Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

15:01 | March 8, 2016

MSM | HAR DET FUNGERAT?

msm

Hej finisar!
Alltså. detta är så konstigt. Men jag har ju kört MSM några veckor nu, och har inte tänkt så mycket på det egentligen, förutom att jag häromdagen hoppade omkring som en liten vante och kände att jag hade så otroligt mycket energi i hela kroppen. Linus bara “-Har du druckit Red Bull eller nåt?” Jag har dessutom inte haft varken ont, eller haft minsta känningar i min höft sedan typ två veckor tillbaka, och då har jag både tränat, stått mycket,  gått mycket och burit tunga saker, saker som annars kan göra min höft påmind. Detta är nånting jag inte heller tänkt på förrän nu..
ÄR det msm som kickat in? eller är det placebo? 
Jag var hos en läkare som gav mig tabletter för nässelutslagen under mello i Gälve och jag berättade om MSM och att det var det enda jag ändrat i mina kostvanor, han hånade i princip mig och sa att det var helt och hållet HOKUS POKUS.

Vad jag vet får inte läkare rekommendera naturläkemedel?.. Men ändå? det verkar ju funka på så otroligt många människor med te.x ledproblem. Är det ingen läkare/sköterska där ute som vill berätta mer om det? det vore superintressant att veta hur det funkar med läkemedel vs naturläkemedel? 🙂 Jag förstår såklart att man inte kan rekommendera något som inte har garanterad effekt, men om det inte ger några biverkningar så kan det ju inte skada kroppen liksom?

I mitt huvud så tänker ju jag att istället för att få utskrivet massa kortison och värktabletter som ger massa andra biverkningar (som typ att jag får magkatarr av mina värktabletter, som jag sen måste ta andra tabletter för, kortisonen jag fått för mina eksem i ansiktet har gett mig perioral dermatit som jag i sin tur måste ta antibiotika för, som jag blir knas i magen av, och får magkatarr, som jag måste ta andra tabletter för.. yada yada). Visst, då tjänar ju inte läkemedelstillverkarna några pengar. MEN ÄNDÅ! Sist fick jag kortison utskrivet utan att läkaren ens tittade på mina eksem liksom.. kändes sådär.

Är det inte bättre att människor mår bra, vilket i sin tur minskar vårdköerna i Sverige, som redan är långa, och de som verkligen måste ha akut hjälp, faktiskt får hjälp fort? Jaaaa, jag drog det lite långt nu, men ni fattar vad jag menar?

Nu i mitt fall känner jag skillnad, JÄTTEmycket skillnad. Jag har haft konstant ont och varit dötrött i över tre månader, och nu, puts väck, vi pratar att värken är HEEELT borta.
Sen är ju inte jag nån läkare, jag vet inte om detta är placebo eller inte. Men sån ihållande värk som jag har försvinner inte bara av sig självt såhär annars.
Är det inte msm så är ju placeboeffekten helt fantastisk! 😉
Dock har jag inte märkt skillnad på hår, hud och naglar, men det kanske kommer? who knows

AJA, Nu tänker och babblar jag för mycket känner jag. Jag är bara så fascinerad, och förundrad över att ingen tipsat mig om detta förut. Tack ni som tipsat om MSM!

(Detta är såklart bara mina egna erfarenheter, och kan inte garantera att det funkar på andra som det funkar på mig)

/ Hi!
This is so strange. But I have been eating the MSM-powder a few weeks now, and have not thought much about it really, except that the other day I jumped around and had so much energy. Linus asked “-Have you been drinking Red Bull or something?” I haven’t had the slightest sensations in my hip since like two weeks back, and then I have both been working out, been sitting a lot, and carried heavy things, things that otherwise can give me problems with my hip.
Is it the MSM kicking in? or is it a placebo effect?

I was a doctor who gave me tablets for my rashes the other week and I talked about MSM and that it was the only thing I changed my eating habits, he kind of mocked me and basically said it was just hocus pocus.

Instead of getting cortisone and painkillers, which gives lot of other side effects (like I get gastritis of my pain killers, so I have to take other pills for that, the cortisone I get for my eczema in the face has given me perioral dermatitis which means I have to take antibiotics, wich gives me gastritis, and for the gastritis I have to take other pills .. yada yada).
I mean, isn’t it better that people feel good, which in turn reduces the waiting lists, which is already long, and those who really need help fast, actually get help? ok, I took it a bit far now, but you know what I mean?

