Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

14:09 | March 10, 2016

INSTAGRAM-MAKEUP VS HIGH FASHION-MAKEUP

instaram

Alltså jag blir så arg!
Jag såg en annons från Maybelline idag (bilden nedan), från New york Fashion week, där modellen hade naturlig bas,  creasad lite grungig ögonskugga och naturligt buskiga och otroligt fina bryn = Fashion makeup
Och det var massor av tjejer som skrev kommentarer som ” OMG, jag kan göra bättre med smink från Dollar store” “det enda jag ser är en tjej som behöver noppa ögonbrynen, vaxa överläppen och fixa ögonskuggan, hon kan väl inte va modell?”  “Var modellen bakfull eller? Det där ser faktiskt vidrigt ut”
VAD FÅR TJEJER UT AV ATT KLANKA NER SÅDÄR PÅ VARANDRA?? Det är inte okej någonstans!! Skärpning för fan

maybelline

På tal om detta tänkte jag prata lite om instagram makeup vs high fashion-makeup. Modellen på bilden har en mer vad jag skulle kalla “fashionmakeup”, och ingen såkallad “instagram-makeup” som vi är vana att se på sociala medier. Och det är sån HIMLA skillnad på det.
Jag säger absolut inte att det ena är rätt och det andra är fel, jag gör ju själv en blandning utav båda stilarna här i bloggen, och man ska få se ut precis som man vill.
Jag vill bara poängtera att det är skillnad på makeup inom modebranchen och det vi ser inom social media. Och detta är något som jag tycker borde pratas mer om , särskilt för blivande makeupartister!
Det är dessutom skillnad på makeupartister nu och då. Idag ska vi kunna sminka oss själva och ta selfies, men att sminka andra är inte lika viktigt, vilket jag kan tycka är lite oroväckande faktiskt..?  Medan dåtidens makeupartist sminkar modeller och kan ALLA typer av ansikten, hudfärger och hudtyper, men kanske inte är så bra på att sminka sig själva.. För mig, är inte en makeupartist en person som bara kan sminka sitt eget ansikte, utan en person som kan göra makeup lika bra på alla!

Som makeupartist är det viktigt att veta skillnaden på makeup och makeup.

När man gör makeup inom mode/high fashion är det inte så mycket smink vi pratar om egentligen, mycket handlar om små finesser, vi kan kanske se lite konstiga trender, ojämn ögonskugga som creasar eller modeller utan mascara, eller BARA grön spindelbensmascara. Men detta är inte för att makeupartisterna är dåliga på sitt jobb, det är meningen att det ska vara så. Less är ofta more, och har modellen mycket ögon, så är det BARA ögon i fokus, alltså inga bryn, inga läppar. eller är det bara läppar, eller bara bas och bryn. Ni fattar. Och ni som inte fattar: Mode är konstigt ibland 🙂
Skulle jag börja köra cream contouring och lösfransar med eyeliner och hela köret på en modeplåtning skulle jag nog aldrig mer få jobb inom mode, I det sammanhanget funkar inte en Kim K. sminkning med cooking och baking och hela köret. Dessutom skulle man aldrig i världen hinna göra den typen av sminkning när man har femton modeller på fyra timmar.

Det som är hett inom sociala medier nu är inte alls det vi ser i modebranchen. Det är full face contouring, eyeliner, lösfransar, cut crease, mycket läppar, highlight, ALLT. Mycket av trenderna just nu vi ser på te.x instagram är mycket hämtat ur dragqueen-scenen, just för att man ska kunna skulptera och modellera om ansiktet = Contouring
Och det är absolut inget fel i att göra det. Kör på det du själv trivs i helt enkelt!

Jag märker själv att när jag gör något med avancerat eller konstnärligt med uppsatt stramt hår, eller mer fashion utan mascara inte går hem på sociala medier lika mycket som när jag gör en hård sotning med mycket lösfransar, mycket eyeliner och markerade kindben och nedsläppt hår.

Det är alltså två helt skilda saker. Så innan man klankar ner på en bild, eller säger att nåt är fult (vilket man visserligen ALDRIG ska göra) tänk på att det är helt olika stilar vi tittar på. Och tänk efter innan ni kommenterar nåt nedlåtande om andra människor, även om hon är en modell, är hon en människa. ingen klädhängare. okej? Modellen ovan visar en riktig hud utan retusch eller filter, så som de flesta ser ut i verkligheten.

