Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

17:06 | May 30, 2017

När främlingar tar sig rätten att kommentera ens utséende

Hej finisar! Jag tänkte ta upp lite ang saker främst vi kvinnor, och även män samt ickebinära ständigt får höra på stan ang vårt utseende och vad vi borde göra och inte göra för att passa in i deras norm. Främlingar, eller vänner också för den delen som kommenterar hej vilt och tar sig rätten till att kommentera hur du ser ut
Saker som“- Var inte så allvarlig, du skulle vara mycket sötare om du log”, “-Shit, vilken sjuk frisyr”, “-Gud vad du är smal, du ser nästan anorektisk ut”, “- Jag ska lägga min sperma på de där äckliga röda läppstiftet du har på dig” “-Är du en sån där lesbisk eller”… det är bara några saker jag fått höra från främlingar på stan. Och jag är så TRÖTT på det! Att inte bara kunna få vara, få klä sig hur man vill, få sminka sig hur man vill, eller få vara hur man vill utan att någon annan ska kommentera..
-Upplever du ofta att okända personer/vänner ofta kommenterar ditt utséende?
-Vad är den absolut värsta kommentaren du fått höra från någon?
-Brukar du göra något åt det? Säger du ifrån? Har du några bra tips till dina medmänniskor?

Jag vill till slut ge massor av pepp till dig!! För det spelar ingen roll om du är smal, tjock, har galna kläder, grönt hår, har massor av smink, eller inget smink alls.
Du är perfekt precis som du är. Din kropp, och ingen annan än DU äger den. <3

/Hey!
I want to talk about things that mainly women, even men as well as non-binary people constantly hear about the way they look and what we should do and not do to fit other peoples standards.

Things like “- Do not look so serious, you would be so much cuter if you smiled”, “-Shit, what a sick hairstyle”, “-God your skinny, you almost look anorectic”, “- I’m gonna put my sperm on that disgusting red lipstick you’re wearing “” Are you one of those lesbians? “… these are just a few things I’ve heard from strangers. And I’m so tired of it! 

– Do you often find that unknown people / friends often comment on how you look?
– What is the worst comment you have heard from someone?
– What do you do about it? Any tips for your brothers and sisters?

Finally, I want to give you lots of positive spirit !! Because it does not matter if you are thin, big, have crazy clothes, green hair,  lots of makeup, or no makeup at all.
You’re perfect just the way you are. it’s your body, own it<3


42 kommentarer42 kommentarer om “När främlingar tar sig rätten att kommentera ens utséende”

  Åh jag hatar det så mycket!! Har fått höra i flera år “du borde göra du eller så så Vore du finare”. Har hål i näsan (septum) och får ofta höra kommentarer om den. Samma om mina tatueringar. Även kommentarer som har med min personlighet att göra gör mig arg. Typ “du upplevs som skrämmande för du ler inte så mycket” MEN FÖRLÅT då för att jag inte orkar fejka hela livet.
  Lever efter mottot var snäll eller håll käft :))

  Reply

  Jag har inte fått så många som säger något men det är en jäkla massa människor som pekar, fnissar och kollar snett på mig när jag är ute på stan bara för att jag inte klär mig som det könet som dom tycker jag tillhör.. På nätet där emot har jag fått höra en del mest sexuella saker som jag inte alls är intresserad av att höra. Det är så jävla jobbigt att vara trans och ickebinär och sen så ska man behöva utsättas för sån här skit också. Fy fan säger jag bara. Och jag håller med ovanstående kommentar om man inte har något snällt att säga så kan kan lika gärna hålla käft. Tack Linda för att du tar upp det här och för att du inkluderar ickebinära människor det betyder sjukt mycket! <3

  Reply

  Jag har fått snea blickar och kommentarer pga diverse “annorlunda” hårfärger, att jag inte är kvinnlig pga kort hår, fått höra att jag ser ut som en flata (hur ser man ut då liksom?!)

  En kille på instagram tog en screenshot på en bild jag la upp och skickade ett DM med bilden där han skrev att jag såg tjock ut.

  En annan kille skrev att jag hade “skit het” kropp och skickade en dickpic. När jag sa ifrån skulle jag “chilla” för det var ju ingen stor sak enligt honom.

  Listan kan tyvärr göras lång med kommentarer och handlingar andra anser att dom har rätt till.