In my case, I feel the difference, very much difference, scince i started taking MSM. I have had constant pain and has been sooo tired for over three months, and now, it’s gone, completely gone.
I’m not a doctor, I do not know if this is a placebo or not. But such pain that I have doesn’t only disappear..

AJA, maybe I think to much, I’m just so fascinated and amazed that no one tipped me about this before.

(This is of course just my own experience)


45 kommentarer45 kommentarer om “MSM | HAR DET FUNGERAT?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så kul att du skriver om detta just nu! Jag har reumatism och kunde under ett par dagar inte lyfta min vänsterarm överhuvudtaget. Behövde jag lyfta den så fick jag ta den andra armen och lyfta upp vänsterarmen så jävla ont hade jag.

  Tog Tigerbalsam och alvedon men det hjälpte inte och tillslut kände jag mig så desperat att jag nästan tog min hunds smärtstillande tabletter mot hans Artros (han äter min medicinen längre men vi hade en karta kvar). Sa till min sambo att vi måste beställa hem nyponpulver och msm i ett sista försök annars måste jag till läkaren och idag 4-5 dagar efter dagligt intag så är min arm precis som vanligt igen.

  Det är helt sjukt att på så kort tid så mår jag bra igen. Jag har fortfarande lite ont i min arm men nu kan jag iaf diska, dammsuga osv utan att gråta av smärta. Jätte bra att du skriver om detta så att fler personer kan få upp ögonen för msm (som vi kommer börja ge våran hund istället för starka hemska tabletter).

  Reply
 • Fast bara för att ett naturläkemedel inte ger biverkningar eller skador så kan man inte säga åt folk att använda det. Om det inte har någon bevisad effekt så lurar man folk på pengar om det faktiskt inte har någon effekt. Med läkemedel så finns det bevisad effekt och biverkningar, men då vet folk att de kommer få en effekt av det de köper.

  Reply
 • Det har jag heller inte sagt, jag har varit noga i inlägget med att det likaväl kan vara placebo och att detta är utifrån min erfarenheter 🙂

  Reply
 • Ja, precis. Men då kan man lika gärna sälja sockertabletter och säga att det är t.ex. MSM och sänka priset på produkten så att folk inte behöver lägga så mycket pengar på en placeboeffekt. Det är ju fantastiskt om man kan slippa värk för att hjärnan tror att den får i sig medicin som botar den, men så är det bara socker istället

  Reply
 • Ja, eller så kan man skita i att lägga pengar på det om man inte vill det, det är ju klockrent. Eller så väljer man att prova sig fram i en djugel av “obeprövade” naturmediciner som oftast inte ger biverkningar istället för att äta olika mediciner som har nästintill garanterade biverkningar, som man VET fungerar. Det finns inget rätt och fel, kör du på ditt och köp allt vad alla läkare och media säger så kör vi på det vi vill 🙂

  Reply
 • Bara för att det inte har någon bevisad effekt, så betyder det ju inte att det INTE har någon effekt. Så jag ser inte hur folk luras på pengar för att de vill testa något som kan ge bra effekt. Det är ju inte som att effekten av varenda produkt i världen studeras och bevisas, men allt vi äter och utsätter oss för har ju ändå en viss effekt på oss.