Så. För det första. det är skillnad på såkallad instagram-makeup och fashion-makeup

och för det andra, inget är rätt, inget är fel, det finns olika sätt. SLUTA NÄTHATA!

Kärlek <3

/Some things really pisses me off!
I saw an ad from Maybelline today (picture above), from New york fashion week, where the model had a natural base, creasad grungy eyeshadow and natural bushy and incredibly pretty brows = Fashion Makeup
And there were lots of girls who wrote comments like “OMG, I can do better with makeup from dollar store” “the only thing I see is a girl who needs to pluck her eyebrows, fix the upper lip and fix eye shadow, she can not be a model?” “Was she hungover? That looks disgusting ”
WHAT DO GIRLS GET OUT OF TALKING SHIT ABOUT EACHOTHER ?? It is not okay anywhere !!

 
So I was going to talk a bit about instagram makeup vs. high fashion makeup today. The model in the picture is wearing more what I would call a “fashion makeup”, and no so-called “Instagram-makeup” as we are used to see on social media.
And it’t two different things!
I don’t say that one is right and the other is wrong, I for example, use to mix the both styles on my blog.
I just want to point out that there is a difference between the makeup in the fashion industry and what we see in social media. And this is something that I think should be talked about, especially for aspiring makeup artists!
Moreover, it’s a big difference to be a makeup artist today, and what it was before . Today we should be able to make up ourselves and take selfies, but to apply makeup on others are not as important, which I would think is a bit worrying actually ..? While makeup artists before do makeup on all kinds of faces, skin colors and skin types, but they maybe not so good at making up themselves .. For me, a person who can just do make up on her/his own face, is not a make up artist. A makeup artist for me is a person who can do makeup on anyone!

When doing makeup in fashion / high fashion is not so much make-up, we’re talking about a lot finesse, we might see some strange trends, uneven shadows that are creasing, or models without mascara. But this is not makeup artists that are bad at their job, it’s supposed to be that way. Less is often more. Fashion is strange sometimes 🙂

If I I would start doing cream contouring and fake lashes with eyeliner at a fashion photo shoot, I would probably never get a job in fashion again. And on the other hand, you would never in the world have time to do that kind of makeup when you have 15 models in four hours.

What’s hot in social media now is not what we see in the fashion industry. We see full face contouring, eyeliner, false eyelashes, cut crease, big lips, highlight, everything. Much of the trends right now we are looking at is actually taken from the drag queen scene.
And there is absolutely nothing wrong with doing that. You should do what you feel comfortable in.

I notice myself that when I do something advanced or artistic with sleeked back hair, or more fashion without mascara, does not work in social media as much as when I make a bold smoky eye with big false eyelashes, heavy eyeliner and highlighted cheekbones and curled hair.

So it’s two totally different things. So before hating on a picture, or say that something is ugly (which you should NEVER do btw), be aware that it is completely different styles we look at. And think before you comment something condescending about other people, even if she is a model, she is a human being. no an object. okay? The model above shows a real skin without retouch or filters, like people looks like in reality.

So. Firstly. there is a difference between so-called instagram makeup and fashion makeup

and for the other. STOP HATING

Love <3

No Comments


71 kommentarer71 kommentarer om “INSTAGRAM-MAKEUP VS HIGH FASHION-MAKEUP”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Reply
 • Javisst blir man både förbannad och jäkligt ledsen på alla elaka kommentarer som florerar på Instagram och andra ställen. Varför vill personer vara elaka? Mår de bra av det? Eller mår de själva så dåligt så de måste skriva ur sig sin egen frustation? Ja jag vet dessvärre inte svaret på det, bara att Näthatet ökar mer och mer. Vi tjejer borde stå upp för varann och peppa varann. Visst alla kan inte älska varann men vi kan visa varann respekt, ödmjukhet och förståelse.
  Tjejer vi ska vara snälla mot varann. Alla borde införa att säga tre bra saker om sig själv och tre bra saker om nån annan ❤️
  Peace, Love & Understanding!

  Reply
 • superbra inlägg.

  Reply
 • Så sant sant sant! Kärlek till dig Linda❤️

  Reply
 • Så rätt. För att ändra det sociala klimatet för kvinnor borde kvinnor vara förebilder.

