Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

14:48 | August 9, 2016

Ditt bästa husmorsknep?

bakterie1

Hej på dig!
Idag tänkte jag att vi skulle dela med oss utav våra husmorsknep, för det tror jag att alla har användning av någon gång när det krisar, eller helt enkelt för att de är så himla bra ibland 🙂
Har du några härliga husmorsknep? I stil med att använda sig utav olivolja som sminkborttagning, göra din egen skrubb utav honung och socker, lägga kalla skedar på ögonen för att få bort puffiga ögon osv.

Vilket är ditt bästa husmorsknep? och har du något som failat TOTALT! 

Min största fail var helt klart när jag tog Absolut Torr på mina finnar, då jag trodde att de skulle försvinna då. DET var inte fallet.. Jag såg snarare ut som jag hade stora röda bölder i hela ansiktet istället.. Don’t try it at home kids

/Hey
Today I thought it was time to share some beauty hacks, things you can use that you have at home in emergencies or just simply because beauty hacks are awesome!

Do you have any beauty hacks? Like using olive oil as make-up remover, make your own scrub out of honey and sugar.. ect ect..

What is your best beauty hack? and you have something that failed?

My biggest fail was when I used a very strong kind of deodorant on my pimples.. (’cause I thought they were going to dry out) That was not the case .. I looked more like I had large red rashes  all over my face instead .. Do not try it at home kids


16 kommentarer16 kommentarer om “Ditt bästa husmorsknep?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • My favourite hack is to use lipstick as lip liners, eyeliners, even eye shadow base!

  Reply
 • Jag hade en dragkedja på en stövel en gång som vägrade gå att dra ner. Så googlade jag att en vit fast tvål skulle hjälpa om man gned den emot själva kedjan (Jag hade bara hört talas om vitt stearin innan, och det hade jag inte hemma) så jag testade med den vita fasta tvålen och efter bara lite gnid på kedjan kunde jag dra ner den och få ut min fot ur stöveln. Sjuuuukt bra!!!! 🙂 Provade även det på en kompis dragkedja i nacken på en klänning, funkade lika bra då med 🙂 <3

  Reply
 • Kokosolja i håret innan en dusch så det får verka lite och sen skölja ur – grym kur! (Men det vet nog alla redan).
  Jag gör gellack hemma och om det är riktigt envist att få bort kan man packa in naglarna med acetondränkta bomullstussar så kan man skrapa av färgen sen.
  Testade att borsta tänderna med bikarbonat ett tag för det ska bleka men vet i tusan om det gjorde ngn skillnad.
  Tänkte testa att tejpa ihop mitten-tårna (alltså “ringtån” och “långtån”) för att undvika ont i fötterna när jag har högklackat. Hört att det ska funka…

  Reply
 • Jag snabbtorkar sminkborstar i ugnen, 40-50 grader varmluft!

  Reply
 • 1) I find a DIY for a brush cleansing fluid. From then I’ve use other expensive stuff again.
  2) I use Q-tips + eyecream for correcting my eyeshadow
  3) A I put a mask or nightcream on my forehead before washing my hair – because my skin on the forehead is extremly dry.

  Reply
 • Rismjöl och vatten blir en skonsam och mild peeling. Man kan även droppa i lite olivolja i “smeten” så blir man inte så torr.

  Reply
 • Det bästa att göra rent sin beautyblender med är en hård handtvål, blöta, gnugga, skölj och upprepa tills vattnet är rent! Inte alls lika svårt stt få ut allt lödder som men vanlig tvål och alla fläckar försvinner (om de inte är super gamla förstås)

  Reply
 • Ansiktsmask gjord på en förpackning färsk jäst blandat med lite vatten, honung och kakao, mm mm mm!

  Reply
 • Skrubbar ofta händerna med olja, socker och lite honung! Har extremt lätt för eksem som snabbt blir riktigt illa och det hjälper verkligen! Funkar även som peeling för läpparna.

  Fixar nagelbanden i badet – alltid smidigare (skulle inte säga husmors knep men wth)

  Reply
 • Åh det måste jag testa!? Har samma problem och det blir aldrig bra! ?Hur ofta gör du detta och brukar det hjälpa när eksemen redan brutit ut?