  Reply
 • Hej! Är verkligen ingen läkare (ska dock söka nu när jag studenten i vår hehe..), men läser naturvetenskapliga programmet på gymnasiet och vi har pratat mycket om detta med lärare, som liksom är professor i biologi och sånt, och ja, hon verkar ha samma inställning. Vad man vet med “vanliga” läkemedel, som jag uppfattat henne, är att det har en garanterad effekt. Om man testar 1000 slumpvalda personer, kan man garantera att läkemedlet har effekt på en garanterad andel av de 1000 människorna (som då även brukar vara ganska hög).
  Vad gäller naturläkemedel är det svårare att veta. Få naturläkemedel är vetenskapligt testade, och av dom som är det är det väldigt många som tyvärr inte ger effekt (när man testar vetenskapligt, slumpvalda – omedvetna – får placebo eller aktivt ämne, då utesluts alltså att placeboeffekten har inverkat).
  MEN – min lärare är också väldigt tydlig med en sak. Och det är att precis som du skriver ska placebo-effekten inte förringas! För, till skillnad från naturläkemedlen kanske hehe, har placeboeffekten flertalet gånger bevisats kunna ha mycket stor inverkan på kroppen. Effekten vara stark! Förmodligen är det ju placeboeffekten du upplever, men återigen, den ska absolut inte betraktas som sämre eller mindre värd, du märker ju själv vilken stor skillnad placebo-effekten kan göra. (Självklart kan det även vara en kombination, delvis placebo, delvis verklig verkan, så är det ju med alla läkemedel.)
  Men ja, finns absolut ingen anledning att döma dig, även om det kanske är lite “hokus pokus” så fungerar det uppenbarligen, och då är det bara att köra på tills kroppen säger något annat. (Då utgår jag från att det du äter, precis som du säger, är säkert och att du på något sätt skadar dig är helt uteslutet.)
  Ganska långt, men försökte quota min lärare så bra jag kunde haha… Hoppas jag tolkat henne rätt, men ganska säker. 😀

  Reply
 • Vår hjärna är så cool! Likaså som att ångest osv ger kroppsliga symptom av ingen anledning alls så funkar ju hjärnan likadant med placebo, det är sjukt coolt tycker jag!

  Reply
 • Hej! Läkarstudent termin 9 här och måste hålla med Millan och Hannah. Det är oootroligt viktigt att det vi rekomenderar i vården är just evidensbaserat för att alla ska få likvärdig och säker vård. Många naturpreparat lyckas inte visa i studier resultat som går att återupprepa, eller så visar de att placebo har lika bra effekt. Eller så har man inte forskat på det tillräckligt. Men som tidigare sagt så är placebo inget man ska underskatta! Om man som individ upplever effekt av något så är ju det jättebra! Även om jag tycker man ska tänka efter lite så det inte bara blir “dyrt kiss och bajs” som man kanske nedlåtande kan säga. Dessutom kan vissa naturpreparat vara farliga och interagera med andra läkemedel som tidigare sagts.

  En annan reflektion! Jag förstår verkligen att det är sjukt provocerande när läkare inte ens tittar på ens eksem innan de ordinerar kortison. Men om jag får “försvara” det hela så kan man ställa de flesta diagnoser bara genom att prata med en patient, speciellt om de har en tidigare historia på problemen, och för eksem finns det liksom inte så mycket evidensbaserat att erbjuda mer än mjukgörare och kortison (typ). Detta trots kortisonets hemska biverkningar. Och samma gäller många sjukdomar, vår kunskap har begränsningar. Det är inte läkarkårens “fel” utan det är för att vi helt enkelt inte kan mer om sjukdomarna och hur man behandlar de på bästa sätt – det behövs alltså mer forskning! Och åter forskning!

  Reply
 • Blev lite mer nyfiken på saken och fann att läkemedelsverket har bra info om skillnader mellan växtbaserade lm, traditionellt växtbaserade lm och naturlm. Det var massor där som jag tidigare inte kunde 🙂 och hur man får/inte för förskriva det i vården.

  En sak som också är bra att veta är att säg att till sjukdom x finns tio olika behandlingar tillgängliga. För oss läkare finns då rekommendationer och prioriteringar för vilken behandling man bör välja först med bas på effekt i studier, säkerhet, mängd studier, biverkningar etc. Då kan exempelvis vissa nya läkemedel få lägre prioritet för att det inte finns lika mycket eller långsträckt data som gamla beprövade läkemedel. Därför blir systemet ganska trögt och det kan ta lång tid innan nya läkemedel etableras, men detta för att det ska bli säkert! Men som med allt finns det ju brister.

  Reply
 • Din lärare verkar ha glömt att placebo effekten finns också i ännu högre grad för de vanliga traditionella mediciner. Mest troligt att man får placebo effekten av alvedon än msm just pga att psykologiskt lägger man mer förväntning på alvedon.