  Reply
 • PREACH! Förstår inte hur folk orkar att sitta och skriva såna kommentarer, finns ju så mycket annat kul att göra! 🙂

  Reply
 • I think this is such an important message to say. When you watch celebrity makeup artist’s videos you see a completely different style of makeup being done on models. I didn’t even know this existed until I did some research. I think it’s really good that you’re talking about it. At the end of the day, art it art no matter who you are or what you do. We should all respect and support each other’s art and creativity because it’s what makes us all unique. Thanks Linda for the great post.

  Reply
 • Yep, I watch Lisa Eldreidge, Charlotte Tilburry, Monika Blunder, etc. I never see them doing any “baking” or heavy cream contour, they rarely use false eyelashes..

  Reply
 • Så bra skrivet!!!! <3

  Reply
 • Super bra inlägg – håller helt klart med om det du säger!!

  Reply
 • Världens bästa Linda!! Åh vill vara som dig. Jo jag har ett stort problem! Har extremt stora porer, använder porefesionoll men de hjälper verkligen inte… Hatar när sminket lägger sig i porerna så blir man prickigt och äcklig. Vad ska jag göra? Har du några tips? 🙂 ❤️

  Reply
 • Vissa är för omogna/underutvecklade för att förstå konst och andra spännande visuella uttryck. De är för simpla i huvudet helt enkelt, så är det bara.

  Skitbra inlägg, Linda.

  Reply
 • Sjukt bra skrivet! Personligen ser jag på bilden en väldigt väldigt vacker tjej med bryn man skulle kunna döda för! Allt är vackert på olika sätt!

  Reply
 • Superbra inlägg Linda, håller med dig till 100%!

  Reply
 • This is all so sad. I personally think that fashion makeup is way more beautiful than instagram makeup. Wish I could pull off bushy eyebrows like that.

  Reply
 • Super rätt! Så himla störigt när folk får för sig att det är ok att säga precis vad som helst på internet – det är väl klart att jag tycker vissa saker är skitfula också, men jag skulle aldrig i livet få för mig att säga det där personen i fråga kan tänkas se det. Ta en screenshot och visa för dina lika bitchiga kompisar eller håll käften, liksom.

  Reply
 • Jag som själv är på utbildningsväg till makeupartist blir så arg av allt hat.. ett ansikte på en visning är konst, och är inte till för att vara “vackert” i dagens normer.

  Reply
 • I totally agree with you
  Linda, I am feeling the same way. I love fashion, creative make -up so I have no problem about that. I’m doing that kind of make-up very often on my blog. Sometimes someone’s asking is it a joke, telling me I look disgusting, that’s so sad… I should make some intensive contouring, eyeliner and overline my lips to make people like me? Sad World 🙁

  Reply
 • Well said, I couldn’t agree more!
  Same goes for clothes: Instagram fashion is usually pretty and flattering, sometimes quite sexy, but high fashion is another story: often wacky, downright crazy and barely wearable 🙂 But that’s the beauty of it!

  Reply
 • Thanks for writing this post!!!

  Reply
 • Hej vacker. Mitt namn är Izabella Jag är brasilianska. Ledsen om jag skrev något fel, men jag vände sig till Google översättare att skicka meddelandet i “Svenska”.
  Jag skulle säga att du upptäckt 2 år på internet och sedan min passion för makeup bara ökat. Alla makeup som gör eller ens i mitt professionella under makeup använt sina skapelser som inspiration.
  Jag vill gratulera till denna gåva som du använder mäster.
  Jag älskar hans konstnärliga sida som alltid är närvarande i sina märken och hans verk är häpnadsväckande . Att känsligheten.
  Tack för att inspirera mig varje dag.
  Jag hoppas att din webbplats, din instagram och hans tutorials på youtube, aldrig slut.
  Ännu inte börjat min portfölj, men om du vill veta vem jag efter min instagram @ iza884.
  stor puss och lycka till dig. izabella Serdeira

  Reply
 • Så himla bra inlägg! Det är så tragiskt med allt näthat…

  Reply
 • Preeeeach! People don’t seem to realize that both fashion shows and the makeup and hair that contribute are all works of art and art is rarely clean and crisp like the way Instagram portrays these things. Very well said girl!

