Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

15:30 | May 4, 2016

DAGENS FRÅGA

8april

Jag antar att de flesta som läser min blogg sminkar sig, mer eller mindre.
Så min fråga idag till er är: Varför sminkar ni er? Alltså i vilket syfte lägger ni er makeup på morgonen? Är det för att ni ska känna er fina? för att förändra något? för att det är kul? för någon annans skull, eller för att uttrycka en viss stil?

Alla sminkar sig för olika syften och det vore kul att se variationen här i kommentarerna!
Jag själv sminkar mig mycket för att uttrycka mig själv, för att det är jävligt kul, för att känna mig fin, och för min egen skull.

Berätta er historia!

/Todays question is, why do you put your makeup on in the morning?
Is it to feel pretty? because it’s fun? to express yourselves? to feel pretty for someone else? to change something? tell me!

I mostly put makeup on to express myself, because it’s crazy fun, and to feel pretty for myself, but I wanna know your stories!


70 kommentarer70 kommentarer om “DAGENS FRÅGA”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • jag sminkar mig för att det är kul, avkopplande, jag känner mig fin. har absolut inte svårt för att gå osminkad dock. men att sminka mig på morgonen och ta en kopp kaffe är som terapi. <3

  Reply
 • När jag sminkar mig är det för att kag tycker det är kul & jag älskar att testa nya produkter & färger osv. Men ibland sminkar jag mig också för att jag vill känna mig lite extra fin. ❤️

  Reply
 • Jag mår så himla bra av att känna mig fin och fräsch så därför sminkar jag mig innan jobbet. Jobbar som makeup artist så även för att “göra reklam” kan man väl säga. ☺️

  Reply
 • Till vardags sminkar jag mig för att jag har svårt att känna mig helt bekväm annars, även om jag tycker att det är tråkigt att känna så. Därför brukar jag några gånger i veckan gå helt osminkad bara för att vänja mig vid det också. Till fest sminkar jag mig extra för att känna mig snyggare helt enkelt 🙂

  Reply
 • Sminkar mig för att jag älskar smink och allt därtill!! Och för att jag vill känna mig extra fin! 🙂

  “Vågar” dock inte ösa på med ögonskugga och sånt till vardags, som jag egentligen borde för att jag tycker det är så roligt. Dumt va? Får öva upp självförtroendet (för det är väl det som är problemet? Eller?)

  Har dock inga problem att gå osminkad!! Absolut inte 😉

  Reply
 • Man känner sig så mycket piggare med lite smink! Sminkar mig ganska neutralt till vardags, bas, bryn och mascara typ. Är skönt att ha en stund för sig själv innan en stressig dag 🙂

  Reply
 • Sminkar mig för att dölja finnar och andra grejer i ansiktet och för att se piggare och bättre ut (enligt mig själv). Det gör så jag får bättre självförtroende och med det blir en bättre och roligare människa! 🙂

  Reply
 • För att täcka acne och akneärr. För att känna mig lite fin och se fräschare ut. Sminkar mig eg så lite som möjligt, fondation, concealer, mascara och vit kajal. Ofta täcker jag endast problemområderna + ringarna under ögonen och försöker se så naturlig ut som möjligt. Saknar tiden då jag endast satte på mig mascara på morgonen eller gick helt osminkad. Särskilt sommartid 🙂 sen använder jag gärna lite mer smink när det är något speciellt.

  Reply
 • Jag älskar smink, och kan sitta och dutta och måla hur länge som helst. Jag är den i kompisgänget som är mest sminktokig skulle jag säga, men till vardags har jag bas, ögonbryn och mascara. Jag vet dock också att jag inte gör det “för min egen skull”, utan för att jag är lärd av samhället att jag är finare med smink. Jag har haft kass hy, och kände mig tryggare och lugnare med smink, men nu när hyn är bra känns det ännu roligare att sminka sig, men också så mycket härligare att visa upp hyn utan smink så jag gör det ofta. Känner inte behovet att sminka mig om jag ska gå och handla eller träffa kompisar. Men som sagt, jag älskar att vara sminkad, ta selfies på ett bra fejs och känna mig pigg och fräsch, fast sist och slutligen tänker jag nog lite på det här med att jag använder smink, lägger mycket pengar på skönhetsvård trots att man inte förväntar sig en tiondel av det från killar.

  Reply
 • Jag sminkar mig för att dölja min acne som jag har haft problem med i 12 år, nu är jag 23. Det är en så stor del utav mitt liv så att jag skulle aldrig gå hemifrån osminkad. Jag önskar dock att jag kunde det (kan kan jag väl, men det handlar också om självkänsla) och jag har testat typ allt för att få bort det, receptbelagda krämer, roaccutan, bra hudvårdsprodukter, mineralsmink, you name it! Men så fort jag kommer hem tvättar jag bort sminket och den känslan är underbar!

