Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

22:40 | August 15, 2017

Svar på frågestunden

Halloj! vad många frågor det blev, har i min feberfrossa idag försökt svara på så många jag kan, känner att jag behöver ha en till!

/Hey! So many questions, have tried to answer as many possible today. I think I need another Q&A 🙂

Vad ska jag tänka på när jag sminkar mina hooded eyes?
Jag brukar säga såhär, att när man har hooded eyes så syns ju ögonskugga och eyeliner inte lika bra när man tittar rakt fram, men tänker man på hur mycket man blinkar, och tittar ner eller åt sidorna så kommer faktiskt alla andra att se din makeup ändå 🙂
Vill man ändå piffa till det kan man tänka på att lägga lite mer makeup under ögat. Man kan också tänka på att ljusa färger piggar upp medan mörka färger kan tynga ner ögonen ännu mer.
Vad gäller eyeliner så brukar jag göra så att jag tittar rakt fram, sedan drar jag liksom en linje rakt ut från där jag vill att vingen ska synas för att SEDAN blunda, och fortsätta med eyelinern som vanligt. Eyelinern kommer att se annorlunda ut när du blundar, men vingen kommer synas och vara rak när du tittar rakt fram. Har gjort denna typen av eyeliner själv ett tag nu eftersom jag tycker det är grymt snyggt!

/What should I think of when I put make up on my hooded eyes?
I usually say that if you have hooded eyes, you can not really see the eyeshadow or liner when you look straight ahead, but think about how much you blink, or looking down during the day, and when you do that everyone else can still see your makeup.
If you still want to spice it up, you can add more makeup under the eyes.
You can use light colors to make the eyes pop. Dark colors can make the eyes look more tired in some cases.

As for eyeliner, I usually look straight ahead, then I draw a line straight out of where I want the wing to be when I look straight forward. After that, close your eyes and continue with the eyeliner as usual. The eyeliner will look different when your eyes are closed, but the wing will appear as a “normal” eyeliner and be straight when you look straight ahead. Have done this type of eyeliner for a while now because I think looks awesome!

Hittade en “fråga” i en annan blogg som jag tyckte var intressant: Nämn fem saker som du gör, som ingen tror att du gör
Hahaha! Jadu.. typ, petar näsan, fiser, torkar bajs på mina katter, luktar svett osv.. haha nej jag vet inte.. Jag är ju en människa och gör saker som alla andra också gör 🙂

/Found a “question” in another blog that I thought was interesting: Name five things that you do, as no one believes you do
Hahaha! I pick my nose, fart, wipe poop on my cats, smell sweat etc .. haha no I do not know .. I’m a human and do things that everyone else also does 🙂

Hej! Vad hände med bilderna från det andra bröllopet i Japan? Har inte sett några men vill minnas att du sa att du skulle visa några? Vill så gärna se, så fint med bröllopsbilder! Om du inte av någon anledning valt att låta bli då, vilket jag såklart förstår.
Hej! 🙂
Av respekt till bröllopsparet så vill jag att de ska få välja själva vilka bilder jag lägger upp, de flyttar faktiskt till stockholm idag så det blir snart 🙂

/Hey! What happened to the photos from the second wedding in Japan? Have not seen any but want to remember you said you would show someone? Would you like to look so nice with wedding pictures! If for some reason you did not choose to leave, which I understand, of course.
Hey! 🙂
With respect to the wedding couple, I want them to choose which pictures I’m gonna post, and they actually move to Stockholm today so it’s coming soon 🙂

Hej Linda!
Min fråga är, hur är det med Taro efter branden? Har han repat sig?
ps, ÄLSKAR verkligen din blogg!
Hej! Tack snälla <3
Grejen är såhär.. vi har städerska vartannan vecka hemma, och hon var där samma dag precis innan det brann, så varje gång hon är här så blir han väldigt rädd eftersom han troligtvis kopplar henne och lukten av ren lägenhet till att något hemskt ska hända. Så då blir han lite knepig och går runt och mjauar.. men Feliway i uttaget hjälper jättebra! förutom det är han precis som vanligt.

/Hello Linda!
My question is, how is Taro after the fire? Has he recovered?
Ps, really LOVE your blog!
Hey! Thank you so much<3
The thing is like this .. We have a cleaning lady every two weeks at home and she was there the same day just before the fire so every time she is here he gets very scared because he probably connects her and the smell of clean apartment to something terrible to happen . Then he gets a little tricky and walks around and makes noises for hours and hours.. but Feliway really helps! Besides that he is just as usual.