  Reply
 • Vad roligt att du mår bättre! Läst så otroligt mycket positivt om MSM så jag och karln började äta det för ca 3 veckor sedan. Han har psoriasis och känslig mage, och vi har båda en del värk i kroppen, och eftersom det är ogiftigt tänkte vi att det skadar inte att prova.

  Han märker att magen lugnat ner sig betydligt, faktiskt mår han toppen i magen! Jag märker stooor skillnad på huden som är babylen, speciellt fötterna är supermjuka (alltid haft förhårdnader på fötterna).

  Nu har jag gjort en spray till honom för eksemen i hårbotten (1 del MSM-pulver + 6 delar destillerat vatten), så han sprayar MSM-vatten på skallen morgon och kväll. Tänkte göra en salva med kokosolja och sheasmör också, för eksemen på kroppen. 🙂

  Vi äter 3 tsk/dag, ökade gradvis från 1 tsk så att magen inte blev orolig. Blev lite lös i magen första tiden men det gav sig snabbt.

  Skriv gärna längre fram om hur du upplever effekten av MSM! 🙂

  Mvh Maria

  Reply
 • Hej!
  Läser Apotekarprogrammet och kan lite kort säga att vanliga läkemedel genomgår massa kontroller, man har bara 1 substans(alt 2-3) man kollar på och som ger verkan.
  Ett naturpreparat kommer från naturen, och tar man ex en rot eller blomma innehåller denna säkert 10 substanser eller ofta mer som man måste kontrollera och upptäcka om något är giftigt, blir väldigt osäkert.
  Ett annat problem är att ex johannesört interagerar med massa ämnen i kroppen som är viktiga för att läkemedel ska fungera som de ska, kan ex. Göra att p-piller inte fungerar som de ska…
  Tar man inga andra läkemedel så kan man testa naturpreparat. Men äter man annan medicin måste man prata med läkare först så inte effekten försvinner från dem. Alla läkemedel som finns vet man vad som interagerar och läkaren kan styra behandling efter detta, men de vet man oftast inte med naturläkemedel.
  Sedan är placebo en bra effekt, men då får man väga risken mot att ens ex epilepsimedicin eller hjärtmedicin inte får rätt effekt 🙂

  Reply
 • Jag är läkare och jag får, precis som sjuksköterskor, inte rekommendera NÅNTING som ej är “evidensbaserat”. Dvs jag får en rekommendera tex en behandling om det ej finns studier som säger med klinisk signifikans att det hjälper… Skittrist, men ingenting hindrar mina patienter från att prova saker och ting så länge de är öppna med det då många läkemedel interagerar och påverkas av naturläkemedel och ej ska kombineras.

  Hoppas detta hjälper dina frågetecken.

  Reply
 • MSM är inte ett naturläkemedel utan ett kosttillskott och säljs som livsmedel och det finns därför inget krav på godkännande- eller registerförfarande. Det innebär att det är de som producerar eller säljer som ansvarar för att kosttillskottet är säkert. Ett naturläkemedel däremot måste visa effekt i vetenskapliga studier eller välbeprövad traditionell användning. Eftersom man som läkare bara får förskriva läkemedel som har evidensbaserad effekt kan man inte förskriva ex MSM som är ett kosttillskott och därmed saknar denna evidens. Hoppas du förstår! / Läkarstudent

  Reply
 • Tack 🙂 men får man inte som läkare inte föreslå vitaminer eller andra kosttillskott heller?

  Reply
 • Hej! Jo, vi som läkare får skriva ut t.ex. vitaminer/tillskott om en patient har brist enligt blodprover eller av olika anledningar riskerar att få brist, så kallat profylaktiskt. Ett exempel är t.ex. om man har diverse magtarmsjukdomar eller äter andra läkemedel som hindrar upptag. En stor del av befolkningen idag äter väldigt mycket vitaminer och tillskott, i många fall i onödan. I många fall flushas substansen igenom kroppen utan att man tar upp speciellt mycket, men många tänker inte på att vissa substanser lagrar sig i kroppen t.ex. fettlösliga vitaminer. I stora doser kan det då skada kroppen istället för att läka den som var den egentliga tanken. Dessutom finns det på hälsokostaffären preparat, t.ex. rosenrot och johannesört som interagerar (minskar/ökar effekt) med olika läkemedel t.ex. p-piller. Kontentan är att ska man ta ett tillskott ska det vara för att man behöver det.