  Reply
 • Hej Emma!
  Läste din kommentar om acne och känner igen mig så väl i den. Har också haft problem precis som du i flera flera år och prövat ALLT. Fick tipset att gå till läkaren för att få ett p-piller utskrivet, heter Diane. Och detta har verkligen hjälpt mig, allt har försvunnit och det är verkligen skillnad på min hy idag. En barnmorska kan alltså inte skriva ut detta utan en läkare måste göra det.

  Kolla upp det om du har möjlighet. Kram från en som vet hur det känns.

  Reply
 • Jag sminkar mig för jag känner mig alltid mycket piggare och för att uttrycka vem jag är som person. Det varierar dag till dag hur jag sminkar mig, och det är möjligheten att kunna variera sig så mycket som är roligt! Finns inga regler 🙂
  Och du är grym!

  Reply
 • Jag sminkar mig för att jag ser ut som en nyfödd gris utan smink. Helt ärligt. Jag har liksom inga ansiktsdrag annars. Ljusa ögonbryn, rödflammig blek hy och känner mig väldigt osynlig. Jag sminkar mig för att det tar mig längre i livet än om jag inte gjort det. Med smink ser jag tom bra ut och får positiva reaktioner från dem jag möter. Jag ger ett gladare intryck och får mer pondus av smink, jag flyte liksom inte bort i den grå massan. Men jag är noga att inte gå för långt och riskera att sminka mig “bimbo”-aktigt. Jag är ändå på en seriös arbetsplats och kan inte se ut som en tonåring. Sen är smink faktiskt jäkligt kul, och konstigt nog är det roligaste sånt som ingen ser ändå. Som en ny borste eller primer.

  Reply
 • Åh vad “kul” att höra, jag är precis likadan! Haha som en nyfödd spädgris stämmer såå bra!
  Och ett par mörka ringar under ögonen på det pga bebis som håller mig vaken
  Tycker tyvärr inte om att se mig själv i spegeln utan smink och klarar inte av att folk ser mig i ansiktet utan iaf concealer, mascara och bryn..

  Reply
 • Jag sminkar mig för att känna mig snyggare. Till vardags målar jag bara ögonbrynen och lägger bas i form av mineralpuder och bronser, för att jag får finare hy, form i ansiktet och utan ögonbryn känner jag mig tom. Vid festliga tillfällen har jag mascara, ögonskugga, läppstift också, för att det är roligt!

  Reply
 • Förr sminkade jag mig för andras skull. Jag var osäker, tyckte att min hy var röd och flammig(vilket den fortfarande är, har ytliga blodkärl. Men nu bryr jag mig inte längre) och kände mig allmänt ful utan smink. Numera sminkar jag mig kanske en gång i veckan, och då är det för att jag tycker det är kul, för att känna mig fin och för min egen skull, inte för någon annans 🙂 Går alltid utan smink till vardags. Skönt att kunna göra det och dessutom känna sig trygg efter alla år med osäkerhet!

  Reply
 • Varje vardagsmorgon så sminkar jag mig för att se lite piggare ut. Jag har inte så mycket ögonbrynshår och jag tycker att fina ögonbryn är viktigt så de fyller jag alltid i. Vissa kvällar däremot så står jag gärna och experimenterar och härmar någon look jag sett på youtube (dina bland andra :p ) för att sen på helger och fester kunna sminka mig riktigt snyggt! Mest för min egen skull, tycker om att uttrycka mig med färger på läpparna och ögonen 🙂

  Reply
 • Jag sminkar mig för att koppla av, känna mig fräschare, piggare och finare ut. Och jag sminkar mig för att jag ska kunna framhäva mina drag och t.ex förmisnka min näsas form som jag hatar haha. Och hur mycket tid jag vill lägga på sminket eller hur mkt jag vill använda beror på humör och om det är festligare eller till vardags. Men åtm bryn och bas vill jag ha gjort före jag ska ut till vardagen men är lat. Åså använder jag lite rouge för att inte se så himla platt och “enfärgad” ut, samt lite solpuder.

  Reply
 • Jag sminkar mig för att jag har dålig hy och skäms för att visa mig utan smink. Hatar det! Smink är verkligen bara nödvändigt ont för min del och jag önskar att jag fick skippa.
  Men jag tycker det är häftigt att se vad andra kan göra med smink och hur fint det kan bli. 🙂

  Reply
 • Jag sminkar mig inte för att jag inte känner mig snygg annars, har inga problem att gå osminkad utan går faktiskt oftast osminkad. Jag sminkar mig för att det är min hobby, jag tycker det är kul, det är lugnande för mig och får utlopp för min kreativitet. Jag ser det helt enkelt som konst och ansiktet är min canvas 🙂

  Reply
 • Jag älskar smink och sminkar mej för att uttrycka mej/sticka ut från mängden och känna mej snygg. Jag gillar att framhäva ögonen för jag är mest nöjd med mina ögon. Då använder jag mörkare skuggor och nu till sommaren blir det mest brun-brons-guldiga skuggor.
  När jag lägger makeupen är det halv fem på morgonen och det tar ca 1 timme. Ibland önskar jag att kunde lägga en lättare makeup på 5-10 minuter men jag skulle aldrig våga visa mej på jobbet med så lite smink.