  Reply

  Jag får oftast inte kommentarer på stan längre, men när jag var yngre kunde helt främmande män komma fram till mig och viska sexuella grejer till mig mitt på gatan, eller kvinnor/män kom fram och rörde mitt hår och typ smekte dig och gav mig komplimanger. Detta hände främst i USA/Frankrike eller andra ställen, inte i Sverige. Även om de flesta kommentarer jag fick var positiva/komplimanger (förutom de sexuella såklart) så tyckte jag det var obehagligt. Obehagligt att veta att folk bedömde mig och kände att de var tvungna att säga det till mig. Jag hade väldigt långt och naturligt blont hår så efter tonåren fick jag lite en kris och kände att jag ville bara raka av allt mitt hår för jag var så trött att bli bedömd och kommenterad och uppmärksammad för det, istället för allt annat som gör mig till mig. Tex pojkvänner/familj som endast ger ytliga komplimanger.. Ibland vill man bara höra att man är smart/rolig/intressant/spontant eller vad som helst annat!

  Självklart ska man aldrig säga negativa saker till andra folk, men jag tycker också man borde tänka en extra gång även om det är en komplimang. Det är klart man kan säga till någon främling att man tycker om deras klädstil, framförallt om det är något man ser att de lägger tid/pengar på. Annars tycker jag man ska vara tyst. Att gå fram och säga typ “Du har så vackra ögon/leende/hår” osv. bidrar bara till att den personen sen kommer tänka på det nästa gång de ser sig i spegeln och kanske börja söka bekräftelse för det hos andra. Det syns väldigt tydligt hos små flickor, om de aldrig fått höra ytliga kommentarer så frågar de heller inte “Är jag fin i den här? Är jag söt nu? Tycker du jag ser fin ut när jag har på mig denna??” osv. osv…

  Sorry för lång rant! Tycker om när du skriver sånt här 😀

  Reply

  Jag får inte höra så mycket längre men när jag var yngre så fick jag alltid höra om hur smal jag var och att jag måste ha en ätstörning eftersom jag är så smal (har aldrig haft problem med mat kan jag tillägga). Jag var nog inte så brydd när jag var yngre (tonåren) men tog nog mer illa upp när jag kom ut i arbetslivet och blev lite äldre. Får som sagt inga kommentarer på stan men om någon vid andra sammanhang mot förmodan kommenterat (oftast äldre män) så brukar jag sakligt ifrågasätta vad de baserar sina slutsatser på och om de verkligen tror att en syrlig kommentar kommer få någon på andra tankar. Så döda folks påståenden genom motfrågor är mitt bästa råd. Har för övrigt försökt att på senaste tiden ge positiva kommentarer till folk som jag tycker sticker ut på ett coolt sätt på stan. Komplimanger kan man aldrig ge för många av och det är ingen som mår dåligt av dem heller, varken den som ger eller får dem!

  Reply

  Jag fick frågan av en kund för flera år sen om jag aldrig ler, han hade då träffat mig två ggr när jag inte varit mitt glada vanliga jag. Då hade jag osedvanligt kort stubin, så svarade att jag log mot de jag kände för! Sen har jag alla som istället för att titta på mig kollar på tuttarna eller ner i golvet/upp i taket osv… Från diverse fyllon har jag också fått en massa kommentarer (samma för mina kollegor). Men flest kommentarer kommer när jag är osminkad med två pippi-flätor, då går raggen varm!

  Reply

  Jobbar i produktion så sminkar mej inte till jobbet och jag har väldigt mörka ringar under ögonen så en sa att jag såg väldigt trött och sleten ut typ mitt svar var ja jag är trött sen sa han inget mer.. får öven höra ibland att jag ser arg sur ut men ser ut så när jag slappnar av i ansiktet ? Men vi bor i en rätt liten håla så här vågar de flesta inte gå fram å säga ngt

  Reply

  Har fått en massa räliga kommentarer. Något som stör mig otroligt mycket är när folk kommenterar min septum piercing eller chest piece. Säger att jag skulle “se bättre ut eller va snyggare om jag tog väck skiten i näsan” eller den dummaste frågan om min chest piece: ” Har du bara tatuerat den för att man ska glo på brösten?” Fruktasvärt svinit, nedvärderande och äcklig kommentar.

