Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

16:20 | January 24, 2017

Skin booster hos Akademikliniken! (är du spruträdd, titta inte)

(For english version, scroll down)

Hej hopp!
I morse vid 10 var jag och gjorde min första skinboosterbehandling på Akademikliniken!
Vi började med att Therese (som är injektionssköterska) tog bilder på mitt ansikte för att sedan se skillnaden efter resterande behandlingar.
Vad är skinbooster? Skinbooster är kort och gott en behandling där du sprutar in Hyaluronsyra i huden (Hyaluronsyra är ett kroppseget ämne som du tappar med tiden när du blir äldre) Hyarulonsyra finns i många hudkrämer och man kan säga att Skinbooster är som en hudkräm som verkar från insidan och ger lyster till en torr och trött hud.
Du gör först en kur om tre behandlingar som en “kickstart”, och sedan går du och gör “påfyllning” vart nionde månad för att bibehålla resultat.
Skinbooster passar alla, men rekommenderas inte om du har aktiv rosacea. Det är superbra om man har acneärr!

Varför har jag valt att göra det? För att långvarig stress och trötthet påverkat min hud väldigt mycket, huden känns väldigt trött helt enkelt, och jag vill få en boost och lyster i huden, jag har även fått det rekommenderat från Kicki Burman som lovordat behandlingen sedan innan.

Gör det ont? Inte speciellt alls faktiskt, du får bedövningssalva innan de gör själva “ingångshålet” i huden och det är bara ett litet stick, nålen känns mer läskig än vad den faktiskt är, och känns typ inte alls. Ibland sticker det till lite, men överlag är det inte speciellt smärtsamt alls.

Vad kostar det? 
Priset per behandling är 3600:- i Stockholm

Här får jag bedövning som får verka innan själva behandlingen börjar.

Själva behandlingen tar kanske 20 minuter, och jag ligger och pratar med Therese under tiden hon behandlar. Det gör som sagt knappt ont allt, utan känns mest konstigt att ha en nål i huden samtidigt som man pratar om annat..

Efteråt fick jag lite massage, sedan så kände jag mig lite bedövad i ansiktet ett tag efteråt.
Tydligen så kan man bli lite svullen nån dag efteråt, men sen så blir allt som vanligt och skinboostern kickar in allt eftersom, så man ser inte resultat direkt, utan det kommer successivt. För mig handlar det mest om känslan av att ständigt ha en trött hud, inte så mycket om utseendet egentligen.
Men det vore ju trevligt med lite mer lyster såklart 🙂
Du kan sminka dig samma dag som behandlingen.

Fick även veta att “finnen” jag har på min högerkind inte är en finne, ni ser den på bilden ovan (den kommer och går och har gjort i säkert två år), utan en kärlansamling. Och om jag inte lasrar bort den så kommer den växa över tid, och jag har ju gått och klämt på den som en finne och det har bara blivit värre.. Så jag bokade faktiskt en tid för att lasra bort den i samband med nästa behandling. Jag trodde verkligen att det var en finne, och fick råd att absolut inte ska klämma på den.. oooops 🙁

 

/Heeey
This morning I did my first skin booster treatment at Akademikliniken!
Therese (the injection nurse) took pictures of my face.
What is Skin Booster? Skin Booster is a treatment where you inject Hyarulonic acid into the skin (Hyarulonic acid is a substance that is naturally produced by your own body, that you lose over time as you get older) Hyarulonic acid is found in many moisturizers and one can say that Skin Booster is a moisturizer from the inside adds glow to dry and tired skin.
Skin Booster fits all, but is not recommended if you have active rosacea. 

Why did I do this? Stress have affected my skin over a long time, and it feels very tired. I just want a boost.

Does it hurt? Not really, you get numbing cream before and the procedure doesn’t hurt that much at all.

Afterwards, I got some face massage, then I felt a little numb in the face for a while afterwards.
Apparently you can get a little swollen a day or two afterwards, but then everything will be as usual and the skin booster kicks in as, so you can not see results right away, they will come gradually. For me, it’s mostly about the feeling.
You can apply makeup the same day.


13 kommentarer13 kommentarer om “Skin booster hos Akademikliniken! (är du spruträdd, titta inte)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åå spännande!! Kul att se resultatet sen! 😀 måste gooogla kärlansamling nu också, har säkert också sånna som jag klämmer, går ju inte att låta bli?

  Reply
 • Ja visst är det? Grejen är ju att kärlen inte går att klämma som en finne.. utan det blir BARA rött, sååå tråkigt

  Reply
 • Så det kommer inte ut något som när man klämmer en finne alltså? Är helt chockad av detta, måste också googla det nu! Jag har också vad jag trott varit perma-finnar, men man kan ju inte vara säker på något längre haha

  Reply
 • Nej precis.. det är som en röd plupp. Men den går inte klämma.. jag har till och med pillat med nål och grejer… och i och med att det inte kan försvinna av sig själv heller så vill jag hellre gå och ta bort det om det nu är så att det bara blir större.. :-/

  Reply
 • Wow, något jag verkligen skulle behöva göra jag med!

  Men apropå att boostar huden! Hur tar du hand om din läppar och hur förbereder du läpparna för liquid lipstick (eller vanliga läppstift med)?
  Känns som hur jag än gör så har de alltid hudbitar som syns vid applicering av läppstift samt så blir mina kanter “randiga” hur jag än försöker.

  Reply
 • Hej! jag gör typ ingenting med mina läppar.. peppar peppar, men dom är ALDRIG torra, men efter att ha haft liquid lipstick på mig en längre tid så blir det randigt och fult på mig med, ett tips är att lägga en vanligt läppstift i mitten och liquid lipstick i kanterna så att det inte blöder. 🙂 kram

  Reply
 • Jag brukar blöta kanten på en handduk och sen skrubba med den på läpparna innan jag applicerar liquid lipstick/läppstift/läppglans, då försvinner alla lösa hudflikar (gud vad äckligt det lät hahaha..) och resultatet blir mycket finare! Annars ska det ju finnas läppskrubbar också!

  Reply
 • Åhh gölle dig!! <3 Du kommer älska resultatet!! Kraaam!!!

  Reply
 • Vad bra att de sa till om den så du får den fixad – låter som ett toppenbesök. Ska bli kul att se före och efterbilder ?

  Btw såg du att Lustrelux använde en av dina borstar? 😉 typ en kvart in: https://youtu.be/GhgHu18UJXE

  Reply
 • Ja det var verkligen bra! Fick väldigt bra feeling när jag var där! 🙂 Och vad kul att hon använde borsten! tack 😀

  Reply
 • När någon varnar för sprutor och nålar så tänker jag alltid “äh fan jag är ingen mes” sen sitter jag här helt skakis och typ dör ? Såg inte party ut. Det lät bättre helt enkelt haha. Hoppas det fungerar och att du blir nöjd ?

  Reply
 • Insåg precis att det troligtvis är en kärlansamling jag har på kinden.. Vad händer om man låter den vara? Kan det bli illa om den växer eller liksom vad kan hända?

  Reply
 • Hej! Nej vad de sa till mig var att den kan växa över tid och bli större om man inte tar bort dom. De försvinner alltså inte av sig själva utan är något man får lasra bort om man vill få bort dom. Vilket jag ska göra nu då jag är trött på att gå och ha en röd prick som ser ut som en finne på min kind hela tiden.. Det är inget farligt och inget kan hända, mer än att det blir rött liksom 🙂

  Reply