  Reply
 • Jag sminkar mig för att jag tycker det är fantastiskt roligt och för att jag vill bli bättre på smink. Men också för att känna mig fin! Eller som till jobbet när jag oftast bara kastar på concealer, mineralpuder och lite rouge och mascara – då för att känna mig fräsch och se lite pigg ut.
  Jag har inga problem med att gå helt osminkad men trivs så mycket bättre med smink och eftersom jag tycker det är roligt så vill jag gärna sminka mig!

  Lever och andas tutorials för att lära mig bli bättre och så gott som allt jag kan kommer från sånt jag lärt mig på YT. Håller fortfarande på att bemästra eyeliner tekniken, är redigt dålig på att få till det. Slav-följer-dig online eftersom jag älskar ditt jobb och för att du ger mig galet mycket inspiration, så tack för det Linda! ❤️

  Reply
 • Tidigare var det ett stort intresse och jag är utbildad MUA men jobbar inte som det just nu. Till vardags sminkar jag mig mest för att jag känner mig finare med smink, kör oftast på samma varje dag. Är mer kreativ vid festligare tillfällen. 🙂

  Reply
 • Jag sminkar mig för att uttrycka min stil. Jag vardagssminkar bara mina ögonbryn och blånader under ögonen för att inte se så trött och sur ut. hähä.

  + Jag känner när jag sminkat mig att jag ansträngt mig för att jag bryr mig om just den här dagen och vill göra mig fin inför den. Dom dagar jag inte sminkar mig är för att jag tänker “äh skitsamma, jag ska ändå bara gå till affärn/plugga/vara hemma/glo på TV idag” Det låter lite könstigt kanske.
  Men det är viktigt t.ex. varje dag jag ska gå till jobbet mitt i vardagstristessen att känna att jag bryr mig om just den här dagen.

  Reply
 • Sminkar mig helt enkelt för att jag tucker det är kul! Dock känner jag kanske inte alltid att det är såå kul varje morgon kl. 6 men ibland gör man det helt enkelt för att man har en “dålig huddag” . Har dock inga problem att gå utan smink och gör det ofta, även på allmänna platser 😉 men har kommit över fasen då jag tänkte att man måste sminka över alla finnar/ dålig hy och har insett att det bara är jg själv som bryr mig!

  Reply
 • Jag sminkar mig dels för att det har blivit ett stort intresse för mig det senaste och därför är jätte roligt, men mestadels för att känna mig bekväm. Jag minns inte ens senast jag gick ut helt osminkad och det är kanske 2 av mina vänner som har sett mig helt utan smink. Jag skulle aldrig gå till skolan osminkad eller ens affären haha. Känner mig som en helt annan person när jag har satt på mitt “ansikte” av smink. Jag lämnar knappast huset utan concealer och/eller foundation + fixade ögonbryn. Mitt sanna jag är mitt sminkade jag helt enkelt 😉

  Reply
 • Sen igår så har texten i din blogg varit delad, ska de vara så? Ett stycke är till vänster och ett i mitten :/

  Reply
 • Jag sminkar mig på väldigt olika sätt och av olika anledningar beroende på tillfälle. I jobbsammanhang brukar jag göra något ganska neutralt för att bara se lite mer “polerad” ut, har inget fast jobb så det är ingen fast rutin heller. Oftast gör jag bara lite svart eller mörkblå eyeliner med vinge, använder kajal och ögonskugga så det blir mjukare. Ingen mascara. Andra tillfällen försöker jag liksom rätta till när jag inte ser ut som mig själv, typ när man ska ta passfoto och måste definiera sig lite för att se mindre konstig ut på bilden, eller om jag bara har nån finne jag vill täcka. Då gör jag typ “no makeup makeup”. Annars sitter jag rätt ofta hemma och leker med smink och gör vilda saker, då kan det bli vad som helst, typ lite som du gör Linda 🙂 Fast vanligast är att jag använder sminket som en accessoar och kreativt uttryck, har lika lätt att visa mig med grönt läppstift som helt osminkad, så ibland får man lite konstiga blickar men det är mest kul ^^

  Reply
 • För att jag vill känna mig finare och att det är himla kul 🙂

  Reply
 • Jag tycker att jag blir snyggare + att det är kul! Jag gillar mina grymma bryn som jag får och att jag ser piggare ut. Skulle dock aldrig sminka mig för att någon bad mig, skulle snarare slut då i protest 😉

  Reply
 • Jag sminkar mig för att det är så himla kul att kunna variera sitt utseende och få bestämma själv hur man vill se ut just den dagen. Jag gillar att kunna vara en “clown” vissa dagar och att vara jordnära andra dagar. Det är en frihet att inte behöva bestämma vilken typ av människa man är eller förväntas vara. Sen gillar jag också konst och allt kreativt! Så att använda ansiktet som en canvas är underbart.

