Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

14:30 | April 10, 2017

Linda testar Arctic fox | Vegansk semipermanent hårfärg

Jag har under en tid haft lite kontakt med Kristen Leanne på Arctic fox och hon skickade mig lite prover på hårfärger. Hon har ju jordens jävla drömhår och jag vill ha likadant! haha
Jag har dels provat att färgat mitt ljuslila löshår samt min utväxt, partiet mellan det mörka och det blå, det som ofta fadar fortast och blir lite varmt i tonen. Denna färgen fäster verkligen där vilket typ ingen annan färg gjort förut!!
Färgerna jag har här på bilden är Aquamarine, som är blå, samt en Mist Diluter som man blandar ur så att färgen blir mer pastellig. (detta går även att göra med balsam eller inpackning om man vill)
Alla Arctic fox färger är veganska och innehåller balsam, så håret blir mjukt efteråt.
De tvättas ur successivt och fäster bäst på ett blekt hår. Använd handskar för att inte få färg på händerna.
Jag vet inte om alla färgerna doftar likadant, men båda dessa doftar SÅÅÅ gott! lite godis typ

/Arctic fox sent me some samples of their semi permanent hair colors a while ago.
I have tried to dyed my purple extensions and the roots of my own hair.
The colors on the picture is Aquamarine, which is blue, and a mist Diluter that is a pastel mix so that the color becomes more pastel. (This can also be done with a conditioner or deep conditioner)
All Arctic fox colors are vegan and contains conditioner, so the hair becomes soft afterwards.
It washes out gradually and works best on a bleached hair. Wear gloves to avoid getting the dye on your hands.
I don’t know if all the colors smells the same, but both of these smells SOOOO good! like candy!

Löshåret som innan var lila är nu lite turkosblått.
En flaska räcker otroligt långt då färgen är högconcentrerad och vill du leka med pasteller behöver du bara några droppar färg i Mist Dilutern eller balsam för att det ska bli snyggt. Och ska man bara ha pasteller är de små flaskorna kanske att föredra

Pris: 189:- för de stora (236ml) och 119:- (118ml) för de små
Dessa finns på Barbarella.se och säkert på andra ställen också om man vill köpa från svenska sajter.

Nu ska jag gå och färga håret! Ska ta före och efterbilder så ni ser också 🙂 Stay Tuned!

/My extensions which was purple before is now turquoise/blue
One bottle last LOOOONG if you only want to play with pastels, because you only need a few drops of dye mixed with the Mist Diluter or conditioner. 

Now I’ll go and dye my hair! To take before and after pictures so you can see too 🙂 Stay Tuned!

 


15 kommentarer15 kommentarer om “Linda testar Arctic fox | Vegansk semipermanent hårfärg”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Väldigt nyfiken på hur resultatet blir. Det där såg ju väldigt lovande ut. Jag köper färgbalsam och inpackning från overtone.co (vegan & cruelty-free) för jag älskar deras bredd av färger. Har just nu Extreme blue med både balsam och Go Deep (inpackning), har tidigare haft Extreme Pink (samma produkter) och Vibrant Orange balsam. Har du någonsin testat Overtone?

  Jag har inte hittat svenska återförsäljare ännu så tar tacksamt emot tips om någon annan sett produkterna nånstans.

  Reply
 • Jag kör faktiskt med overtone ibland också. Men upplever inte att de fäster lika bra om man vill ha riktigt krut i färgen. Men också väldigt bra produkter 🙂

  Reply
 • Tack 🙂 Då kanske jag ska testa AF nästa gång det blir dags att fylla på med färg.

  Reply
 • Finns dessa alls att köpa i sverige? 🙂

  Reply
 • Barbarella är svenskt 🙂

  Reply
 • Hej!

  Jag undrar om du kan ge tipps på foundation för hud som har lite akneärr. Jag har problemet att mina akneärr framhävs när jag bär foundation (använder mest flytande). Vad skulle jag kunna leta efter?

  /Therése

  Reply
 • Hej Therese! Alla skavanker i huden framhävs med skimmer och lyster. Testa en matt foundation med ett nedmattande puder ovanpå. Det är det jag själv upplever funkar bäst på en hy med acneärr. Testa Lock it foundation från Kat von D eller Vichys Dermablend! kram!

  Reply
 • Arctic Fox använder jag faktiskt också i mitt hår (i just Aquamarine till på det XD)! Tycker det är överlägset bästa färgen jag använt hittills 😀

  Reply
 • Vad kul! jag har bara hört bra om Arctic fox så jag tvekade inte på att slänga i färgen på mig själv heller.. haha 🙂

  Reply
 • Hej Linda ! Undrar en grej, varenda gång jag ska besöka din blogg så kraschar sidan minst 10 gånger. Alltså då menar jag varje gång, har även hört med mina vänner och din blogg kraschar även för dem. Känns super tråkigt då man inte kan läsa din blogg för att sidan laggar och stängs ner/uppdaterar flera gånger. Är det någon annan som har detta problem?

  Reply
 • Oj! Vad konstigt! Aldrig hört innan! Ska kolla upp det. Kram

  Reply
 • Åh! Har velat prova hur länge som helst! Vore amazing med rabattkod!

  Reply
 • Greetings! Really helpful advice on this article! It’s the small changes that make the largest changes.
  Thanks a lot for sharing!

  Reply
 • Hej!
  Jag är hårfärgningsveteran och har aldrig provat just detta märke. Om du skulle jämföra Arctic Fox med Directions, Manic Panic etc., vilket av dessa märken tycker du då är bäst?

  Tack på förhand!
  /Stwn

  Reply
 • Jag gillar Arctic fox för de har större förpackningar, de doftar något bättre skulle jag säga, samt att det inte är i en burk, jag kan tycka att burk blir lite kladdigt och finner det lättare med flaska eftersom det är lättare att dosera färgen 🙂 Just färgmässigt är det ingen större skillnad, nu har jag inte provat alla såklart. Men jag gillar flaskor bättre än burkar!

  Reply