  Reply
 • It is a great post. When I watch short films on instagram I see a lot of contouring, sometimes it looks radicolous. It’s like changing whole face. And thats why people think, that natural beauty is ugly. Becouse social media still put in Our heads that spots are ugly, red face is something what you sound cover. It’s very sad . When I read comments with So much hate in I just want to someone who is writing it be on the order side…

  Reply
 • Jag tycker inte att den där sminkningen var alls särskilt snygg, men jag sitter inte och skriver hatiska kommentarer på deras sida för det, vad är det för lågstadiefasoner en del håller på med egentligen? Gillar man inte behöver man inte titta eller säga nåt alls, bara gå vidare med sitt liv. “Fixa överläppen, krokig näsa” jo tjena…Jävla dagisbeteende.

  Reply
 • Fantastisk inlegg ! Slike innlegg trengs det flere av der ute.

  Reply
 • Men yaaas äntligen en klok en! Haha ne men ärligt så kan jag oftast tycka att Fashion makeup är snyggare än full face contour. Jag älskar att sminka människor, vill bli makeupartist en dag och jag sminkar mycket hellre andra än mig själv och kör hellre något annat än media trenden, de är kul det med ibland men ja som du säger det är så måste man kunna göra allt! hennes ögonbryn va uubersnygga, föredrar buskiga naturliga bryn alla dagar i veckan!

  Reply
 • De personer som har ett behov av att kritisera och näthata borde fundera på vad som saknas i deras liv. Kanske jobba på sin egen självkänsla istället för att trycka ner andra.

  Reply
 • Actually I would add something more to this point. When we do makeup on daily basis or for special occation we often want to show the best of our beauty. We want to conceal irregularities, lift our cheeks or make our lips bigger only to enhance our beauty and feel better in our skin. We want to have perfect skin and perfect face. Fashion makeup is more of an art and it is not beauty routine. That’s an expression just like a picture, fashion item, or piece of art would be.

  Reply
 • Älskar att du börjat öppna upp dig mer och ta upp större frågor om man kan kalla de så! Uppskattar de verkligen och jag hoppas att någon av tjejerna ser detta inlägget och tänker om!

  Reply
 • Hi Linda! 🙂
  I completely agree with you and I’m glad that you wrote post about it specially the point that an artist is when you can do make up on anyone. It’s so hard to know how to do it! I think that the best in make up is that you can do everything and then is a true Art. Like painting or smth. And you show on this blog all faces of makeup
  Thank you for all inspirations ! <3

  Regards
  Julie ^_^

  Reply
 • Otroligt bra skrivet linda!!! det är såå lågt att skriva så elakt. Tänk efter att hon också är en vanlig människa!! All kärlek till dig

  Reply
 • Blir också chockad då och då över liknande grejer. En del av mig mår bättre över själva faktum att det ofta är yngre som håller på med sånt. Samtidigt å ena sidan känns det också värre, för då inser man hur hemsk och allvarlig mobbing folk utsätter varandra för i skolåldern via internet. Blir så himla ledsen alltså. Men detta är jättebra skrivet Linda och det blir som ett ljus i tunneln när folk förespråkar ett hälsosamt förhållningssätt till smink/utseende där alla ska få göra som de vill utan att sänka andra <3

  Reply
 • It’s important to understand that no matter what the problem is about, or how much you dislike something else, it’s not acceptable to violate or insult other people or other people’s work. Especially not when you doesn’t have enough knowledges or experience about it. Linda, you are making a very good point and I, as many others also feel angriness and dissapointment about how cyber bullies can that easily spit out that much nonsense to put other people down.

  We should also consider the fact that the most of the haters, are part immature and also insecure in themselves. Don’t be haters towards the haters, but try to talk sense into them or just ignore their bullshit.

  Let us all share this great post of Linda Hallberg and remember the difference between freedom of speech and hate speech.

  //Peace out

  Reply
 • Oh, and big thanks for an inspiring post Linda, keep being amazing!

  Reply
 • Word!