  Reply
 • Ett beautyhack som florerar på olika sociala medier är att bleka tänderna med hjälp av gurkmeja… Hittade ett recept där man blandar gurkmeja med kokosnötsolja, men det finns hur många olika varianter av recept för tandblekning med just gurkmeja -det är bara att googla & testa ett man tycker verkar bra. Ett tips är dock att man använder en egen tandborste till detta ändamål, då gurkmejan färgar av sig grymt mycket och tandborsten blir just gul. Men vitare tänder, det får man garanterat 🙂

  Reply
 • Kaffesump och olivolja som kroppsskrubb! Grymt för händerna dessutom, det enda som räddade mina händer i vintras. Det bästa är att det luktar kaffe efteråt (om man gillar den doften dvs)

  Reply
 • Säkert ett vanligt knep men använder kokosolja till torra toppar i håret (mitt hår ääälskar det), brukar he i det innan jag duschar, typ 30 minuter innan. Sen använder jag även det när jag rakar benen! Jag reagerar på vanli rakmousse och då har kokosolja varit en räddare i nöden för min hud!

  Reply
 • Som andra tipsar om kokosolja i håret, jag har i jojobaolja oxå som gör under. Lärde min mamma detta o hon är helt galen i det nu! Hennes hår som har en tendens att vara torrt o flugit ser sååå fint ut att jag blir avundsjuk (o då börjar hon få lite grå/vita hår :P). Soaka håret o hårbottnen innan dusch, vänta o schamponera minst 2 gånger!

  Använder även jojobaolja till att ta bort smink samt som ansiktsolja, går nog aldrig tillbaka till ansiktskrämer 😛

  Bakpulver i schampo ger ett ‘clarifying’ schampo som peelar hårbotten o verkligen gör rent, ta inte för mycket bara.

  Sköljer håret med äppelcidervinäger blandat med vatten då och då. Alltså när jag tvättat håret sköljer jag med blandningen och sköljer EJ ur med vatten. Luktar lite när håret är blött men när det torkat känns de knappt och det gör skillnad!

  Reply
 • – Jag har väldigt torr ansiktshud med lätt acne – blandar 2/3 ansiktskräm och 1/3 del (söt) mandelolja som jag smörjer ansiktet med varje kväll, hyn blir superfin!
  – Använder kolloidalt silver i en sprayflaska som ansiktsvatten, funkar jättebra, speciellt om man har acne!
  – Gör egen bodyscrub genom att blanda kokosolja, kaffesump och farinsocker – doftar magiskt! (duschen måste dock städas efteråt :/)
  – När jag vaxar mig brukar jag pudra med talk där jag vet att det kan vara krångligt att få med alla hår, vaxet fäster bättre då. När jag har har använt ena sidan på ett ark brukar jag även pudra den med talk, och sedan använda den andra sidan utan att få kladdigt vax på fingrarna – utnyttjar båda sidorna med andra ord (och sparar pengar!)
  – Ljusa shimmerläppstift funkar även som highlighterstick!
  – Nästa gång din mascara tar slut, tvätta och spara borsten och använd för att applicera ricinolja på fransar och bryn, fungerar lika bra som dyra växtserum!
  – Applicera läppbalsam på läpparna, och dutta på lite strösocker med fingrarna – vips, så har du världens enklaste och billigaste läppscrubb (smakar gott också)
  – Jojoba-olja som hårinpackning (sköljer 2 gånger med schampo efteråt). Har väldigt torrt hår och mitt hår gillade ej kokosolja.
  – Har jag ingen ögonbrynsgelé till hands tar jag en ren bryn/mascaraborste som jag sprayar med lite hårspray och kammar genom brynen som sista finish 🙂

  Reply
 • Min största fail var när en vän till mig tipsade om att handsprit skulle ta bort finnar i ansiktet. Jag har väldigt lite finnar egentligen men under mensen så får jag sjukt mycket. Jag har ganska fet hy och efter min handspritsepisod (som varade två dagar för sen blev jag apröd) tog det nästan en månad innan jag hade oljehyn under kontroll – såg ut som att jag svettades som en kapplöpningshäst även som nyduschad.

  Majsmjöl som torrschampo (blandat med kakao för ett mörkt hår och kanel för ett rött hår) är ett favoritknep. Fungerar även bra om man har eksem i hårbotten.
  Diggar även kaffe-socker-kokosolja skrubb för celluliterna, tandkräm för att få bort hårfärg ur handfatet (tar även bort motorolja från kläder) och att skölja ur balsamet i kallvatten.

  Reply