  Reply
 • Jag har nyss börjat sminka mig igen efter typ 13år då jag bara använt smink vid speciella tillfällen… Jag gör det mest för att dölja min hemska hy men även för att det är kul!
  Du inspirerar mig att prova färger jag aldrig velat prova förr och inte bara gå på mina “safe” färger! 🙂

  Reply
 • Jag sminkar mig för att det är min hobby, och på morgonen är det typ “min egen stund” då jag kan vakna och ha min lilla skönhets rutin. På vardagarna hinner jag dock inte så mkt och eftersom jag jobbar som mat tant i en lågstadiet skola så känns det inte som att jag får ha så mkt, men på helgerna kan jag sitta hur länge som helst och testa nya tekniker och olika färger. Så jag sminkar mig för min egen skull för att jag älskar det! För min pojkvän tycker bara jag ser konstig ut med tex röd ögonskugga och glittriga bryn haha!

  Reply
 • Bra fråga. Sminkar mig nog för att känna mig lite mer bekväm. Haft problem med min hy i många år och älskar egentligen en naturlig look. Vissa dagar har det varit tufft att gå utanför dörren pga hyn men har ändå aldrig velat sminka över med tonvis av smink. Ser det lite som ett väldigt oskyldigt filter, man förbättrar vad man har med lite concealer och mineralpuder.

  Reply
 • Jag sminkar mig på morgonen för att komma igång. Dessa 20 minuter är perfekta för att gå igenom dagen i huvudet och förbereda mig inför vad som komma skall. Hade jag inte tyckt att det var kul hade jag inte gjort det. Jag sminkar mig för att jag oftast känner mig piggare och fräschare när jag har smink. Är det en dag när jag vet att jag ska vara utomhus mycket sminkar jag mig inte.
  Men att fylla i bryna är alltid ett måste då jag egentligen är mörkblond men har färgat håret svart.

  Reply
 • När jag var liten, typ 3-4 och min 13 år äldre syster fortfarande bodde hemma så stog jag alltid på toalettstolen och kollade på när hon sminkade sig. Fascinerades så mycket av det, så när jag fyllde 4 fick jag mitt eget första leksmink. Det var blå ögonskugga och rosa läppstift. Vi har en bild på min första sminkning och det ser väl ut som den första målarbok man hade, inget innanför linjerna. Sedan dess har jag älskat smink, sminkade mig mycket i framförallt 12årsåldern. Aldrig särskilt mycket bas eller så då jag inte känner att jag behövt det men mycket ögon. Nu gillar jag mest sedan några år tillbaka “det osynliga” sminket, det som framhäver det vackra. Min mamma har alltid sagt till mig att smink ska framhäva, inte dölja. Jag älskar det, men känner inte ett måste att ha det. Ibland känner jag mig oslagbar med mitt smink på, medan ibland känner jag när jag ser i annan spegel att fan, idag blev det inte bra och då önskar jag snarare att jag inte haft något.. märkte dock när jag bodde och jobbade utomlands på en gård och såg ut som stryk varje dag att ibland måste man få sminka sig bara för att känna sig fin och kvinnlig – för sin egen skull. De i närheten sket fullständigt i det men på nåt sätt behövdes det för den egna känslan att ja, jag är fortfarande jag och jag kan se anständig ut med. (Haha grannarna beskrev oss som “The rough girls on the farm, men då fick de så de teg i kyrkan på juldagen!)

  Reply
 • För att se vaken och frisk ut. Men även för att känna att jag skapar ett skydd mellan mig och världen. Det blir ett filter, en mask, så att människor inte ska komma så nära, känns det som. Ju sämre jag mår psykiskt, desto viktigare är det att använda smink, precis som om jag inte vill att nån ska se. Mår jag bra så struntar jag i vilket och kan gå osminkad. Låter säkert helt skruvat.