Har Du testast fillers i ansiktet någon gång? Tex mot linjer i pannan eller nasolabialvecken(vecken som går från näsan till mungipa)? Tack för en superinspirerande blogg
Hej! Jag testade faktiskt att lägga lite lite i kindbenen en gång, men det gjorde så jäkla ont, plus att jag typ inte direkt såg någon skillnad, och det gjorde ingen annan heller.. haha. Dyrt var det också! Kommer säkert göra det igen bara för att testa och se hur det är och för att jag är nyfiken! Jag vet dock många som gjort nasolabialvecken och är supernöjda med det. Tycker hela den där filler-industrin är väldigt intressant faktiskt!
Kram!

/Have you ever tasted fillers in your face? Tex against lines in the forehead or nasolabial folds? Thank you for a super-inspiring blog
Hey! Thank you <3  I actually tried to put a little bit of filler on the cheek bones once, but it hurt really bad, plus I barely saw a difference, and nobody else did either .. haha. It was also VERY expensive! Will certainly do it again because I’m curious, but then I want to see results as well! However, I know many people who have done the nasolabial folds and are very happy with it. I think if you want to do it, do some research and do it!
Hugs!

(på bilden gör jag inte filler, utan skin booster som är hyarulonsyra för fukt)

Har du någon “vardagsmink” rutin? Och vad använder du då isåfall?
Hej!
Jag använder alltid samma bas typ: Foundation från Danessa Myricks, Puder från Paris Berlin, och så gör jag Contour, highlight, rouge och bryn med LH cosmetics infinity palette. Och så lite bryngel från BrowGal. Det är typ samma varje morgon! Allt över det är nog tusan olika varje dag!

/Do you have any “everyday” routine? And what do you use in that case?
Hey!
I always use the same base: Foundation from Danessa Myricks, powder from Paris Berlin, and then I do Contour, highlight, blush and brows with LH cosmetics infinity palette. And brow gel from BrowGal. That’s the same thing every morning! Everything on top of that is different every day 🙂

Hej Linda, Vad ska man tänka på när man vill fixa ögonbrynen? Har aldrig egentligen gjort något med dem, men funderar nu på att jag skulle göra dem snyggare, få en bättre form etc. Vad ska man tänka på? och vem ska man gå till?
Det beror lite på vilket utgångsläge man har! Jag tycker man först och främst ska ge dem några veckor och verkligen spara ut, sedan färga dom så att man får med alla hårstrån, därefter kan man forma brynen som man vill ha dom, smaken är ju som baken, Rapide browbar har brynbarer lite här och var och ska vara bra! 🙂

/Hello Linda, What should you think about when you want to fix your eyebrows? Have never really done anything with them, but now I think I would make them more beautiful, get a better shape, etc. What should you think of? And who are you going to go to?
Hi! It depends a little bit on the starting point! I think, first of all, give them a few weeks and really grow them out, then dye them so you can see all the hairs, then you can shape the brow as you want them, Rapide browbar is good I’ve heard!

Vad är din kvällsrutin?
T.ex. vad använder du för sminkborttagning o.s.v.
Jag använder alltid en oljebaserad remover till ögon, sedan en rengöring från pH Formula, efter det använder jag en olja, ett serum, en kräm och en ögonkräm, allt från pH formula

/What is your evening routine?
For example. What do you use for makeup and so forth?
I always use an oil-based remover for eyes and long lasting lip products, then a cleansing gel from pH Formula, after that I use an oil, a serum, a cream and an eye cream, everything from pH formula

 

Som framgångsrik makeup artist, vad är dina tips för någon som vill komma igång med frilans och få sitt namn “out there”?
Hej! I början handlar allt om att försöka göra sig ett namn, man får jobba mycket och skaffa sig ett stort kontaktnät, sedan handlar mycket om tillfälligheter, ett jobb leder till ett annat osv. Jag pushar gärna för att sociala medier är bra! lägga ut bilder och visa vad man går för liksom, medan jag vet att den äldre generationen fortfarande tycker att det är lite ”okreddigt”. Men var alltid professionell och trevlig, och vänta inte på att jobben ska komma till dig. Man får visa att man vill och att man vill helt enkelt:)

/As a successful makeup artist, what are your tips for someone who wants to get started with freelance and get the name “out there”?
Hey! At the beginning it’s all about trying to get a name, you have to work a lot and get a big network , one job leads to another, etc. I’m pushing a lot for social media! Post pictures and have your portfolio online, while I know that the older generation still don’t like it.. But always be professional and nice, and do not wait for the jobs to come to you. Show them what you got!

