbar. Har försökt att bli gravid i snart ett år men inte lyckats. Jaaa, vi alla har våra problem, absolut alla <3

  Reply
 • Vill bara säga tack! Tack för ett grymt inlägg. Allt du skriver stämmer. Jag har haft Facebook sen det startade. Dem sista åren har det eskalerat för mig. Satt med mobilen jämt jämt. Min mamma gick bort för lite över 1 år sen och jag har en del i bagaget med missbruk mm i min närhet. Jag gick till en psykolog och pratade. Vi kom in på detta med sociala medier. Jag märkte att jag var knappt närvarande ibland. Hörde inte vad min man sa. Har em son på 2 år som inte fick min uppmärksamhet för att jag satt med mobilen. Hon sa att jag skulle försöka trappa ner. Som en missbrukare typ. Men jag fixade det inte. Men så för några dagar sen vaknade jag upp och tänkte bara nu får det vara bra! Jag loggade ur Facebook och har inte vart inne sem dess. Märker på vänner och familj att dem oxå börjar tröttna. Snart kommer det finnas avvänjning för internet. Tro mig. Tack för att du inspirerar.

  Reply
 • Jag är 23 år, och jag har märkt hur socialamedier har påverkat mig trots att jag vet att det är en fejkad värld. Ärligt talat så kan jag inte minnas att jag hade speciellt mycket kroppskomplex när jag var 18år (tack och lov) för Instagram fanns inte då. Men nu märker jag hur jag från & till står framför spegeln och känner mig missnöjd. Samtidigt tycker jag att det viktigaste är att känna sig snygg och självsäker i verkligheten, inte bakom fem olika filter på en bild. Det är alldeles för många som har två olika utseenden nu för tiden, ett instagramutseende och verkligheten, vilket ofta kan skilja sig oerhört från varann.
  Jag ser alla dessa 18-20 åringar som jagar likes och följare som ett heltidsjobb, för att det är status nu för tiden. Man vill bara få dem att förstå att ingenting är på riktigt. Att det är okej att inte svanka så att rumpan tar i bakhuvudet för att få det där mellanrummet mellan låren. Har tagit upp samma ämne på min blogg ett flertal gånger och jag känner bara att vi är inne i en bubbla som jag hoppas vi tar oss ut från och kan se tillbaka på och tänka “vad fan höll vi på med”.

  Och en sista viktig uppmaning, ge komplimanger till människor öga mot öga, istället för på sociala medier.

  Reply
 • Fantastiskt skrivet Linda <3
  Jag skäms hur mycket jag sitter med telefonen. Tänker på det varje dag och ändå så sitter den i handen iaf.
  Likes, likes, likes.. Saknar tiden då telefonen bara var en telefon. Sen samtidigt kan jag inte ge upp den. Skrämmande..

  Reply
 • Håller fullständigt med dig! Du är grym!❤

  Reply
 • Tror inte jag har kommenterat på din blogg på en evighet men var bara tvungen att kommentera nu. Shit så bra skrivet, verkligen!! Tycker många borde lära sig av dina ord, även jag. Det viktigaste är inte vad alla andra tycker bara man SJÄLV är nöjd och stolt över det man visar eller gör. Superviktigt!!
  Och glöm inte att ta hand om dig själv, det är inte så viktigt att göra ett blogginlägg bara för att du måste!

  Massa kramar till dig Linda, du är fantastisk !!

  Reply
 • Så jävla uppfriskande!
  Tack för att du gjorde min dag lite mindre nattsvart, nu är fan ba grå!!/Stor lugnande kram från norrland

  Reply
 • Så härligt att höra att det är fler som har samma tankar som jag! 😀

  Reply
 • Så mycket kloka åsikter linda!! jag håller fullständigt med dig. Stå på dig!! kram

  Reply
 • Du är bäst!