  Reply
 • För att om jag inte gör det ser jag ut som 12

  Reply
 • Till vardags sminkar jag mig vääldigt lite just nu, helt enkelt för att jag i princip bara är hemma eller en snabb sväng på mataffären eller stan. Då blir det oftast bara lite bryngele, och ibland målar jag dom lite men då jag har rätt mörka bryn så orkar jag inte alltid göra måla dom. Ibland sätter jag lite highlighter i ansiktet också, och iblaaaaaand mascara men det är väldigt sällan. Böjer fransarna gör jag varje dag, mest för att det är skönast för mina ögon då jag använder kontaktlinser. Annars så när jag sminkar mig full face och ögon, så gör jag det för att det är roligt. Det är mitt sätt att vara kreativ på, kanske lära mig något och slappna av också. 🙂

  Reply
 • Jag sminkar mig för att känna mig lite extra fin. Också för att jag typ inte har några ögonbryn annars.. Men just nu är jag sjuk och mest hemma hela dagarna, så när jag väl sminkar mig så blir det för att ringarna under ögonen ska försvinna och att jag ska se någorlunda mänsklig ut.

  Reply
 • Att leka med färger och former är så kul, och som någon som aldrig gillat att måla på papper eller skulptera passar det pefekt med smink. Att applicera vardagssmink är som ett zen-moment för mig, det blir som att jag mediterar. Jag kan i lugn och ro tänka över dagen som kommer och relaxa en stund. Ibland känns det som om jag gör en krigsmålning, vilket ger så sjukt mycket självförtroende på dåliga dagar.

  Reply
 • Jag sminkar mig för att kunna känna mig fin. Sorligt men sant…

  Reply
 • Jag sminkar mig för att jag tycker det är kul och för att uttrycka en viss stil. Ibland också för att känna mig fin men ibland går jag helt utan också. Oftast är det för att det är kul.

  Reply
 • Hi Linda!

  I really love makeup, although I don’t wear it every day. For day to day hanging around or running errands or traveling I don’t often wear any makeup. When I go out in the evening though or on a nice date I like to get done up! And I just feel that makeup is the way to complete an outfit or a fancy look- there’s so many nice ways to play with it!

  I’m a musician and actually my favour part of my pre-concert routine is the time I spend relaxing and doing my makeup! It’s my favourite part of my performance routine- and I just love feeling put together when I’m on stage. I feel like it’s another way to express myself or complete a look or theme I’m going for 🙂

  I love your blog for inspiration I have to say! Since following it I have started to play with my makeup much more, rather than sticking to more ‘tried and true’ looks that I am comfortable with!

  Reply
 • Till vardags sminkar jag mig om jag köpt något nytt klädesplagg och vill känna mig flawless hela jag. Annars brukar jag knappt sminka mig. Om jag haft en dålig dag så brukar jag gå upp tidigare dagen efter och köra på fullt smink eftersom jag blir glad av att sminka mig och det är lite som terapi.
  Annars så sminkar jag mig läääänge till fest. Det är inte kul att gå på fest om jag inte får 2-3h att fixa mig. Då sminkar jag nog mig för att det är kul att ändra ansiktet och göra olika looks. Älskar smink och tycker nog mest att det är kul. Trivs annars asbra utan smink men smink är kul!

  Reply
 • Jag sminkar mig för att… Först för att inte se så jävla trött ut. Och då också att uttrycka mig själv. Det är så som att jag kan skapa något. And that’s where my Swedish ends – for example now I have a weird thing going on: I can’t just pick and use a foundation, I have to mix my own. Every time. I sometimes feel all over the place because I always just do what comes to mind and I have no plan. But sometimes I sort of invent something experimenting that way. The other day I realised that a physical sunscreen + a little too dark tinted moisturiser could be a perfect match for my fair skin tone. I mean some of those physical sunscreens tend to leave a white cast and you might be able to lighten your foundation a little with them. Of course I have real lighteners also 😉

  Reply
 • jag sminkar mig för att känna mej fin & fräsch. har så himla röd näsa och mörka ringar under ögonen som jag inte alls trivs med. så jag sminkar mej väl för både för min egen skull och för andra 🙂 jag känner mej inte som mej själv utan smink!

  Reply
 • Jag sminkar mig för att det är min stora passion. Gör ofta färgglada sminkningar & blir så glad när jag får höra positiva ord om mina sminkningar. Valde att göra om min IG-sida till en makeup-sida. Har fått massa positiv respons men även negativ. Den negativa kommer från familjemedlemmar Dom förstår inte hur jag kan ha makeup som intresse. Utan tycker jag är ytlig & pinsam. Något som gör så ont i hjärtat. Tänkte sluta ett tag men valde att fortsätta lägga upp bilder på mina sminkningar varje dag. Sminkar mig ju bara för min egen skull! Mitt motto är Mer för åt folket! (Ursäkta ett långt svar). Om någon vill kolla så heter jag LINIS16 på IG.
  Tack för all inspiration Linda!!!

