Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

15:30 | May 21, 2016

Pat McGrath highlight Dupes

patmcgrathdupes

Jag har fått frågor kring om jag kunde hitta Dupes till Pat McGraths skin fetish!
Och eftersom jag försöker lyssna så mycket jag bara kan på er, så letade jag igenom min sminkhög för att hitta liknande produkter, och det var svårt, de är rätt speciella ändå. De är mycket mer pigmenterade än “vanliga” highlighters, jag menar, det finns ju både guldiga och de med rosa i. Men tyckte ändå att dessa från Danessa Myricks var mest lika i färg och skimmer.

/I’ve got questions if I could find dupes to Pat McGrath skin fetish!
I was looking through my pile of makeup to find similar products, and it was difficult, they are pretty special. They are much more pigmented than “regular” highlighters are, I mean, there’s both golden highlighters, and those with pink shimmer. But the closest that I could find was the Enlight highlighters from Danessa Myricks!

patmcgrathdupes2

på vänster sida har jag swatchat Pat McGraths skin fetish Fine gold 003 pigment och Iridescent pink 003 Pigment, på höger sida ser ni Danessa Myricks Enlight i färgerna “Aura of Radiance” och “Enlight”

Vi börjar med Fine gold och Aura of Radiance, Fine gold har mer guldpigment och är också något mer glansig än Aura of radiance, som är något mer vit, men ovanpå makeup tycker jag att de ser snarlika ut.

Iridescent pink är en färg jag sett hos märken som te.x Make Up Store förut, Eyedust Angel hette den. En vit bas med rosa pigment i. Skillnaden här är att det likaså här är mycket mer rosa pigment i Pat Mcgrath än i något annat pigment jag sett innan. Den är väldigt speciell! Särskilt om man lägger på mycket! Tar man lite mindre av den så är denna också snarlik Enlight Synergy! Synergy är dock glansigare, vilket är otroligt fint!

/On the right side, I swatched Pat McGrath skin fetish Finegold 003 pigment and Iridescent pink 003 Pigment, on the left side I swatched Danessa Myrick Enlight in colors “Aura of Radiance” and “Synergy”

Let’s start with with Fine gold and Aura of Radiance, Fine gold has more golden pigment and is also slightly more glossy than the Aura of Radiance, wich is more white, but on my cheekbones, I think they look rather alike.

Iridescent pink is a color that I’ve seen before, Make Up Store had an eye dust called Angel that looked a bit like this for example. A white base with pink pigments in is not that hard to find. The difference here is that the Pat Mcgrath pigment has a LOT more pink in it than in any other pigments I’ve seen before. It is very special! Especially if you put on a lot! Taking a little less of it so this is also similar to Enlight Synergy! Synergy, however is shinier, which is nice!

dupes

Summan av kardemumman. Pat McGraths highlighters innehåller väldigt mycket pigment för att vara highlighters, och jag älskar det! Och därför var det svårt att hitta mer exakta dupes då andra highlighter satsar mer på skimmer än färg.
Danessa Myricks Enlight finns att köpa på danessamyricksbeauty.com och kostar 20 dollar styck.

/So. Pat McGrath highlighters contains a lot of pigment for being highlighters, and I love it! And therefore it was difficult to find more exact dupes.
You can get Danessa Myricks at Danessamyricksbeauty.com and cost 20 dollars each


7 kommentarer7 kommentarer om “Pat McGrath highlight Dupes”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Superfina! Bara en fundering, är det inte Pats highlighters du har swatchat på vänster sida (du har skrivit höger), eller är det jag som är alldeles förvirrad ikväll? 🙂

  Reply
 • ? tack för grävandet! 🙂 superbra analys du gjort så man förstår skillnaderna! ?? funkar båda färgerna lika bra på alla hudtoner?

  Reply
 • These are beautiful but for me it’s a little too much 🙂

  Reply
 • Kan du inte ägna ett helt inlägg/eller Youtube klipp till highlighters? Både dyrt och billigt och speciellt som man kan få tag på i Sverige utan att beställa och riskera att åka på tull. Vore så himla uppskattat nu, speciellt till vår och sommaren.

  Älskar din blogg och Youtube, grym är du! 🙂

  Reply
 • Vill verkligen prova danessas produkter, men frakt för 47,64 dollar?? Heeelt galet.
  Du borde få en speciell kod för dina följare så man faktiskt kan få testa hennes produkter som du skriver så mycket om.

  Reply
 • Det är ju tyvärr dyrt att beställa från USA.. Men jag kan absolut kolla med henne om jag inte kan fixa nån kod! tack för tipset 🙂

  Reply
 • Hi Linda! First I want to say that you are my absolute favorite makeup artist of all time! I just love all of your tutorials and looks! Secondly, I was wondering if you could possibly do more hair tutorials, because you have such great hair and I would just love to see more of how you style and color it! I know you’ve done some hair tutorials on styling, but I can’t remember seeing any of you dyeing it yourself, except there was a video where you dyed your extensions, but I wish I could see how to dye your actual hair. Especially how you do like different color ombré, such as how you do black on top and then pink on bottom baylage. Anyways, I think you’re awesome with makeup and I would just love to see more with your hair. Thanks babe! ?

  Reply