  Reply
 • Som någon redan har nämnt här i kommentarerna så är det så vårt att banka in i sitt medvetande att det inte är på riktigt. jag VET liksom att folk inte är så perfekta som de ser ut att vara men jag påverkar ändå jättemkt av det jag ser. Jag tycker det har blivit en sån himla utseende och tränings-hets det senaste året bara. det är protein bars och protein drycker hit och dit och alla äter nyttigt och fotar in sallad och tränar kl 05 på morgonen och jag får så himla ångest över det där medans jag äter min cheeseburgare!!! har aldrig riktigt brytt mig om kroppshetsen eftersom jag är rätt naturligt smal, men det senaste året har jag jämnfört mig och tänkt dumma tankar om att jag måste bli mer fit och så vidare. har t.o.m deleteat en del tjejer på instagram för att det ända de la ut var bilder på deras stora vältränade rumpa. alltså inget ont mot dessa tjejer för de är j fast i samma social medier grej som vi alla men jag orkade inte se det längre. tack för bra inlägg!

  Reply
 • Fantastiskt klokt inlägg fina Linda! Jag skönhetsbloggar, är nyss fyllda 45 och vill att folk ska kunna få vara precis som de är. Inte leva upp till en overklig yta där ingen människa lever på riktigt. Du är grym, måsnga som inspireras av din begåvning, så därför otroligt viktigt att just du Linda säger detta! Mitt yrke som gymnasielärare har gjort att jag sett otroligt många ungdomar må dåligt pga denna hets. Tack för dina viktiga ord!
  Ta hand om dig! Lotta

  Reply
 • Låter som att du verkligen behöver sänka tempot lite och ta hand om dig själv. Det är ingen som tackar dig för att du kör slut på dig själv. Om du har möjlighet kanske en semester är på sin plats? Jag inspireras verkligen av din blogg och gillar det du gör! Ta hand om dig <3

  Reply
 • Håller med! Jag älskar sociala medier just för att följa andra, har något att göra, kolla på youtube, snapchat etc, men för mig är det mer det känns som man är kompis med dem man följer och kul att se vad som händer. Nu känner jag att jag inte kolla på en youtube video för en tutorial utan föredrar mer “pratvideo ” med allt möjligt för det känns som vänner eller hur jag ska förklara det.. (För mig, jag umgås knappt med några då jag inte känner jag har några nära vänner, har min pojkvän typ..)
  MEN när jag väl träffar någon för att fika eller shoppa så förstår jag inte att man sätter sig på telen och kollar fb ex, stor mening att ses om man ska stirra in i telefonerna? Och som du säger om alla filter ex, har aldrig tänkt på det då jag själv aldrig lägger på något, men när folk skriver #no filter. Eh? Synd de måste märka upp de få bilder de lägger utan filter. Även alla samarbeten etc bara för att tjäna pengar på folks osäkerheter. Ex waistranier, detox teet, som får dig att blir smal och super snygg utan någon träning.. och det är verkligen inte bra för en men de promota så länge de får bra med cash!

  Svamligt, men du fattar, det börja gå för långt. Jag sitter nästan jämt med mobilen då jag inte har så mycket att göra etc, men när jag umgås med folk gillar jag inte att sitta med den..

  KRAM

  Reply
 • Du är så underbart och bäst!

  Reply
 • Sjukt bra inlägg. Jag följer och har följt dig väldigt länge och tycker du är en stor förebild. Du är ju faktiskt en av få som fortfarande är sjukt genuin och inte följer de sjuka sminktrender som pågår för tillfället!

  Jag kan också märka ibland hur man tittat på instagram. Sminkar sig själv dagen efter. Markerar läpparna lite mer än vanligt. Lägger på extra mycket puder och sen ställer sig framför kameran och försöker få till det där fingret på läppen bara för att man blivit påverkad av sociala medier. Allt är for show, och jag har någonstans glömt bort anledningen? Är det för att man har dåligt självförtroende? Eller ett bra självförtroende som gör att man vill visa sig vacker offentligt?

  Reply
 • Älskar att du skriver det här!

  Reply
 • Fyfan vilket bra inlägg!! Du är min största inspirations källa! och det kändes så bra att läsa och jag håller verkligen med dig!