  Reply

  Så irriterande, låt folk bara få vara ifred! Det jag oftast får höra och främst ifrån okända män i olika åldrar är att jag är för smal och att man inte ska se så sur ut. Står mig mest på när folk säger att man ser för smal ut. Det kan inte direkt bara ändra på, jag har alltid varit “för” smal.

  Reply

  Jag håller med totalt! Dom ör bara avundsjuka för att dom inte ser ut så/vågar sticka ut. Har ofta fått höra sånt och det är inte ett dugg upplyftande. Alla får se ut sim dom själva vill!! Tycker man inte om det håller man truten. Det är sunt förnuft att vara vänlig!
  Du är bäst och såå snygg som du är ?

  Reply

  Jag har fått ett “grattis “(till graviditeten) en gång 🙁 Jag blev helt knäckt och grät en hel dag…olämplig kommentar både gällande utseende och att man kanske inte KAN bli gravid och mår dåligt över det. Och jag har blivit hånad och utskrattad 1000 gånger för att jag lätt blir röd om kinderna. Folk är sååå klumpiga!!

  Du är också jättefin precis så som du är och har en grym stil! ! <3

  Reply

  Jag får mitt utlopp för det här http://www.missbodypositive.se/ Jag är lite större än vad som anses normalt och även om jag (peppar, peppar) aldrig fått elaka kommentarer sagda till mig så vet jag vad folk tycker. Men jag kämpar för oss alla som bara vill vara oss själva. Det är inte minst vi kvinnor so måste bli schysstare mot varandra. Den där jävla avundsjukan kommer ta kål på oss annars.
  Heja Linda… Jag diggar dig!

  Reply

  WORD. Jag får höra rätt regelbundet att jag borde le mer och att “killar gillar inte tatuerade tjejer” (som att jag verkligen skulle bry mig om det?!). Nu när man är för gammal för sån jävla skit så har jag börjat säga ifrån 😉 men det suger att det ska behövas.

  Reply

  Jag får extremt mycket blickar, sexuella blickar som rent äcklar mig. Sen är de många män som tycker sig ha rätten till att kommentera min rumpa. Nej huvva, blir så arg men så paff på samma gång så man står bara stum.

  Reply

  “Du hade vart skitsexig om du hade gått ner i vikt”.
  Man ba ok….? “Jag går inte omkring här på jorden för att please’a dig, idiot” -_-

  Reply

  När folk säger ‘oj, vad du ser trött ut!’ brukar jag svara ‘nej, jag är bara ful’ för att folk ska skämmas lite.

  Reply

  Hej Kitty! Ibland ser jag en jättesnygg tjej på stan. Eller ofta gör jag det. Men ibland händer det att jag får lust att säga det. Typ; “Gud vad vacker du är” eller “Vad bra du är på att sminka dig!”. Men jag gör det aldrig för jag tänker att kvinnor ska slippa höra några kommentarer om utseende oavsett negativa eller positiva. Kvinnor ska bara få vara utan att hela tiden bli synade. Så. För jag rätt eller fel? Vad tycker Du? Ha det fint.

  Reply

  Alltså sorry för “Kitty” min autocorrect gick bananas.

  Reply

  Men shit vilka sjuka kommentarer 😮 Jag har aldrig fått sånt sagt till mig på stan, men jag sticker sällan ut och är nog ingen som folk riktigt lägger märke till. Men däremot så är jag väldigt blek och antalet gånger folk, främst vänner, kommenterat det och skrattat åt det är helt otroligt många. T.ex. så skrattade en vän rakt ut och kunde inte sluta kommentera hur blek jag var en gång när jag hade på mig ballerinaskor en vårdag. Det här var i yngre tonåren, och jag försökte verkligen att inte bry mig, men gissa hur många år det gick innan jag hade öppna skor igen utan att ha använt brun utan sol först… och såhär tio år senare kan den kommentaren dumt nog fortfarande påverka mig ibland, suck… Nej det gäller att vara försiktig med vad man kommenterar om andras utseende, även om man inte menar något illa.

