Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

13:30 | December 7, 2016

Underlack och överlack, varför ska jag använda det egentligen?

När jag var yngre så sket jag i allt vad över och underlack hette, och körde på med nagellacket bara sådär.
Det resulterade ALLTID i gula naglar och att nagellacket började flagna efter bara några timmar. Och då konstaterade jag att.. nagellack helt enkelt inte funkar på mig. Tanken slog mig inte alls att det var jag som gjorde fel.. Över och underlack var ju helt klart bara ett sätt för kedjorna att tjäna pengar.. ELLER?
Icke sa nicke, Över och underlack är A och O för en snygg manikyr som håller längre!
har du bara ett bra över och underlack kan du ha i stort sett vilka färgade lack som helst.
UNDERLACK är oftast ett genomskinligt lack som du lägger UNDER ditt nagellack för att skydda din nagel mot tex. missfärgningar om du har starka färger. Det finns också så kallade Ridge fillers som slätar ut nageln och ger lacket en jämnare finish. Baslacket kan också innehålla lite färg för att eventuellt täcka över missfärgningar på din nagel.

//When I was younger I didn’t care about base and top coat at all.
It always resulted in discolored nails and nail varnish began to flake after only a few hours. So I found out that .. nail polish simply does not work on me. The idea of me doing wrong didn’t get me at all .. Because base and top coat was just for the companies to earn more money, right? .. or?
Nope!  Base and top coat is everything for a nice manicure that lasts longer!

Base Coat is usually a transparent nail polish that you put under your  regular nail polish to protect your nail against discolouration if you have bold colors. There are also so-called Ridge fillers which smoothes the nail polish and gives the nail a smoother finish. 

basecoat

Seche Clear Crystal clear base coat 99:- Depend base coat  25:- Dior Base coat Abricot 235:-

ÖVERLACK lägger du ÖVER ditt färgade lack för extra glans, eller kanske för en matt känsla.
Överlacket skyddar också från att färgen skavs av och gör att lackeringen håller längre. Det finns också de överlack som gör att din lackning torkar fortare, som favoriten från Seche vite.

/You put a TOP COAT over your nail polish for extra shine, or maybe for a matte touch.
Top coat also protects the paint from flaking and makes the color last longer. There are also the top coat that makes your nail polish dry faster, as my favourite from Seche vite.

topcoat

Seche vite dry fast top coat 129:- CND Creative play top coat 99:- Essie Good to go rapid dry top coat 145:-

*Inlägget innehåller adlinks

 


3 kommentarer3 kommentarer om “Underlack och överlack, varför ska jag använda det egentligen?”

  Och att tvätta naglarna innan baslacket! Trodde jag skulle bli tokig innan jag fick det tipset att med tvål och vatten tvätta bort alla spår av oljor, smuts och handkräm som kan ligga på. Nu kan vissa nagellack sitta i upp mot en vecka ?

  Reply

  Hello !

  I like how you learn me so much about makeup and the products I can use. I want to give it back with a few tips in nail polishes. I tried years along diffrent products to find my perfect base and I finally found it four years ago. Since then, I’ve never used an other one !

  I have to tell you about the base I’m using. It’s a line of nail polishes with a 85% natural composition. They smell less than the usual polishes. It’s called : “Kure Bazaar”. I like the idea of using something with a better composition on the first coat of my nails. I use the “clean” polish who dries matte like if you put nothing. I also sometimes use some of the colored polish they have and I’m really pleased with them, but if you want some crazy effects, don’t search it in this brand who tries to be natural.

  Here you can see the products : http://kurebazaar.com/en/home.html

  And an other tip if you want to try a top coat who dries fast but with a better composition than “Sèche vite”, you can try “Poshé”. It does the same job.

  If you try this products, I hope you’ll like them 🙂

  Reply

  Just Seche vite funkar inte på mig. Det krymper lacket och blir jättefult. Isadoras Quick dry är helt ok.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här