  Reply
 • Att du vill göra samarbeten med andra som har mycket färre följare än dig av anledningen att du vilm och blir inspererad av dem tycker jag visar att du är jordnära. Sen tycker jag även att det är fint av dig att i ett sådant fall vilja lyfta upp en annan person och med hjälp av din “makt” kan du ju hjälpa denne framåt i sin karriär. Jag tror inte någon blir lycklig av att vara självisk men en måste komma ihåg att inte låta sig bli utnyttjad. Ta hand om dig och tack för insperationen du ger mig! Har följt dig sedan du vann priset av Veckorevyn och började blogga där, ser fram emot att fortsätta få följa din resa och bli inspererad. <3

  Reply
 • Tack för detta inlägg, det är SÅ viktigt att lyfta detta ämne. Jag är den enda i min “umgängeskrets” utan någon form av sociala medier. Jag läser ett par bloggar någon gång då och då. Det är så skönt, men även skrämmande, att vara den enda som inte har telefonen brevid sig under te x. en middag. Jag har lärt mig att lämna den och rent av ha den på flygplansläge när jag är helt ledig. I höstas stängde jag av den helt för första gången på flera ÅR. Det är sjukt!

  Jag menar inte att just jag gör rätt som valt bort sociala medier, men jag är så mycket mindre stressad när “mitt liv får vara mitt”. När mitt företag är igång kommer jag absolut marknadsföra via det, men fram tills dess ska jag fortsätta som nu.

  Så länge ens välmående inte påverkas så tycker jag att det bara är att köra på, men när det inte längre är roligt så är det nog dags att tänka till.

  Reply
 • Tack för att du vågar öppna upp emellanåt. Jag tror det ger ett litet ljus till många av oss mänskliga 🙂

  Reply
 • Så bra skrivet! Du är fantastisk, kram!

  Reply
 • Heja dig o word på den!

  Reply
 • Hej Linda! Jättebra inlägg… verkligen. Håller med Elin Bergström i att man ska kunna visa upp bilder man lägger upp för alla i världen – sin mamma, pappa, mormor, systerdotter osv. Tycker det är så jävla tråkigt hur instagram till viss del blivit en porrsida nästan.. och detta har ALLA tillgång till!

  Men till det viktigaste – TA HAND OM DIG SJÄLV. Helt seriöst, man fattar inte vad stress kan göra innan man verkligen nått botten. Jag var superambitiös, hade väldigt höga krav på mig själv, pluggade, gjorde utomlands termin, volontärarbetade utomlands, var påväg utomlands för praktik när allt bara brast. Nu sitter jag här, snart 25 år gammal, ett par år senare och ca 20 kg tyngre av all ångest, vaknar på nätterna med hjärtklappning och vill inte längre träffa mina vänner. Väntar på att få arbetsträna via arbetsförmedlingen och kämpar med läkare för att få rätt hjälp och inte bara piller.

  Hade jag sett mig själv nu för fem år sen hade jag aldrig trott mina ögon. Har alltid varit jätteduktig och framförallt en STARK tjej. Självständig. Stressar du så mycket så att du faktiskt till sist bryter samman så är det lååång väg tillbaka. Och det är inte ett halvår eller ett år, utan flera år. Det är inte för ingenting som man faktiskt blir sjukskriven när man blir utbränd. Det förändrar en totalt och påverkar hela kroppen. Hela mitt sätt att hantera stress och tidsramar är totalt brutet. Jag är bruten. Tro mig, du vill inte hamna här. Jag hatar att se tillbaka och inse att mina första 20 har jag slösat på att försöka göra min pappa glad istället för mig själv, medans mina kompisar spenderat dom senaste åren på att bara resa och jobba sig fram och ha kul. Försöker vara positiv men det är fan inte lätt. Var rädd om dig själv, du har bara en kropp och mental hälsa.