  Reply

  Jag får ofta höra när det är dags?
  I vilken månad är du?
  Vilken söt liten mage du har!
  Förjävligt känns det, speciellt när man inte får några! 🙁

  Reply

  Jag jobbar i butik och har inom loppet av några veckor fått höra om min septumpiercing “gör det inte ont med den där????? NEHE, det kliar väl bara då!!” och “bzzbzz HÖHÖ kan köra lite el genom dendära!!” samt “JAHA det va en ring där o inte bara en snorgärs!!!”. Om dessa kommentarer kom ifrån män i övre medelåldern? Yep. Första gången blev jag så förvånad att jag inte hann reagera utan bara blängde argt och svarade kunden kort, händer det igen vet jag inte om jag kommer kunna hålla tyst! SÅ frustrerande också att behöva “hålla masken” på jobbet för att representera sin arbetsplats, men samtidigt känner jag att påhopp som dessa inte är OK, oavsett plats.

  Reply

  När jag var 14 råkade jag höra när killarna i min klass (många man gått med sedan första klass) och killar från grannklasserna satt och “rankade” alla tjejer på skolan, en skola med ca 500 elever. Jag och en tjej till fick delad förstaplats som “fulaste tjejen på skolan” följt av kommentaren “E är ju egnetligen överlägset fulast, men X är ju tjock också.” Är 26 idag, men av allt crap man fått höra sedan dess så är detta det som definitivt tog hårdast.

  Reply

  Jag har inte fått så många kommentarer från främlingar men när jag var liten så kunde folk kommentera sådant som jag inte kunde hjälpa, vilket fick mig att må jättedåligt. Hade bland annat snea tänder (väldigt snea tänder) när jag var mindre och vissa bad mig att visa tänderna så de kunde inspektera dem för att se hur snea de faktiskt var… Det var riktigt förnedrande. Tack och lov så fick jag tandställning och har numera raka tänder och behöver inte vara rädd för att le längre.
  På senare tid har mamma av alla personer sagt lite klumpiga saker vid några tillfällen. En gång sa hon “du har fina former men Evelina (min lillasyster som alltid har varit den smala av oss), hennes figur är man avundsjuk på”. Det gjorde mig otroligt ledsen för jag har alltid känt mig som den “tjocka systern” just för att hon alltid har varit smal och jag själv kurvig. Sen känner mamma alltid behovet av att nämna hur mycket hon ogillar töjningarna jag har i öronen. Hon menar inte att vara taskig, det vet jag men man får tänka efter lite innan man öppnar munnen ibland. Man vet inte hur en kommentar kan få en annan person att må.
  Jag får lite blickar från folk på stan ibland men jag ignorerar bara dem. En positiv sak dock är att folk har börjat ge mig komplimanger för mitt smink och mina ögonbryn. Det har hänt några gånger i olika butiker och det känns extra bra när det kommer från en främling och speciellt när personen själv håller på med smink och man tycker att hen sminkar sig snyggt.
  Något jag tycker att folk som ger blickar eller elaka kommentarer borde göra är att tänka om när de ser en person som inte följer normerna enligt dem. Jag kan komma på mig själv med att tänka “alltså varför vill man gå runt sådär?” när jag ser någon och sekunden efter tänker jag att nej men så ska jag ju inte tänka och ändrar mig till “den personen vill se ut så och fyfan vad bra att hen vågar göra det!”. Hade fler tänkt så, så hade vi nog haft ett lite trevligare samhälle. Man behöver inte förstå allas stil utan bara acceptera dem för de dem är. Det är bra att våga vara sig själv och vi bör uppmuntra till det istället för att få varandra att må dåligt över de vi är.
  Hade jag fått en elak kommentar så hade jag nog försökt få till en bra comeback för att visa att jag inte bryr mig eller bara ignorera personen. En comeback hade varit roligast men ibland är det nog bäst att ignorera tyvärr.
  förlåt för den långa kommentaren, hade lite jag ville få ut haha

  Reply

  har varit väldigt lång sen jag var ganska liten, växte supersnabbt. hur ofta jag fått höra hur lång jag är? JÄMT OCH STÄNDIGT, även nu när jag “vuxit in” i mina 180 cm. det är ju inte ens speciellt långt, men jävlar vad jag mått dåligt av det. och eftersom jag alltid tränat mycket och även har väldigt lätt att lägga på mig vikt överlag har jag ännu oftare fått höra att jag är stor. kanske inte ett jättehärligt ord att bli beskriven med 🙂 typ “åh du är så STOR” “ja du är ju lite större, hehe” osvosv. det gör så ont! måste man vara anorektiskt smal för att det ska vara OK att vara lång? om jag går ut i höga klackar… ja då får jag ju vara beredd på att få kommentarer hela tiden. slutar ofta i tårar när jag kommer hem. värsta var en firmafest då jag hade klackar på mig och varenda (varenda! jag överdriver inte) människa ojade sig över hur låååång jag är, innan de ens hälsade på mig. gahhh :))))))