  Reply
 • It just feels that what we see on Instagram has created some kind of “perfect image”, with lots of makeup, false eyelashes, contouring, filters, etc, and people start to see it as something they have to strive to achieve. It’s sad that for some light makeup or “imperfect” makeup, or no makeup at all has become a no-no.. I’m not hating, I just feel the same thing about heavy drag queen inspired makeup as of photoshopped models in fashion magazines. It’s a great visual, but can hurt someone’s self-esteem pretty badly… I don’t care what people think, I love light makeup 🙂

  Reply
 • Håller med dig till fullo Linda! Sååå fruktansvärt “fixa den krokiga näsan” etc?!?!? så fruktansvärt elakt!!?? tycker modellen är otroligt vacker, hennes näsa ger ju henne ett speciellt modellutseende, tänk hade man sett ut så! så bra att du tar upp detta eftersom det går så lågt ner i åldrarna detta hatet och att yngre tjejer bara ska se ut på ett visst sätt för att passa in. jag som har en liten dotter hoppas SÅÅÅ på att hon ska ha självförtroende nog att tycka att hon är vacker oavsett vad andra tycker/säger/skriver. Tror dessutom det är viktigt att man som mamma inte vidarebefordrar sina “komplex” för ja det har vi väl alla, till såna barn, utan att man istället förmedlar att man är vacker som man är! xo

  Reply
 • Du är så bra! Har sett andra ta upp liknande diskussioner men tyvärr inte lyckats lika bra som du! Det känns som du är väldigt genuin och ärligt tycker om alla sorters makeup, eller om du inte gör det så gör du det inte på ett sätt som sårar andra! <3
  Och jag hade gärna sett mer fashionmakeup 🙂 när jag ser dina kreativa sminkningar blir jag glad 🙂

  Reply
 • I really enjoyed reading this post, thank you!

  Reply
 • Himla bra inlägg Linda, jag är så glad att du finns!

  Reply
 • De som kommentera verka ju iaf kunna mycket inom detta 🙂 haha..

  Håller med dig att folk nog gillar “insta” makeup mer, MEN jag tror det är så bara för att den andra makeupen är mycket svårare att få till om man inte är så kreativ som du ex. Jag älskar dina färgslpasher, skarpa eyeliner etc, hade varit kul att se en tutorial eller bara get ready när du gör dem för jag själv har ingen aning hur jag skulle göra eller vad eller liknande. Kan vara därför du får mindre respons på de inläggen då vi icke makeupartister har mycket svårare att göra dem och vi gör dem inte på några andra typ kanske 🙂

  Reply
 • Here, here!

  Reply
 • Tack Linda! Så skönt att någon sätter ner foten!
  Dags att fokusera på det vackra i allt!

  Reply
 • Åh Linda du är underbar! Jag har följt din blogg sålänge nu så jag kommer inte ens ihåg när jag började. Det är tack vare dig jag går en makeupartist utbildning nu, tack vare dina fina sminkningar! Det är så underbart att du är så kreativ, hade gjort vad som helst för det. Det som är så synd att folk inte riktigt uppskattar dina makeup, för stt allt ska vara snyggt idag. Allt ska döljas och ändras istället för att vara sig själv.

  Det hade varit en dröm att assistera dig

  Reply
 • Det är också så jävla konstigt att en ska behöva förklara varför modellen ser ut som hon gör, försvara den typen av make up. Folk ska bara skita i att säga att någon är ful, en ska inte behöva förklara någonting egentligen!!

  Reply
 • Ett väldigt bra inlägg! Det är på tiden att någon tar upp att det finns en skillnad och bara för att en person inte själv klär i/gillar något betyder det verkligen inte att det är fult! Fashion är dessutom mer kommersiellt och har ofta ett budskap eller andemening att leva upp till, vilket är den stora anledningen till att det ser ut som det gör. Det är inte bara lite färg man kladdat på en person. Men jag antar att det är som med all annan konst. Alla förstår sig inte på det.

  Reply
 • Massor med kärlek till dig Linda! Grymt bra inlägg. ❤

  Reply
 • I was thinking about the exact topic and I agree on your opinion. Personally I like high fashion make up more. I do like those heavy makeup on instagram , it does look really pretty in pictures but it seems they kinda look all the same. In high fashion, make up looks so much fun!

  But like you said, no hating and we supposed to support each other!

  Reply
 • First of all, you deserve a standing ovation for that post! I see what you are talking about all the time and totally agree. I am not a makeup artist as I only do my own face, just a woman with a love of makeup. High fashion makeup is soooo different from what most of us attempt in our everyday lives, but most forget to see the artistry. I can’t say I enjoy all the trends, but I would never go in and bash on a woman or tend. The only comments we should be making are positive ones and if someone can’t do that they should just keep their thoughts to themselves. (Plus, there are plenty of ways to say you don’t care for an aesthetic without bashing it…it’s just not to your taste…)

  Reply
 • Du är en sådan stor inspiration till tjejer och kvinnor!! Jag tycker du är grym som tar upp detta som många kanske inte tänker på. YOU GO GIRL!!!