  Jag måste bara påpeka att det är väldigt tråkigt att läkaren du hade hade valde att kommentar på det sättet angående MSM, man ska aldrig gå ifrån sin läkare och känna sig illa bemött!

  Reply
 • Hey Linda! This is amazing and I do love your reasoning. It may be a placebo effect, but so what? It is still an effect and as long as it is the right effect I can see only benefits. I’ve just had an exam with pain as one of the subjects (I’m in dentistry, which is a lot like medicine). There is only soooo little known about pain! There have to be so much more ways to get rid of pain that just aren’t discovered yet. I’m happy for you :). Btw I don’t comment often but I totally love your work, especially the eccentric makeups!

  Reply
 • Kolla in dokumentären Food matters, riktigt intressant och där pratar dom om det du funderar kring i inlägget! 🙂 finns på Netflix bland annat

  Reply
 • Jag är SÅ fruktansvärt trött på sjukvården. Jag har problem med mina eksem, atopisk, och har haft extremt mycket och blossat upp typ överallt, men mest hela ansiktet/halsen osv. De rekommenderade bara kortison, kortison, kortison. Blev SÅ trött och allt det rekommenderade har jag testat då alla 20 olika läkare gett/rekommenderat samma. Efter de 20 läkare säkert och säkert ett besök i månaden i något år fick jag EN bra läkare, blev sjukskriven tre månader, fick tjänstledigt ett år och nu känns det någolunda som att jag har dem under kontroll. Så viktigt att man hittar en läkare någon gång.
  MEN, mellan allt dedär så läkarna bara skrattar och hånar “naturläkemedel”, gjorde en mineralanalys och de typ bara skrattade och sa att de hjälper inte. Så synd då jag personligen tror på att vad man äter(kanske saknar en del) och hur man mår påverka en stor del. Nu när mina eksem är lugnare så Mår jag SÅ mycket bättre, trivs bättre på jobbet etc. Mår så dåligt när jag ser en bild på hur jag såg ut innan..

  Inte för det hade något med det att göra, men vet hur det känns att gå till läkare efter läkare utan att få någon hjälp, min sambo gick till x antal läkare för problem med magen, ev ibs. och en del andra besvär, fick ingen hjälp alls, bara recept som gjorde det värre.

  Oavsett om det är placebo eller inte så är det så skönt att må bra utan att få i sig massa skit!

  Reply
 • Detta för att svenska läkare är skandalöst dåliga och oftast ytliga

  Reply
 • Hej, jo läkare får rekommendera kosttillskott/vitaminersom järn och magnesium och B12, de kan tom. förskriva dessa på recept. Sen kan de även i samtal med sina patienter ta upp att de tycker att deras patienter ska komma upp till oss på Apoteket och rådfråga oss om det bästa multivitaminpreparatet för just deras behov.

  Kul att du tycker att det funkar bra och så skönt att du slipper ha ont, vet precis hur det är, i morron är det 22 år sedan jag körde av vägen och fick min whiplash

  Reply
 • Jag har läst mycket bra om det där. Gå med i gruppen kolloidalt silver 2.0 på facebook så hittar du mycket bra information om det och även många andra med positiv erfarenhet av det 🙂

  Reply
 • http://www.hd.se/nyheter/skane/2014/10/25/tusentals-utsatta-for-medicinbluff/

  Reply
 • Hello Linda! I carefully read about your concerns regarding doctors and herbal remedies. If you feel that this is working for you, then I’m nothing but happy for you, but as doctors, we can’t recommend herbal remedies to our patients since this is not evidence based medicine which means that a medication is carefully tested and has proof of having an effect. The only thing you should have in mind though, is that these kind of remedies may have interactions with other medications, making them increase or decrease in their effect, so if you are on any medication it’s very important to tell your doctor about this, even if it’s contraceptive pills or anything else! I wish you the best of luck! 🙂

  Reply
 • Det är ju bra om det fungerar 🙂 (köper dock inte argumentet att läkemedelsföretagen tjänar pengar och därför är dåliga, naturläkemedels- och kosttillskottsföretagen tjänar ju också multum.)