  Reply
 • Å herregud vilket bra inlägg Linda! Du är GRYM! Stor kram från oss på PMS-podden

  Reply
 • Hej Linda !
  Nu kände jag faktiskt att jag va tvungen och skriva tillbaka angående detta inlägg då jag tycker att det är lite dubbelmoral här nu .
  Du lägger ju faktiskt också upp mycket utav det du gör i vardagen vilket nu är smink ! Och då kan ju fråga dig aha okej varför ta en jäkla bild då på ditt smink innan du går hemifrån ?som du nu säger måste alla fota maten dem ska äta ?? Har du ställt den frågan till Kenza exempelvis eller Angelicka Blick ? Dem fotar ju sådant hela tiden ?
  Varför ? För vissa inspieraras utav såna bilder också !!! Var en ska få fan bestämma vad dem lägger upp på sina sociala medier precis så som du gör . Som du nu säger kan vi alla inte bara visa dem vi egentligen är ? Ja men varför säger du då heja torrschampoo, concealer och höga jeans istället för att visa dem mörka ringarna du har och det feta håret och magfettet ?
  Istället hejar du på och dölja det ??
  Varför har du ex instagram då ? du visar ju också smink och du promotar märken som du fått hem gratis och lägger ut reklam för dem ? Det visar ju också ja men kolla här vad jag fått gratis , det visar också det lyxlivet som du så gärna inte vill att andra ska visa ? Hur hade du känt om din instagram togs bort och alla dina 798 tusen följare rykte ? hade du vart helt okej med det då eftersom du verkar ju säga att alla e så jävla följarkåta ? Vem hade Linda varit om det inte vart för sociala medier ? Hade du haft all det du har idag ? Ja absolut du förtjänar det för du är grym på det du gör men glöm inte att du också bara började med några få följare som alla andra och så gärna ville bli uppmärksammad i lite större medier och det är kanske det alla andra också vill , bli något som du är , knutit ett så enormt kontaktnät tack vare sociala medier och vore det inte för dem hur hade du etablerat din blogg då ?
  Så som DU väljer att ha din instagram väljer ALLA andra för sig ! Och vi ska tacka exempelvis instagram för många drömmar har slagit in för många människor tack vare det och att man kan få visa vad man går för då allt och alla kan råka se dina bilder . Du säger att allt handlar om likes och följare , okej så om du la upp en bild på instagram och fått 0 likes menar du då att det inte hade gjort nå skillnad för dig ?
  Glöm inte att du lägger upp såna bilder varje dag du kanske inte retucherar dem men samtidigt korregierar du ditt ansikte med expempelvis concealr och foundation ?
  Du vill ju inspirera andra och det gör du men låt andra få inspieraras av va fan dem vill , det är väl tur det att vissa lägger upp matbilder andra sminkbilder och en tredje hästbilder så att vi alla inte gör samma sak !!
  Är så trött på att det är lätt för er stora bloggare och säga sådant nu när ni blivit såå stora och dina drömmar redan uppfyllts. MYcket pga av blogg och instagram . Men tänk efter hade du sagt så om du hade 300 följare eller hade du kämpat för att bli mer sedd ? Tanken med att starta och driva en blogg så länge är ju såklart att få mer läsare och inte mindre , du tjänar ju på det . OCH dem likes du får av oss ger dig också många möjligheter i yrket ! LÅt andra också vela lyckas med det dem vill , sen om det är nu att retuchera så fine låt dem göra det då !!
  OM Alla ändå bara kunde få göra va fan dem vill utan att andra ska ha en jäkla kommentar .
  Du säger : Jag tycker att man alltid ska tänka på vad man lägger upp, och hur andra människor ser på det.
  Ne lilla landet lagom kan faktiskt sluta bry sig så mkt om jantelagen och alla regler på hur man ska vara och se ut . Man bör tänka lite mer på sig själv och lägga upp det man vill och inte gå runt med den ångesten och tänka o nej vad kmr Linda tycka nu om denna bilden jag lagt upp ?
  Tänk om alla sket i vad andra tyckte ?
  Det folk lägger ut på sociala medier är för det mesta bara en förfinad version av ens liv.
  Nej Linda det finns så många fina konton om hur jävligt det kan vara i livet och med uppmuntrande ord som hjälper en annan genom dagen eller faktiskt räddar liv !! Och vi har så många konton där man kan få skriva av sig om man har problem och få råd från andra människor som känner samma .
  Du säger även kan man inte få säga att man har en skitit dag utan att bli kallad gnällspik .
  Nej tyvär för i vårt land har man lärt sig och säga jo det är bra om någon frågar hur mår du ?
  Bra , tack. Den typiska svensken . Och vi har fått lära oss att inte vara alltför öppna utan korta och personliga . Ingen vill spilla ut sina problem och blotta det på det sättet . Och dem som gör är är så modiga men oftast finns även sociala medier där ocså för att uppmuntra en !