  Reply

  Jag försöker skaka av mig alla klumpiga kommentarer jag får. Har fått höra att jag har perfekta höfter för att föda barn, inte roligt att höra även om det var tänkt som en komplimang. Värsta kommentaren fick jag som 6åring då jag fick höra att jag hade “sjukt snea tänder”. Log aldrig så tänderna syntes efter det och höll för munnen när jag skrattade tills jag blev 14 och fick tandställning. Det känns som 8 år av förlorat härligt skratt för att jag var tvungen att ha munnen stängd eller hålla för den.

  Reply

  Mina ögon är inte asymmetriska då det ena är mindre än det andra, likt Michelle Obama och Paris Hilton. I alla år har folk gett kommentarer som “oj, vad är fel med ditt öga? Varför ser dina ögon ut så? ” eller som barn har sagt “varför lyfter du inte ditt vänstra ögonlock lite?”. Man har försökt lära sig att sminka sig så det inte syns lika tydligt eller le på vissa sätt för att slippa folks kommentarer, samtidigt som man varje dag får jobba med att se sig själv i spegeln och tycka man är vacker. Värst av allt var när min f.d svärfar kollade på tv och en Hallå hade lika dana ögon som mig varpå svärfar säger: “Han ser så himla konstig ut(!) den där killen med de där ögonen”. Då brast det verkligen.

  Tack för en underbar blogg Linda! Keep it strong <3

  Reply

  Herregud vad sjukt det är att läsa detta kommentarsfält. Känner igen mig i så mycket!

  Ett av mina nyårslöften har faktiskt varit att börja bita ifrån när jag hör någon snacka om kroppar på det här viset. En av de värre gångerna var då en bekant till mig började prata om tjejers kroppar sådär i allmänhet. Jag tror att han försökte ställa in sig hos mig (?!?!?!?!?!?!?!?) som är lite åt det rundare hållet. Han sa något i stil med att “nog kan man ha ett one night stand med en smal tjej, men när jag liksom settle down vill jag ha en ‘riktig’ tjej. Man vill ju ha något att ta i liksom!”

  Jag tror på riktigt att han förväntade sig att jag skulle hålla med? Att jag skulle typ nicka och tacka för att han även gillar rundare tjejer. VAD I HELVETE. Det är så vansinnigt jävla galet.

  Jag är förresten jävligt kort och jag blir konstant påmind om det. Alltså, jag trivs med det och jag hör sällan någon säga något negativt om det. MEN. Det kan kännas onödigt ibland. Typ att varje ny människa jag pratar med känner att det inte finns något annat att prata om än att mitt huvud endast når till hens axel. Vad ska man liksom svara på det?

  -Men gud vad kort du är!
  -Ja, förlåt jag ska bättra mig?

  Reply

  Tillägg: TACK linda för att du tar upp detta viktiga ämne. Du är så jäkla STARK och SMART!

  Reply

  “Du hade varit så jävla snygg om du hade haft större bröst”
  Kille på krogen. Kunde dock inte brytt mig mindre då mina bröst är den storleken de är och jag är nöjd med dem.
  “Du är alldeles för söt för att ha en ring i näsan, man skulle helst vilja sätta dit ett hundkoppel och leda iväg dig”
  Ytterligare en man som kläckte ur sig sina tankar och som dessutom blev fruktansvärt förvånad när vakten sa att han fick lämna stället pga av den olämpliga kommentaren.

  Reply

  Jag ser ut som vem som helst och är över 40 så det finns väl inte så mycket att säga mer än din stackare, haha..Nä men, inga taskiga kommentarer faktiskt och då har jag ändå en öppen IG.
  I min ungdom fick jag en gång höra att jag “ser ut som en tönt som kommer från Solna”. Exakt vad som var så töntigt med Solna förstod jag aldrig, men hennes bedömning var hur som felaktig så jag gick vidare utan några större men. 🙂

  Helt sjukt, de sakerna du radar upp här Linda. Var får folk såna sjuka tankar och åsikter ifrån och varför känner de behovet av att rapa ur sig dem? Skevt.