  Reply
 • Det här är något som jag har tänkt på en del. Jag har alltid tänkt att jag sminkar mig endast för min egen skull, och för att jag tycker att det är kul att leka med olika färger, former osv – brukade göra en hel del “outspaceade” sminkningar förr i tiden, i tonåren, dels för foton men också för fest osv. Gör det ibland även nu för tiden, men då är det mest för att fota snygga bilder.

  Hur som helst, jag har aldrig sminkat mig för någon annans skull… Eller? Helt ärligt, är det så? Sanningen är att jag faktiskt inte vill gå ut in public utan smink om det är möjligt, främst pga att min hy är kass (den kör någon sorts throwback grej till puberteten just nu). Jag har till och med hoppat över att t ex gå till gymmet ibland eftersom jag är så obekväm med min hy. Det är dock inte så ofta som det händer, jag försöker att vänja mig och gå utan smink ändå för det är ju fett onödigt att låta det påverka vad jag gör i mitt liv. Men frågan är ju då, sminkar jag verkligen mig för MIN skull, eller är det för hur jag vill att andra ska se på mig? Jag har ju inga problem med att gå utan smink hemma där bara jag och typ min pojkvän ser mig. Som nån annan bloggare sa för ganska länge sedan – om hela mänskligheten hade slagits ut och du var den enda personen kvar på jorden, efter 60 år, hade du fortfarande stigit upp extra tidigt på morgonen för att sminka dig?

  Om jag ska träffa en viss person, så tänker jag dock aldrig typ, “undrar vad hen tycker om den här ögonskuggan, tycker hen att läppstift är snyggt eller gillar hen en mer naturlig look?” osv. Så på så vis sminkar jag mig inte direkt för någon annan specifik person. Utan jag väljer vad jag själv tycker är snyggt.

  Om min hy hade varit bättre hade jag förmodligen varit mer bekväm med att gå utan smink in public.

  Reply
 • Jag sminkar mig främst för att det är sååå kul. Lite som terapi att sitta där med sminkpenslarna. Sen känner jag mig snyggare, alltså piggare och fräschare, vilket i sin tur gör att jag känner mig säkrare på mig själv och blir mer utåtriktad, if that makes any sense. Men det är helt och hållet för min egen skull.

  Reply
 • Jag sminkar mig för att jag tycker dels att det är såååå kul. Smink har blivit mitt intresse och är nog något jag vill jobba med faktiskt. Smink är så speciellt för mig. Varför? Jo det ska jag förklara för dig. Jag känner att jag är mycket stressad ibland. Har någon lättare ångest typ. Jag får någon typ ångest för att jag snart fyller 20 år och inte har tagit körkortet. Att jag söker massa jobb men får tyvärr inget. Att jag blev typ dumpad för ett år sen och jag mår fortfarande lite halvt dåligt efter det. Men det är faktiskt mycket bättre nu, bättre än någonsin som tur är. Jag träffar inte mina vänner lika ofta, utan jag håller på att förlora dem.. Jag kan liksom sitta och gråta bara för att jag känner mig så stressad eller att jag håller på att förlora nära vänner. Jag får panik/ångest då. Men smink får mig att inte känna allt detta. Utan allt känns bra just under den stunden. Den stunden jag får sitta och sminka mig, kolla smink relaterade videos på Youtube, läsa din blogg och stå inne på till exempel kicks och bara peta på allt smink.

  Många säger till mig, “Viktoria, du behöver inte sminka dig!”. Men det är ju inte därför jag sminkar mig, jag vet att jag kan gå utan smink vilket jag också gör men jag föredrar att sitta och fixa mig. Eftersom att då har jag kanske en timme utan ångest. Sen jag kan gärna sitta i timmar och sminka mig, bara för att jag mår så bra då. Jag har bara bra tankar i mitt huvud då. Jag glömmer att jag blev dumpad för ett år sen, jag glömmer allt dåligt som får mig stressad. Så detta är faktiskt därför jag sminkar mig.

  Kram!

  Reply
 • When I started to do make up it was because I was very insecure about myself and tried to hide beyond layers of make up. I have acne and going out without any make up on is still a challenge for me. But through the years my mind about make up and myself changed. I found out that it is more than covering up bad skin. Make up became self expression for me. I like to get up in the morning and do my make up. I really love to play with the products and colors. It’s fun to do my make up. I never wear the same look twice I try to crate a new look every day. Somtimes it’s nude sometimes very bold. It depends from how I feel on that day. You can read my feelings in the make up I wear. I’m also interested in new trends and look out for inspiration everywhere. Most likely from your blog Linda. Your so talented and such an inspiration for me, thank you!

  Reply
 • Jag älskar smink och att sminka mig då det är kreativt, roligt och avslappnande. Är verkligen en riktig sminknörd. Å andra sminkar jag mig för att jag inte känner mig bekväm utan smink vilket enligt mig själv är väldigt tragiskt. Är egentligen helt bekväm med allt i mitt ansikte utom min hy, så de dagar jag har bättre hy är jag mer bekväm osminkad, men skulle aldrig gå till jobbet utan smink. Skulle känna mig mindre avslappnad och framåt då.