  Reply
 • Tror någon blev träffad. Så otroligt träffad så att du inte ens läste inlägget rätt. Läs om, läs rätt

  Reply
 • varför overlinear du dina läppar så mycket du om du inte tycker allt ska va fejk ?

  Reply
 • Bra inlägg!
  Jag har länge funderat över när denna sociala medier-bubblan ska spricka för folk. Men så som det utvecklat sig, till den marknad det är idag, så är det nog en del av verkligheten på något vis. Även fast jag har svårt att acceptera det. Jag har sedan början av sociala medier-epoken tagit ett kraftigt avstånd. Min tid, mitt LIV, är mer värdefullt att ta vara på än att leva det genom en dator eller mobilskärm större delen av min vakna tid vilket många gör idag. Det är sjukt hur folk använder sina mobiler hela jäkla tiden. Jag blir mörkrädd. Jag blir även mörkrädd över, som du nämner, hur dåligt folk mår. Och redan tidigare har vi haft normer och ideal som är orimliga, sociala medier spär på detta ännu mer anser jag.

  Reply
 • Hi Linda! Amazing post, you are so refreshing in so many ways. Like a breath of fresh air. I love looking at your stuff for inspiration, even though I don’t speak I a word of Swedish :P, they are truly beautiful, but i also feel that there is so much more to you then what you put on your face. Keep being an inspiration to others!
  From all the way in B.C Canada!
  Kate
  Sorry, it’s in English!

  Reply
 • Oh My God, so freakin’ right. I used Google translator because I JUST knew I would be happy that I did. I had been in such a rut since my Birthday on the 4th (why do we hype them up so?) and am working myself out of it. Reading thoughts like yours makes me think, maybe I am not insane, old fashioned, behind the times, weird or whatever else because someone besides me has these thoughts. You are such a great, strong, creative, intelligent, unique, beautiful human being and are an inspiration to me and SO many others. PLEASE keep being you and FOLLOW your heart. Do what pleases you and makes you YOU, fuck what others think and say. There are many out there that think as you do. And no, nobody is OK all of the time. Take care of yourself before you hit a bottom. Your own happiness and well being is more important than anything else. What do you have without them? It took me TOO long to realize this and probably went through bad times I would not have had to if I had let my facade down and said I am not okay. And social media, MY GOD! Yes, I am an MUA and do make up. Yes, I have an Instagram page with my sister. No, we do not have a lot of followers. I look around Instagram and think, “Is it me that is doing make up wrong? Here in the United States, girls walk around day to day with “Instagram Make Up”. It looks awful. Real skin is beautiful. I don’t know. I’m ranting. My thoughts are jumbled. I come from an art background and love the “artistic” looks you create. I will stop now. Keep doing what you are doing. It makes me feel that I AM NOT ALL WRONG.

  Reply
 • Bra skrivet. Känner igen makalöst mycket. Ett utvecklat beroende som jag till en början aldrig borde börjat med för 8 år sen. Tänker ofta tankar som ”Om jag bara kunde få 100, 1000 på en bild så skulle jag må skitbra sen”. Knappast. Det är precis som alla som har makt: De vill bara ha mera. Samma sak om man är rik. Hur jag ska tackla detta i dagens läge ihop med allt annat självkänsloaktigt kommer bli spännande å se. Måste göra något åt det då jag drömmer om att bli skådespelare, musiker eller något inom underhållningsbranschen. Sp fort man kollar Instagram eller Facebook för långa stunder dock, så fallerar alla de bra tankarna som man byggt om och inspireras av.

  Reply