Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

20:38 | June 29, 2017

Därför fungerar vattenfast mascara bättre på korta och raka fransar


Jag föredrar vattenfast mascara framför alla “vanliga” mascaror där ute.. varför? Jo för att jag har korta, raka fransar som är absolut värdelösa när det gäller mascara

“Vanlig” mascara innehåller vatten som gör att fransarna tyngs ner efter bara några sekunder på mig, och på de flesta som har tunna, raka och korta fransar. Typiska asiatiska fransar har också ofta detta bekymmer. Även om du böjer fransarna så tyngs de ner väldigt fort, känner du igen dig?

MEN, vattenfasta mascaror har en annan formula, är ofta lite torrare och då håller böjen på fransarna hela dagen.

Många är rädda för vattenfast pga att de tycker det är svårt att få bort, men det är egentligen precis lika lätt att ta bort som en vanlig mascara! Man behöver bara en oljebaserad borttagning, och dessa finns överallt.
Och har man köpt en vattenfast mascara och har glömt köpa borttagning har nog ALLA väldigt bra borttagning hemma, nämligen vanlig kokos eller olivolja. Lägg lite på en bomullspad, håll den en stund och ta sedan bort mascaran. Undvik att gnugga.

Så, har du korta och raka fransar som vägrar hålla böjen, testa vattenfast, du kommer bli förvånad.
Jag har precis testat den nya Scuba-mascaran från TheBalm som är en ganska torr mascara som ger längd. Hyfsat bra mascara faktiskt, ska testa den ordentligt och ge den en bra utvärdering sen!

/I prefer waterproof mascara before a “regular” mascara.. why? It’s because I have short straight lashes that are absolutely worthless when it comes to mascara

“Regular” mascara contains water that causes the lashes to fall down after just a few seconds on me. I know people with short and straight lashes often have this problem, also typical Asian lashes also often have this issue. Even if you curl the lashes, they will fall down almost immediately

BUT, with waterproof mascara that is usually a little bit more dry, the lashes keeps the curl.

Many people are afraid of waterproof because they find it hard to remove, but it’s actually very easy. You only need an oil-based remover, and these  you can find everywhere.
And if you have bought a waterproof mascara and have forgotten buy a remover, I’m pretty sure that ALL of you have olive or coconut oil at home. Put on a cotton pad, hold it over your eye for a while and then remove the mascara. Avoid rubbing.
So, if you have short and straight lashes who refuse to keep the curl, try waterproof mascara, you’ll be surprised.
I have recently tried the new Scuba mascara from TheBalm, which is a rather dry mascara that gives length. Really good mascara actually, will try it out properly and give it a good evaluation 🙂


9 kommentarer9 kommentarer om “Därför fungerar vattenfast mascara bättre på korta och raka fransar”

  I also always use waterproof mascaras (one from Dior), but even though I apply powder around the eye, I end up looking like a panda after a couple of hours ? Do you also experience that?

  Reply

  Are you oily around your eyes? because even if the mascara is waterproof doesn’t mean it’s oil proof, so if you are oily around the eyes it can still stain the skin. Or just try another mascara from another brand maybe?

  Reply

  Hej! Jag har sett att du ofta använder den vattenfasta true mystic från Lumene, är det den du tycker bäst om? Jag har använt den vattenfasta false lash wings från loreal i några år och gillar att den stelnar så att fransarna håller sig böjda, annars blir mina också raka direkt. Funderar på om det kanske är dags att prova nåt nytt 🙂

  Reply

  Ja jag gillar den massor! Gillar verkligen false lash wings också men det var längesedan jag hade den nu så kan nog inte riktigt säga vem som är bäst, men har du hittat en du verkligen älskar så kör på den! 🙂

  Reply

  Har sånt problem med mascaror. Kan ha vissa sorter och det måste vara vattenfast! Världens bästa borttagning är från Garnier. En STOR flaska med vit kork typ. Innehåller massa olja och gör det busenkelt att tvätta ögonen

  Reply

  Jag började köra med vattenfast mascara efter tips från dig. Har långa men glesa fransar och gillar när det blir lite fylligt. Då är vattenfast bäst för mig! Jag har dessutom kört med Yves Rocher ögonrengöring i alla år, den med olja i, både för ögon och för läppar. Så jäkla bra! Så tack för tipset som verkligen Funkar! ❤

  Reply

  I had the same problem with my lashes till I read one of your past posts. Thank you for the tip ^_^

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här