  Reply

  Får ständigt kommentarer om hur kort och smal jag är. “ät ett glasspaket” fick jag höra senast förra veckan… det påverkar mig inte något större men har ju vart skönt att slippa höra det 🙂

  Reply

  Jag är tjej och har kort hår som jag verkligen älskar. Jag har fått höra en del osköna saker av faktiskt vissa ”vänner”. (inga nära vänner tack och lov). Bland annat:

  ”Nu har du haft kort hår ett tag, ska du inte spara ut det snart?” eeeh har haft kort hår i 2 av 22 år? oj vad länge…
  ”Tror du skulle vara fin om du hade axellångt hår!” jaha är jag ful nu eller?
  ”Du är så fin i kort hår! För att vara tjej.”

  ALLTSÅ blir så ARG!! det är liksom inga komplimanger. Jag blir mest obekväm och irriterad men har aldrig riktigt sagt ifrån utan mer undvikit frågan. Är så trött på detta. Hade jag vart kille med en ”manbun” hade jag troligtvis fått mycket komplimanger och ingen hade ifrågasatt mig om när jag skulle klippa av det.

  hatar KÖNSNORMER!!

  Reply

  Enligt min uppfattning ska
  Sverige vara ett sådant modernt land, det
  stämmer inte det här fallet.

  Vi borde bli mer öppna,
  sluta vara så rädda,för vad alla andra ska tycka tänka,
  missar roliga saker.

  När någon stör,
  sig så mycket på
  ens utseende,
  saknas något viktigt deras liv,
  de borde ta reda på vad,
  istället för att döma andra,
  kommentera deras liv etc.

  Efter att ha läst några av kommentarerna,
  känns det snarare som om att många
  mobbar andra med ord,
  helt fel!!!

  Okunnighet hos den här typen av personer.
  De förstår inte smink
  kläder,
  ingen värld de kan vara en del av,
  saknas kunskap.

  Fint när någon är sig själv har sin egen stil
  inte ser ut som alla andra..

  Något man borde visa uppskattning för inte
  prata negativt om.

  Reply

  Jag har en tvillingsyster och när vi var yngre, typ upp till låg- och mellanstadiet, var jag kanske ett huvud längre än henne (vi är alltså tvåäggs). Det fick vi ju kommentarer om GANSKA regelbundet. Det resulterade i att jag kände mig onormalt stor och hon konstigt liten. Märklig känsla att bli ifrågasatt om vi faktiskt är tvillingar så olika som vi är också.

  Som vuxen har jag mest märkt av kommentarer på gymmet även om det som tur är händer ganska sällan. En kille (såklart) undrade om jag var lite stel i rumpan när jag körde squats och erbjöd sig att visa bra stretchövningar. Jag tyckte mest att han kanske skulle fokusera mer på sin egen teknik än på min rumpa… En annan tyckte jag var svettig och ville följa med mig hem och duscha.

  Reply

  Får aldrig kommentarer 🙂 tycker de e konstigt att så många får de
  Enda var från min syster som sa att jag var ful (har ej kontakt med henne)

  Reply

  När jag var yngre och inte så utstickande fick jag ofta höra att jag var för fin. För fin för kuk, för fin för allt. Jag fattade inte som typ 13 åring varför killarna som var 14-15 år ropade det efter mig. Jag var inte mogen för nåt sånt då. Jag intresserade mig för smink tidigt, men inte foundation och hela baletten utan mer ögon och läppar….så många trodde nog att jag var tuffare än vad jag var. Jag hade bara ett stort intresse för konst och smink för mig var redan på högstadiet en konstform. Sen blev det inne att sticka ut när jag gick på gymnasiet, rockig stil så blev inte påhoppad elakt. Men på sistone har jag blivit ett objekt. Då jag sjunger i ett band och är frontperson. Som tjej/kvinna så börjar männen att kommentera ens utsida. Nån gick fram till mig i våras på krogen och undrade om jag hade varit fet innan…för ryktet går att sångaren i mitt band sjunger bra men att hon är jävligt fet (alltså jag). Fått höra att min hårfärg (röd-färgat) är hans favoritfärg hos kvinnor. Det får mig att vilja snagga mig och bli större i klädstorleken. Vidrigt att vara ett objekt. Tycker ofta i mina olika jobb att det jämt ska sägas hur jag är som person, jag är väldigt ödmjuk, till lags och trevlig mot alla. Jag dömer aldrig nån, varken kollegor, kunder eller folk på stan men ändå är det alltid mig som man kan prata om hur jag är. För om jag gör nåt litet “fel” så är jag inte helig längre för jag ska vara perfekt. Perfekt trevlig, perfekt ödmjuk, perfekt tillmötesgående…..börjar bli less på människor till viss del, inte alla, men väldigt många. Även de som jag trott ska va vettiga ska kommentera hur jag ÄR. Jag är rörig, vimsig, tänker inte, dubbelhaka, för känslig. Och när jag säger ifrån då är det också fel…puh! Återigen ett bra inlägg! Sånt här spelar roll!