Hur gör du när du fotar dina porträtt till bloggen?
Jag har en video på youtube där jag visar hela min fotoutrustning, så det är samma när jag fotar, jag har en liten fjärrkontroll som jag trycker av med när jag vill ta en bild. Sedan redigerar jag bilder i Photoshop och lägger upp!

/How do you do when you take your portraits to the blog?
I have a video on youtube where I show my entire photo equipment, so it’s the same when I’m taking pictures, I have a small remote control that I use when I want to take a picture. Then I edit photos in Photoshop and upload!

Vad hände med att du skulle lära dig att tatuera?
Det rann ut i sanden. Jag insåg att det tog alldeles för mycket tid, tid som jag inte hade då, och inte nu heller, kanske gör det nån gång i framtiden 🙂 Jag skulle fortfarande vilja lära mig dock! men då vill jag vara närvarande till 100%

/What happened to your tattoo plans?
It ran out into the sand. I realized that it took far too much time, time that I never had, maybe doing it sometime in the future 🙂 I’d still like to learn! But then I want to be present at 100%

Du håller på att sminka dig och ditt öga börjar rinna. Vad gör du för att få det att sluta/hur räddar du upp det?
Bästa tipset för att få lösögonfransar att se fina ut länge? Tvättar du dem mellan gångerna eller nått?
Vilken är din, i dagsläget do-go-to foundation?
Puss och kram!
Svar: Den är svår! jag låter faktiskt det bara vara, för det blir alltid BARA värre om man försöker sminka på mer, och när det väl slutat rinna, DÅ kan jag ge mig på det igen.
-För att få fransarna att se fina ut länge så brukar jag alltid lägga lite mascara på dem när jag använder dem första gången, sen så är jag försiktig med dem helt enkelt, brukar aldrig tvätta mina fransar. Gillar hellre när de inte är helt perfekta efter några användningar.
-Min to-go foundation är danessa Myricks vision cream cover, den täcker ALLT
pussokram!

/-If the eyes starts to tear when you’re applying makeup. What do you do to stop it / how do you save it?
-Best tip for getting fake eyelashes look great for a long time? Do you wash them between use?
-What is yours, currently go-to foundation?
Kisses and hugs!

/Hey! It’s hard when eyes starts tearing! I actually let let it be, because it will be worse worse if you try to put more makeup on an irritated area, and when it stops running, then I can give it a try again.

To make the lashes look good for a long time, I always put some mascara on them when I use them for the first time, then I’m just very careful with them, I never really wash when. I prefer them when they are not perfect after a few uses.

My go-to foundation is danessa Myrick’s vision cream cover, it covers EVERYTHING

kisses and hugs!

Hej! Måste bara säga att jag älskar din blogg och har följt den i typ 5 år nu. Jag gillar verkligen när du blandar in lite mer av din vardag i bloggen så man får se hur du är bakom allt som har med smink att göra, hade du kunnat tänka dig göra lite mer vardags inlägg? Sen måste jag fråga om dina katter, har själv sibiriska och tänkte höra hur deras personligheter är? Hade gärna sett lite mer bilder på dem, och om du och din kille är gifta om inte något ni hade kunnat tänka er?

Tack snälla 🙂 vad kul att du gillar blandningen! Både ja och nej, jag gör inte alltid så intressanta saker som är värda att lägga upp, men när jag väl gör det skulle jag absolut kunna tänka mig att lägga upp mer blandat.
Haha, Lusse och Taro är jätteolika! Verkligen som två små personer! Lusse är en typisk ”katt”, han bryr sig inte om så mycket saker och kommer och kelar på sina egna villkor, och han kan komma och sätta sig i knät på vem som helst så länge han får gosa. Han låter som en knagglig gammal gumma när han vill ha mat 🙂

Taro är lite blyg för nya människor, han är dock jävligt smart (Han fattar nog att man ska vara lite tveksam.. haha) och har lätt för att lära sig nya grejer, han är väldigt verbal och ”pratar” mycket, han svarar när man pratar med honom och sitter på kommando och kan göra “High five”

När Taro väl lärt känna en så är han som en svans på en överallt, ska alltid vara nära. Han sitter aldrig i knät på folk, men MÅSTE ligga antingen bredvid Linus, eller PÅ mig i sängen när man ska sova. Båda katterna är världens snällaste 🙂

Jag och Linus är inte gifta och det är inget vi funderar på i dagsläget heller 🙂

/Hey! Just have to say I love your blog and have followed for like 5 years now. I really like when you mix a little more of your everyday life into the blog so you’ll see how you’re doing everything that’s done with make-up, could you imagine doing more everyday posts? Then I have to ask about your cats, I have siberian cats too and thought how their personalities are? I would love to see some more pictures of them, and if you and your boyfriend  are married?

