Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

21:44 | September 25, 2017

Music and feelings

Musik gör mig så jävla känslosam.. på riktigt,! Jag kan framkalla tårar, ren styrka eller en klump i magen bara jag slänger på en viss typ av låt. Jag är en text-människa och älskar att lyssna på vackra, melankoliska och poetiska texter. Och gärna med komp av gitarr/bas och trummor. Då går jag igång, känslorna bara flödar liksom.
Det är när jag lyssnar på dessa typer av låtar som jag hamnar i nån form av känslomässigt läge som gör att skaparlusten kommer fram ordentligt.
Jag har ganska bra kontakt med mina känslor överlag, men musik alltså. När ett gitarr-riff eller en bra text kombinerat med en bra röst och melodi ligger på i bakgrunden ger det mig gåshud över hela kroppen. Det är najs! Vill gärna lyssna högt och kan lyssna på samma låt om och om igen

Tips på bra band I kategorin som får mig att känna på olika sätt, det kan vara bra/melankoliskt/gråtigt/styrka.. whatever.. men ja. Ni fattar, har ni några sådana artister? och har ni några som är samma som mina?
– HIM
– Poets of the Fall
– Black stone Cherry
– Hinder
– Sixx AM
– Gotthard
– Slipknot
– Shinedown
– Hurts
– Buckcherry
– Lifehouse
– Plan Three
– Diverse klassisk pianomusik

ENGLISH: Music makes me so damn emotional .. like, for real! I can develop tears,  strength  or other feelings if I listen to certain kind of music.
I am a lyric person and love to listen to beautiful melancholic and poetic music.
And gladly with the accompaniment of guitar / bass and drums. It really gets me going..
When I listen to these types of songs I end up in some kind of emotional mode that makes me creative.
I have quite good contact with my feelings overall. When a guitar solo comes on or a good text combined with a good voice and melody lies in the background, it gives me goosebumps all over the body.  

Here are some tips on good bands that gets me in the mood .. 
Do you have any specific artists you like to get you going? 
– HIM
– Poets of the Fall
– Black stone Cherry
– Obstacles
– Sixx AM
– Gotthard
– Slip knot
– Stone Sour
– Shinedown
– hurts
– Buckcherry
– Lifehouse
– Plan Three


23 kommentarer23 kommentarer om “Music and feelings”

  Håller med dig! Texter är något som gör mig grymt känslosam. Jag tycker inte alltid att en låt är bra förens jag hört texten ordentligt och förstått textens betydelse.
  Din lilla lista innehåller många jag själv lyssnar / lyssnat på under flera år och de har fantastiska texter!
  Jag kan sitta och stor gråta till vackra texter och det är typ det bästa som finns

  Reply

  Åh jag kan också verkligen sitta och hulka till texter, det är något vackert i det på nåt vis!

  Reply

  Så glad att se finska band på din lista! Vet verkligen den känslan, musik säger så mycket mer än ord!

  Reply

  Åhh HURTS! Älskar dom sååå himla mkt! Deras musik bara får mina känslor att ploppa fram. “Wonderful life” och “blood, tears & gold” är 2 stora favoriter.

  Reply

  Så sjukt, jag är precis likadan. Dock känns de inte som att det alltid är bra att vara så känslosam när de kommer till musik. För såfort jag lyssnar på en tex sorlig låt känner jag mig ledsen, eller en låt man förknippar med något som hänt i livet som kanske var en sämre period då blir jag istället nedstämd. Hahah men det är väldigt härligt att kunna få släppa ut allt när man väl är tex ledsen eller jätte glad och taggad på något i livet!! Då kan allt kännas skönt istället, som att man får prata ut med någon fast de egentligen bara är musiken. ? Jätte weird men så är det…

  Reply

  Musik kan verkligen beröra. Jag kopplar ofta musik till olika känslor och minnen. Slipknot kan göra mig väldigt glad t.ex. Jag blir väldigt peppad av att lyssna på typ Duality, Snap eller No life. Sen har vi Hurts och Lana Del Rey som ger mig en lite deppig men samtidigt mysig känsla. Gillar att lyssna på dem under mörka höstkvällar av nån anledning. Brand New är även ett band som jag älskar att lyssna på nu! Mitt problem är att om jag lyssnar på en låt och texten handlar om olycklig kärlek så känns det typ “fel” att lyssna på den eftersom jag är lyckligt kär och inte tvärtom. Samtidigt vill jag ju lyssna på sådana låtar ändå eftersom det finns så många bra. Jag måste lära mig att stänga av det lite och bara fokusera på vilken bra låt det är. Kan jag däremot relatera till texten så känns det bara bra att lyssna på låten eftersom den blir ännu bättre när man känner igen sig.

  Reply

  Not music related – I. Love. Your. Eyebrows. In. This. Picture. They look exactly what I want mine to look like and I just can’t get them that feathery no matter how much I “draw” or apply different kinds of gels. If you need tutorial ideas for videos, these brows are so one!

  Reply

  Om du inte lyssnat på Tori Amos så är det hög tid! Virtuos kvinna som är GRYM på piano och skriver helt fantastisk musik, hennes texter är too die for. Hennes IQ är skyhlg och hon var ett underbarn som liten. Såg henne live i Sydney Operahouse och jag kan säga att jag var golvad!

  “Winter” är en av mina absoluta favoriter, lugn och så makalöst vacker att jag får gåshud bara jag tänker på den. Sätt på hög volym och lägg dig och blunda så du kan lyssna på alla nyanser och stråkarna.

  Hon har ju galet riviga och punkiga låtar också, tror att du skulle gilla låten “Space dog” faktiskt… Som sagt, hon har haft en väldigt lång karriär (hon är 50+ nu) så det finns många olika musikstilar längs vägen, både lugnt och vemodigt samt rockigt och crazy. Hon är kanske lite som du? 🙂

  Hoppas du lyssnar och att du gillar henne lika mycket som jag gör.

  Mvh Maria

  Reply

  Har nog lyssnat på något med henne nån gång 🙂 men ska definitivt ge henne en ny chans ! Tack för tipset <3

  Reply

  Jag tror på din beskrivning att du skulle gilla Explosions in the sky! Nu har de visserligen ingen sång och således inga texter till sina låtar, men musiken spelar sjuuukt mycket på ens känslor och finns minst en låt för varje typ av humör – plus att de långa titlarna ibland är fina kompensationer för avsaknad av låttexter. Lyssna på Your Hand in Mine, Human Qualities eller Remember me as a time of day.

  Reply

  Five finger death punch!!! Älskar sångarens röst. Får gåshud bara jag tänker på vissa låtar.

  Reply

  Roligt med sånt här inlägg! Kommer ihåg när du länkade en låt till varje make up för massa år sen och jag hittade på så sätt massa bra låtar 🙂

  Reply

  Ååh. Måste måste bara tipsa om bandet IAMX. Ruskigt bra texter och underbar musik. <3

  Reply

  Det var du som fick mig att lyssna på Poets of the fall för länge sedan, så himla grym musik. Jag gillar lite mer power, och Sonata Arctica, Avantasia och Nightwish är några av mina favoriter.

  Reply

  Alltså HIM ❤️ Lyssnade såå mycket på dom för typ 10 år sedan. För typ ett år sen tog jag upp det igen och gaaah vilka känslor som väcktes! Underbart! Jag verkligen älskar musik. När namn träffar någon som ba: “nej, jag lyssnar typ inte på musik” då tycker jag fan synd om dom! ?

  Reply

  HIM är fantastiska, hade en sån crush på Ville back then! 😛 Musik är livet!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här