Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

14:50 | August 25, 2017

Botox | I finally did it!

Jag har ju ett tag pratat om Botox i armhålorna för att stoppa svettningar, pga att jag inte tål deo och svettas väldigt mycket just där. Jag har ju samarbetat tidigare med Beauty Box där vi skulle lasra bort mitt hår, MEN, pga mitt eksem så har jag inte kunnat fortsätta med den behandlingen :(. Så de tyckte det var en bra idé att prova botox istället! Och jag vill fortsätta samarbetet med dom eftersom de är så himla gulliga där! Så idag tog jag modet till mig, and I freakin did it!

/I’ve been talking about Botox in my armpits for a while to stop my excess sweating, because I’m super sensitive to deodorant, and I sweat a lot. I have previously worked together with Beauty Box (they we’re supposed to laser my under arms, BUT, because of my eczema, I have not been able to continue with that treatment :(. So they thought it was a good idea to try out botox instead! And I wanted to continue my collaboration with them because they are super sweet! So today I took the courage and I freakin did it!

Jag var jättenervös när jag kom dit och frågade en miljon frågor typ..
Du måste te.x ha en medicinsk bakgrund för att få utföra denna behandlingen. Så håll koll på det så du inte hamnar hos någon bluffmakare.
Det som händer är att man blockerar svettkörtlarna under armarna, de inaktiveras liksom, vilket gör att du inte svettas.  Resultatet håller i ungefär åtta månader.
Pris: 5900:- och då gör  du endast en behandling.

/I was super nervous when I got there and asked a million questions ..
You must have a medical background to perform this kind of treatment. So keep an eye on it so you do not end up with any scam maker.
What happens is that the botox is blocking the sweat glands under your arms, they deactivates, which makes you not sweat. The result lasts for about eight months.

Narmeen utförde behandlingen på mig, jag försöker se cool ut när hon ritar upp en massa prickar i armhålan.. Innerst inne ligger jag där med jordens handsvett pga nervös..

/Narmeen performed the treatment on me, I try to look cool when she draws dots in the armpit. But inside, I’m super nervous..

Till skillnad från att göra botox i ansiktet så använder man mycket mer här eftersom det är ett större område.
Det finns olika typer av botox, för jag har fått en del frågor kring djurtester, det finns botox som ej är djurtestat, och Beautybox jobbar även med dessa, minns inte namnet, men ber ni om det så får ni det 🙂

/There are different types of botox, because I’ve got questions about animal testing, there are botox that are not tested on animals, and Beautybox also works with these, do not remember the specific name, but you can ask for it!

 

Behandlingen tar ungefär 15 minuter. Så det går ganska fort

/The treatment takes about 15 minutes, so it’s pretty quick!

Så till frågan: gör det ont?
Både ja och nej, vissa stick gör helt ärligt svin-ont, medan andra inte känns alls. Då tog jag ingen bedövingssalva innan heller.
Jag är superpeppad på att se hur resultatet kommer bli! Det tar ungefär 5 dagar till en vecka för att få fullt resultat, och tanken är ju att jag ska slippa deo, så jag slipper mina eksem! Fortsättning följer!

/So to the question: does it hurt?
Both yes and no, some stings REALLY did hurt, while some didn’t feel at all. (I didn’t use any anesthesia)
I’m very excited to see how the results will be! It takes about 5 days to a week to get full results. To be continued


11 kommentarer11 kommentarer om “Botox | I finally did it!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Det är min gamla klasskompis från Elisabethskolan som driver BeautyBox, Niveen. Hon var duktig redan då (13 år sedan vi gick ut).

  Reply
 • Wow, I had no idea this was a thing! I’m also a very heavy sweater and regular deodorants/anti perspirants don’t work well for me, and the really heavy duty ones really irritate my underarms. I’m definitely going to be looking into this.

  Reply
 • Men är det verkligen bra att blockera svettkötlarna? Min spontana tanke ?.

  Reply
 • Du sätter dom i vila, sen aktiveras dom igen efter dessa åtta månader, jag känner att det är bättre än att jag måste smörja in mig med stark kortison flera dagar i veckan och använda deo som jag inte tål. Jag tror att för mig så är detta en väldigt bra lösning på mitt problem!

  Reply
 • Woooow, skatan på din arm är såå. jäävla. snygg!!!

  Reply
 • Åh tack <3 jag älskar den också!

  Reply
 • Du kommer til å få et nytt liv 🙂 Jeg fikk beskjed om at jeg måtte ta ny behandling én gang i året, men etter to behandlinger ble jeg kvitt problemet for godt. Lykke 🙂 Verdt 25 stikk i hver armhule!

  Takk for en inspirerende blogg og instaprofil 🙂

  Reply
 • Åh vad kul att höra 🙂 jag är superpeppad!

  Reply
 • Har själv problem med svettningar och inte kan använda deo.Men tack och lov för “Absolut Torr”.Står på flaskan 1 gg/veckan men det funkade inte på mej,så jag har provat mej fram ,och 3 ggr i veckan fungerar alldeles utmärkt.Har nog använt det i 25 år efter ett tips från en arb.kollega.

  Reply
 • vad skönt att det funkar för dig, jag tål tyvärr inte Absolut torr heller 🙁

  Reply
 • Hej!

  Vill bara att du ska veta att du bara kan gå till vårdcentralen och klaga över att du har problem med svettningar och att du mår dåligt över det osv så får du det remiss till att gå till en hudklinik och får det gjort, det enda du betalar är kostnaden för ett vanligt läkarbesök 🙂
  Min pojkvän gör detta ca två gånger om året och han blir kallad/ringer när det är dags igen, det är lite olika men det får du säkert info om.

  Tack för en riktigt bra blogg, ILSM! <3

  Reply