/Hey! Thank you 🙂 glad that you like the mix! I will definately post more everyday stuff if I do something interesting.
-Haha, Lusse and Taro are really different from each other! Lusse is a typical “cat”, he does not care about things really, and does things at his terms, he can go to anyone for some love. He also sounds like an old lady when he wants some food.

-Taro is a bit shy to new people, but he’s very smart and it’s easy to learn him things, he’s very verbal and “speaks” a lot, he answers when you talk to him and sit on command and can do “high five”

When Taro got to know you, he is like a tail on you. He never sits on people laps, but MUST be either next to Linus, or ON me in bed when we go to sleep. They are the kindest kitties 🙂

-Me and Linus are not married and it not anything we’re thinking about either.

Om du fick välja ETT läppstift att bära för resten av ditt liv, vilket skulle det bli?
Kärlek från Italien <3
-ooh! Den var svår, men jag ÄLSKAR Lady Balls från Too faced! Så kanske den då 🙂

/If you could choose one lipstick to wear for the rest of your life, which one would it be? Much love from Italy ♡
oooh.. that’s a hard one! But I REALLY love Lady Balls from Too faced, so maybe that one 🙂

Hej! Jag funderar på att töja mina öron till ungefär samma storlek som du har, vad ska man tänka på och hur gjorde du?
Hejsan! Det viktiga är att du gör det långsamt så att inte huden spricker.. Det lättaste är att köpa spiraler med gummiringar som du sakta kan flytta på när du känner att örat ”läkt” vid en storlek. Prata med en piercare som kan sina grejer 🙂

Min första töjning var jag tyvärr lite vårdslös med, men jag var ung och dum och tror jag töjde från 1,6 till 3 mm på en kväll, med diverse grejer jag kunde hitta, typ som hörlursuttag osv. Jag kan säga såhär, jag var helt blå och öm i örat i veckor efteråt och det var ett urdumt beslut, men jag hade bestämt mig att det skulle gå. Men gör det långsamt, det är rätt tråkigt att töja, men det blir fint när det är klart 🙂 Mina öron är 8mm nu och planerar inte att töja mer än så. Lycka till! kram

/Hey! I’m thinking of stretching my ears to about the same size as you have, what to think about and how did you do?
Hello! The important thing is that you do it slowly so that your skin does not crack. The easiest thing is to buy spirals with rubber rings that you can slowly move on when you feel the ear “healed” at one size. Talk to a professional piercer of you feel uncertain
My first stretch was hmm.. interesting, but I was young and stupid and I was stretching from like 1.6mm to 3 mm in one evening, with various stuff I could find in the house. I can say this, I was blue and sore in the ear for weeks afterwards and it was a bad decision. So do it slowly, it’s quite boring, but it will be fine when it’s ready 🙂 Good luck! hugs

Hej. Kan man tupera håret även om man har hair talk slingor i?
Hej! Just där slingorna är kan det bli lite svårt, men du kan ju såklart tupera resten av håret 🙂

/Hi. Can you back comb your hair even if you have hair talk?
Hey!  you can not really back comb the hair talk.. but you can do it in the rest of the hair of course 🙂

Om du skulle göra en makeup inspirerad av en låt, vilken låt skulle det vara?
Jag gör makeup inspirerad av låtar hela tiden! Men om jag fick välja en? ingen aning, det beror helt på hur jag känner jus vid det tillfället 🙂

/If you want to do a makeup inspired by a song what it would?
Actually, many of my looks are inspired by songs and music 🙂 but if I had to pick one..? I have noooo idea 🙂

vill du bo föralltid i Stockholm eller var är ditt drömställe?
Vill du ha barn någon gång?
Vem är din favorit makeupartist?
Tack för en superbra blogg!
Hej!
Nej jag kommer nog inte bo kvar här! Livet är för kort för att bo kvar på samma ställe för alltid.
Om jag vill ha barn.. jag vet inte, jag har aldrig direkt haft någon barnlängtan, och jag vet att det är supertabu, men jag trivs väldigt bra som det är just nu 🙂

Min favoritartist är nog Alex Box, helt fantastisk och har en kreativitet utöver denna värld! Henne skulle jag vilja ta en kaffe med och prata om världen!