  Reply
 • Jag har provat den nu i ca två veckor och jag känner skillnad jag med Är inte lika stel om kvällarna och har inte problem med höft ont ! Känns så himla skönt Och va roligt att höra att du får må bättre

  Reply
 • Jag ger min häst MSM för återhämtning och det är väldigt vanligt, många världsryttare gör det 🙂

  Reply
 • Kul att du blir hjälpt! Både jag och min man tar MSM (organiskt svavel) och hans reumatism gör inte längre ont och jag har fått tjockare hår och finare hy!

  Tips! Du kan göra ett ansiktsvatten av 1/6 MSM och 5/6 vatten och spraya ex vid läggdags! Det finns en hel del att läsa på nätet om varför kroppen behöver svavel – en av de viktigaste mineralerna.

  Reply
 • Jag äter MSM mot dålig hy, och har inte märkt någon skillnad. Men, det var ju värt 129 kr för att testa iaf. Det är väl det som är grejen med kosttillskott/naturläkemedel, att det inte är en garanterad effekt. Men å andra sidan är biverkningarna sällan grova, så är ju värt att testa. Vet att stora doser vitamin B5 inte är “godkänt” mot akne och oljig hy, men mig hjälpte det något enormt.

  Reply
 • Om man söker på PubMed så finns det ju en del artiklar publicerade i vettiga, välrenomerade tidskrifter som har hittat en del positiva effekter av MSM (ibland i kombination med andra ämnen) hos personer med ledvärk. Dock ingen som har lyckats visa ett klart samband, men det är ju ofta svårt i humanstudier, oavsett kemikalie. Jag tror personligen att det är något mer än placeboeffekt, och tycker att det tillsammans med Cissus hjälpte mig. Hälsar en som jobbar med hälsoriskbedömning av kemikalier.

  Reply
 • Jag använde MSM mot mitt PD som jag fick i ansiktet och det försvann. PDn var ganska grovt och gjorde ont runt munnen, mitt spred sig upp till ögonen också.. Inte alls kul.
  Varför man får PD är för att man får svamp i tarmen och gör då så man får utslag i ansiktet mest runt munnen (även upp mot ögonen).
  Sen för att *strypa* svampen bör man undvika socker, gluten och mjölkprotein för att svampen ska dö ut.

  Har inte fått till baka min PD som försvann efter MSMpulvret.

  Reply
 • Jag säljer kosttillskott till både häst, hund/katt och människa och MSM är väldigt populär, det som händer (bla) är att den påverkar de celler som läker i kroppen, samt cellförnyelse. Jag ger det till min äldre häst och även gett i perioder till min äldre grand danois och pga kronisk magkatarr kunde han inte äta kombo preparat men MSM gick bra och han blev superpigg! MSM är en svavelförening kroppen mår bra av, och hästar får bla i sig det via gräs, men dock för liten mängd. Rekommenderar dig att kombinera med grönläppad mussla om du känner att du behöver lite till hjälp. Säljes bla hos svenska djurapoteket och heter vital body athlet för människa. Lycka till 🙂 /Emma

  Reply
 • Det känns som att läkare generellt ger symtomlindring mer än letar orsak och går till botten med saker. Men å andra sidan, hur många läkare skulle vi behöva om var och en av patienterna ska ha en lång utredning av allt möjligt? Klart de måste ge lindring. Men därför måste vi FÅR till människor försöka tänka lite själva också. Vad är logiskt? Låter det logiskt att ett naturligt förekommande ämne som vi inte längre får i samma utsträckning genom våra utmärglade jordbruk kan tas som kosttillskott och göra skillnad? Ja, det tycker jag. Givetvis kan inte ett enda preparat ändra allt i kroppen men alla ämnen verkar ju på olika saker. Kom igen folk, var inte så skeptiska!!! Have some faith god Damn it.

  Reply
 • Jag håller helt med! Jag har även jag fått en massa tabletter utskrivet för mina utslag och de rör runt i hela min kropp och sätter väldigt mycket i obalans. Jag har en farbror som är homeopat och jag tror helt på att mycket kan lösas med naturmedicin. Intressant är att i Tyskland så testar läkarna naturmedicin först, och om inte det funkar går de in med västerländsk medicin. Tänk vad mycket som skulle lösas om alla läkare, överallt, gjorde så!