  Reply
 • Jag sminkar mig för jag tycker det är kul, höjer min självförtroende, få mig känna lite fräsch, uttrycka/lyfta fram mig och jag älskar att variera mellan saker jag gillar. Ena dagen öser jag på med mascara, eyeliner och lyfter fram mina ögon. Den andra dagen fokuserar jag extra mycket på ögonbrynen och läpparna. Läppstift och ögonbryn är mina favoriter när det gäller smink. Om jag var rik så hade jag nog lätt haft en hel skåp med läppstift ^_^

  Reply
 • Jag jobbar på operation som narkossköterska. Vi har alltid mössa och väldigt ofta munskydd på oss. Det en person som ska sövas inför en operation ser är ofta mitt ansikte och speciellt ögonen. Därför tycker jag om att framhäva mina ögon med hjälp av smink. Jag vet inte om patienterna bryr sig men jag tror det.

  Reply
 • I love to wear makeup because its my art, its my way to let out my inner creativity. Nothing soothes my soul more than to start with a bare canvas and see what I come up with. When I was younger I was so fascinated by the Geishas, and how their face paint gave the feeling of wearing a mask, and I kind of like the idea of that. You wear your war paint throughout the day to get through anything. But mostly I wear makeup because it makes me happy. Besides, I’d get bored with myself if I looked the same every single day hehe.

  Reply
 • För att känna mig bekväm och mer självsäker! Tycker de är jättetråkigt att sminka mig, samma visa varje dag och så tar de tid å dyrt är det och om man sminkar sig på morgonen måste man sminka om sig till kvällen om de ska se bra ut. Haha nä så älskar dagar ja bara kan va hemma å naturell 😉

  Reply
 • Jag har rosacea och föredrar att inte vara helt röd i ansiktet hela tiden (har dessutom tunn hud sedan innan jag fick sjukdomen så jag har alltid blivit röd som en tomat av att gå typ tio meter) så jag vill alltid lägga på något på ansiktet för att täcka över den men att sminka ögonen, ögonbrynen osv är för mig ett jättekul sätt att uttrycka mig själv! Jag blev helt förkrossad när min hudkänslighet höjdes ytterligare ett snäpp så jag är väldigt begränsad i vilka märken jag kan använda utan att reagera rent hudmässigt. Jag arbetar med det jag tål så makeup är för mig verkligen ett sätt att ge uttryck för min stil och min egen kreativitet, att skapa mig själv genom mitt uttryck på sätt och vis!

  Reply
 • Hej. Jag sminkar mig aldrig till vardags då jag jobbar inom städ så jag svettas ändå bort allt;)
  På helgen sminkar jag mig bara om jag ska iväg på något speciellt som kalas, brukar köra en bra bas och ögonbryn bara, tycker det är schysst .
  På sommaren blir det lite oftare eftersom vi åker våran amerikanare, då vill man gärna vara lite extra fin men eyeliner och mycket läppar. Ridigt go känsla att sitta i finaste bilen när man lagt ner flera timmar på smink och hår när man sällan sminkar sig:)

  Kan inte du göra en pin up/rockabilly sminkning någon gång? Hade vart kul att se hur du gör.
  Ha det fint och tack för en bra blogg♡

  Reply
 • Åh för att få känna mig fin, tycker alltid självförtroendet hoppar upp ett snäpp när man känner sig fin och fräsch! Skulle vilja våga lite mer läppstift bara. Alltid kul att kika in här för inspiration och tips!❤

  Reply
 • För att uttrycka mig konstnärligt både vardagligt som till festligare tillfällen. Kan nästan ibland känna att jag likaväl kan skippa sminket om jag ändå inte hinner sminka mina ögon på nåt lite roligare sätt.

  Reply
 • Jag sminkar mig när jag känner för det, eller när jag ska ut på något och vill piffa till mig lite extra. Går dock utan smink oftare än med, och jag skulle nog säga att jag trivs lika bra med vilket som. När jag väl sminkar mig blir det bara ögon och lite ifyllning av bryn, ansiktet får bara den vanliga dagkrämen. Funkar bra för mig, jag trivs i det! Hatar dock att ta bort sminket, tycker verkligen att det är sååååå tråkigt när man är trött på kvällen och måste ta bort sminket, så det bidrar väl till att jag inte har något problem med att gå utan smink, även om jag händelsevis ska ut på festligheter 😉

  Reply
 • Alltså Linda, först och främst så är du en sjukt stor inspiration och förebild! Och jag älskar din blogg!