/Do you want to live forever in Stockholm or where is your dream place?
Do you want kids anytime?
Who is your favorite makeup artist?
Thank you for a great blog!
Hey!
No, I will probably not stay here! Life is too short to stay in the same place forever.
-If I want kids .. I don’t know, I like it how it is right now, for now.
-My favorite make up artist artist is Alex Box! She’s just amazing!

Brukar du använda utgångna produkter?
Det händer nog utan att jag tänker på det ibland, men försöker faktiskt att inte göra det 🙂

/Do you use expired products?
It happens sometimes, without thinking of it, but I’m trying not to 🙂

Vad händer egentligen med produkter när de passerat sitt utgångsdatum? Eller ja, då dessa månader som står som rekommenation efter öppnad förpackning. Har alltid undrat om vissa produkter blir farliga för hud och hår eftersom jag sällan kommer ihåg hur länge jag haft produkten. Tack för en fantastisk blogg!!
Hej! intressant fråga! Det handlar om att produkten innehåller råvaror som härsknar och blir gamla, precis som mat, så produkten kanske tappar sin funktion helt enkelt eftersom de olika ingredienserna har passerat sitt utgångsdatum.

/What happens to products when they passed the expire date? Have always wondered if some products are dangerous for skin and hair because I rarely remember how long I have had the product. Thank you for a wonderful blog !!
Hey! Interesting question! I THINKS it’s because the raw materials thats grow old, just like food, so the product may lose its function simply because the different ingredients have passed their expiration date.
I don’t think it’s dangerous. Tip: Write on the product when you open it, so you remember more easily 🙂

Får du någonsin prestationsångest? Tack för en bra blogg
Åh! prestationsångest beskriver mitt liv.. jag har nog alltid det mer eller mindre, alltid inför någonting, men när jag väl står där på en föreläsning eller klass eller plåtning eller vad som helst, så försvinner det.

/Do you ever get performance anxiety? Thank you for a good blog
Thank you for reading <3 Performance anxiety describes my life in one word.. haha .. I always have it, more or less, always before I’m about to do something , but when I’m up there, on a class or something, it disappears.

 


7 kommentarer7 kommentarer om “Svar på frågestunden”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej,skulle gärna vilja ha ett bra tips på highlighter för mej som är 50+.Har ännu inte hittat någon som är bra.
  Tack för en bra blogg och många användbara tips,du har hjälpt mej mycket ska du veta med dina tips,kram på dej 🙂

  Reply
 • Hej Anki! Överlag på en lite mer “mogen” hy så tycker jag krämhighlighter är snyggt då puder och diverse skimmer lätt hamnar i linjer och förstärker dem.
  Finns massor av olika från olika märken, min favorit är Illumi-naugthy från Nudestix, de har precis lanserat på sephora nu och kommer i en smart förpackning med stick på ena sidan och borste på andra, här har du en länk 🙂 http://www.sephora.com/nudies-all-over-face-color-bronze-glow-P417912?skuId=1897917&keyword=P417912 Lycka till! kram

  Reply
 • Gjorde inte du en daithpiercing för ett tag sen ? Ser inte den på bilderna på dina öron , är d gamla bilder lr äre jag som är knäpp ? Haha

  Reply
 • Hej! Bilderna jag har där är gamla 🙂 så då hade jag inte den, men det stämmer och den är kvar 🙂 kram!

  Reply
 • Hej Linda!!
  Måste först o främst säga du är en utav mina all-time favorite makeupförebilder!!! So keep rocking it!
  Men min fråga, jag är väldigt sugen på att börja använda glitter i mina makeups, vad har du för tips till en glitternybörjare haha? Vad för produkter ska man använda och hur ska man använda glitter? Vad ska man tänka på etc!

  Reply
 • Halloj Linda! Först och främst: KRYA PÅ DIG! Jobbigt med ett skov, hoppas att det går över fort 🙁

  Fråga två. Jag ska på konsultationsmöte imorgon med en hudterapeut/sjuksköterska som bla gör skinbooster behandling. Jag är så nyfiken på den här behandlingen men jag känner ingen som har gjort den! Hur funkade den för dig? Hur många gånger gjorde du den?

  Fråga tre. Jag är 31år och min bekymmersrynka syns mer och mer i pannan (TYVÄRR). Har funderat på botox men vill helst låta bli. Har du provat botox? Har du tips på hur man ska sminka sig så att rynkan inte syns så mycket? Mitt mineralpuder gör att den syns mer än när jag är osminkad..

  Stor kram finaste du!

  Reply
 • Hihi, jag menar givetvis “fråga 1 och 2” inte “2 och 3”. Kram från en snurrfia!

  Reply