  Reply

  Sedan jag var barn, fram till senast för tre veckor sedan, har jag titt som tätt fått kommentarer om min näsa. Den är ganska spetsig och brosket längst fram är delat så det blir som ett jack. Av kanske 3000 kommentarer, är det endast EN som kommit från ett barn en gång. En liten tjej på typ 5 år som under en reklamfilmsinspelning 2008 frågade mig varför jag hade två näsor. I mellanstadiet och högstadiet var det K*K-näsa som gällde. I vintras var det en KOLLEGA på en tv-kanal som ville “prova” att sminka bort för att “se om det går”. Det var kul, tyckte hon. I Thailand fick jag frågan; excuse me miss, what happened to your nose, accident? Favoriten måste ändå vara; “vilken rolig näsa du har”. När jag skulle fylla 13 var en näsoperationen det enda jag önskade mig. I vuxen ålder har VÄNNER föreslagit att jag kan ju “operera bort den där spetsen” så skulle det se mindre kul ut. De är inte mina vänner längre. Alla dessa kommentarer genom åren har lett till att jag sällan låter mig fotas, fotar enbart mig själv så att näsan/jacket INTE syns eller skämtar om min näsa först för att inte låta andra hinna före då jag vet att det sårar mig. Observera att även om jag även minns den ensamma kommentaren från ett barn, så är det framförallt de 2999 kommentarerna från vuxna som sårat mest. VUXNA.
  Och fastän jag idag har lättare att skaka av mig, så tar det fortfarande när någon kommenterar.

  Reply

  Jag fick höra en väldigt förnedrande sak från en “kollega” till mig som jag inte sett på länge. Jag jobbar nämligen inom industrin och han är mekaniker, så det kan gå länge innan man stöter på varandra igen.
  Fick då höra av honom att “Men fan vad fet du har blivit, min kollegan såg dig igår också och så att faaaan vad stor hon blivit och det måste ha att göra med att du slutat spela fotboll. Höhöhö”
  Alltså jag har aaaaaaldrig i hela mitt liv blivit så förnedrad någon gång. Jag blev så chockad att jag inte ens kunde svara honom. När skiftet var klart för dagen så berättade jag för min vän som jag jobbar med vad som hänt och jag grina som en liten bebis och hon gick i taket direkt.

  Sen har jag fått hört från mina bästa vänner också att Jag är både för smal (att nu når du inte så bra) öh nähä, gör jag inte? Jag tränar och spelar fotboll på 6 dagar i veckan på elitnivå självklart får man en helt annan kropp då. Och nu när man slutar spela så säger dom att man ät för stor istället. Alltså bara för att dom är mina bästa vänner så ska väl dom skita i hur jag ser ut? Bara för att jag gått upp 24 kg sen jag spelade så gör det väl inte mig till en sämre människa? Så jävla trött på att folk ska kommentera min kropp hela tiden!!!

  Reply

  Har fått höra att jag ser ut som en sophög av två killar jag cyklade förbi.. en tjej sa till mig inför sitt kompisgäng “vad fin du är” med ironi i rösten idag. Några killar härmade allt jag sa när jag pratade med ett butiksbiträde.. jag har som mpnga andra blivit tafsad på rumpan. När jag slog till killen började dem kalla mig fula saker. Tycker ofta att jag blir kommenterad på stan, därför kan jag inte slappna av offentligt. Jag har blivit bättre på att säga ifrån, det könns bäst så.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här