  Jag sminkar mig för att det är mitt ställe att koppla av, landa och nollställa hjärnan. Till exempel så på vardagsmorgnarna så är det mitt sätt att vakna och starta dagen på ett bra sätt. Vissa dricker kaffe och läser tidningen, men mitt är att sitta och sminka mig!

  Jag har även märkt att det är dit jag går när jag mår “dåligt” eller har mycket tankar. Vissa går till gymmet, går ut och går, min pappa åker till golfbanan, men jag sätter mig och sminkar mig för att rensa huvudet och för att tänka på annat. Det är lite som min fristad!

  Hoppas att allt är bra med alla som läser detta, och skulle det inte vara det så blir det bra snart. Tro mig <3

  Reply
 • Because its the time I get to take care of myself, make up is has been therapy, it makes me feel good!,. Because I enjoy the look my husband gives me everytime I try something new, because i love makeup, to recreate and create emotions, there’s so many reasons to why wear makeup but I guess one stands out today, i feel like an artis,.

  Reply
 • Jag sminkar mig knappt aldrig till vardags när jag ska till jobbet längre. Jag är helt enkelt för morgontrött och orkar inte gå upp i tid för att sminka mig. Och med det menar jag att om jag sminkar mig på morgonen så är det, som någon nämnde där uppe, lite som terapi och egentid. Man sitter i lugn och ro och målar ansiktet medan man dricker kaffe och lyssnar på musik – en morgonritual helt enkelt.

  Om jag sminkar mig till vardags blir det oftast bara foundation och bryn. Detta för att jag har haft “probelmhy” nästan hela mitt liv och tycker att min hy ser finare ut med foundation. Jag har liksom aldrig varit en sån som haft naturligt fin och fräsh hy, och eftersom det ofta får mig att se trött och sjuk ut så är det skönt att man kan “fuska” lite ibland. Jag vill ju liksom se fräsh ut som alla andra även om det inte är “naturligt” för mig.

  När jag sminkar mig till fest eller till annat speciellt tillfälle gillar jag att verkligen ta tid med sminket. Att sminka sig och göra sig i ordning är ju halva grejen liksom! Är en kreativ människa och gillar att rita och måla i övrigt, så att få rita och måla i ansikten är kul för mig. Jag gillar särskilt att se olika resultatet av olika effekter, tex contouring. Jag tar ofta sådant jag lär mig i sminkvärlden och använder det när jag ritar porträtt. Det allra bästa tipset jag fått angående att rita porträtt, speciellt när det gäller skuggningar, är faktiskt att tänka som en makeup artist! Att vara kreativ och skapa saker är kul, därför tycker jag smink är kul 🙂

  Reply
 • Till vardags sminkar jag mig mest för att jag är så jävla trött när jag åker till jobbet. Med bryn på plats och lite highlighter på kindbenen så ser jag åtminstone inte lika trött ut som jag känner mig. Mer än så blir det sällan. Annars tycker jag att smink är kul, jag har ingen problemhy men gillar att mixtra med ögonskuggor när jag ska ut 🙂

  Reply
 • Som den otroligt ljushyade människa jag är sminkar jag mig för stt se dels hälsosammare och dels snyggare ut. Har även genomskinlig hy så blodådror och mörka ringar syns väldigt tydligen. Färgar också håret mörkrött och tycker lätt att det känns som jag försvinner in i håret utan markerade bryn och ögon/läppar.

  Reply
 • Hej Linda 🙂 I wear make up, because I like to enhance my features, because I think I look so boring without make up. It’s a way to stand out. It can be subtle or bold and it’s just fun to do in the morning. I like to challenge myself. Sure Flore, you can rock an almost black lip in the summer if you like that. You have to feel quite secure to wear bold.make up in Belgium. Where I work, there are only two women (and me) that wear a full face of make up (base, eyes, lips). You already stand put when you have a wash of brown eye shadow on your lids. I love make up!

  Reply
 • Jag har alltid på mig sjukt mycket smink. Ögonskuggor, läppstift, contouring. Jag gillar att smink kan framhäva din stil, ge dig en ny look, förändra ditt ansikte etc. Jag tycker inte om att gå ut utan smink, inte för att jag tycker illa om mitt ansikte osminkat utan för att jag känner att mitt nakna ansikte är som min nakna kropp; Ett privilegium bara vissa får se.

  Reply
 • Jag sminkar mig nästan aldrig till vardags, i alla fall inte om jag ska till jobbet. Jobbar på en industri så känns både onödigt för sminket skulle inte hålla och för att jag helt enkelt inte orkar på mornarna. Kan hända ibland att jag fixar bryn och lite mascara, mest bara för jag känner mig lite piggare och fräschare då. Men jag älskar att sminka mig så på lediga dagar kan jag sitta och pilla med smink hur länge som helst ?

  Reply