  Reply
 • Tack för att du lyfter detta. Kärlek till dig!

  Reply
 • Amen! Thank you for writing this!

  Reply
 • Äntligen! Tack för detta fantastiska inlägg //Eva, makeup artist

  Reply
 • BRAAA. Jäättebra att du förtydligar detta.

  Reply
 • Blev erbjuden en gratis brynformning i en sminkbutik (med tillhörande nedlåtande blick) för inte så länge sedan för att jag gillar oplockade lite buskikare bryn. Tjejen själv såg ut som vilken instagramtjej som helst. Tydligen ska en inte sticka ut. Bäst att plocka fram contouring kitet… Jävligt tröttsamt att, särskilt när en älskar smink, hela tiden få de där “stackars dig som inte kan bättre”-blickarna.

  Tack för att du tar upp detta. Hoppas många ser det.

  Reply
 • Amazing post! I like both ways of makeup and you just told the truth about this stuff! I’m a big fan Linda your work is beautiful ❤️

  Reply
 • Jättebra skrivet och förklarat! Hejja dig!
  Jag gillar båda delar men den “osminkade” looken och makeuper med små finesser som du säger, de är mer instressanta. Det händer mer.
  Fantastisk blogg har du! Kram!

  Reply
 • HALLELUJA!! Hear, hear… Well said!!

  Reply
 • YES LINDA! Jag stör mig så sjuuuukt mycket på detta. Jag ska plugga till hår och makeupartist nästa höst och jag träffa några tjejer som ska gå i min framtida klass. Vi gjorde lite egna facecharts men ingen av dem våga ha lite färg. Dem alla fokusera på contouring och hur dem skulle få highlightern att “poppa” fram på papper… En tjej sa tom “nej inte skuggan, hon ska inte vara en clown” medans hon kolla på en röd skugga…lärarna borde kanske ha detta inlägg uppklistrat på väggen hahah

  Reply
 • Så sant det där med att så många självutnämner sig till makeup-artister för de är bra på att sminka sig själva, men kan absolut inte sminka andra särskilt bra när de testar, otroligt stor skillnad på det!

  Reply
 • TACK!!! Precis det där behövdes. Alla måste förstå skillnaden!
  Hade gett min högra hand för att få assistera dig nångång

  Reply
 • You said it well! Thanks for pointing out

  Reply
 • Så otroligt bra inlägg 🙂 näthat är aldrig okej!! Tack för en superbra blogg, insta och Youtube-kanal

  Reply
 • Haters gonna hate. Vissa personer mår dåligt i sig själva, och mår bättre genom att klanka ner på andra. De blir liksom bättre människor om de kan sminka sig bättre, eller om de inte har en krokig näsa, eller om deras ögonskugga är bättre. I alla fall i deras huvuden. För där inne bor tankarna “Tjej med krokig näsa får betalt för att hon är snygg, det får inte du” som måste tystas.

  Reply
 • Tack Linda, det här behöver lyftas fram!!!

  Reply
 • Bra vrålat! <3

  Reply
 • Detta måste nog vara det bästa inlägget jag någonsin läst på din blogg. Jag jobbar inte så mycket med smink själv (skrivet av en som inte haft smink på jobbet på ca. 6 månader), men jag jobbar mycket med skönhet. Löshår, hudvårdsprodukter, hårprodukter. Vi har samma problem där. När det kommer till vad som är “okej” och “inte”. Man ska väl få se ut hur man vill? Vill man gå all natural är det okej. Vill man ha ett löshår/smink som inte passar enligt sociala medier, så är det okej också. Man ska inte lägga så jädrans mycket energi på hur andra se ut. Det är la bättre att fokusera på sig själv och istället lyfta andra.

  Reply
 • This is SO spot on and I am very happy when I see others address these issues. Linda, I love your work, all of it. You have an elegance about you and your work. Thank you and preach on, girl.

  Reply
 • Grymt inlägg! Håller med dig helt och hållet.

  Reply
 • […] brengt mij op een ander onderwerp, Instagram VS Fashion makeup, geïnspireerd door deze blog van Linda Hallberg en haar onlangs geplaatste […]

  Reply