  Reply
 • Hej Linda!
  Var har du köpt pulvret? 🙂
  Mvh

  Reply
 • Linda, have you ever considered that you may have an autoimmune disease? I also had many odd things happening to my body (including periorbital dermatitis around my eyes, not my mouth like you). As it were, I have Hashimoto’s which is an autoimmune disease of the thyroid. After changing my diet, treating my body’s hormonal imbalances, and finally giving in and starting a thyroid medication mostly all those weird symptoms are gone! I wish you luck. Living with chronic health issues is so frustrating! I appreciate all your artistic beauty. I find inspiration looking at your work and having fun on my own (nothing serious like your career).

  Reply
 • Økt energinivå kan ganske enkelt skyldes at det endelig er vår og at lyset vender tilbake mer og mer her i Norden! 😀 Det finnes masse forsking på hvor viktig dette er for energi og humør. Men jeg har ingen anelse om det kan ha en effekt på smerter og andre ting.

  Reply
 • Älskar naturläkemedel/homeopati. Känner många som käkar msm vars stelhet/ondhet (i kroppen lol) blivit bättre, och nästintill försvunnit tack vare det! Bara man fortsätter med det! Jag är uppvuxen med homepati så det sjukaste min kropp blivit är typ feber samt magsjuka. Får jag influensan och tar homeopatiska piller direkt så frisknar jag till fortare än kvickt. Jag tror mindre på medicinska medel än naturläkemedel. Det enda medicinska jag tagit in i min kropp är ipren, och det mot mensvärk. Tycker att vi verkligen borde fokusera mer som du skrev på att detta kan underlätta sjukhusvårdsköerna, samt antibiotika-hetsen! Tack för bästa sminkvideos, kram!

  Reply
 • MSM eller svavel har en del i vår kropp i både ämnesomsättning, leder och slemhinnor så det är inte konstigt om det fungerar, vilket det även finns studier på pubmed som stödjer.

  Reply
 • Anledningen till varför 95% av alla inom vården kommer avråda från naturliga produkter är att det ligger enormt mycket pengar i läkemedelsindustrin. Ju fler som förblir sjuka (eller med sjukdomssymtom) desto fler mediciner säljer dom.

  Om en då däremot får bort olika symptom med t ex MSM, kolloidalt silver eller CBD olja eftersom det läker kroppen inifrån så behövs inte mediciner längre, vilket betyder att läkemedelsföretagen hotas.

  Enkel förklaring, många skulle säga att det är en conspiracy men läser du på lite och är uppmärksam så kommer du snart inse. 🙂

  Reply
 • Hej Linda!
  Tack och lov att jag fann MSM för snart 1 sedan. Fick diagnos artros i ländryggen 2016. Hade tidigare innan diagnosen ätit allt möjligt som skulle vara bra för personer med begynnande artros, som jag misstänkte att jag hade 4 år innan diagnos. Innan jag började med MSM åt jag enorma mängder värktabletter varje dag för att klara av mitt arbete inom äldreomsorgen. Började med MSM i mars i år och ångrar mej inte. Igår fick jag hem en ny leverans med MSM samt kolloidalt Silver så nu fortsätter livet framåt.

  Reply
 • Hej, nyfiken på hur stor mängd du äter? Har själv reumatism och är sugen på att testa detta.

  Reply
 • Hejsan! Just nu äter jag faktist inte, men jag brukade ta en stor matsked i ett glas juice om dagen 🙂

  Reply
 • Menisken gick av för två år sedan för mig.
  Hade jävulskt ont i knät i 18 månader. Var svullen och öm fick till slut tips om att ev MSM kunde hjälpa.
  Köpte och började tveksamt ta MSM var skeptisk då jag hade extremt ont.
  Redan första veckan var hälften av värken borta och nu efter 4 hoppar och springer jag som innan skadan.
  Jag struntar ärligt talat om någon läkare säger till mig att MSM är Hokus Pokus. Jag vet att MSM hjälpte mitt knä och är otroligt tacksam.

  Reply