Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

14:20 | October 13, 2016

ALLT DU BEHÖVER FÖR HALLOWEEN

hall

Igår var jag på Smink & Perukmakarn för att förnya mitt halloween-stash! Glöm inte att produkter blir gamla och vissa grejer håller bara några månader. Därför behöver man köpa nytt till varje år! Jag handlade på mig en hel del grejer idag. Något jag redan hade hemma var vax, som jag också tycker att man måste ha i sin ägo inför halloween för att göra sår osv, men den burken ligger i en påse nånstans..
Mycket går att göra med “vanligt” smink såsom ögonskuggor, foundations osv om man inte vill gå all in med fetsmink.

Kalaset gick allt som allt på typ 1500:-

/Yesterday I was at Smink & Perukmakarn here in Stockholm to renew my halloween stash! Don’t forget that products are getting old and some stuff just lasts for a few months. Therefore, you need to buy new every year! I got a lot of stuff today. Something I already had at home was wax, which I also think that one must have in their stash before Halloween to make wounds, scars, etc., but it’s located in a bag somewhere ..
Much can be done with “ordinary” cosmetics such as eye shadows, foundations, etc. If you do not want to go all in with theatre makeup

hall1

Vanliga makeupsvampar är bra att ha om man inte vill förstöra sina egna penslar eller beautyblenders.. Skäggsvampar är det bästa som finns när man vill göra splattereffekter och rivsår!
Sen så köpte jag även en palett där jag kan blanda mina egna färger i.

/Makeup sponges are good to have if you don’t want to destroy your brushes or beautyblenders .. Beard sponges are the best to make splatter effects and scratches!
Then I bought also a palette so that I can mix my own colors

hall2

Blåmärkeshjul: Perfekt till att göra blåmärken av alla slag. Den röda går även att göra blod med, den gula är jättebra till var och infektioner och den svarta är bra till allt möjligt. Med dessa fyra färger kommer du otroligt långt när du vill göra sår eller effekter.
Dirt paste, eller “snor på tub” ser exakt ut som var eller dåligt förkylningssnor.

/Bruise wheel: Perfect to make bruises of all kinds. The red can also make a blood effect, the yellow is great for infections and the black is good for almost everything. With these four colors will you can make all sort of wounds or effects.
Dirt paste, or “bugger on a tube” looks exactly like pur, or snot

hall3

Supersmuts är smuts på burk om man inte vill gå ut och rulla sig i leran själv. Funkar både på hud, hår och kläder.
Mastix är hudlim man använder för att limma på proteser, peruker, skägg osv.. För att få bort mastix enkelt behöver du också borttagning. Annars kan det sitta jääävligt hårt.

/Supersmuts (Superdirt) is dirt in a jar if you do not want to go out and roll around in the mud itself. Works both on the skin, hair and clothes.
Mastix is skin glue for gluing prostheses, wigs, beards, etc .. To remove mastix easy, you also need mastix remover. Otherwise, it may stick on your skin really bad..

hall4

Du behöver troligtvis använda dig utav flytande latex samt filmblod (jag köpte både blod som stelnar och blod som inte stelnar, samt blodpasta som är världens enklaste produkt för att göra sår med! (supertips för nybörjaren)

/You probably need liquid latex and fx blood (I bought both blood that coagulates and blood that does not coagulate, and blood paste which is the world’s easiest product to make wounds! (Super tip for beginners)

hall5
Linser är ett måste, iallafall för mig, jag köpte ett par röda och ett par gula.
Sen så köpte jag även gelafix, som är en vax som man smälter i vattenbad och sen lägger på huden för en smält effekt.

/Contacs are a must, at least for me, I bought a pair of red and a pair of yellow.
Then I bought also gelafix, a wax that can melts in boiling water and then puts on the skin for a melted effect.

 


2 kommentarer2 kommentarer om “ALLT DU BEHÖVER FÖR HALLOWEEN”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • älskar alla halloweeninlägg som ploppar upp överallt nu, tycker det är jättekul läsning! blir tyvärr ingen halloween för min del i år eftersom jag fått operationstid den 31:e oktober, så får nöja mig med att titta på alla roliga sminkningar och utklädner alla andra gör. den där skäggsvampen ser för övrigt exakt ut som filtersvampen man har i en akvariepump 😀

    Reply
  • Är det på något sätt farligt att ha samma produkter 1 år i mellan? Jag använde mitt förra halloween som jag hade köpt året innan, men märkte då ingen skillnad på det. Dock funderar jag nu på att köpa några nya produkter. Men är de som allmänt att tex som foundation också går ut efter några månader eller är det något speciellt som händer med typ latex?

    KRAM KRAM

    Reply